Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: "Gud skulle försörja pappa"

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: “Gud skulle försörja pappa”

Micke Leijnegard är en av SVT:s mest folkkära profiler och har varit programledare för Mästarnas mästare och Duellen. Här är allt du vill veta om 58-åringens familj, inkomst och uppväxten i Maranatarörelsen.

Nyheter24 har samlat det som googlas mest om SVT:s programledare Micke Leijnegard. 

Micke Leijnegard: Familj, fru och  barn

Den 58-årige programledaren är sedan många år gift med Sanna Leijnegard Norell, 45. Tillsammans har de sönerna Igor, 13, och Varg, 9.

Micke Leijnegard – var bor han?

Micke Leijnegard bor i Stockholms innerstad, men han har också ett sommarhus i Roslagen.

Micke Leijnegard – Mästarnas mästare 

I 15 säsonger har Micke Leijnegard varit programledare för SVT:s succéprogram Mästarnas mästare.

I en tidigare intervju med Nyheter24 har 58-åringen berättat om det läskigaste som hänt under inspelningen av programmet.

Micke Leijnegard kristen – är han med i en sekt?

Micke Leijnegards föräldrar var medlemmar i Maranatarörelsen, en utbrytargrupp från pingstkyrkan. Ledare för rörelsen var Arne Imsen, som var för barnaga och jämförde homosexualitet med nazism.

Leijnegards pappa stod Arne Imsen nära, och flyttade till Norrland för att sprida Maranatarörelsen. Ett arbete som gjordes gratis, vilket resulterade i en minst sagt dålig ekonomi.

– Vi var utfattiga. Pappa skulle ju inte ha någon lön, gud skulle försörja honom. Vi levde på frivilliga gåvor, och fick inget från rörelsen, har Micke Leijnegard sagt i en tidigare intervju med Aftonbladet, och sa vidare:

– Imsens uttalanden om barnaga och homosexualitet var något som dök upp sent i rörelsens historia. Pappa reagerade mycket starkt på dem, och jag minns att han muttrade om dem hemma.

När Micke Leijnegard var åtta år hoppade familjen av rörelsen, och gick tillbaka till pingstkyrkan. 1986 gick SVT-profilen själv ur pingstkyrkan, i samband med att han började plugga på folkhögskola.

Micke Leijnegard – Peter Settman

I ett inslag i Gomorron Sverige 2008 intervjuade Micke Leijnegard Peter Settman om en ny säsong av “Så ska det låta”.

Men det är övergången från intervjun till ämnet trafficking som gjort inslaget till en youtube-klassikern “Stel stämning med Micke Leijnegard”.

I övergången framställer nämligen Micke Leijnegard sig själv och Peter Settman som två sexköpare.

– Titta på den här bilden: Två herrar Peter Settman och Micke Leijnegard, och så tänker ni att vi är sådana där män som skulle kunna åka ut till lägenhetsbordeller i någon Stockholmsförort och köpa sex av unga tjejer som lurats hit från något fattigt land i öst. Det skulle kunna vara någon av oss, det skulle kunna vara vem som helst, säger han i SVT-programmet.

LÄS MER:

News Related

OTHER NEWS

19-åring döms till långt fängelsestraff för dödsskjutning i biltunnel

En nedstängd påfart till Södra länken efter skjutningen förra året. En 19-årig man döms till fängelse efter en skjutning i en bil i en av Södra länkens tunnlar i Stockholm ... Read more »

Centern svänger – vill slopa begränsning av kärnkraft

Centern svänger – vill slopa begränsning av kärnkraft Centerpartiets stämma säger ja till att ta bort begränsningen om att ha fler än tio kärnkraftreaktorer i drift i Sverige, rapporterar TT. ... Read more »

Easter egg från Witcher 3 i Cyberpunk 2077 nya DLC

Easter egg från Witcher 3 i Cyberpunk 2077 nya DLC För den uppmärksamma och den som gräver runt i Cyberpunk 2077’s nya expansion Phantom Liberty finns det en gömd liten ... Read more »

Italienska fotbollstoppen om kritiken: ”Inte påläst”

Italienska fotbollstoppen om kritiken: ”Inte påläst” Svenska kaptenen Kosovare Asllani var en av de svenska spelarna som kritiserade att Nations League-matchen mot Italien spelades på arenan Stadio Teofilo Patini i ... Read more »

Vägglusvågen: Frankrike slår till mot blodsugarna

En vägglus som fångades på bild i samband med en lägenhetssanering i Stockholm. Arkivbild. De finns i Paris tunnelbana, på biografer, flygplatser och sjukhus. Blodsugande vägglöss blir allt vanligare i ... Read more »

FN inleder humanitär insats i Nagorno-Karabach

FN inleder humanitär insats i Nagorno-Karabach FN inleder en humanitär insats i Nagorno-Karabach efter oroligheterna den senaste tiden. Det är första gången på runt 30 år som FN engageras i ... Read more »

Beckham tar bladet från munnen: ”Inte hört min sida”

Beckham tar bladet från munnen: ”Inte hört min sida” Trots att David Beckham har stått i rampljuset hela sitt vuxna liv har han sällan kommenterat varken sitt privatliv eller sina ... Read more »

Åberg får chansen igen – möter världsettan

Viktor Hovland och Ludvig Åberg ska försöka upprepa fredagens framgångsrecept på lördag. Det blev seger i svenska framgångssagan Ludvig Åbergs Ryder Cup-debut. Nu får 23-åringen chansen på nytt i lördagens ... Read more »

Champagnemiljardären misstänkt för penningtvätt

Bernard Arnault, en av världens rikaste män, misstänks för penningtvätt. Arkivbild Den franske mångmiljardären Bernard Arnault, världens näst rikaste man, utreds för misstänkt penningtvätt. Det handlar om affärer med fastigheter ... Read more »

Götblad: Inte vilken tonåring som helst som mördar

Götblad: Inte vilken tonåring som helst som mördar 12-åringar som erbjuder sig att mörda utan betalning. 15-åringar som lurar in sina tidigare vänner i dödsfällor, och ungdomar som utför tortyr. ... Read more »

Stor granatbrist: "Fattas väldigt mycket pengar"

EU har lovat Ukraina en miljon artillerigranater. Samtidigt står länder i kö för att lägga egna beställningar. Men industrin kan inte snabbt skala upp produktionen. Det fattas väldigt mycket pengar, ... Read more »

Skräcken efter fiskflykten: Hotar beståndet av vild lax

Skräcken efter fiskflykten: Hotar beståndet av vild lax Tusentals laxar som i augusti smet från en flytande fiskodling utanför Islands kust orsakar oro på ön, rapporterar The Guardian. Oron grundar ... Read more »

L:s partistyrelse vill inte utreda slöjförbud i förskolan

L:s partistyrelse vill inte utreda slöjförbud i förskolan Liberalernas partistyrelse säger nej till att utreda ett slöjförbud i förskolan och grundskolans lägre årskurser, rapporterar Ekot. Enligt partisekreterare Gulan Avci riskerar ... Read more »

MJÖRNBERG: Grymt imponerande premiärlaxar

Marcus Paulsson öppnade sitt lags målskytte när Mörrum premiärbesegrade KRIF med 3-2. Så är säsongen igång även i Hockeyettan och den första kvällen med spel om poäng bjöd på grymt ... Read more »

Sydliga EU-länder jagar på för nytt asylavtal

Längst fram i bild Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis, Italiens premiärminister Giorgia Meloni och Portugals premiärminister António Costa som deltog i de sydliga EU-ländernas möte på Malta på fredagen. Ledare för ... Read more »

Slovakiska valet kan avgöra landets band till Ukraina

Slovakiska valet kan avgöra landets band till Ukraina Miljontals slovaker går i dag till valurnorna i ett parlamentsval som uppges vara mer ovisst än på länge. Utgången av valet väntas ... Read more »

Expert: Riksbanken kan pausa om kronlyftet består

Expert: Riksbanken kan pausa om kronlyftet består Om kronans nyvunna styrka håller i sig kan det leda till att den svenska inflationen faller snabbare än väntat. Det säger SEB:s valutastrateg ... Read more »

Analyser: Kriget i Ukraina har förändrat EU i grunden

Analyser: Kriget i Ukraina har förändrat EU i grunden Rysslands invasionskrig av Ukraina har för evigt förändrat den Europeiska Unionen i grunden. Den slutsatsen drar The Guardians Patrick Wintour. Och ... Read more »

Polisen rapporterar om skottlossning, Helsingborg

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Skottlossning på öppen gata i centrala Helsingborg”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Flera uppringare angående skottlossning på Carl Krooks gata ... Read more »

Ny recension: Läs vårt test av Topaz Photo AI 2

Nu kan du läsa vår recension av Topaz Photo AI 2 i Fordelszonen. Vi får hela tiden in nya fotoprylar till vårt testcenter på redaktionen, och så fort vi är ... Read more »

Claes Eriksson var nära att lägga ner karriären: "Det var motigt"

Claes Eriksson är känd som den humoristiska skådespelaren och manusförfattaren i gruppen Galenskaparna & After Shave. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om den folkkära ... Read more »

Så kan militärpolisen hjälpa polisen

En militärpolis har samma befogenheter och skyldigheter som en polis inom Polismyndigheten. Arkivbild. Militärpolis har lyfts fram som ett alternativ för hur Försvarsmakten kan bistå polisen. Men vilka är de ... Read more »

Lizzo begär att stämningen avvisas: ”Förnekar allt”

Lizzo begär att stämningen avvisas: ”Förnekar allt” Artisten Lizzo har begärt att en domare avvisar den stämning som tre av hennes tidigare dansare initierat, rapporterar Rolling Stone. Anklagelserna gäller trakasserier ... Read more »

Återuppbyggandet av E6:an väntas dra ut på tiden

Återuppbyggandet av E6:an väntas dra ut på tiden Det är inte bara utredningen av jordskredet i Stenungsund som kommer att dröja. Även återuppbyggandet av E6:an ser ut att ta tid, ... Read more »

Jonas Johansson hyllas efter succédebuten: "En jäkla kväll"

Jonas Johansson höll nollan i sin Tampa Bay-debut. Med Andrej Vasilevskij på skadelistan under säsongsinledningen är Jonas Johansson en av kandidaterna till platsen mellan Tampa Bays stolpar. I natt fick ... Read more »

Analys: Troligt att ”Gråhår” ses som förrädare av Wagner

Analys: Troligt att ”Gråhår” ses som förrädare av Wagner Andrej Trosjev, en av Wagnergruppens grundare, har fått i uppdrag av president Putin att övervaka och etablera ”frivilliga stridsenheter” i Ukraina. ... Read more »

Sex saker att ha koll på inför Women's Super League

Amanda Ilestedt är ny i Arsenal den här säsongen. Där blir hon lagkamrat med bland annat Lina Hurtig. Arkivbild. Hur kommer VM-stjärnan Amanda Ilestedt att passa in i Arsenal? Kan ... Read more »

Coppola: Priscilla Presley gav feedback på alla detaljer

Coppola: Priscilla Presley gav feedback på alla detaljer Inför filmen ”Priscilla” har Sofia Coppola jobbat ihop med kvinnan som skildras – Priscilla Presley. I en intervju med W Magazine berättar ... Read more »

Så kan militärpolisen hjälpa polisen – kommer göra trafikkontroller

En militärpolis har samma befogenheter och skyldigheter som en polis inom Polismyndigheten. Arkivbild. Militärpolis har lyfts fram som ett alternativ för hur Försvarsmakten kan bistå polisen. Men vilka är de ... Read more »

Då är bästa tiden att sälja dina prylar på Blocket: "Riktigt hög aktivitet"

Då är bästa tiden att sälja dina prylar på Blocket: “Riktigt hög aktivitet” Har du några oanvända prylar liggandes hemma, samtidigt som det börjar eka lite tomt på bankkontot? Då ... Read more »
Top List in the World