Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Horilla Zsuzsa interjúja

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjú sorozatának huszonnyolcadik része, Horilla Zsuzsával, aki a Flabeg Kft. stratégiai beszerzője!

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Horilla Zsuzsa interjúja
© Technológia: InStyle

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Megfelelt a várakozásaidnak?

A közösségi médiából értesültem a Jövő Menedzsere Mentor Programról 2020 végén, akkor azonban nem volt módom jelentkeznem rá. A 4.0 program meghirdetésekor tudtam, hogy ott szeretnék lenni a néhány mentorált között, akinek a szervezet ismét lehetőséget biztosít tapasztalatcserére és szakmai fejlődésre. Jelentkezésemkor leginkább az a gondolat foglalkoztatott, hogyan egyeztethető össze a vezetői és a női szerepkör. Bizonytalan voltam azt illetően, hogyan lehetünk sikeres vezetők, és egyidejűleg hogyan maradhatunk meg nőknek. Mindemellett szerettem volna megismerni miként működik a beszerzési részleg és a beszerzési folyamat más vállalatoknál. A pályázati felhívás során a mentorokkal készített interjúk alapján úgy éreztem, hogy itt választ kaphatok a kérdéseimre. Nyitottnak éreztem magam új nézőpontok, módszerek megismerésére, amit a saját munkahelyi környezetemben is kamatoztathatok. Visszatekintve a találkozókra biztosan mondhatom, hogy a program teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, sőt felül is múlta azokat. Mindamellett, hogy számtalan új ismeretre tettem szert mind a szakmai, mind pedig a személyiségbeli fejlődésem során, egy nagyszerű mentort ismerhettem meg Vass Tamara, a Praktiker Kft. Beszerzési igazgatója személyében, akire úgy érzem, hogy a program befejeztével is számíthatok mind szakmai, mind pedig személyes tekintetben.

Milyen benyomásokkal távoztál az első találkozóról? Könnyen megtaláltátok a közös hangot?

Már az első telefonbeszélgetésünk alkalmával éreztem, hogy Tamara a lehető legjobb mentor, akit kaphattam a program során. Talán ez volt a legemlékezetesebb pillanat is számomra. Még mielőtt megkaptam volna a hivatalos értesítést a mellém kiválasztott mentor személyéről, ő felhívott, hogy személyesen is megoszthassa velem a hírt. Rögtön éreztem, hogy mekkora lelkesedéssel és nyitottsággal állt hozzám. Amellett, hogy mindketten a beszerzés területén dolgozunk, hasonló személyiségjegyekkel rendelkezünk, még a születésnapunkat is egy napon ünnepeljük. Hamar kiderült, hogy egy hullámhosszon vagyunk, és bátran megoszthatom vele a kétségeimet, a kérdéseimet. Tudtam, hogy őszintén fog válaszolni, és azt is, hogy nem mindig lesz jó hallani az igazat, de ezáltal tudok majd fejlődni.

Mit adott neked a Jövő Menedzsere Mentor Program?

A program részeként tagjává váltam a Menedzserek Országos Szövetségének. Büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan szövetséghez tartozom, amelynek tagjaira felnézhetek, példát vehetek a bejárt karrierútjukról, az elért sikereikről és a társadalomért végzett munkájukról. Különösen nagy dolognak tartom, hogy a Szövetség tagjai szívesen osztják meg az elsajátított tudást a fiatalabb generációkkal is. Ezen felül az elmúlt néhány hónapban választ kaptam a kérdéseimre. Megértettem, hogy úgy válhatunk nőként sikeres vezetőkké, ha közben nők maradunk. A nőiségünk egy hozzáadott érték. Egy olyan érték, amivel csak Mi, Nők rendelkezünk. Nem kell versenyeznünk a férfiakkal. Nem kell mindenáron megmutatnunk, hogy mi jobb vezetők vagyunk. És nem kell a nőtársainkat sem legyőzzük. A legnagyobb akadályokat sokszor saját magunk görgetjük az utunkba. Másokat hibáztatunk és kifogásokat keresünk, ha kudarc ér, azt mondjuk azért nem jött össze, mert nő vagyok. Ehelyett meg kellene találni az igazi okot, ami általában saját magunkban lakozik. Először belül kell megvívni a csatákat, aztán elhinni, hogy bármire képesek vagyunk. Talán a következő gondolat ragadja meg leginkább a lényegét annak, ahogyan én látom a női vezetők szerepét: „Olyan nővé akarj válni, aki segít más nőknek megmutatni azt, hogyha te képes vagy megcsinálni, akkor ők is képesek rá”. Hiszem, hogy az egymás támogatása, biztatása és inspirálása a legfontosabb feladatunk nőként, vezetőként.

Horilla Zsuzsa mentora Vass Tamara, a Praktiker Kft. beszerzési igazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

News Related

OTHER NEWS

A hideg idő mindenkire furcsa hatással van

Bár nincs rossz futóidő, csak rosszul öltözött futó, bizonyos időjárási körülmények között és hőmérsékleten nem könnyű jól teljesíteni! Nagy hőségben, magas páratartalommal is igazán küzdelmes tud lenni egy-egy futás, azonban ... Read more »

Mégis volt magyar ellenállás a nácizmussal szemben? – Bartha Ákos új könyvéről

© Technológia: Mandiner.hu Grandiózus vállalkozásba vágott Bartha Ákos történész, amikor megírta a budapesti fegyveres ellenállás 1944–45-ös krónikáját. A legnagyobb probléma talán nem is az, hogy a hatalmas primer forrásanyagot olvasható ... Read more »

Jövőre lesz kétszáz éves a Himnusz

Ismert, hogy Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából 2023, sőt már az idei esztendő is az egyik legnagyobb és talán legismertebb magyar költő emlékéve. Ám 1823 más nevezetes születésnapok és ... Read more »

Kiribati egészen mostanáig megúszta a világjárványt, aztán jött egy repülő

© Technológia: 444.hu Kiribati, a távoli csendes-óceáni szigetország egészen mostanáig megúszta a koronavírus-világjárványt, két év alatt mindössze két pozitív esetet találtak. Most azonban országos karantént kellett elrendelni, mert a tíz ... Read more »

A Leverkusen simán, a Dortmund nehezen nyert

© Technológia: Index.hu A második Borussia Dortmund, a harmadik Bayer Leverkusen, valamint Sallai Roland csapata, az ötödik Freiburg is győzött a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának szombati játéknapján. A Borussia a ... Read more »

Russell már 2022-ben a világbajnoki címért harcolhat

Lewis Hamilton és Max Verstappen várhatóan a következő szezonban is a világbajnoki címért küzdenek majd egymással. A két versenyzőnek azonban kvalitásaival is meg kell majd küzdenie Anthony Davidson szerint, aki ... Read more »

Visszatérhet az olasz válogatottba a fenegyerek

© Technológia: Index.hu Sajtóhírek szerint Mario Balotelli újra meghívót kaphat az olasz szövetségi kapitánytól. Több mint három év után kaphat meghívót újra az olasz labdarúgó-válogatott keretébe Mario Balotelli. A 31 ... Read more »

Nem maradt kapusa az Afrika-kupa meglepetéscsapatának

© Technológia: Index.hu Koronavírus-fertőzések miatt nem maradt kapusa a Comore-szigetek labdarúgó-válogatottjának a házigazda Kamerun elleni nyolcaddöntőre az Afrika-kupán. A szigetország delegációjából tizenketten produkáltak pozitív tesztet, köztük Amir Abdou szövetségi kapitány ... Read more »

72 percig tartott a félidő egy drón miatt

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most! (x)   A Brentford–Wolverhamton mérkőzés első félidejének 35. ... Read more »

Bányaúszás egy világörökségi helyszínen, Tarnowskie Góryban

© PLTVP via EBU Résztvevők százait vonzotta idén is a hagyományos tárnaúszás egy felső-sziléziai, történelmi ezüstbányában. A járási jogú város neve is az ősi bányászatra utal: Tarnowskie Góry Lengyelország délnyugati ... Read more »

Karácsony Gergely: A Magyar Zene Háza erőszak a Városligettel és a jogállammal szemben

© Technológia: Index.hu A Magyar Zene Háza létrejötte „nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében történt. Erőszak a város legfontosabb közparkjával szemben. Erőszak a kivágott fákkal és azokkal a ... Read more »

Hiába zsákfalu, birodalmi főváros volt

Spanyolország talán Európa leggazdagabb országa épségben megmaradt műemlékekben, ami leginkább annak tulajdonítható, hogy Hispániát elkerülte a második világháború. Vagy inkább fordítva: az ország Franco lavírozásának köszönhetően kimaradt a világégésből. Akárhogy ... Read more »

Helyreállt a forgalmi rend a Ferihegyi úton

© Technológia: Index.hu Helyreállt a forgalmi rend Budapest XVIII. kerületében, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton, ahol eddig tisztázatlan körülmények között fának ütközött egy autó reggel fél hét körül. A rendőrség ... Read more »

A játék, amely Verstappen világbajnoki címében is szerepet játszott

Ahány pilóta, annyi verseny előtti rituálé: van, aki a csöndbe vagy a zenébe menekül, mások felpörgetik a vérnyomásukat valamilyen gyakorlattal, Pierre Gaslyt pedig gyakran mutatta 2021-ben a kamera, ahogyan az ... Read more »

Totális patriotizmus

Jövőre lesz két évszázada, hogy Kölcsey Ferenc megírta a Himnuszt. A költemény végleges szövegét a szerző a kézirat szerint 1823. január 22-én vetette papírra. Ez a nap 1989-től a magyar ... Read more »

Nem oltatta be magát, inkább vállalja a háromhetes pekingi karantént az olimpiai bajnok

© Technológia: 444.hu Novak Djokovic után a parallel snowboardos olimpiai bajnok Patrizia Kummer került reflektorfénybe, miután kiderült ő sincs beoltva koronavírus ellen – írja az Eurosport. A svájci sportoló – ... Read more »

La Manche: ötször több a próbálkozás, mint egy éve

© AP Photo/Matt Dunham Dover kikötőjébe érnek azok, akiket kimentenek – 2021 augusztusa Majdnem 30 ezer menekülő jutott át a La Manche-csatornán Angliába tavaly, derült ki a Londonban közzétett friss ... Read more »

Áprilisban érkezik a Lego Star Wars: The Skywalker Saga

A Warner Bros. Games hivatalos megjelenési dátumot közölt az eddigi legnagyobbnak és legrészletesebbnek ígért Lego Star Wars játékhoz. Ha a sokszori késés után tovább nem csúszik a menetrend, akkor 2022. ... Read more »

Nagy a kétségbeesés a BKV-nál, a 3-as metró felújítása is csúszhat az éjjeli ütközés miatt

© Technológia: Index.hu A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint hatalmas károkat okozott az éjjeli metróbaleset, és miután járművezetői hibára gyanakodnak, még az is előfordulhat, hogy a biztosító nem ... Read more »

Lefülelte a rablót Mimi, a nyomkövető kutya

© Technológia: Index.hu Egy szolgálati nyomkövető kutya vezette el a rendőröket egy nyírbátori rablás gyanúsítottjához – közölte a rendőrség. A húszéves támadót rablás bűntett elkövetésével gyanúsítják.  Nyírbátorban csütörtök este az utcán szólított meg egy ... Read more »

Holokauszttagadó tábornokot ünnepelt a román védelmi minisztérium

© Technológia: Index.hu Pénteken Radu Theodoru tábornok születésnapját ünnepelte a román védelmi minisztérium, aki az egyik legismertebb holokauszttagadó Romániában. A tábornok a 98. évét töltötte be, vagyis fiatalon ő maga ... Read more »

Nem kapott amerikai vízumot egy orosz űrhajós

© Technológia: Index.hu Az Egyesült Államok megtagadta a vízumot Nyikolaj Csub orosz űrhajóstól. Dmitrij Rogozin, az Orosz Űrhivatal (Roszkoszmosz) vezérigazgatója veszélyes precedensnek nevezte az eljárást a Nemzetközi Űrállomáson történő együttműködésre nézve. A ... Read more »

A Ne nézz fel! után itt a Nézz le!

Mindössze egy nap alatt több ezer döntést hozunk meg, igaz, ezeknek a legnagyobb részéről a tudatalattinkban folyik a harc. Talán pont azért, mert így a következmények terhe is száműzhető az ... Read more »

Ana de Armas két rajongója beperelte a Universal Picturest

© Technológia: 444.hu Ötmillió dollár kártérítést követel a Universal Pictures filmstúdiótól Ana de Armas kubai-spanyol filmszínésznő két rajongója, Conor Woulfe és Peter Rosza a maguk és a színésznő minden más ... Read more »

Az edzőváltás sem segített a liverpooli focicsapaton

© Technológia: Index.hu Az Everton hazai pályán 1–0-ra kikapott az Aston Villától az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján. A győztes találatot az argentin Emiliano Buendía szerezte az első félidő ... Read more »

Ogier vezet Loeb előtt a drámai szombati nap végén Monte-Carlóban!

állt az élen az M-Sport által felkészített Ford Puma Rally1-es WRC-vel, őt 9,9 másodperc lemaradással Sébastain Ogier követte a GR Yarisszal. A két francia legenda után egy másik Toyotával Elfyn ... Read more »

USA: már házhoz viszi a postás az ingyenes gyorsteszteket

© Jessica Hill/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved. A Connecticuti Nemzeti Gárda egyik tagja COVID-19 gyorsteszteket szállít házhoz 2022. január 21-én Már házhoz szállítja a posta az ingyenes ... Read more »

Nyert a Villa, tovább tart az Everton vergődése

Duncan Ferguson megbízott edzővel a kispadon fogadta az Everton az Aston Villát, amelynek a kispadján az a Steven Gerrard ül, aki ugye a kékek városi riválisának, a Liverpoolnak volt az ... Read more »

Botrány a budapesti gimnáziumban: félbeszakadt az írásbeli felvételi vizsga

© Technológia: Index.hu Ma írta meg a középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó ... Read more »

Egy budai ház teraszába bebetonozott fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök

© Technológia: 444.hu Géppisztolyok, kézifegyverek, hangtompítók, maszkok, golyóálló mellények és lőszerek kerültek elő egy budai ház terasza alól, írja a HVG-n a magyar maffia történetét igen alaposan ismerő Dezső András, ... Read more »

Az Aston Martin főtervezője követheti Szafnauert az Alpine-hoz

Az és az Aston Martin a teli szünetben kulcsfontosságú változásokon esett át, ami a vezető személyek kilétit is érinti. Úgy tűnik, hogy a két csapat útjai keresztezik egymást, mivel az ... Read more »

Filmes epikus hasonlat hetven percben a Pray-kódex díszmásolatának készítéséről

A magyar kultúra napja alkalmából, ma este 21 órai kezdettel az M5 televíziócsatorna bemutatja a magyar nemzeti könyvtár gyártásában készült, „Látjátok feleim…” című dokumentumfilmet. A hetvenperces alkotás az Országos Széchényi Könyvtár ... Read more »

Toledóban is etalon a Szépművészeti Múzeum

Spanyolország talán Európa leggazdagabb országa épségben megmaradt műemlékekben, ami leginkább annak tulajdonítható, hogy Hispániát elkerülte a második világháború. Vagy inkább fordítva: az ország Franco lavírozásának köszönhetően kimaradt a világégésből. Akárhogy ... Read more »

Lelőttek egy rendőrt Harlemben, egy másik kritikus állapotban van

© Technológia: Index.hu Megöltek egy New York-i rendőrt pénteken egy harlemi lakásban, míg egy másik rendőr kritikus állapotban van – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy egy harmadik rendőr meglőtte a ... Read more »

Az ENSZ tudni akarja, hol rejtik az elrabolt női jogvédőket a tálibok

© Technológia: Index.hu Elrabolhattak két afgán női jogvédőt a napokban; az ENSZ szerint a tálibok állnak a dolog mögött. A szervezet arra kötelezi az iszlamista államot, hogy adjanak információt a ... Read more »

Legféltettebb kincseit teszi közzé a PIM

Petőfi Sándor eredeti verseit, leveleit, portréit, köteteit, a hozzá köthető relikviákat és műalkotásokat tesz láthatóvá a Petőfi Irodalmi Múzeum a magyar kultúra napja alkalmából. 200 Petőfi szabadon címmel weboldalt hozott ... Read more »

90 tonnányi amerikai hadianyag érkezett meg Ukrajnába

© Technológia: Index.hu Megérkezett Ukrajnába szombatra a 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag.  Joe Biden elnök indítványára a washingtoni kongresszus még decemberben hagyta jóvá a fegyversegélyt ... Read more »

Videón látszik, ahogy egy férfi ellop egy okosórát a Westendből

A VI. kerületi rendőrök egy okosóra lopása miatt keresnek egy fiatal férfit. Az esetről videó is készült. .A rendőrség szerint a lopás még tavaly november 30-án történt egy VI. kerületi bevásárlóközpontban ... Read more »

Peru: mentik az olajból a még élő madarakat

© AFP Önkéntesek és környezetvédők segítenek a límai állatkert szakembereinek, a perui főváros strandját elborító olajrétegből kimentett állatok mentésében, illetve az elhulott szárnyasok összegyűjtésében. A tongai vulkánkitörés keltette hatalmas hullámzás ... Read more »

Ismét bővült a Hungarikumok Gyűjteménye

© Technológia: Index.hu Nagy István agrárminiszter a magyar kultúra napján jelentette be, hogy milyen új értékkel bővült hungarikumgyűjtemény. A bizottság döntése értelmében a hungarikumgyűjtemény ezúttal a Felső-Tisza-vidéki Beregi keresztszemes hímzéssel ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic