Näin Porvoon uimahallin traaginen hukkumiskuolema tapahtui: 7-vuotias uimataidoton poika ehti olla veden alla lähes viisi minuuttia

Asia's Tech News Daily

Näin Porvoon uimahallin traaginen hukkumiskuolema tapahtui: 7-vuotias uimataidoton poika ehti olla veden alla lähes viisi minuuttia
© Toimittanut MTV Näin Porvoon kaupunginjohtaja kommentoi tragediaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

7-vuotias poika hukkui vuosi sitten marraskuussa Porvoon uimahallissa. Kahta henkilöä vastaan on nyt nostettu syyte kuolemantuottamuksesta. Syyttäjä teki myös kuusi syyttämättäjättämispäätöstä.

Päätöksistä selviää, että kaksi syytettyä ovat iltapäiväkerhon ohjaajina toimineet nainen ja mies, joiden vastuulla lasten valvonta uimahallissa oli.

Esitutkinnassa kuultiin yhteensä kahdeksaa henkilöä rikoksesta epäiltyinä. Kaikki heistä kiistivät syyllistyneensä rikoksiin.

Lue myös: Lapsi hukkui Porvoon uimahallissa – kahta henkilöä vastaan nostettu syyte kuolemantuottamuksesta

Ryhmällä kaksi ohjaajaa

Hukkumiskuolema tapahtui 5. marraskuuta viime vuonna, kun alakouluikäinen poika vajosi huomaamatta veden alle Porvoon uimahallin monitoimialtaassa. Poika oli uimahallissa osana valvottua iltapäiväkerhoryhmää.

Iltapäiväkerho saapui uimahalliin iltapäivällä kolmen aikaan. Ryhmään kuului kymmenen lasta. Heitä valvomassa oli kaksi iltapäiväkerhon ohjaajaa, 45-vuotias mies ja 40-vuotias nainen.

Lapset olivat ensin lastenaltaassa, mistä osa heistä siirtyi aaltoaltaaseen. Kolme lasta, joista yksi oli uimataidoton, sittemmin hukkunut 7-vuotias poika, siirtyi niin sanottuun kahluualtaaseen. Iltapäiväkerhon ohjaajat jäivät aaltoaltaan päätyyn valvomaan lapsia.

Hetken kuluttua uimataidoton 7-vuotias poika nousi kahluualtaasta ja käveli aaltoaltaaseen. Hän kahlasi altaan toiseen päähään, missä vesi oli hänelle liian syvää. Poika joutui veden alle.

Tapahtumat tallentuivat uimahallin valvontakameraan. Poika ehti olla veden alla noin 4–5 minuuttia.

Lue myös: Porvoon uimahallissa on hukkunut alakouluikäinen lapsi

Poikaa elvytettiin hallissa

Iltapäiväkerhoa oli valvomassa kerhoa pitänyt 45-vuotias mies vaimonsa kanssa. Mies oli tuttu näky uimahallissa, sillä hän kävi siellä pari kertaa viikossa.

Ohjaajamies löysi lopulta 7-vuotiaan pojan altaan pohjalta. Sivulliset hakivat heti uinninvalvojat näiden kopista apuun.

Yksi uinninvalvojista soitti välittömästi hätäkeskukseen, kun toiset kaksi uinninvalvojaa aloittivat pojan elvytyksen.

Syyttämättäjättämispäätöksistä käy ilmi, että yksi uinninvalvojista jatkoi pojan elvytystä siihen saakka, kunnes ensihoitajat saapuivat paikalle.

Esitutkinnassa kuultiin todistajana ensihoitolääkäriä ja hänen mukaansa kaikki ensiaputoimet uimahallissa tehtiin oikein. Mitään ei hänen mukaansa olisi voinut tehdä tilanteessa toisin.

Valvonta kuuluu ohjaajille

Uinninvalvojia kuultiin esitutkinnassa eikä heillä ollut tietoa siitä, miten hyvin iltapäiväkerhon lapset osasivat uida.

Uinninvalvojille kuuluu yleinen käyttäytymisen ja turvallisuuden valvonta uimahallissa, mutta varsinainen valvontavastuu lapsista kuuluu heidän seurassaan oleville aikuisille ja lapsiryhmistä vastaaville ohjaajille.

Yksittäisen lapsen tai henkilön valvominen ei kuulu uinninvalvojan tehtäviin ja se olisi mahdotontakin, koska heidän on huolehdittava uimahallin yleisvalvonnasta.

– Ottaen huomioon uimahallin koko ja uinninvalvojien muut tehtävät sekä iltapäiväkerhon ohjaajien sijainti ryhmän valvojina, valvontakierroksen tekemättä jättäminen tuona ajanjaksona tuohon päähän uimahalliin tarkistaen tilanne myös veden alta, ei voida pitää laiminlyöntinä. Suurin osa valvonnasta tapahtuu valvomosta, mistä on paras näkyvyys uimahalliin ja kierroksia tehdään aika ajoin, syyttämättäjättämispäätöksessä todetaan yleisesti uinninvalvojien tehtävistä.

Työvoimaa oli riittävästi

Uinninvalvojien ja heidän esimiehensä lisäksi rikoksesta epäiltyinä kuultiin esitutkinnassa myös uimahallin teknisestä turvallisuudesta vastaavaa miestä ja Porvoon kaupungin liikuntapäällikköä. Heitä ei enää epäillä tai syytetä mistään rikoksesta.

Syyttäjien mukaan uinninvalvojat eivät laiminlyöneet tehtäviään tai velvollisuuksiaan. He täyttivät myös heiltä vaaditut pätevyysvaatimukset ja heidät oli perehdytetty tehtäviinsä.

– Tässä tilanteessa uinninvalvojat ovat myös voineet luottaa siihen, että kokeneet iltapäiväkerhon ohjaajat tuntevat iltapäiväkerhoon osallistuvien lasten uimataidon hyvin ja valvovat näitä sen mukaan sekä tarvittaessa pyytävät apua, mikäli jostain syystä sitä tarvitsevat, syyttämättäjättämispäätöksessä sanotaan.

Syyttäjät totesivat myös, että uinninvalvojat luottivat siihen, että kokeneina uimahallin kävijöinä iltapäiväkerhon ohjaajat tuntevat uimahallin säännöt ja menettelytavat.

Uimahallissa oli riittävästi työvoimaa ja uinninvalvojia paikalla tapahtuman aikaan.

Lue myös: Porvoon hukkumiskuolemasta uutta tietoa: Lasta yritettiin elvyttää, tragedia tapahtui kesken iltapäiväkerhon – kaupunginjohtaja: “Uutinen on järkyttävä ja surullinen”

Ohjaajia ei syytetä heitteillepanosta

Iltapäiväkerhon ohjaajia, eli lapsia valvonutta avioparia, kuultiin esitutkinnassa heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta epäiltyinä. He kiistivät syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen.

Kumpaakaan heistä ei syytetä heitteillepanosta, mutta kumpikin sai syytteen kuolemantuottamuksesta.

Tapahtumien kulusta uimahallissa saatiin varsin selvä kuva esitutkinnassa, ja syyttäjän mukaan asiassa ei ollut todennäköisiä syitä rikoksesta epäiltyjen ohjaajien syyllisyyden tueksi heitteillepanon osalta.

Syyttäjä kertoi MTV Uutisille, että syytteiden sisältöä kommentoidaan tarkemmin vasta, kun asia on esillä käräjäoikeudessa. Oikeudenkäynti asiassa järjestetään ensi vuoden puolella.

Korjaus juttuun klo 15.14: Aiemmin jutussa kerrottiin virheellisesti, että yhtä uinninvalvojaa ja teknisestä turvallisuudesta vastannutta miestä olisi syytetty kuolemantuottamuksesta. Kumpaakaan heistä ei syytetä mistään. Tosiasiassa iltapäiväkerhoryhmän ohjaajia syytetään kuolemantuottamuksesta.

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Yöllä tv:ssä: Vuoden 2016 trilleri on elokuva paremmasta päästä – ehkä haastavin mahdollinen rooli näyttelijälle

IMDb-arvosana on 7,3. Yöllä esitetään televisiosta mielisairaudesta ammentava trilleri Split (2016). Kevin on paljastanut psykiatrilleen 23 sivupersoonaansa, mutta yksi on vielä näkymättömissä ja nousee pian esiin hallitsemaan kaikkia toisia. Tämä ... Read more »

Karu seuraus – Novak Djokovic saattaa menettää kymmenien miljoonien tulot

© JAMES ROSS Tennistähti Novak Djokovic saattaa menettää miljoonittain sponsorituloja. Tennistähti Novak Djokovic heitettiin pihalle Australian avoimista. The Telegraph kertoo, että nyt Djokovicin sponsoritulot ovat uhattuna, jos hänestä tulee rokotevastaisuuden keulakuva.  ... Read more »

LP Salo torstaina tuoreiden maailmanmestareiden vieraana Istanbulissa

© Toimittanut Sport Content Naisten lentopallon hallitsevan Suomen mestarin LP Viestin (Eurokentillä LP Salo) seuraava haaste torstaina on käytännössä kovin mahdollinen mitä naislentopallossa voi olla. Salolaiset kohtaavat Mestarien liigan lohkovaiheen ... Read more »

Siniset vaihtaa nimensä – ja IS:n mukaan myös värinsä

Perussuomalaisista vuonna 2017 irronneen Sinisten nimi muuttuu Suomen Korjausliikkeeksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Puheenjohtaja Petri Roininen kertoi nimenmuutoksesta myös Twitterissä. – Enemmän elämää, vähemmän verovaltiota – Suomi saa Korjausliikkeen. Puolueen, joka ajaa markkinataloutta ... Read more »

Manchester Unitedin manageri Ralf Rangnick kommentoi Paul Pogban tilannetta seurassa – ”Ehdottomasti vaihtoehto avauskokoonpanoon”

© Tiedotekuva Ralf Rangnick otti Manchester Unitedin managerin pestin vastaan joulukuun alussa. Joukkueen ranskalaistähti Paul Pogba loukkaantui noin kuukautta aiemmin. Keskikenttäpelaaja on saanut varsin paljon kritiikkiä muutaman viime vuoden aikana. ... Read more »

"Ajetaanko oman kunnan vai koko hyvinvointialueen etua?" – MTV Uutisten aluevaalikiertue Kokkolassa

MTV Uutisten aluevaalikiertue kurvasi tiistaina Kokkolaan, josta todennäköisesti tulee maan pienimmän hyvinvointialueen Keski-Pohjanmaan valtakeskus. Kokkolassa pakkasta riittää, mutta vaalien ympärillä ilma on kuumentunut. Kokkolan laidalla sijaitsevassa alle 3 000 asukkaan entisessä ... Read more »

Varusmiesliitto huolissaan varusmiesten jaksamisesta korona-aallon kourissa

© Lehtikuva Koronatilanteen vuoksi monet varusmiehet eivät ole esimerkiksi päässeet moniin viikkoihin lomille, liiton tiedotteessa kerrotaan. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen Arttu Mäkelä, Eeva Nikkilä-Kiipula Varusmiesliiton varapuheenjohtaja Santeri Nousjoki kantaa huolta ... Read more »

SM-liigajyrä mokasi rumasti – Kristian Kuusela "ei antanut anteeksi"

© Toimittanut MTV Kristian Kuusela iski Tapparan toisen maalin Sportia vastaan. Sportin Roope Talaja sortui karmaisevaan virheeseen, ja Tapparan Kristian Kuusela rankaisi siitä kylmällä tavalla jääkiekon SM-liigan ottelussa. KATSO MYÖS: Valitettava episodi ... Read more »

Radikaali veto: Liiga-seura purki tähtihyökkääjänsä sopimuksen taloudellisten syiden takia!

© Juha Tamminen SaiPa on joutunut tekemään kovan ratkaisun hyökkääjä Nicholas Halloranin suhteen. SaiPa tiedottaa, että Halloranin tämän kauden kattanut sopimus on purettu ja yhdysvaltalainen siirtyy loppukaudeksi SHL:ään Örebro Hockeyn ... Read more »

SM-liigaseura vapautti pelaajan sopimuksestaan - taustalla on ikävä syy

© Toimittanut Sport Content SM-liigaseura SaiPa tiedotti ikäviä uutisia tiistaina. Nick Halloranin sopimus on purettu. SaiPan tiedotteen mukaan Halloranin sopimus on purettu ja hän siirtyy SHL-seura Örebron riveihin. Syyt päätöksen ... Read more »

Liiga-seura talousahdingossa: Tähtihyökkääjän sopimus purettu – ”Jouduimme tekemään urheilullisesti vaikean päätöksen”

© Juha Tamminen SaiPa tiedottaa, että hyökkääjä Nicholas Halloranin tämän kauden kattava sopimus on purettu. 24-vuotias yhdysvaltalainen siirtyy loppukaudeksi SHL:ään Örebro Hockeyn riveihin. SaiPa joutui tekemään kovan ratkaisun taloudellisten syiden ... Read more »

Liiga-joukkueen toiseksi parhaan pistemiehen sopimus purettu!

© Mikko Lieri Nick Halloran jättää SaiPan ja siirtyy Ruotsin SHL:ään Örebron joukkueeseen. Jääkiekon SM-liigassa pelaava SaiPa on vapauttanut Nick Halloranin sopimuksestaan. Yhdysvaltalaishyökkääjä siirtyy Ruotsiin. Halloranin, 24, seuraava osoite on ... Read more »

Ruudin turnaus kariutui nilkkavammaan, pohjoismaisten miesten kaksinpelit ohi Australiassa

© AFP / Lehtikuva Casper Ruud vetäytyi Australian avoimista. LEHTIKUVA/AFP AFP Pohjoismaisten miespelaajien menestystoiveet kariutuivat alkumetreillä tenniksen Australian avoimen turnauksen kaksinpelissä. Emil Ruusuvuoren tappion lisäksi etenkin norjalaiset saivat jobinpostia, sillä ... Read more »

Tongan tulivuorenpurkauksen paineaalto pyyhkäisi jopa Suomen halki – katso tähtiharrastajan animaatio

© Toimittanut MTV Tongan tulivuorenpurkaus väräytti ilmanpainemittareita Suomessa asti. Tähtiharrastaja Lauri Kangas animoi efektin Suomen kartalle. Tyynellämerellä sijaitseva Tongan saarivaltion Hunga Ha’apai -tulivuori purkautui äärimmäisen voimakkaasti viime viikon lauantaina. Räjähdyksen ... Read more »

Stoltenberg kertoi kutsuneensa Venäjän uusiin neuvotteluihin Naton kanssa

© AFP / Lehtikuva Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on kutsunut Venäjän uusiin neuvotteluihin. LEHTIKUVA/AFP AFP Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi tiistaina kutsuneensa Venäjän ja Nato-liittolaiset uusiin keskinäisiin keskusteluihin. Niissä ... Read more »

ESPN: PSG luottavainen Kylian Mbappén jatkosopimuksen suhteen – Zinédine Zidane avainroolissa

© Tiedotekuva Kylian Mbappén nykyinen sopimus PSG:n kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. PSG on tehnyt avainpelaajalleen lukuisia jatkosopimustarjouksia, joista Mbappé on toistuvasti kieltäytynyt. Real Madrid on ollut Mbappén kintereillä jo ... Read more »

Sara Forsberg kertoi radiossa villistä viikonlopustaan – intoutui tappelemaan ja heräsi aamulla rappukäytävästä

© Timo Korhonen Sara Forsberg juhli viikonloppuna villisti. Sara Forsbergin viikonloppu äityi villiksi. Radio HitMixin taajuuksilla työskentelevä laulaja ja tubettaja Sara Forsberg postasi tiistaina Instagram-tarinaansa kuvan, jossa hänen naamaansa koristaa ... Read more »

”Rumpaloinnin kummitäti” haastoi Travis Barkerin rumputaistoon – Soitti malliksi Blink-182:n takavuosien hitin

© Soundi.fi ”Rumpaloinnin kummitäti” haastoi Travis Barkerin rumputaistoon – Soitti malliksi Blink-182:n takavuosien hitin “Et ole koskaan liian nuori tai liian vanha aloittamaan rumpujen soiton”, Dorothea Taylor julistaa. Dorothea Taylor, ... Read more »

Valmentajamies teki IS:lle selvän paljastuksen olympiavalinnoista: Tämä asia Riitta-Liisa Roposelle luvattiin

© Getty Images Riitta-Liisa Roponen ei päässyt mukaan Pekingin olympialaisiin. Suomalaishiihtäjän alkukausi on ollut surkea. Kun Les Roussesin ja Planican maailmancupin kisat peruttiin, ei Roponen saanut mahdollisuutta näyttää enää kykyjään. ... Read more »

Neljä eri autoa törmäsi paloautoihin, liikenne paikoin hallitsematonta – pelastuslaitos: "Haluamme, että auttajat pääsevät ehjänä kotiin"

© Tomi Natri / All Over Press Keski-Uudenmaan pelastuslaitos twiittasi tiistaina, että kahteen sen ajoneuvoon kolaroitiin maanantaina peräti neljällä eri autolla. Henkilövahingoilta onneksi kuitenkin vältyttiin, pelastuslaitos kertoo. –  Kun näet onnettomuuspaikan, muista ... Read more »

Lähde: PSG:n maalivahti siirtymässä La Ligaan

© Kuva: Getty Images Sergio Ricon on määrä poistua PSG:stä tammikuun siirtoikkunassa. 28-vuotias espanjalaismaalivahti on saanut tällä kaudella peliaikaa 22 minuutin verran. Rico on PSG:n kolmosmaalivahti ja on ranskalaismedioiden mukaan ... Read more »

Sveitsi nimesi olympiajoukkueensa - mukana on suomalainen pelaaja

© Toimittanut Sport Content Sveitsi on nimennyt joukkueensa Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnaukseen. Joukkueeseen valittiin kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa sekä 14 hyökkääjää. Sveitsin joukkue koostuu täysin Sveitsin pääsarjassa pelaavista pelaajista. Suuria ... Read more »

Romain Grosjean antaa tukensa kiistellylle F1-kilpailunjohtajalle – ”Hän teki oikean päätöksen”

© Tiedotekuva IndyCar-kuljettaja Romain Grosjean uskoo, että kilpailunjohtaja Michael Masi teki oikean päätöksen tavallaan jatkaa Abu Dhabin GP:n kilpailua viimeisellä kierroksella. Austraalialainen sivuutti perinteisiä turva-autosääntöjä, jotta MM-kandidaatit Lewis Hamilton sekä ... Read more »

Valitettava episodi SM-liigaottelun ensimmäisellä minuutilla: 20-vuotias hyökkääjätoivo jouduttiin taluttamaan ulos kaukalosta

© Toimittanut MTV Henri Nikkanen talutettiin jäältä pois keskialueen ikävän tällin seurauksena. Pelicansin ykkösketjun keskushyökkääjä Henri Nikkanen jouduttiin taluttamaan jäältä pois SM-liigan Lukko-ottelun ensimmäisellä minuutilla valitettavan tilanteen jälkeen. 20-vuotias Nikkanen ... Read more »

Skandaali junioreiden jääkiekko-ottelussa – brutaali viikateisku teki karmeaa jälkeä: "Verta oli kaikkialla"

© imago sport Kuvituskuva. Ottelu jouduttiin keskeyttämään Ruotsin alle 20-vuotiaiden jääkiekkosarjassa, kun vastustaja huitaisi Hille/Åbyggebyn pelaajaa 18-vuotiasta Kid Anderssonia kasvoihin, kertoo Sportbladet. Andersson jakoi Sportbladetille kuvia osuman aiheuttamista jäljistä. Hille/Åbyggebyn ... Read more »

Earth, Wind & Firelle, Madonnalle ja Vanessa Williamsille hittejä tehnyt laulaja-lauluntekijä Jon Lind on kuollut

© Soundi.fi Earth, Wind & Firelle, Madonnalle ja Vanessa Williamsille hittejä tehnyt laulaja-lauluntekijä Jon Lind on kuollut Lind menehtyi syöpään 73-vuotiaana. Amerikkalainen lauluntekijä Jon Lind hävisi viime viikonloppuna kaksi vuotta ... Read more »

Yksi henkilö menehtyi ja kaksi loukkaantui nokkakolarissa Juuassa

© Kuva: CvB. Yksi henkilö menehtyi, yksi loukkaantui vakavasti ja yksi lievästi henkilöauton ja pakettiauton välisessä nokkakolarissa Juuassa. Kolarissa menehtynyt oli noin 60-vuotias juukalainen mies. Lisäksi noin 60-vuotias juukalainen nainen ... Read more »

Erikoinen tapahtuma: Tukkirekan perävaunu tönäisi poliisiauton ojaan

© Kuva: CvB. Tiistaina tapahtui Rovaniemen Hirvaalla tilanne, missä puutavara-ajoneuvoyhdistelmän perävaunu töytäisi poliisiautoa. Tarkempi tapahtumapaikka on Hirvaan koulun kohdalla Nelostiellä. Tapahtumaketjussa puutavararekka jarrutti voimakkaasti edessä olevan liikenteen vuoksi. Hätäjarrutuksen seurauksena ... Read more »

Harry Potterista tulee ”Weird Al” Jankovich – Daniel Radcliffe näyttelee eksentristä laulajaa tulevassa elämäkertaleffassa

Pakosti hieno elokuva! Harry Potter -stara Daniel Radcliffe on palkattu näyttelemään kuuluisaa yhdysvaltalaista huumorimuusikkoa ”Weird Al” Jankovichia tämän elämäkertaelokuvaan. WEIRD: The Al Jankovich Storyn julkaisee amerikkalainen Roku-kanava. Elokuva kertoo kaunistelemattoman ... Read more »

Ilmavoimien esikuntapäällikkö Keskisuomalaiselle: Venäläiskoneen ylilento ei aiheuttanut tunnistuslentoa

© Lehtikuva Ilmavoimat ei kerro kävikö sen kone tunnistamassa lauantaina venäläisen rahtikoneen. Kuvassa ilmavoimien Hornet. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen Ilmavoimien Hornet-hävittäjät eivät tehneet lauantaina tunnistuslentoa venäläisen siviilirahtikoneen lennettyä Suomen ilmatilassa. ... Read more »

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen vetoomus meille autoilijoille!

© Kuva: Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen Facebook. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on Facebook-sivuillaan julkaissut tärkeän vetoomuksen meille autoilijoille. ”Kun näet onnettomuuspaikan, muista hiljentää ja keskity ajamiseen. Erityisesti, jos keli on liukas, muistathan myös turvavälien ... Read more »

Saksan tuore ulkoministeri Baerbock vieraili Moskovassa

© AFP / Lehtikuva Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock (vas.) ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasivat Moskovassa. LEHTIKUVA/AFP AFP Saksan tuore ulkoministeri Annalena Baerbock tapasi tänään Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin Moskovassa ... Read more »

NHL-seura Montreal Canadiens nimesi uuden GM:n

© Toimittanut Sport Content NHL-seura Montreal Canadiens on nimennyt itselleen uuden GM:n. Tehtävään on nimetty Kent Hughes. Kent Hughes ja Montreal ovat allekirjoittaneet maanantaina viisivuotisen sopimuksen. 51-vuotias Hughes korvaa tehtävässä ... Read more »

Saksan hallituksen sisäiset erimielisyydet Venäjän suhteen heikentävät EU:n roolia Ukrainan jännitteiden ratkaisemisessa, tutkija katsoo

© AFP / Lehtikuva Venäjän uhatessa Ukrainaa sotilaallisilla toimilla on EU:lta ja sen mahtimaalta Saksalta toivottu aktiivista otetta kriisin ratkaisemiseksi. Kuvassa Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock (vas.) ja Venäjän ulkoministeri Sergei ... Read more »

Sveitsi julkaisi joukkueensa olympialaisiin – myös suomalaissyntyinen puolustaja valittiin mukaan

© Tiedotekuva Sveitsi on julkaissut joukkueensa Pekingin talviolympialaisiin. Joukkueeseen valittiin kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa sekä 14 hyökkääjää. Joukkue koostuu kokonaan Sveitsin pääsarjassa pelaavista pelaajista. Yksi mielenkiintoa herättävä valinta joukkueeseen on ... Read more »

Solidiumin toimitusjohtaja vaihtuu toukokuun lopulla

© Lehtikuva Antti Mäkinen jättää Solidiumin toimitusjohtajan tehtävät. LEHTIKUVA/ Antti Aimo-Koivisto Valtion pörssiomistuksia hallinnoivan Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen jättää tehtävänsä toukokuun lopulla. 60-vuotias Mäkinen on ollut toimitusjohtajana vuodesta 2017 lähtien. ... Read more »

Lähde: Arsenalin Alexandre Lacazette sai toiselta Valioliiga-seuralta rahakkaan tarjouksen – ranskalaiskärki kieltäytyi välittömästi

© Tiedotekuva Arsenalin kärkipelaajan Alexandre Lacazetten sopimus päättyy kesällä. 30-vuotias ranskalainen on vapaa neuvottelemaan suoraan kiinnostuneiden seurojen kanssa. Huhuissa on liikkunut useampi espanjalaisjoukkue, Italian Serie A tai paluu kotimaahan Ranskaan. ... Read more »

THL: Tämä tiedetään nyt omikronista ja rokotettujen tartunnoista – ”Suunnilleen yhtä alttiita tartunnalle”

© Toimittanut Uusi Suomi Omikron muutti tilanteen. Rokotetuilla havaitaan nyt tartuntoja lähes samoilla ikäryhmäkohtaisilla ilmaantuvuuksilla kuin rokottamattomilla. Rokottamisella ei ole omikrontartuntojen väestötason leviämisen kannalta juurikaan merkitystä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ... Read more »

Tottenham ei suostu luovuttamaan - taustalla on Antonio Conten vaatimus

© Toimittanut Sport Content Tottenham ei suostu luovuttamaan Wolves-tähti Adama Traoren suhteen, kertoo jalkapallotoimittaja Fabrizio Romano. Traore on noussut Spursin ykkössiirtokohteeksi tammikuun siirtoikkunassa ja pysyy sellaisena myös tulevaisuudessa. Romanon mukaan ... Read more »

SER: Huippu-uutisia Valencialle – Barcelonaan yhdistetty puolustaja neuvottelee jatkosopimuksesta

© Kuva: Getty Images Carlos Solerin ja José Gayàn tulevaisuus Valenciassa puhuttaa. SER:n Valencian-toimituksen mukaan Valencia on tehnyt kummallekin jatkosopimustarjouksen. Valencia tarjoaa niin Solerille kuin Gayàllekin kuuden miljoonan euron bruttopalkkaa, ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic