Minst 19 döda efter jordskred i Kina

minst 19 döda efter jordskred i kina

Ett jordskred rasade igenom en arbetarbostad vid en gruva i sydvästra Kina på söndagen.

Minst 19 gruvarbetare har omkommit sedan ett jordskred ödelade deras arbetarbostad i sydvästra Kina, uppger lokala myndigheter.

Katastrofen inträffade i det bergiga Leshan-distriktet i Sichuanprovinsen, där det regnat konstant i flera veckor. Fler än 180 personer deltog i räddningsinsatsen som avslutades på söndagskvällen.

Jordskred är vanligt i och med det fuktiga klimatet i sydvästra Kina, särskilt i områden som utsatts för avskogning och gruvdrift.

News Related

OTHER NEWS

Banishers: Ghosts of New Eden försenat till februari

Banishers: Ghosts of New Eden försenat till februari Remedy var en av de första studiorna att säga rakt ut att de inte ville slåss direkt mot andra efterlängtade spel när ... Read more »

Vildsvin inne på sopstationer i 20 kommuner: "En riskfaktor"

Vildsvin på avfallsanläggningar ökar risken för spridning av afrikansk svinpest. Arkivbild. Minst 20 av landets kommuner har haft vildsvin bökandes inne på avfallsanläggningar det senaste året. Ytterligare elva kommuner har ... Read more »

Väderomslag i sikte: Från sensommarvärme till höstkyla

Foto: Shutterstock Efter en period av ovanligt varmt väder för september, förbereder sig Sverige för en övergång till höstens kyligare temperaturer. Vädersajten Klart.se rapporterar att det kommer att vara soligt ... Read more »

Handeln: "Tuffaste hösten och vintern på länge"

Genrebild. Framtidsförväntningarna sjunker, det är kontentan av Svensk Handels Handelsbarometer för september. “Vi ser framför oss den tuffaste hösten och vintern på länge”, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel ... Read more »

Vildsvin inne på sopstationer i 20 kommuner

Vildsvin på avfallsanläggningar ökar risken för spridning av afrikansk svinpest. Arkivbild. Minst 20 av landets kommuner har haft vildsvin bökandes inne på avfallsanläggningar det senaste året. Ytterligare elva kommuner har ... Read more »

Kristdemokraterna förlorar mark: Tuff period för Ebba Busch

Kristdemokraterna förlorar mark: Tuff period för Ebba Busch Partiet, som tidigare hade 5,3% av rösterna i riksdagsvalet, har nu sjunkit under spärren och står på 3%. Läs också Sverige har ... Read more »

Polisen rapporterar om mord / dråp, Österåker

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Polis och ambulans kallas till en villa i Åkersberga med uppgifter om att en man skottskadats.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Stockholms län ... Read more »

Theo Wahlgren akut till sjukhus – Pernilla tvingades avbryta "Efter fem"

Theo Wahlgren akut till sjukhus – Pernilla tvingades avbryta “Efter fem” Det var under tisdagen som Pernilla Wahlgren snabbt tvingades avboka sin medverkan i Efter fem då hon fick ett ... Read more »

Högernationalistisk profil bakom Paludans bränning

Högernationalistisk profil bakom Paludans bränning Den högernationalistiska profilen Christian Peterson bad Rasmus Paludan att bränna koranen utanför Turkiets ambassad i januari – en aktion som blev startskottet för årets våg ... Read more »

Danska regeringen öppnar för att höja abortgränsen

Danska regeringen öppnar för att höja abortgränsen Den danska regeringen kommer att bjuda in till samtal om landets abortgränser. Det säger hälsominister Sophie Løhde till DR. – Den nuvarande 12-veckorsgränsen ... Read more »

Polisen i Helsingborg rapporterar om mord / dråp

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Polis larmas till en adress i centrala Helsingborg med anledning av ett bråk.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: När polis ... Read more »

Unga portugiser tar 32 länder till Europadomstolen

Unga portugiser tar 32 länder till Europadomstolen I dag ska Europadomstolen bedöma sex unga portugisers anklagelse om att 32 europeiska länder, däribland Sverige, gjort för lite för att skydda dem från ... Read more »

KD rasar i opinionen – lägst väljarstöd

Energi och näringsminister Ebba Busch (KD) har det tufft i opinionen. Arkivbild. Kristdemokraterna får 2,6 procent i en ny väljarbarometer som Indikator Opinion gör för Sveriges Radio Ekot. Det är ... Read more »

Final Fantasy XIV släpps som brädspel

Final Fantasy XIV släpps som brädspel Trenden att omvandla TV-spel från digitalt till analogt fortsätter och näst i ledet blir Square Enix med Final Fantasy XIV som nu går att ... Read more »

Pressat VW drar ner elbilsproduktion

Volkswagen stoppar tillfälligt tillverkningen av bland annat ID3. Arkivbild. Volkswagenkoncernen stoppar tillfälligt produktionen av två elbilsmodeller vid två av företagets fabriker i i Tyskland, rapporter nyhetsbyrån Bloomberg. Elbilsförsäljningen fortsätter att ... Read more »

Mia Engberg gjorde film om sin cancer

Filmregissören Mia Engberg har gjort en film om sin egen cancerdiagnos. “Hypermoon” är den tredje delen i trilogin som inleddes med Guldbaggebelönade “Belleville baby”. Mia Engberg är van att skildra ... Read more »

LRF vill skjuta 90 procent av alla vildsvin i Sverige

LRF vill skjuta 90 procent av alla vildsvin i Sverige Den svenska vildsvinsstammen måste skjutas av med 90 procent och på så sätt minskas med 270 000 djur till totalt 30 000. ... Read more »

First Aid Kit: Så blir vi vänner igen

‘Det här är någonting vi velat göra väldigt länge i kontrast till de stora spelningarna. Med den nya skivan har de bara blivit större och större. Då tyckte vi att ... Read more »

Noice på stor Sverigeturné

Noice 1980. Arkivbild. Noice släpper nytt album och åker på turné. Bandet, som numera frontas av sångaren Charlie Grönwall, släpper skivan “Gustavsberg” den 29 september och släppet följs av en ... Read more »

Carolas uttalande om Lasse Berghagens kamp på sjukhuset – gripande orden till familjen: ”Kritiskt läge”

TV4 tvingades till en blixtändring i tablån. Lasse Berghagens förinspelade avsnitt sköts upp efter den förre Allsångsledarens kamp på sjukhus. I stället sändes Carola Häggkvists program – och nu väljer ... Read more »

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet Bygg- och bostadssektorn är hårt pressad av inflationen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) i samband med en pressträff om åtgärder för bygg- och bostadssektorn. – ... Read more »

USA:s och Kanadas signal till Kina: Seglade genom omstridda Taiwansundet

Kina hävdar att man kontrollerar Taiwansundet, men i gryningen på lördagsmorgonen seglade ett amerikanskt och ett kanadensiskt fartyg genom det. Besättningen på kanadensiska flottans HMCS Ottawa har i hemlighet förberett ... Read more »

Risk för höjda fastighetsavgifter för många

Det vankas höjda fastighetsavgifter för många när taxeringsvärdena höjs kraftigt. Arkivbild. Ägare till över 2,4 miljoner småhus får snart ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2024, ... Read more »

Person hittad död i skog – misstänkt brott

En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Arkivbild. En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen utreder om det kan röra sig om mord, ... Read more »

Man hittad död i Skellefteå – polisen utreder mord

Fynd på platsen gör att polisen utreder ett dödsfall i Skellefteå som mord. Arkivbild. En man i 35-årsåldern hittades på söndagskvällen död i Skellefteå. Nu utreds händelsen som mord, vilket ... Read more »

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand Simon Strand har varit viktig för Hammarby i år. Nu uppger Expressen att ytterbacken drog till sig intresse från rumänska Sepsi under sommaren.  Hammarby ... Read more »

Centralbankshot lyfter Kinas valuta

Kinas centralbank varnar valutaspekulanter. Arkivbild Kinas centralbank varnar valutahandlare för att spekulera mot landets valuta, yuanen, och sätter en offensiv riktkurs på sin så kallade referensränta. Åtgärden trycker upp landets ... Read more »

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild. Drew Barrymores pratshow “The Drew Barrymore show” återvänder till rutan mitt ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom visar upp sig med en kort teaser trailer

Med lite knappt tre månader kvar till release var det många som började bli oroliga. Men under natten lät slutligen DCU och Warner meddela att, jodå, filmen är på väg ... Read more »

Skellefteå: Polisen rapporterar om anträffad död

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Under sen söndagskväll påträffas en avliden man i 35-årsåldern på en adress i Skellefteå”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västerbotten rapporterar detta: Polisen ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự