Naast Ter Apel moet ook Bant (Flevoland) aanmeldcentrum voor asielzoekers krijgen

Als het aan het kabinet ligt krijgt Nederland naast het Groningse Ter Apel een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft hiervoor een stuk grond gekocht in Bant, dat in de Noordoostpolder in Flevoland ligt. Het extra aanmeldcentrum moet de druk op Ter Apel verlichten.

Naast Ter Apel moet ook Bant (Flevoland) aanmeldcentrum voor asielzoekers krijgen

Het COA heeft woensdag een officieel verzoek ingediend bij het college van de gemeente Noordoostpolder voor de bouw van het aanmeldcentrum, schrijft staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) in een brief aan de Tweede Kamer. Het centrum moet komen op een kavel “op loopafstand van het bestaande asielzoekerscentrum te Luttelgeest”. De locatie moet voor zo’n 250 tot 300 opvangplekken zorgen.

Het is de bedoeling dat het nieuwe centrum in Bant plaats gaat bieden aan asielzoekers die Nederland net zijn binnengekomen. Op termijn moet Bant zo een tweede Ter Apel worden, de enige plek in Nederland waar asielzoekers hun eerste asielaanvraag kunnen doen.

Voor het zover is, zal het centrum in Bant een plek worden waar zij volgens Van der Burg de eerste stappen in de asielprocedure zullen doorlopen. Gedacht moet worden aan het registreren en identificeren van asielzoekers en het uitvoeren van medische checks.

Daarmee is Bant in eerste instantie een soort tweede Budel, een andere plek in Nederland waar asielzoekers op dit moment geïdentificeerd en geregistreerd worden. Dat betekent dat asielzoekers voorlopig eerst nog naar Ter Apel moeten, voordat ze naar Bant (of Budel) gaan.

Gemeente moet centrum nog goedkeuren

Of het aanmeldcentrum in Bant er ook uiteindelijk komt, “valt of staat met de bereidheid van de gemeente Noordoostpolder”, waarschuwt Van der Burg. Hij benadrukt dat omwonenden bij de plannen betrokken zullen worden. De verwachting van het kabinet is dat het nog een maand of twee duurt voordat het centrum opengaat.

Van der Burg spreekt van een “belangrijke stap” om asielzoekers te verspreiden. “Nu is het zaak om snel aan de slag te gaan met de realisatie van het aanmeldcentrum en de daarbij horende vergunningenprocedures”, aldus de bewindsman. Het kabinet zoekt “onverminderd” door naar meer aanmeldcentra: er moeten er nog twee bijkomen. Ook zijn meer opvanglocaties nodig om de asielinstroom “beheersbaar” te maken.

Het is al maandenlang te druk in Ter Apel. Het COA brengt de asielzoekers daarom vaak met bussen naar noodopvanglocaties ergens anders in het land. Maar dat lukt niet altijd: al meerdere keren moesten asielzoekers op stoelen of in door het Rode Kruis opgezette tenten slapen. In de nacht van dinsdag op woensdag sliepen nog zo’n dertig asielzoekers buiten het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Zie ook: Waarom is er sprake van een opvangcrisis? Asielopvang in Nederland uitgelegd

News Related

OTHER NEWS

Wat is nu eigenlijk het nut van Marvel's chaotische Fase 4?

Wat is nu eigenlijk het nut van Marvel’s chaotische Fase 4? Fase 4 is de fase die het best trauma, verlies en verdriet onderzoekt, en hoe die dingen niet alleen ... Read more »

Owen Wilson 'meerdere keren' door Marvel berispt om delen details

Owen Wilson ‘meerdere keren’ door Marvel berispt om delen details Owen Wilson zegt in een interview met de website ComicBook dat hij door Marvel meerdere keren is berispt omdat hij ... Read more »

Apotheken VS moeten 650 miljoen boete betalen wegens verslavende pillen

Veel Amerikanen zijn verslaafd aan een vorm van pijnstilling, wat ook wel de opiatencrisis wordt genoemd. Tussen 1999 en 2018 stierven volgens de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC bijna een half miljoen ... Read more »

Eerste schooldag voor Zweedse prins Oscar op basisschool

Eerste schooldag voor Zweedse prins Oscar op basisschool De Zweedse prins Oscar gaat donderdag voor het eerst naar de basisschool. Vorige week werd bekend dat de zesjarige royal naar Campus ... Read more »

Weerbericht: Eerst lokaal mist, daarna zonnig en kans op een bui

‘s Ochtends kan er een enkel buitje voorkomen in het land, maar de zon heeft de overhand. In de middag neemt de bewolking toe en is er een afwisseling van ... Read more »

(V)echtscheiding tussen Frank en Rogier nog steeds niet rond: dit is er gebeurd

Het is 2009 als de televisiekijker kennismaakt met Frank en Rogier. Het stel bestaat uit Frank Jansen (inmiddels 76) en Rogier Smit (nu 47) en wordt voor Bij ons in ... Read more »

Tanken voor minder dan 2 euro per liter kan (hier en daar) weer

“Hier en daar zul je weer onder de 2 euro per liter kunnen tanken”, zegt Van Selms. “Het kan misschien bij 5 procent van de tankstations. Het gaat dan om ... Read more »

'The Lord of the Rings'-serie gaat vlammende start maken

‘The Lord of the Rings’-serie gaat vlammende start maken Begin volgende maand is het wachten op de grootse The Lord of the Rings-serie van Amazon Studios eindelijk voorbij. Na jaren ... Read more »

Stikstofgesprek Remkes met agro-industrie en banken vooral in teken van afwezigen

Namens het kabinet komen premier Mark Rutte, ministers Sigrid Kaag (Financiën), Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en Henk Staghouwer (Landbouw). Zuivelgigant Royal A-ware (omzet in 2021: 2,2 miljard ... Read more »

Banken praten met stikstofbemiddelaar Remkes

Banken praten met stikstofbemiddelaar Remkes DEN HAAG (ANP) – De banken Rabobank, ABN AMRO, ING en Triodos gaan donderdag om tafel met bemiddelaar Johan Remkes om te praten over het ... Read more »

Dader verrast dat Salman Rushdie na steekincident nog leeft

Salman Rushdie De man die vastzit voor het neersteken van schrijver Salman Rushdie (75), had niet verwacht dat zijn slachtoffer het zou overleven. In een interview met de Amerikaanse krant ... Read more »

Stille suikertycoon rijk van afslanken en biologisch hondenvoer

Stille suikertycoon rijk van afslanken en biologisch hondenvoer Een dividend van €2 miljard. Dat betaalde de volstrekt onbekende Belg Eric Wittouck zichzelf deze maand uit. De 76-jarige Wittouck verdiende zijn ... Read more »

Boekenweekgeschenk Rushdie uit 2001 gratis als e-book aangeboden

Boekenweekgeschenk Rushdie uit 2001 gratis als e-book aangeboden Het Boekenweekgeschenk van Salman Rushdie uit 2001, Woede, is vanaf nu gratis voor iedereen als e-book te downloaden. Dat maakte Stichting Collectieve ... Read more »

Programma en uitslagen EK wielrennen München 2022 | Zwitserland pakte dubbele overwinning in de tijdrit

Programma en uitslagen EK wielrennen München 2022 | Zwitserland pakte dubbele overwinning in de tijdrit In München staat medio augstus het ‘super-EK’ op het programma, waar ook de wielersport onderdeel ... Read more »

Was infiltrant 'Bokito' de spil in drugsdeals?

Uit de editie van 25 mei 2022: Onlangs heeft justitie een criminele burger laten infiltreren in een misdaadorganisatie. Dat is me wat, want op die opsporingsmethode rust sinds 1996 een ... Read more »

Reusser verdedigt Europese tijdrittitel met succes, Van Dijk en Markus mee het podium op

Reusser verdedigt Europese tijdrittitel met succes, Van Dijk en Markus mee het podium op Marlen Reusser is opnieuw de nieuwe Europees kampioene tijdrijden. In het Duitse Fürstenfeldbruck kroonde ze zich ... Read more »

Prins Daniel opent nieuwe brillenfabriek in Östersund

Prins Daniel opent nieuwe brillenfabriek in Östersund Prins Daniel heeft woensdag een nieuwe brillenfabriek geopend. De man van de Zweedse kroonprinses Victoria, die zelf ook al jaren een bril draagt, ... Read more »

Texturen voor de Muren: Welke en Hoe ze te Gebruiken?

Wil je graag je woning of kamers laten er uniek laten uitzien? Dan moet je niet alleen verschillende kleuren en materialen gebruiken, maar ook overwegen om wat textuur op de ... Read more »

Felice Mazzu en Anderlecht staan voor een belangrijk tweeluik: "We willen Anderlecht wel weer herlanceren in Europa"

Anderlecht staat voor een belangrijk tweeluik tegen Young Boys Bern. Felice Mazzu schuift de favorietenrol in de schoenen van de Zwitsers. Felice Mazzu en Anderlecht staan voor een belangrijk tweeluik: ... Read more »

Cilly Dartell jubelt: 'Komende drie maanden geen chemo'

Cilly Dartell Cilly Dartell (64) deelt woensdag op Instagram goed nieuws over haar chemo-traject. Voorlopig is ze er namelijk even van af, jubelt de presentatrice. Wel heeft ze haar haar ... Read more »

Oude vriend Kanye West: 'Wonder nodig om weer vrienden te worden'

Kanye West en Kid Cudi Kanye West (45) en Kid Cudi (38) zijn niet de beste vrienden en als het aan laatstgenoemde ligt, zal dat ook niet meer gebeuren. Alleen ... Read more »

5 x redenen waarom je nú nog satijnen kussenslopen moet aanschaffen

Misschien heb je mensen er al vaker over gehoord: de satijnen kussenslopen. Eigenlijk verdienen ze alle glorie die er maar gegeven kan worden, want geez, wat zijn die dingen geweldig. Nog niet ... Read more »

Eerste volledige recensies 'She-Hulk': is de officiële ontvangst ook zo goed?

Eerste volledige recensies ‘She-Hulk’: is de officiële ontvangst ook zo goed? Na de eerste reacties verschijnen nu ook de eerste recensies online voor het nieuwste hoofdstuk in het Marvel Cinematic ... Read more »

Penélope Cruz over ouder worden: 'Ik wil mijn leeftijd vieren zonder me te schamen'

“Er werd me gevraagd of ik ’48’ op mijn taart wilde hebben of dat ik het liever geheim wilde houden. Wat een vraag!” Penélope Cruz zet niet alleen keer op ... Read more »

Starttijden ploegentijdrit Vuelta a España 2022 | Grote ploegen starten laat in de avond, Jumbo-Visma sluit af

Starttijden ploegentijdrit Vuelta a España 2022 | Grote ploegen starten laat in de avond, Jumbo-Visma sluit af Vrijdag gaat de Vuelta a España van start in Nederland, met een ploegentijdrit ... Read more »

Recente horrortopper krijgt zeer waarschijnlijk een vervolg

Recente horrortopper krijgt zeer waarschijnlijk een vervolg Hoewel de griezelfilm The Black Phone met o.a. Ethan Hawke op dit moment nog in de Nederlandse bioscopen te zien is, wordt er ... Read more »

Recensie: Le Sommet des Dieux - Bergbeklimmen is in een animatiefilm nog nooit zo gevaarlijk, meeslepend en adembenemend geweest.

Le Sommet des Dieux Regie: Patrick Imbert | Scenario: Patrick Imbert, Magali Pouzol | Cast (stemmen): Eric Herson-Macarel (Habu), Damien Boisseau (Fukamachi), Elisabeth Ventura (Ryoko), Kylian Rehlinger (Kishi), e.a. | ... Read more »

Update | Vuelta-kopman O'Connor raakt Godon door Covid-19 al voor de start kwijt, Raugel vervanger

Update | Vuelta-kopman O’Connor raakt Godon door Covid-19 al voor de start kwijt, Raugel vervanger AG2R Citroën Team komt met een sterke ploeg rond Ben O’Connor naar de Vuelta a ... Read more »

Recensie: Hart op de Juiste Plek - Een nieuw dieptepunt in het landschap van de Nederlandse romantische komedie.

Hart op de Juiste Plek Regie: Bob Wilbers | Scenario: Wijo Koek | Cast: Stijn Fransen (Yvonne), Jasper Demollin (Ricardo), Jan Versteegh (Luuk), Irene Moors (Kristien), Sietske van de Bijl ... Read more »

Waarschuwing WHO vanwege met apenpokken besmette hond

Beeld ter illustratie. Mensen die besmet zijn met het apenpokkenvirus en een huisdier hebben moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen. Daarvoor waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nadat er vorige week een eerste besmetting ... Read more »

'Game of Thrones'-fans haten dit personage echt enorm

‘Game of Thrones’-fans haten dit personage echt enorm Sommige Game of Thrones-fans zijn nog altijd boos over het einde van de serie. Hun haat richt zich met name op Bran ... Read more »

Brad Pitt schikt voor miljoenen met huiseigenaren in New Orleans

Brad Pitt schikt voor miljoenen met huiseigenaren in New Orleans Een stichting van Brad Pitt heeft een schikking van 20,5 miljoen dollar (ruim 20 miljoen euro) getroffen met 107 huiseigenaren ... Read more »

De Odyssey Ark van Samsung is een 55-inch gamingmonitor om je vingers bij af te likken

Als je even heerlijk wil ontspannen dan is er weinig beters dan je terugtrekken met een geweldige game of film. Dat kan je op een klein schermpje doen, maar we ... Read more »

Eerste recensies Marvels 'She-Hulk: Attorney at Law': anders maar beter dan verwacht!

Eerste recensies Marvels ‘She-Hulk: Attorney at Law’: anders maar beter dan verwacht! Marvel staat natuurlijk bekend om alle superheldenfilms, maar ook verschijnen er regelmatig nieuwe series op Disney+. Nu is ... Read more »

Mark Wahlberg: mijn kinderen schamen zich voor Marky Mark-stijl

Mark Wahlberg: mijn kinderen schamen zich voor Marky Mark-stijl Mark Wahlberg stond in de jaren negentig als Marky Mark bekend om zijn laaghangende spijkerbroeken, het feit dat hij vaak zijn ... Read more »

Zeker tien doden bij explosie in moskee Afghaanse hoofdstad Kaboel

De explosie vond plaats tijdens het avondgebed in het gebedshuis in het noorden van de stad, zei een politiewoordvoerder. Het exacte aantal slachtoffers is onduidelijk. Veiligheidstroepen onderzoeken het incident. Ondanks ... Read more »

Bouwman mist Vuelta a España door botsing met een krukje: 'Ik moest 's nachts plassen'

Bouwman mist Vuelta a España door botsing met een krukje: ‘Ik moest ‘s nachts plassen’ Koen Bouwman mist de Vuelta a España en dat komt niet door een gebroken pols ... Read more »

Eerste reacties 'She-Hulk' zijn binnen: de moeite waard?

Eerste reacties ‘She-Hulk’ zijn binnen: de moeite waard? Nog een paar nachtjes en dan is het zover! Dan komt She-Hulk: Attorney at Law eindelijk uit voor het grote publiek, maar ... Read more »

Eerbetoon overleden drummer Taylor Hawkins te volgen via livestream

Taylor Hawkins De eerste van de twee concerten die worden georganiseerd als eerbetoon aan de eerder dit jaar overleden Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins is live te volgen via een livestream. ... Read more »

'Squid Game' neemt een compleet andere wending

‘Squid Game’ neemt een compleet andere wending Squid Game-bedenker Hwang Dong-hyuk zegt dat het Squid Game-universum kan uitbreiden naar andere landen. Wellicht een interessante wending voor de toekomst! De serie ... Read more »
10 Must-Try Restaurants in Genting HighlandsHow This Filipino Ballerina Got Accepted Into the Bavaria Ballet Academy in Germany9 Amazing Things To Do In Historic Lancaster, California25 FUN Things to do in Fremantle, WA7 Amazing Experiences Not To Miss In QatarHow To Spend A Luxurious Weekend On Gorgeous Lake Oconee, Georgia7 Places To Experience Jewish History In ParisTraveler Favorite Buc-ee’s Opening First Location In The MidwestBean-Hungry Black Bears Close Campground In Big Bend National Park15 Best Things to Do in Taunton18 Exciting Things to Do in Busan For an Extra Great Trip15 Best Things to Do in Weymouth15 Best Things to Do in New BedfordFrom Seminyak to Ubud: 15 Must-Visit Spots in BaliWhere to Shop in Japan: Tokyo, Osaka, and Kyoto EditionDunkin’ Spanish Latte Now Available — Here’s Where You Can Order One10 Experiences in Sabah That Will Make You Fall in Love With The Land Below The Wind4 Smartest Ways to Save Money When Visiting Sydney6 Student Hacks That Will Save You Big Money on Fun Things Around SydneyHow to Explore Bali - 1 Week Itinerary in the Tropical Paradise6 Clever Hacks to Make Your Trip In Melbourne Easier (and Cheaper)7 Thrifty Tips to Help You Travel in Singapore On a Budget21 FUN Things to do in Ushuaia, Argentina9 Amazing Experiences For Food Lovers In Northern France11 Fantastic Experiences With Your Grandchildren In Santa Rosa5 Best Tips to Book Cheap FlightsMy 5 Favorite Unexpected Perks Of Slow TravelClimbers Of This Popular Path In France Now Required To Pay Rescue DepositThis Airline First To Test Deplaning Passengers Through Three Doors25 Fun Things To Do In Singapore At Night: Mini Golf, Skyline Luge and MoreThings To Do Weekend Singapore August 2022: Singapore Night Festival, Subway Museum & More!33 Things To Do In Singapore With Kids This School HolidaysNew Events In Singapore 2022: Singapore Night Festival, A Minions Perspective Experience, Cinewav Movies in the Sky & More!30 Top Kids Activities To Do With Your Family For A Fun WeekendSurvey Shows Singaporeans Want to Travel to Japan The Most21 Hotels With Huge Luxurious Bathtubs In Singapore For You To Soak Your Worries Away15 Best Things to Do in Fall RiverStaycation Singapore: 51 Hotels In Singapore To Enjoy Your Staycation33 FUN Things to do in Antigua, GuatemalaBacolod Tourist Spots: 10 Things to Do for Foodies & History Buffs10 Best Cafes in Sydney for Coffee, Brunch, and Vegan Food15 BEST Restaurants in Sayulita, Mexico10 Hotels with Halal Breakfast, Buffets and Restaurants in Singapore21 Best Things to do in Acapulco, MexicoI Tried Hang Gliding At Age 55, Here’s Why I Think You’ll Love ItHow To Spend 3 Perfect Days In Switzerland’s Jungfrau RegionHow To Spend A Perfect Weekend In South Bend, IndianaThe One Thing We Are Trying Before We Retire Abroad7 Things To Do In Charming Edgerton, WisconsinBirds of Iceland: An Introductory GuideViking Debuts New Ship In Southeast Asia Specially Designed To Sail The Mekong River15 Best Things to Do in SomervilleNew National Parks Series Debuts On Nat Geo This Month And You May Recognize The Narrator’s Famous VoiceDigital Nomads Can Apply for a 10-Year Visa to Thailand From Sep 20228 Unique Mooncakes in Singapore 2022 to Celebrate Mid-Autumn Festival10 Family-Friendly Destinations for Your 2022 Year-End Trips57 Top Things To Do In Singapore - Attractions, Interesting Places To Visit & Fun Things To DoTop 35 Must-Visit Historical Places & Landmarks in the Philippines15 Best Things to Do in Framingham10 Things You Should Never Do in Hawaii15 Things to Do in Jeju for a Different Kind of Island GetawayMy 7 Favorite Wineries In California To Sip ChardonnayMy 5 Favorite Luxurious Experiences At Scottsdale’s Top ResortsThe Perfect 3-Day Visit To Beautiful Évora, Portugal7 Reasons To Explore Stunning Peggy’s Cove, Nova ScotiaRetirement Diaries: Diane Says Start Your Planning EarlyWhy I Love These 5 Campsites In France More Than Any HotelWe Have 21 Airline And Hotel Credit Cards, Here’s What We Love About Each OneThe 15 Most Beautiful Places To See Fall Foliage In 2022Top 15 Best Things to Do in Stockton, CaliforniaAnne Frank Museum Releases Videos Detailing Last Six Months Of Her LifeFarmers’ Almanac Predicts Unseasonably Cold Winter For Canada, Urges One Region To HibernateThis Is The Only Country On Earth That Sits Entirely Above 3,280 Feet, And You Can Ski There Right NowHow To Start A Freelancing Business From Scratch10 Things You Should Know Before Quitting Your Job To TravelBournda National Park: South Coast NSW’s Best Kept SecretThe Best Multi-Day Hiking Trips in CanadaFrom Bunbury to Margaret River, Here’s What Not To MissWhere To Find The Best Free Camping in TasmaniaAustralian Bushfires: Here’s What You Can Do To HelpOur AmazingCo Mystery Picnic in Queensland’s Atherton TablelandsHow To Plan A Sedona Girls Weekend Trip25 Of The Best Things To Do In Port Douglas, AustraliaPlatia Ammos Beach in Kefalonia (+ the Perilous Hike Down in Flip Flops!)From Corporate Stooge to Professional Travel BloggerWhy Choose Full Time RV Living Over Van Life?7 Handy Camping Hacks For Your Next Wilderness TripThe Best Spots For Eyre Peninsula Camping in South AustraliaGold Coast Hot Air Ballooning: A Bucket List Experience You Didn’t Know You NeededFitzroy Island or Green Island: Which is Better?A Zhangjiajie Hiking Adventure In The Avatar MountainsThings To Do On An Eyre Peninsula Road TripThings To Do On The Esperance To Perth DriveBunyeroo Gorge & Brachina Gorge: A Flinders Ranges Scenic Drive You CAN’T Miss!Duke of Orleans Bay: My 35th Birthday Adventure!Things To Do In Mount Gambier & Limestone Coast, South AustraliaHow This Woman Quit Her Job To Travel Europe Full-Time in a Motorhome10 Things I Wish I Knew Before Buying A CaravanCelebrating Boxing Day on a Captain Cook Sydney Harbour Cruise5 Adventurous Weekend Road Trips From DenverHow To Land Scuba Diving Instructor Jobs Around The WorldWhy You Don’t Need A Work And Travel Program Like Remote Year To Become A Digital NomadHow To Tell Your Parents You’re Quitting Your Job To TravelPerth to Esperance: The Ultimate Road Trip ItinerarySpeed Hiking: What It Is & What Gear You Need For ItWhat To Do When Sh*t Hits The Fan On Your Trip3 Days in Melbourne: A Melbourne 3 Day ItinerarySapphire Coast NSW: From Whales to Red RocksEssential Hiking Gear for Beginners: 5 Items You Absolutely Need For Your First HikeWhy This Grad Student Decided To Move Abroad Instead Of Getting A JobThe Best Fleurieu Peninsula BeachesNakie: The Best Traveler Hammock (That’s Also Eco-Friendly!)The Best Beaches in Kefalonia (+ Other Must-Dos)The Best Things To Do In Sydney Harbour7 Things To Know Before Your Overnight Or Day Trip To Rottnest IslandLawn Hill National Park: A Hidden Gem in Outback QueenslandBradleys Head to Chowder Bay Walk + Balmoral | Sydney Harbour WalkOrmiston Gorge: A Beach in Outback Australia!What To Do in Paris For 4 Days: A 4 Day Paris ItineraryOutdoorsy Things To Do In Noosa, An Aussie Adventure ParadiseWhy Quitting Your Job To Travel Isn’t As Scary As It SeemsThings To Do In Crete: A Crete Road Trip Itinerary15 Little Things You Can Do To Save Money For TravelKu-ring-gai Chase National Park: Sydney’s Hidden GemThings To Do In Esperance: The Best Walks, Campsites, & Beaches In Esperance, Western AustraliaVisiting Meteora: Clifftop Monasteries With A View In GreeceThe 15 Best Day Trips From CairnsHighlights Of A Great Ocean Road TripThe Best Boho Picnic Rugs For Outdoor AdventuresRenting Camera Gear For Travel: Save Money, Save MemoriesThe Best Sydney Weekend GetawaysCar Next Door Review: Using Car Sharing in AustraliaWhat the FAQ is Van Life? Everything You Want To Know About Full Time Van LivingThe Best Hikes In The Blue MountainsA Sydney Harbour Scenic Flight With Sydney SeaplanesThis Couple Quit Their Jobs & Sold Everything To Travel Europe Full-TimeThat Time ALL THE SIGNS Told Me To Buy Tony Robbins TicketsHow Much Money Do You Need To Save Before You Quit Your Job To Travel?15 Best Things to Do in Malden8 Unique Ways To Spend A Few Hours In The South Of France7 Authentic Aboriginal Experiences In Australia’s Northern Territory10 Best Hiking Trails In Flagstaff According To The Locals21 FUN Cancun Day Trips that you’ll love!The Unique Culinary Tour Not To Miss In Jerusalem18 BEST Things to do in Valparaíso, Chile7 New And Unique Things To Do On The Las Vegas StripPalwa Ride and More Adventures at Santabucks Eco-Adventure ParkClear Testing New Curb-To-Gate Premium Service At This Popular AirportCollette Unveils New Montana Cruise Tour Featuring Stops In Two Popular National ParksTop 15 Best Things to Do in Riverside, California8 Reasons To Visit Italy This FallI Booked A Trip To France This Summer For $5.60 Using Points, Here’s What I LearnedThe Exhilarating Experience Not To Miss In Canada’s Jasper National ParkI Tried Glamping At An Australian Crocodile Safari Camp And It Was Incredible16 Scenic Stops Along The Beautiful Cape Cod Rail TrailWorrowing Jervis Bay: A Winter Getaway From SydneyBest Beaches in Crete: The 10 Crete Beaches You Must VisitThe 20 Best Beaches in Western AustraliaWhat I Wish I Knew Before Moving From USA To Australia30 Things To Do in Albany, Western Australia & South Coast WAHiking Sydney: The 15 Best Hikes in Sydney, AustraliaThe Best Hikes in Grand Staircase Escalante National MonumentNew UAE Passport: How to Get Your New Emirati Passport?NATAS 2022 Singapore Travel Fair: What to Expect7 of the best things to do in Phuket on a budget15 Best Things to Do in WalthamU.S. Begins Testing Online Passport Renewals, How You Can ParticipateTop 7 Must-See Attractions At The Newly Renovated Air And Space MuseumFAA Considers Increasing The Size Of Airline Seats, But It Has Nothing To Do With ComfortEat Your McDonald’s Before You Get On The Plane15 Best Things to Do in HaverhillYosemite Reopens Its Beautiful Mariposa Grove To Visitors8 Signs You Need for a Salary Raise & How to Talk to Your Boss About ItMy 7 Favorite Restaurants In Beautiful Dripping Springs, Texas13 Tips For Hiking Jenny Lake In Grand Teton National Park 14 Budget-Friendly Ways To Entertain Your Elementary-Aged Grandkids According To A Retired TeacherTop 15 Best Things to Do in Huntington, New York12 Reasons This Lesser-Known Malta Town Will Transport You To 1950s Italy15 Best Things to Do in RevereParts Of This National Park Closed Because Of A BearSeveral Caribbean Islands Dealing With Record Amounts Of Seaweed, The Problems It’s Causing For Tourists And Residents7 of the best things to do in Hoi An on a budgetLOOK: Philippine Tarsier Spotted in Tacloban City for the First Time EverA Guide to the Best Staycation Hotels in Manila6 Fabulous Reasons To Take A Side Trip To Croatia When You’re Visiting Italy7 Reasons You Should Visit Canada’s Beautiful Georgian Bay6 Reasons To Explore Concord, California On Your Next Visit To San Francisco9 Key Tips For Hiking To Gorgeous Ta-Taki Falls In Okinawa, JapanTop 15 Best Things to Do in Islip, New YorkHawaii County Follows Maui’s Lead, Decides To Ban These Types Of SunscreensUnique Sign In New Mexico Had Highway Drivers Doing Double-Takes15 Best Things to Do in AberdeenIt Now Costs $250 To See A Real-Life Dragon, Here’s WhyHeavy Rains Cause Extremely Rare 1,000-Year Event In Death Valley15 Best Things to Do in Havre de Grace15 Best Things to Do in Elkton11 Best Beaches in Vietnam You Must Know About11 Money Tips If You’re Not Earning Well Enough to Build a Travel Fund7 Fantastic Hotels For A California Summer ExperienceThe Houseboat Getaway Near Ottawa Perfect for the Whole Family22 Amazing Outdoor Adventures I Loved In New Zealand5 Fantastic Stops On A Missouri Road Trip From St. Louis To St. JosephFolks Are Flocking To New Mexico For A High Flying Milestone This October15 Best Things to Do in New CarrolltonSurprising Shark Discovery Found Thousands Of Miles From Its HomeWhat You Need To Know About Road Closures At This National ParkThird-Culture Kid Blues: My Experience as an Indonesian Who Grew Up in MalaysiaA Guide to Ukay-Ukay Shopping in and Near Metro Manila7 Historic French Brasseries You Must Visit In Paris7 Amazing Outdoor Activities To Experience In Big Sky, Montana In The SummerTop 8 Questions To Ask Before Moving To Costa RicaEverything You Need To Know About Visiting Qatar¡Felices fiestas! A guide to Spain’s best annual events17 Amazing Things To Do In Beautiful Austin, TexasFancy Feast Isn’t Just For Felines, Where You Can Dine On Cat-Inspired Cuisine Why October Is The Best Time To See Elk In This StateBorobudur Temple – The World’s Largest Buddhist TempleMantigue Island: Camiguin’s Little Jewel | LakwatseroThe Wave of Utah and Arizona: Where “Amazing” is Understatement | LakwatseroMonad ShoalHow to Get to Luna ApayaoTales From Sadanga: The Trek to Fowa-as Falls | LakwatseroAbout BatadHow to Commute to 21 Kilometers Coffee and Back#13 Himalayan Mountain Range (Nepal)NATAS Travel Fair 2022: Best Travel and Tour Package Deals!Batanes: Sweet Rendezvous With My Playground | LakwatseroNaked IslandThe GreeneryBalabac Sojourn: Immersion in Bugsuk Island | Lakwatsero1. Chocolate HillsHow To Get to BulalacaoSurprises in Naujan | LakwatseroNatnat BeachScuba Diving in Mantigue Island: Revisiting Underwater HomeLubang: En Route to Big Surprises | LakwatseroAbout Cuyo1. Fortune Island (Nasugbu, Batangas)Climbing Mount MitsutogeWaterfalls of Mount Romelo: Buruwisan, Batya-Batya & MoreSurigao: Scuba Diving in Mabua | LakwatseroRooms and RatesBud Bongao: The Revered Mountain of Tawi-Tawi | LakwatseroHow to Get to CoronGoing In and Out of PokharaVisita Iglesia in Manila: Nine Churches to VisitA Day Trip to Seven Falls of Lake Sebu | LakwatseroBataan: Dunsulan Falls, Ambon-Ambon Falls & Limutan FallsHow to Get to MoalboalHow to Get to Kansalakan Enchanted RiverDetour to Mainland Sablayan | LakwatseroWaterfalls in Real, Quezon: Cawayan, Balagba & Noknok FallsRuwanwelisaya StupaSan GabrielColibra Island: Dasol’s Island Hideaway | LakwatseroHow to Get to Malamawi IslandHow to Get to Maosonon IslandBalabac Sojourn: Bugsuk Island Stole My Heart | LakwatseroAttractions in Igorot Stone KingdomNacpan & Calitang: The Twin Beaches of El Nido | LakwatseroCalinawan CaveClimbing Mount Fuji: Frequently Asked Questions1. Tropical Four SeasonsMasasa Beach Travel RequirementsPacsafe Toursafe Wheeled Duffel: The Ultimate Urban Adventure Buddy | LakwatseroHow to Get to Mount KitadakeKiltepan View Deck (Sagada, Mountain Province)A Solo DIY Trek to Kawah Ijen of Indonesia | LakwatseroFirst Time in NAIA Terminal 1: Seriously, It’s Not As Bad As You Think! | LakwatseroHow to Get to Mount Cayabu and MaynobaTagbilat Falls: The Curtain Falls of Zamboanga SibugayHow to get to Quitinday Falls and Underground RiverPaoay Church: UNESCO World Heritage Site in Ilocos NorteThe Island in FocusBicycle Diary: Kaybiang Tunnel Loop | LakwatseroSelf Guided 6D/5N Annapurna Base Camp TrekA Weekend of Ultimate Adventure in Baler | LakwatseroHow to Get to Camotes IslandsHail to Hulugan FallsIloilo: Where to Indulge in the City of LoveIntroducing SibaltanHow to Get to Kabutongan FallsHow to Get to Calinawan CaveAbout CaramoanHow to Get to Cabagnow Cave PoolFive Hours in Jakarta: A Walk in the Old Batavia (And Misadventures in Jakarta) | LakwatseroRacuh a Payaman (Marlboro Hills)Machu Picchu HouseAbout LubangHow to Get to Nagpatong Rock by Public Transport:A Glimpse of Manila Metropolitan Theater | LakwatseroAbout LunaAbout Capul IslandAlalum Falls: Shared Majesty of Sumilao and Impasug-ongSnake IslandZunsibarPico de Loro Frequently Asked Questions (FAQs)Tulay na Bato Falls48 Hours in Brisbane: A Quick Guide & ItineraryAbout BiriTales of a True Wanderer: The Joys and Pains of Solo Travel | LakwatseroWelcome to Surigao del SurMt. Palay-Palay  National ParkAbout PagudpudFive Levels of Aguinid FallsIntroducing San Pascual, MasbateMount Manmanoc ItineraryAdventures in Fortune Island of Nasugbu | LakwatseroNext Level Mobile Photography with Sony Xperia XZ1 | LakwatseroScuba Diving in Siargao: Discovering the Underwater Treasures of Daku Island | LakwatseroAbout Davao CityHow to Get to AndaJanuary: Cebu & IloiloHow to Get to Mines View ParkKamay ni Hesus: Pilgrimage Site in Lucban | LakwatseroPoon Hill: Three Days of Himalayan AdventureCalvary Hill Cemetery of SagadaHow to Get to TambobongMilford SoundTen Things To Do in Sagada: Bucket List for NewbiesDahoyhoy FallsPilot for a Day: The Ultra Light Aircraft Experience | LakwatseroReal Coffee and Tea Cafe of Boracay | LakwatseroGhorepani Poon Hill TrekAbout Maniwaya IslandHow to Get to Binanga FallsPalo Alto Falls of Baras, Rizal | LakwatseroExplore Moscow: Best Things to Do in the City | LakwatseroStairway to HeavenMount Guiting-Guiting Overnight Trek Complete ItineraryCape Melville LighthouseLa Cathedral Café: Restaurant with a View in IntramurosKapurpurawan Rock Formation: White and BeautifulDay Hike ItineraryThe Sandbox at AlvieraHow to go to Mararison IslandA Weekend of Adventures in South Cebu and DumagueteCalayan Island: A Virtual Diary of Our Epic Journey | LakwatseroFaro de Isla Jintotolo (Jintotolo Island Lighthouse)Low’s PeakAbout Taal VolcanoHow to Get to Mag-aso Falls of BoholSamar: Biri Rock Formations Up Close | LakwatseroBonbon BeachIntroducing Jomalig IslandAbout Cotabato CityAbout TabukLeyte Landing Memorial: A Memorial for a Fulfilled Promise | LakwatseroSilyang Bato, Mount MaramiPanimahawa Ridge and Cedar Falls Day Hike ItineraryFun in the World’s Best IslandSample Albay ItinerariesMagpupungko Beach and Tidal Pools6 Tips for Living in the Philippines | LakwatseroDaraga Church: The Nuestra Señora dela Porteria ChurchTulgao Rice TerracesCape Melville Lighthouse (Faro del Cabo Melville)Canyoneering to Kawasan FallsLake FewaLong Weekend: Five-Day Suggested Itineraries in Luzon | LakwatseroAbout CaponesThe Wichcraft Café of Zamboanga City | LakwatseroHow to Get to GuiuanAll-Female FloorHow to Get to Neri’s VilleDiotay’s EateryShort but Sweet Melaka Getaway | LakwatseroHow to Get to Tinuy-An FallsOslob: The Lost Grandeur of Tumalog Falls | LakwatseroIlocos ItineraryDitumabo Falls: The Mother Falls of San Luis, Aurora!Biking in Kalinga: Trek and Bike to TabukParadise Garden: A Haven for Sea TurtlesSiargao: Magpupungko Beach and Tidal Pools | LakwatseroAbout Bucas GrandeCoral GardenSagadaA Walk in Sangay Siapo Island Before it is Gone? | LakwatseroAmbaguio-Akiki ItineraryCorregidor Island Lighthouse (Faro dela Isla de Corregidor)Faro de Punta de Malabrigo (Malabrigo Point Lighthouse)About CulionNaidi Hill LighthouseBoquete IslandHow to Commute to Temple of LeahCatanduanes: The Heritage Church of Bato | Lakwatsero1. White Water Rafting or KayakingMount Fuji Overnight Climb ItinerarySip & Gogh Paint Studio: Unleash Your Inner Van Gogh | LakwatseroBatanes ItineraryHow to Get to Quitinday HillsAbout Callao CaveDiscover LakawonBiking to Taal: A Fun Ride to Batangas’ Heritage TownAntique Blooming: The Rafflesia of San RemigioMalasimbo Lights and Dance FestivalBacolod ItineraryPoon HillAttractions in Mirador Heritage and Eco ParkHulhumale Public BeachRomblon Island: Bonbon Beach, Tiamban Beach & MoreAdventure in Sabah: White Water Rafting in Padas River | LakwatseroHow to Get to Hinakpan Mystical HillsWelcome to Lake SebuAbout CasiguranAbout BuscalanHow to Go to Kalanggaman IslandFaro de Cabo Bojeador (Cape Bojeador Lighthouse)Backpacking Maldives: Budget Itinerary, Expenses & TipsHow to Get ThereOffbeat Bohol Itinerary: 3D/2N of AdventuresHow to Get to Tawi-TawiAlona BeachPangilatan Falls: The Forgotten Gem of Tapaz, CapizWorld War I: SMS Cormoran II3D/2N Taiwan Itinerary: Taipei – Yehliu – ShiffenLaos for Backpackers: Getting There on a BudgetBasic RequirementsHow to Get to Antong FallsCathedral CaveHow to Go to Gubat, SorsogonAbout SadangaHow to Get to Bugui Point LighthouseHow to Get to Cabra Island LighthouseCebu Itinerary: Three-Day Adventures in the SouthAbout AndaLuna: A Day in the Show Window of Apayao | LakwatseroMargues Blue LagoonFinding Palaui’s Cape Engaño Lighthouse | LakwatseroHow to Get to Mantayupan Falls of Barili, CebuHow to Get to MaligcongLinapacan Islands: Between Paradise | LakwatseroKLIA to KLCCHow to Get to JomaligBanaug ShoalEspadang Bato – Payaran Falls Day Hike Itinerary10 Remarkable Philippine Destinations for Solo TravelMiagao Church: A UNESCO World Heritage Site in IloiloAbout Carbin ReefAbout Parola IslandCabra WreckageCobra Falls: Ozamiz City’s Best Kept SecretBasco: The Chapel on the Hill of Tukon | LakwatseroBack in Kathmandu’s Lovely Mess | LakwatseroHimalayan Adventure: Kathmandu to Pokhara Overland | LakwatseroItineraryChinatown Vancouver (Stop #23)Situbo Falls: Tampilisan's Awesome SurpriseHow to Get to Inambakan FallsTuasan Falls: Another Camiguin’s Charmer | LakwatseroHow to Get to Lake SebuMarinduque Loop: Biking in the Heart of the Philippines1. Batanes: A Piece of HeavenMe Gusta Sunzibar Tacloban! | LakwatseroHitachi Seaside Park: Quick Guide from Tokyo and NaritaBeautiful Islands and BeachesSunzibarTrekking NotesSnapshot: In Love with Batulao | LakwatseroPalaui IslandHow to Get to Mount PinatuboBicycle Diary: The Ride to Infanta | LakwatseroSwimHow to Get to Osmeña PeakDaranak Falls of Tanay Rizal | LakwatseroHow to Get to Stobosa Hillside Homes ArtworkSurf or Learn to SurfDIY Solo and Self-Guided Trek to Annapurna Base CampBatanes by Bike: North Batan Tour | LakwatseroThe BeachSta. Cruz Grande IslandBasilica de San Martin de ToursBaguio Budget Stay: Upstairs Bed & Bath | LakwatseroBiking in Batanes: Batan Island Loop | LakwatseroCandaba Bird SanctuaryCape EngañoAbout HungduanIligan Tourism Triangle: Mimbalut, Tinago & Maria CristinaAbout Jose PanganibanCadapdapan Rice TerracesHow to Get to Casaroro FallsKiltepan: Sagada’s Best Sunrise | LakwatseroBeguet: Colorado Falls of Tuba | LakwatseroFollow the Call of the Great Outdoors: Go Out & Get More | LakwatseroSanga-Sanga ReefMasbate City: Where to Eat in the City | LakwatseroAbout Carabao IslandRain Vortex at the Jewel of ChangiPacsafe Venturesafe 65L GII Travel PackIrakoWhere to Stay in CarmenHow to Get to Tangadan FallsHow to Get to Samal IslandEverest Base Camp Trek: Into the Dream ZoneTop Things To Do in Gangwon-do: Korea’s Adventure ProvinceJomalig: The Golden Sand of Salibungot Beach | Lakwatsero1. Tubbataha Reefs (Cagayancillo, Palawan)IitineraryAbout Anini-yNacpan Beach