Merkels sidste topmøde: Hun greb ind i kritiske øjeblikke

Asia's Tech News Daily

© John Thys/Scanpix Angela Merkel ankommer til EU-topmødet fredag, som efter alt at dømme bliver hendes sidste.

EU-topmødet fredag er efter al sandsynlighed den tyske forbundskansler Angela Merkels sidste. For en ny regering og kansler er på vej i Tyskland.

Og hvis det som ventet er på plads inden næste topmøde i midten af december, så bliver Merkels 107. topmøde også hendes sidste.

Mødet fredag blev derfor indledt med et par ord fra EU-præsident Charles Michel til Merkel og fra den svenske statsminister, Stefan Löfven, som også har sit sidste topmøde.

Netop Löfven sender roser til sin tyske kollega.

– Det er bare at bukke for hendes indsats for Tyskland og Europa. Hun har været meget vigtig og gjort en meget, meget stærkt indsats.

– Tyskland og Sverige har en god relation, og vi er ligesindede på mange spørgsmål. Og vi har også en god personlig kontakt. Jeg værdsætter samarbejdet meget, siger Löfven til det svenske nyhedsbureau TT.

Merkel har været Tysklands forbundskansler i 16 år. Og da Tyskland er en sværvægter i EU, har Merkel også ofte været den, som de øvrige stats- og regeringschefer har kigget på, når diskussionerne er spidset til.

Litauens præsident, Gitanas Nauseda, siger på vej ind til kanslerens sidste topmøde, at han har “enorm respekt” for hende.

– Hun var formentlig den stabiliserende faktor, som var helt afgørende særligt under meget komplicerede omstændigheder.

– I de kritiske øjeblikke var hun kvinden, som greb ind og hjalp os med at finde en løsning. Jeg værdsætter virkelig Angelas indsats og ønsker hende alt det bedste i fremtiden, siger han.

Luxembourgs premierminister, Xavier Bettel, siger, at Merkel “vil efterlade et stort tomrum”.

– De fleste ved ikke det her, men Merkel var en kompromismaskine, siger han og tilføjer, at det ofte var hende, der reddede dagen med et kompromis, når det virkede umuligt.

Angela Merkel viste sig igen frem fra sin diplomatiske side, da EU-cheferne torsdag diskuterede udviklingen med retsstatsprincipper i Polen.

Polen er under heftig kritik for en nylig afgørelse, som i visse tilfælde sætter national lov over EU-lov – i strid med EU’s traktater.

Torsdag opfordrede Merkel til at finde “veje og muligheder for at komme sammen igen”.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Brandvarm Uhre sikrer seks på stribe i tæt topdyst

© Claus Bech/Scanpix Mikael Uhre blev igen matchvinder for Brøndby. Superligatopscorer Mikael Uhre viste på ny skarpheden, da han sikrede Brøndby IF en 1-0-sejr i topdysten mod Randers FC med ... Read more »

Vilde Frankfurt gør det igen: Scorer sejrsmål i 95. minut

© Daniel Roland/AFP Frankfurt er ved at udvikle sig til ekspert i at hente point med overtidsscoringer. Eintracht Frankfurt skabte rigeligt med chancer til en sikker sejr, men sikrede først ... Read more »

FCN-træner forventer indkøb: Mangler profiler i begge ender

© Claus Fisker/Scanpix Mads Døhr Thychosen forventer også at være FC Nordsjælland-spiller efter vinterferien. FC Nordsjælland har haft en dårlig efterårssæson, hvor holdet ligger nummer 10 og dermed kun lige ... Read more »

Manchester City og Leicester sejrer i snevejrskampe

© Peter Powell/Reuters Manchester City slog søndag West Ham med 2-1 i et opgør, der især i første halvleg var præget af snevejr. Manchester City holder trit med de andre ... Read more »

OB-chef bekræfter: Vi er i dialog med Max Fenger

© Claus Fisker/Scanpix Max Fenger scorede til 2-0 for OB mod FC Nordsjælland. Max Fenger scorede det sidste mål i OB’s 2-0 sejr over FC Nordsjælland, og angriberen er generelt ... Read more »

Superligaens største bisser vil ikke gå på kompromis

© Bo Amstrup/Scanpix Lars Kramer fik rødt kort for Viborg i opgøret mod Sønderjyske. Målt på kort i Superligaen er Viborg FF suverænt førerhold. Klubben fra domkirkebyen har fået hele ... Read more »

Simon Kjær-selvmål medvirker til nyt Milan-nederlag

© Daniele Mascolo/Reuters Sassuolo-spillere jubler over Simon Kjærs selvmål til stillingen 1-2. Efter en forrygende sæsonstart i Serie A er AC Milan kommet ned på jorden igen i de seneste ... Read more »

Brentford bryder dårlig stime med forløsende sejr

© Kieran Cleeves/Scanpix Angriberen Ivan Toney bliver tiljublet efter sin scoring på straffespark i Brentfords sejr over Everton. Efter fem ligakampe uden sejr hentede danskerklubben Brentford søndag en forløsende sejr ... Read more »

WHO: Covidvacciner har reddet mindst 470.000 liv i Europa

© Raimond Spekking, CC BY-SA 4.0 WHO: Covidvacciner har reddet mindst 470.000 liv i Europa Ifølge et studie fra WHO og det europæiske center for sygdomsforebyggelse og kontrol, (European Centre ... Read more »

Schweizerne bakker op om omstridt coronapas

© Jean-Christophe Bott/Scanpix Folk står i kø ved et valgsted i Schweiz, hvor der søndag var folkeafstemning om regeringens coronalov. Her er det i byen Fribourg. Et solidt flertal bestående ... Read more »

Leder på kunstmuseet Arken fratræder efter klager

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Arken Museum for Moderne Kunst i Ishøj. En leder på kunstmuseet Arken på Sjælland fratræder sin stilling, efter at tyve medarbejdere har klaget over et “psykisk ... Read more »

Sønderjyske nøjes med uafgjort mod Viborgs 10 mand

Trængte Sønderjyske glippede alletiders mulighed for tre point, da holdet søndag spillede efterårssæsonens sidste superligakamp på udebane mod Viborg. Viborgenserne var nemlig en mand i undertal i mere end en ... Read more »

OB udbygger FCN-krise i fejlbehæftet forestilling

© Claus Fisker/Scanpix OB jubler over Issam Jebalis scoring til 1-0 i sejren over FC Nordsjælland. OB slog søndag FC Nordsjælland 2-0 på hjemmebane. Begge hold havde masser af chancer, ... Read more »

Esbjerg-angriber redder straffespark i vigtig sejr

© Bo Amstrup/Scanpix Esbjerg tog søndag en sikker sejr over Nykøbing FC. (Arkivfoto) Esbjerg fB er stadig en realistisk kandidat til oprykningsspillet for de seks bedste hold i 1. division. ... Read more »

Formel 1-legenden Frank Williams er død

© Alexander Klein/AFP Frank Williams blev 79 år. (Arkivfoto) Frank Williams, der stiftede Formel 1-holdet Williams Racing, er død. Det oplyser holdet ifølge nyhedsbureauet AFP. Frank Williams blev 79 år. ... Read more »

17-årig fængslet for drabsforsøg på nært familiemedlem

© Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix En 17-årig dreng blev lørdag aften anholdt for drabsforsøg på et nært familiemedlem i en lejlighed i Hvedemarken i Sønderborg. Det skriver JydskeVestkysten. Drengen har ... Read more »

Løchte efter Davis Cup-sejr: Tæt på perfekt

Holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen så August Holmgren præstere på et højt niveau, da sidstnævnte sikrede den samlede danske Davis Cup-sejr over Marokko søndag eftermiddag. Holmgren slog Marokkos bedste spiller, Elliot ... Read more »

Tænkeboks: Find et stort kvadrattal

© Ingeniøren Tænkeboks: Find et stort kvadrattal Opgave 103: Hvad er det største kvadrattal, som kan skrives som en sum af fakulteterne fra 1 og opefter. Lad os lige præcisere, ... Read more »

FAKTA: 772.690 personer har fået det tredje vaccinestik

© Getty Det seneste døgn har 3762 personer fået det første eller andet stik med en coronavaccine. Imens har 18.183 personer fået det tredje stik – et såkaldt booster-stik – ... Read more »

Snefald udskyder Tottenhams Premier League-kamp

© Craig Brough/Reuters Det var ikke muligt at spille fodbold på Turf Moor søndag. Burnley og Tottenham kommer ikke i aktion i Premier League søndag eftermiddag som planlagt. Begge klubber ... Read more »

Børn og forældre håber at vaccine kan holde skolen åben

© Olafur Steinar Gestsson/Scanpix Børn i alderen 5 til 11 år kan fra søndag få det første stik med en coronavaccine. I første omgang er det børn på 10 og ... Read more »

Holmgren fuldender dansk Davis Cup-triumf med storsejr

Danmarks mandlige tennislandshold kan rejse fra Marokko med en flot Davis Cup-sejr. Det blev en kendsgerning, da August Holmgren søndag eftermiddag besejrede Marokkos bedste singlespiller, Elliot Benchetrit, med de overbevisende ... Read more »

Coronaepidemien er ifølge lektor bremset - men ny variant truer

Yderligere 4290 personer har det seneste døgn fået konstateret smitte med corona. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) søndag. De smittede er fundet i 186.100 PCR-test. Det er ... Read more »

4290 nye er smittet med coronavirus og ni er døde

Yderligere 4290 personer har det seneste døgn fået konstateret smitte med corona. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) søndag. De smittede er fundet i 186.100 PCR-test. Det er ... Read more »

Guardiola drømmer om at lede et landshold til VM

© Craig Brough/Reuters Pep Guardiola har været manager i Manchester City siden 2016. Inden da var han cheftræner i FC Barcelona og Bayern München. Fodboldtræneren Pep Guardiola drømmer om en ... Read more »

SSI: To i Danmark er bekræftet smittet med ny coronavariant

© Getty To personer er bekræftet smittet med coronavarianten Omikron, efter at de er indrejst til Danmark fra Sydafrika. Det oplyser Statens Serum Institut søndag i en pressemeddelelse. Varianten bekymrer ... Read more »

Optælling: Schweizerne bakker op om coronapas

© Jean-Christophe Bott/Scanpix Folk står i kø ved et valgsted i Schweiz, hvor der søndag var folkeafstemning om regeringens coronalov. Her er det i byen Fribourg. Et flertal af vælgere ... Read more »

Tennisherrer bringer sig i front mod Marokko i Davis Cup

De danske tennisherrer er kommet tættere på en sejr på udebane mod Marokko i Davis Cup. Et afbudsramt dansk mandskab bragte sig foran med 2-1 forud for de to sidste ... Read more »

Holland: 13 af 61 smittede på fly fra Sydafrika er Omikron-ramt

© Laurens Bosch/AFP De passagerer, der blev testet positive for corona, blev kørt med ambulancer til det coronahotel ved Schiphol-lufthavnen, hvor de skal være i karantæne. Den nye coronavariant Omikron ... Read more »

SSI: To i Danmark er smittet med ny coronavariant

To personer indrejst i Danmark med fly fra Sydafrika er bekræftet smittet med coronavarianten Omikron. Det oplyser Statens Serum Institut i meddelelse. Read more »

Flertal vil se på udskældte regler for familiesammenføring

Venstre er klar til at lave om i reglerne for ægtefællesammenføring, som partiet selv stod i spidsen for at indføre i 2018. Ifølge udlændingeordfører Mads Fuglede (V) rammer reglerne mennesker, ... Read more »

Norge: 13 af 61 smittede på fly i Holland er Omikron-ramt

© Laurens Bosch/AFP De passagerer, der blev testet positive for corona, blev kørt med ambulancer til det coronahotel ved Schiphol-lufthavnen, hvor de skal være i karantæne. Hollandske myndigheder ventes søndag ... Read more »

FAKTA: Det ved vi om varianten Omikron

© CIPhotos/Getty Omikron I Danmark er der fundet to tilfælde af coronasmitte, som mistænkes at være den nye Omikron-variant. Fundet af varianten har fået flere lande til at lukke for ... Read more »

Dansk orientering mister syvfoldig verdensmester

© Bjorn Larsson Rosvall/Scanpix Maja Alm ses her i 2016, da hun vandt VM for andet år i træk på sprintdistancen. Hun gentog bedriften i 2017 og 2018. Nu stopper ... Read more »

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

© Olafur Steinar Gestsson/Scanpix På Amager Vaccinationscenter tog man søndag formiddag imod de første børn i den nye vaccinemålgruppe. Landet over vaccineres de første børn under 12 år søndag. Fire ... Read more »

Første unge barn i hovedstaden får stik med coronavaccine

© Getty coronavirus I Region Hovedstaden har det første barn i den nye vaccinationsgruppe fået et stik med en coronavaccine. Stikket blev givet klokken 09.20 på Amager Vaccinationscenter, og alle ... Read more »

Krav om coronapas udvides til nære pårørende på plejehjem

© Signe Goldmann/Scanpix Fra mandag bliver man bedt om at vise coronapas, når man besøger sine pårørende på plejehjem. (Arkivfoto) Fra mandag skal man kunne vise coronapas for at komme ... Read more »

Viktor Axelsens seks titler i et suverænt 2021

© Indonesian Badminton Association/Scanpix Viktor Axelsen har klaret sig uden træner i Indonesia Open. Badminton Danmark stiller ikke nogen træner til rådighed for Axelsen, efter at han i sommer valgte ... Read more »

Tjekkiets coronaramte præsident udnævner ny premierminister

© Pool/Reuters Tjekkiets sygdomssvækkede og nu også coronasmittede præsident, Milos Zeman, sad i sin kørestol bag et bur af plexiglas, da han søndag udnævnte Petr Fiala som ny premierminister. Den ... Read more »

Den nye coronavariant breder sig hurtigt i Europa

© Sem Van Der Wal/AFP En KLM-maskine i Schiphol, den internationale lufthavn i Amsterdam. Det er et af de fly, der har været i Sydafrika og er vendt tilbage til ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic