Ministeri Ranne: ”Taksialan ongelmat on otettu tosissaan – valmistelu etenee rivakasti”

ministeri ranne: ”taksialan ongelmat on otettu tosissaan – valmistelu etenee rivakasti”

Ministeri Ranne: ”Taksialan ongelmat on otettu tosissaan – valmistelu etenee rivakasti”

Liikenne- ja viestintäministeriö aloitti jo kesällä 2023 valmistelemaan toimia, joilla korjataan taksialan epäkohtia ja lisätään luottamusta koko alaan. Ministeriö lähettää toukokuussa lausunnoille arviomuistion, jossa tarkastellaan toimia sääntelyn korjaamiseksi.

– Taksisääntelyn muutosten valmistelu etenee rivakasti sovitun aikataulun mukaisesti. Meiltä tulee keväällä pitkä lista toimenpiteistä, joita alan ammattilaiset ja muut sidosryhmät pääsevät kommentoimaan. Tavoitteenamme on palauttaa luottamus taksialaan. Kuluttajan on voitava luottaa taksimatkansa turvallisuuteen, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

– Taksialan on oltava sellainen, että rehelliset ammattilaiset voivat toimia turvallisesti ja sääntöjä vastoin toimivia rangaistaan nykyistä herkemmin ja voimakkaammin, ministeri Ranne sanoo.

Liikenteen palveluista annetun lain taksisääntelyä on tarkoitus muuttaa useista toimista koostuvalla paketilla. Muutosten esivalmistelussa on selvitetty keinoja ennakkovalvonnan parantamiseksi esimerkiksi arvioimalla alalle pääsyn vaatimusten kiristämistä, kuljettajakoulutuksen lisäämistä ja kielitaidon merkitystä.

Esivalmistelussa on arvioitu myös erilaisia keinoja lisätä viranomaisyhteistyötä taksialan valvonnassa. Kaikkia esivalmistelussa esillä olevia keinoja ja niiden vaikutuksia arvioidaan jatkovalmistelussa tarkemmin.

– Lakimuutoksia valmistellaan hyvässä yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Taksialalla on paljon ammattitaitoisia kuljettajia, jotka tuottavat asiakkailleen erinomaisia palveluita. Varmistamme, että jatkossa kaikki pelaavat samoilla säännöillä, ministeri Ranne sanoo.

Taksisääntelyä korjataan ensin yksittäisillä muutoksilla, jotta näkyviä tuloksia saadaan mahdollisimman pian. Jotkut kysymykset vaativat pidemmän ja laaja-alaisemman valmistelun, joka voidaan toteuttaa myöhemmin. Nyt valmisteltavien muutosten jälkeen taksimarkkinaa seurataan tiiviisti.

Mitä seuraavaksi?

Arviomuistio taksisääntelyn korjaamiseksi tarvittavista toimista on lähdössä lausuntokierrokselle toukokuussa.

Ehdotus hallituksen esitykseksi lainsäädäntömuutoksista lähtee lausuntokierrokselle syksyllä 2024 ja se annetaan eduskunnan käsittelyyn kevätistuntokaudella 2025.

Lue myös

News Related

OTHER NEWS

Tänään tv:ssä: Suomalainen tieteiselokuva yli 40 vuoden takaa – Hurja visio vuoden 1999 tulevaisuudesta

Tänään tv:ssä: Suomalainen tieteiselokuva yli 40 vuoden takaa – Hurja visio vuoden 1999 tulevaisuudesta IMDb-arvosana 4,9. Timo Linnasalon ohjaama tieteiselokuva Aurinkotuuli valmistui vuonna 1980. Elokuva perustuu Kullervo Kukkasjärven romaaniin. Painovoimatutkija Erik ... Read more »

Amerikan ykkösjuontaja kiidätettiin hätäleikkaukseen – The Late Show peruttu loppuviikolta

Amerikan ykkösjuontaja kiidätettiin hätäleikkaukseen – The Late Show peruttu loppuviikolta Stephen Colbertilta eivät vitsit loppuneet, vaikka tilanne oli vakava. The Late Show with Stephen Colbertin juontaja Stephen Colbert on kiidätetty ... Read more »

Juuse Saros loistaa NHL:ssä – suomalaismaalivahti valittiin viikon tähdistöön

Juuse Saros on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on tällä kaudella valittu viikon tähdistökolmikkoon. LEHTIKUVA/AFP Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros valittiin viime viikon kolmostähdeksi jääkiekon NHL:ssä. Saros pelasi kolmessa ottelussa, joista jokainen ... Read more »

Olaf Scholzin hallituksen suunnitelmat menivät täysin uusiksi – 60 miljardin euron aukko

– Oikeuden päätöksellä syntynyt 60 miljardin euron budjettivaje aiheuttaa päänvaivaa Saksan hallitukselle. Se joutuu joko anomaan uutta poikkeuslupaa lisävelanotolle – tai säästämään rankalla kädellä tulevien vuosien lempiprojekteista. Jättääkö Saksa toistaiseksi ... Read more »

WhatsApp Web saa kuvien ja videoiden kertakatselutoiminnon

WhatsApp Web saa kuvien ja videoiden kertakatselutoiminnon (Kuva: Unsplash) WhatsApp Web, eli Metan suositun viestisovelluksen työpöytäversio, on päivitetty mahdollistamaan käyttäjille kuvien ja videoiden lähettämisen kertakatselutoiminnolla. Toiminto oli jo käytössä vuodesta ... Read more »

Ilveksen Jani Nyman, 19, loistaa maalipörssin kärjessä – murtautui legendojen listalle

Ilveksessä lainalla kiekkoileva Jani Nyman pelaa upeaa kautta Liigassa. Vasta 19-vuotias hyökkääjä on ollut syyskaudella hurjassa vedossa, kun 23:ssä ottelussa on syntynyt peräti 13 maalia, jolla irtoaa tällä hetkellä maalipörssin ... Read more »

Manchester United harkitsee yllätysnimeä hyökkäykseensä

Manchester United harkitsee yllätysnimeä hyökkäykseensä Manchester United on kiinnostunut hankkimaan RB Leipzigin hyökkääjän Timo Wernerin, kertoo Saksan Sky. Werner, 27, on Valioliigan seuraajille tuttu pelaaja Chelseasta, jota hän edusti vuosina ... Read more »
Top List in the World