Myndighed fik næsten 100 henvendelser om genopdragelsesrejser i 2021

De såkaldte genopdragelsesrejser ser fortsat ud til at blive gennemført. Trods myndigheders og politikeres forsøg på at få dem bremset.

Det skriver Jyllands-Posten.

Selv om lovgivningen blev strammet i 2018, er der stadig mange, som kontakter myndighederne, fordi de er sendt på genopdragelsesrejse eller frygter at blive det.

Det skriver avisen på baggrund af tal fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) og Red Center mod Æresrelaterede Konflikter.

– Regeringen ville dette problem til livs. Det må man sige, ikke er lykkedes. Overhovedet ikke. Lovgivningen virker ikke, siger Jens Frølund Thomsen, som er lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet, til Jyllands-Posten.

I 2018 øgede den daværende regering strafferammen for at sende sit barn på genopdragelsesrejse fra to til fire års fængsel.

Man gjorde det også muligt at inddrage børns pas, hvis myndighederne frygtede, at de kunne blive sendt ud af landet.

Kommunerne har sikkerhedskonsulenter, som hjælper borgere, der er udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

I 2021 var de ifølge Siri involveret i 46 sager, hvor en borger blev sendt til udlandet mod sin vilje.

Der var også 53 sager, hvor borgere frygtede at blive sendt afsted.

Ifølge Jyllands-Posten har Siri ikke opgjort tallene på årsbasis før 2021.

Sidste år fik Red Center mod Æresrelaterede Konflikter 96 henvendelser om genopdragelsesrejser. 16 var fra børn eller unge, som ville hjem fra udlandet.

25 henvendelser til centeret handlede om, at den pågældende var blevet truet med en genopdragelsesrejser. 34 var nervøse eller utrygge forud for en kommende udlandsrejse.

Anita Johnson, som er direktør for Red Center mod Æresrelaterede Konflikter, kalder over for Jyllands-Posten tallene “helt vilde”.

Hun peger desuden på, at et stort mørketal gør det svært at vurdere om udviklingen går den rigtige vej.

Udlændingeminister Kaare Dybvad Bek (S) siger til avisen, at han ikke mener, at der er gjort nok på området.

Han siger samtidig, at det er regeringens ambition at øge indsatsen mod social kontrol i den nuværende regeringsperiode.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Fulham-nedsmeltning baner vejen for United-comeback

Marcel Sabitzer jubler, efter at han har bragt Manchester United foran med 2-1 mod Fulham. Manchester United er med hiv og sving videre til semifinalerne i FA Cuppen efter et ... Read more »

Dortmund overtager førsteplads efter stort Bayern-kiks

Exequiel Palacios jubler efter en af sine to scoringer mod Bayern München. Bayern München ligger ikke længere nummer et i Bundesligaen. Det er en kendsgerning, efter at Dortmund lørdag gennemtævede ... Read more »

AaB-angriber igen uden mål: Selvtilliden er der stadig

AaB har blot scoret et enkelt mål i fem forårskampe i Superligaen. Sidste sæsons superligatopscorer Nicklas Helenius kunne heller ikke hjælpe nordjyderne i søndagens 0-1-nederlag til Randers. AaB’s angrebsproblemer fortsatte ... Read more »

Norsk mand varetægtsfængslet efter fund af kvinde i fryser

En norsk mand, som svensk politi mistænker for at have dræbt en kvinde, som er blevet fundet død i en fryser i regionen Värmland, er blevet varetægtsfængslet i 14 dage. ... Read more »

Skuffet OB-træner om misset top-6: Ingen undskyldninger

OB og Andreas Alm kunne have sneget sig med i top-6 med en sejr hos AGF, men præstationen var ikke til sejr. – Der findes ingen undskyldninger. Det er os ... Read more »

Momentum og præstation mod Brøndby kan blive guld værd

FC Nordsjællands Ernest Nuamah var den afgørende spiller for ligaens førerhold, da Brøndby blev slået 2-1. Selv om FC Nordsjælland-træner Johannes Hoff Thorup har været godt tilfreds med holdets præstation ... Read more »

Jelert tror på guld: FCK vil altid være favoritter

Elias Jelert (med nummer 19 på ryggen) får gult kort i søndagens opgør mod Viborg i Parken. Selv om FCK stadig har et point op til førstepladsen i Superligaen, tør ... Read more »

FCM-chef: Misset mesterskabsspil er et historisk lavpunkt

FC Midtjylland og Claus Steinlein har været en del af Superligaens top-6 i hver sæson siden 2006, men må nu kæmpe for syvendepladsen i nedrykningsspillet. Et forår med nedrykningsspil. Det ... Read more »

Nyt valg giver nye ansigter i Kasakhstan - men nok ikke nyt styre

Stemmer tælles op i Kasakhstans største by, Almaty, efter søndagens parlamentsvalg. Ifølge politiske analytikere skal valget give indtryk af “modernisering”, men ventes ikke at ændre det store på magtbalancen – ... Read more »

Brøndby-træner er rasende over sit holds præstation

Jesper Sørensen var ingenlunde tilfreds med, at hans hold skulle have maksimal hjælp fra andre for at kvalificere sig til mesterskabsspillet. Mens Nicolai Vallys kaldte det Brøndbys dårligste præstation i ... Read more »

Avis: Schweizisk storbank øger bud og køber Credit Suisse

Credit Suisses logo ses foran det schweiziske parlament i Bern. Ifølge Financial Times har UBS fordoblet sit bud på den kriseramte bank til godt to milliarder dollar. Den schweiziske storbank ... Read more »

BBC opfordrer medarbejdere til at slette TikTok

TikTok er ejet af det kinesiske internetvirksomhed ByteDance. (Arkivfoto). Det britiske medie BBC opfordrer sine medarbejdere til at slette den kinesisk-ejede app TikTok fra deres arbejdstelefoner. Det skriver den britiske ... Read more »

Museumsinspektør jagter meteoritter med metaldetektor

Søndag eftermiddag har et lille hold af håbefulde eftersøgere gået rundt i området mellem Sønder-Omme og Grindsted for at lede efter meteoritter. En af dem var Daniel Dalicsek, der til ... Read more »

Randers-helt har målet klar til top-6: To sejre mod AGF

Randers-forsvareren scorede sejrsmålet til 1-0 ude mod AaB på Aalborg Portland Park søndag eftermiddag i Superligaens sidste runde i grundspillet, og det sikrede mandskabet en placering i det eftertragtede mesterskabsspil, ... Read more »

Hjulmand tager Leeds-back med til kvalifikationskampe

Rasmus Nissen Kristensen scorede efter bare 18 sekunder i lørdagens Leeds-sejr. Højrebacken Rasmus Nissen Kristensen blev forbigået af Kasper Hjulmand, da landstræneren tirsdag udtog sit hold til de kommende kampe ... Read more »

Anders Antonsens overmand snupper All England-titel

Li Shi Feng ligger blot nummer 14 på verdensranglisten, men kan nu kalde sig All England-mester. 23-årige Li Shi Feng slog kort efter midnat natten til søndag danske Anders Antonsen ... Read more »

OB taber til AGF i chancerigt opgør og misser top-6.

Patrick Mortensen blev matchvinder i sejren over OB. En velspillende AGF-offensiv skabte store chancer i første halvleg, mens forsvaret holdt modstanderne fra fadet, da holdet vandt 1-0 på hjemmebane mod ... Read more »

Makienok sikrer Horsens et vigtigt point mod Lyngby

Lyngby kom foran, men forsømte at bevare føringen mod Horsens. En jævnbyrdig kamp med høj tænding og mange fejl mellem Lyngby Boldklub og AC Horsens endte søndag 1-1, da holdene ... Read more »

Betjent melder betjent for fartbøde til redningsmand

En redningsaktion blev forsinket i seks-syv minutter, da redningsmand blev stoppet af færdselsbetjent for at køre for stærkt. (Arkivfoto). Politiets ledelse skal nu afgøre, om en færdselsbetjent handlede kritisabelt, da ... Read more »

Duchesse Pie

Duchesse Pie er endnu en sjov lille gakket kreation, som er kommet ud af mine mange forsøg i kartoffel-laboratoriet. Det er et forsøg på at få kartoflen til at spille ... Read more »

Overlæsset personbil viste sig at være proppet med hash

En personbil, som fynske politifolk fredag fik stoppet efter en længere jagt, viste sig at indeholde en last på 280 kilo hash. Det oplyser en anklager ved Fyns Politi lørdag. ... Read more »

Sikkerhedsbrud i Region Syddanmark omfatter titusindvis af borgere

Fejlen blev ifølge Region Syddanmark rettet 6. februar i år. Region Syddanmark har konstateret et brud på persondatasikkerheden i et udkaldssystem. Systemet indeholder oplysninger om akut- og førstehjælpere samt borgere, ... Read more »

Rusada appellerer sin egen Valieva-dom til sportsdomstol

Kamila Valieva var genstand for stor opmærksomhed under vinter-OL, hvor hun fik lov at konkurrere trods en positiv dopingprøve. Ruslands Antidopingagentur (Rusada) har bedt sportsdomstolen CAS om at omstøde Rusadas ... Read more »

Jeppe Kofod afløser sygemeldt partifælle i Folketinget

Folketingsmedlem Mette Gjerskov (S) er blevet sygemeldt med smerter. Det skriver hun lørdag på Facebook. Tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod (S) bliver i den kommende periode suppleant for hende i Folketinget. ... Read more »

Ophævede clearinger lægger pres på regeringsmedlemmer

Det lægger et pres på regeringens medlemmer, at flere vil være nødt til at dukke op i salen og stemme for eller imod afskaffelsen af store bededag. (Arkivfoto). Det lægger ... Read more »

OVERBLIK: Dansk fiskeri er blevet hårdt ramt af brexit

Efter flere års forhandling blev EU og Storbritannien på juleaftensdag 2020 enige om en aftale om det fremtidige forhold mellem parterne. Blandt andet på fiskeriområdet. Meget ændrede sig for blandt ... Read more »

Årets Call of Duty bliver delvist nyt spil og delvist fortsættelse af Modern Warfare II

Årets Call of Duty bliver delvist nyt spil og delvist fortsættelse af Modern Warfare II Jason Schreier har adskillige gange slået fast, at årets Call of Duty-spil ikke bliver et ... Read more »

Streaming-højdepunkter: Disney+ (Marts 2023)

Streaming-højdepunkter: Disney+ (Marts 2023) Hver eneste måde bliver den gennemsnitlige forbruger bombarderet med nyt indhold alene på de største streamingtjenester. Film og tv-serier tilføjet i et væk, og det kan ... Read more »

Ingen tegn på forbrydelse ved ung mands død i Fredericia

Der er ikke umiddelbart tegn på, at der ligger en forbrydelse bag en 25-årig mands død i Fredericia. Det oplyser vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi lørdag. Sent fredag oplyste politiet, at ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự