Nato vil på møde i denne uge bekræfte langsigtet støtte til Ukraine

Ukraine fortsætter med modigt at kæmpe mod de russiske invasionsstyrker. Til gengæld vil Nato fortsætte med at støtte Ukraine.

Det siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde forud for et udenrigsministermøde i Bruxelles tirsdag og onsdag.

– På mødet i denne uge vil Natos udenrigsministre bekræfte den langsigtede støtte til Ukraine, siger Jens Stoltenberg.

Dermed lægger han op til at forsikre Ukraine om fortsat militærstøtte.

Udmeldingen kommer på et tidspunkt, hvor krigen i Ukraine ligner en uafgjort kamp. Hverken Rusland eller Ukraine formår at rykke afgørende frem.

Derfor ventes der en langvarig kamp, hvor Nato-landene ifølge Stoltenberg bliver nødt til at udvise en strategisk tålmodighed. For Rusland viser ikke tegn på at trække sig tilbage. Derfor skal Nato-landene indstille sig på at fortsætte støtten til Ukraine.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World