Mulig trussel udløste stor politiaktion ved tysk synagoge

© Robert Michael/AFP Tysk politi fik onsdag informationer om et mulig trussel mod en synagoge i byen Hagen nær Dortmund. Arkivfoto er fra oktober 2019, da to personer blev dræbt tæt på en synagoge i Dresden.

En operation ved en synagoge i byen Hagen i den vestlige del af Tyskland er tidligt torsdag morgen blevet afsluttet.

Operationen blev sat i værk, efter at tysk politi onsdag modtog oplysninger om en mulig trussel.

Men politi og bombehundes ransagning af synagogen har ikke afdækket noget mistænkeligt i løbet af natten, og truslen er derfor blevet afblæst.

Flere bevæbnede betjente vil dog fortsat være på stedet selv efter meldinger om, at alt er i orden.

Af sikkerhedsmæssige årsager kan det lokale politi ikke komme nærmere ind på, hvad der udløste den potentielle trussel.

Der er ingen tegn på, at andre jødiske samfund i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, hvor Hagen ligger, skulle være i fare.

Onsdag aften skrev lokale medier, at et antal betjente bevæbnet med maskinpistoler var ved synagogen i Hagen, der er en by med omkring 200.000 indbyggere i udkanten af Ruhr-distriktet.

Ifølge avisen Westfalenpost var der også hundepatruljer på stedet.

En vej ved synagogen og dele af området omkring den blev desuden afspærret. Synagogen ligger i den centrale del af Hagen.

I december sidste år blev en 28-årig tysk højreekstremist idømt livstid for et angreb mod en synagoge i byen Halle.

I forbindelse med Yom Kippur-fejringen i 2019 forsøgte han at storme synagogen i Halle. Han lykkedes ikke med at komme ind i synagogen, da døren var boltet fast.

I stedet dræbte han en kvindelig forbipasserende og en ung mand i en shawarmabar. Han blev desuden tiltalt for drabsforsøg på de 51 personer, som var inde i synagogen på gerningstidspunktet.

Under retssagen gav den 28-årige mand ifølge dpa udtryk for antisemitiske og racistiske synspunkter.

/ritzau/dpa

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

To formodede IS-kvinder er blevet løsladt i Sverige

© 10080 Fredrik Sandberg/Tt/Scanpix Da de tre kvinder landede i lufthavnen i Sveriges hovedstad, Stockholm, blev de mødt af politiet. To ud af tre kvinder med formodet tilknytning til den ... Read more »

Mesterholdet Rungsted snupper fyret Rødovre-træner

© Thomas Sjørup/Scanpix Thor Dresler er ny assistenttræner i Rungsted. Han har tidligere været cheftræner i Rødovre og assistent i Esbjerg. Blot to dage nåede Thor Dresler at gå ledig. ... Read more »

Verdensetter i tennis dropper sæsonfinale

© Peter Nicholls/Reuters Ashleigh Barty kyssede i sommer trofæet som vinder af Wimbledon. Australieren har også tidligere vundet French Open. Den forsvarende Wimbledon-mester og etteren på kvindernes verdensrangliste, Ashleigh Barty, ... Read more »

Olielandet Saudi-Arabien vil være CO2-neutralt i 2060

© Fayez Nureldine/AFP Her ses et af det statsejede saudiarabiske olieselskab Aramcos produktionssteder. (Arkivfoto.) Verdens største olieeksportør, Saudi-Arabien, sætter et mål om at være CO2-neutral i 2060. Det oplyser kronprins ... Read more »

76-årig cyklist afgår ved døden efter sammenstød med trailer

En 76-årig mand er natten til lørdag afgået ved døden, efter at han fredag aften væltede ind i en forbikørende trailer på sin elcykel. Ulykke skete i Vorbasse. Det fortæller ... Read more »

Cristiano Ronaldo vil lukke munden på sine kritikere

© Phil Noble/Reuters Cristiano Ronaldo har indtil videre bidraget med seks mål i ni kampe, siden han i sommer vendte tilbage til Manchester United. Cristiano Ronaldo bidrager med for lidt ... Read more »

34-årig mand mister livet i soloulykke på Sydfyn

En 34-årig mand mistede sent fredag aften livet, da han i en soloulykke ramte et vejtræ i Stenstrup på Sydfyn. Det oplyser Henrik Krøjgaard, der er vagtchef ved Fyns Politi. ... Read more »

USA's grænsevagter stopper rekordmange migranter på et år

© Go Nakamura/Reuters Over en række måneder har antallet af migranter, som er blevet stoppet af USA’s grænsevagter, været historisk højt. Særligt i august og juli har tallene været høje. ... Read more »

NBA-veteran når historisk milepæl i sejr over Lakers

© Marcio Jose Sanchez/Scanpix Chris Paul er den første spiller i NBA, der har scoret mere end 20.000 point og lavet mere end 10.000 assists. 36-årige Chris Paul fra Phoenix ... Read more »

Efterretningschef: Angreb som Kongsberg vil ske igen

© Torstein Bøe/Scanpix Den norske efterretningstjeneste får ugentligt henvendelser om personer, der i videoer eller på sociale medier udtrykker sig mere ekstremt, end den drabssigtede i Kongsberg-angrebet gjorde i en ... Read more »

Søren Pilmark: Vigtigt at bevare barnligheden

Søren Pilmark debuterer som forfatter med den historiske roman “Varieté”. – Det er måske farligt at nedkalde både nemesis og hybris. Men jeg er rigtig glad for bogen. Det betyder ... Read more »

Pfizers vaccine er cirka 91 procent effektiv hos yngre børn

© Pfizer/Reuters Pfizers coronavaccine har ifølge kliniske studier en effektivitet på næsten 91 procent hos børn. Pfizers vaccine til børn mellem 5 og 11 år er yderst effektiv mod coronavirus. ... Read more »

FN frygter nye grusomheder i Myanmar efter troppeopbygning

© Str/AFP Titusindvis af soldater forsamler sig for tiden i det nordlige og nordvestlige Myanmar. Det får FN til at frygte, at en ny bølge af grusomheder i det kriseramte ... Read more »

USA dræber al-Qaeda-leder i Syrien i et droneangreb

© Handout/Reuters Det var en dronetype som denne, USA brugte til at få ram på al-Qaeda-leder fredag. (Arkivfoto) En højtstående leder af den militante bevægelse al-Qaeda er blevet dræbt i ... Read more »

Tysk politi finder radioaktivt materiale og våben hos soldat

© Ralf Roeger/Scanpix Tyske toldbetjente ses under den første ransagning på mandens ejendom den 12. oktober. En officer i den tyske hær er blevet anholdt i delstaten Nordrhein-Westfalen under beskyldninger ... Read more »

Tiltrængt sejr styrker troen på redning hos trængte Vejle

© Claus Fisker/Scanpix Peter Sørensen kunne fredag aften endelig juble over sin første sejr som Vejle-træner. Vejle fik endelig tre point på kontoen, da Peter Sørensens mandskab slog FC Nordsjælland ... Read more »

Nyt studie finder mulig kobling mellem amning og børns helbred

© Niels Ahlmann Olesen/Scanpix Lektor Henrik Munch Roager fortæller, at forskningen blandt andet kan bruges til at udvikle bedre modermælkserstatning. (Arkivfoto) Forskere fra DTU og Københavns Universitet har fundet en ... Read more »

Salah drømmer om at afslutte karrieren i Liverpool

© Juan Medina/Reuters Liverpools egyptiske stjernespiller Mohamed Salah drømmer om at afslutte sin karriere i den engelske klub. (Arkivfoto) Liverpools egyptiske stjernespiller Mohamed Salah drømmer om at afslutte sin karriere ... Read more »

Ung mand er kommet alvorligt til skade i soloheld i Hvidovre

En yngre mand er blevet sendt på hospitalet, efter at han kom alvorligt til skade i et trafikuheld i Hvidovre fredag aften. Det fortæller vagtchef Bo Nyberg Ris ved Københavns ... Read more »

Verstappen koger over i mesterskabskamp mod Hamilton

Kampen om verdensmesterskabet i Formel 1 bliver mere intens dag for dag, og det kunne ses til fredagens træning forud for det amerikanske grandprix. Her stødte de to førende kørere ... Read more »

Medie: Ansatte klagede over våbensikkerhed inden Baldwin-skud

Der var tidligere blevet klaget over våbensikkerheden på det filmset i USA, hvor en 42-årig filmfotograf torsdag blev dræbt af skud fra en rekvisit-pistol affyret af Hollywood-stjernen Alec Baldwin. Det ... Read more »

Retsdokument: Baldwin var uvidende om ladt våben

Skuespiller Alec Baldwin skulle have modtaget en ladt pistol fra en assisterende instruktør, uvidende om at rekvisit-våbnet kunne dræbe. Kort efter skød og dræbte Baldwin den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins ... Read more »

Herning bremser målglade Aalborg i topopgør på isen

© Thomas Sjoerup/Scanpix Veteranen Daniel Nielsen scorede et af Hernings mål i Aalborg. (arkiv) Med 56 mål i 14 kampe er Aalborg Pirates det klart mest scorende hold i den ... Read more »

Fest i Nørreskoven: Vejle vinder endelig i Superligaen

© Claus Fisker/Scanpix Allan Sousa var manden bag 1-0-målet, da hans frispark blev rettet af en af FCN-forsvarer og gik i mål. Kriseramte Vejle fik langt om længe en sejr ... Read more »

Tidligere fodboldstjerne: Jeg blev seksuelt misbrugt

© Boris Horvat/AFP Patrice Evra har aldrig fortalt nogen om de seksuelle overgreb, han oplevede som teenager. Den forhenværende fodboldspiller Patrice Evra skriver i sin kommende bog, at han blev ... Read more »

Motorcyklist mister livet på køreanlæg

En 32-årig mand blev fredag eftermiddag dræbt ved en ulykke på motorsportsanlægget Padborg Park. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der fik anmeldelsen om ulykken klokken 15.59. – Han skulle ... Read more »

Spinkel hjemmesejr sender Hvidovre på oprykningsplads

© Claus Bech/Scanpix Den tidligere landsholdsspiller Per Frandsen er cheftræner for Hvidovre, som blander sig i toppen i den næstbedste række. Hvidovre fortsætter sin overraskende himmelflugt i den næstbedste fodboldrække. ... Read more »

Ustabil runde koster Winther førstepladsen på Mallorca

© Henning Bagger/Scanpix Jeff Winther er på andenpladsen i Mallorca Open. (arkiv) Golfspilleren Jeff Winther hænger på i topstriden, men har mistet sin førsteplads efter anden runde af Mallorca Open. ... Read more »

Variety: Der var et skarpt skud i Baldwins pistol

Der var et enkelt skarpt skud i en rekvisit-pistol, som blev affyret af Hollywood-stjernen Alec Baldwin, og som dræbte en 42-årig filmfotograf, skriver magasinet Variety. Variety henviser til en meddelelse ... Read more »

EU-chef afviser ønske om midler til hegn ved ydre grænser

© Pool/Reuters Flere lande, heriblandt Danmark, mener, at EU-Kommissionen bør finansiere fysiske barrierer for at undgå illegale migranter. Men det bliver der ikke noget af, så længe Ursula von der ... Read more »

Ældre ægtepar overmander indbrudstyv og tager pistol fra ham

En indbrudstyv i Silkeborg havde en ualmindelig dårlig dag, da han fredag ved middagstid blev overrasket af et ældre ægtepar. Tyven var på vej ud ad et vindue, da den ... Read more »

Ministerier kæmpede om hjemmel til aflivning af mink

Da regeringen havde besluttet at aflive alle mink, opstod der i et døgns tid tvivl om, hvorvidt der var lovhjemmel til at aflive alle minkene. Tvivlen var klimakset på flere ... Read more »

Tidligere storspiller skal løfte danske ishockeytalenter

© Gints Ivuskans/AFP Sideløbende med sine nye roller i dansk ishockey fortsætter Jens Nielsen (til højre) som assistent for A-landstræner Heinz Ehlers. Den mangeårige landsholdsprofil Jens Nielsen bliver dansk ishockeys ... Read more »

Double skaffer tiltrængt dansk badmintonsucces i Odense

© Claus Fisker/Scanpix Kim Astrup (til højre) og Anders Skaarup har aldrig tidligere nået semifinalen ved Denmark Open. Danmarks bedste herredouble, Anders Skaarup og Kim Astrup, er for første gang ... Read more »

Livstidsfange fra HBO-serie sigtes for drabet på hustru

© Myung J. Chun/Scanpix Robert Durst blev i september kendt skyldig i drabet på en veninde. Det har kostet ham fængsel på livstid. Nu er han også blevet sigtet for ... Read more »

Statsministeren: Situationen ved EU-grænsen er rigtig alvorlig

© Olivier Hoslet/AFP – Der er enighed om, at der skal arbejdes videre med dette spørgsmål med henblik på at afdække, hvordan vi som EU kan være med til at ... Read more »

Fodboldligaer kalder Fifas VM-forslag for skadeligt

© Valeriano Di Domenico/Reuters Arsène Wenger er ansat af Fifa og har fået til opgave at se på den fremtidige fodboldkalender, hvor Fifa arbejder på at indføre VM hvert fjerde ... Read more »

Remee og Mathilde i ekstase: Vi er blevet forældre igen

Musikproduceren og forretningsmanden Remee og modellen Mathilde Gøhler er blevet forældre igen. Dermed får deres første fælles barn, Kenya, titlen som storesøster. (Arkivfoto). Mathilde og Remee har været sammen siden ... Read more »

Solskjær håber på sin topscorer til Liverpool-brag

© Paul Ellis/AFP Manchester Uniteds Bruno Fernandes er tvivlsom til søndagens opgør mod Liverpool i Premier League. Manchester United slider med skader forud for søndagens dyst mod Liverpool i Premier ... Read more »

Yderligere 1270 er testet positive for corona i Danmark

Det seneste døgn er der 1270 personer i Danmark, der har fået besked om, at de er testet positive for corona. Det viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic