Megszólalt a rendező is, akit Alec Baldwin megsebesített

Asia's Tech News Daily

Megszólalt a rendező is, akit Alec Baldwin megsebesített
© Technológia: Index.hu Joel Souza a saját egészségéről kevésbé, kolléganője iránt érzett gyászáról azonban annál bővebben írt.

Az idei hét kétségtelenül Alec Baldwin körül forgott, illetve Halyna Hutchins operatőr körül, akit a színész véletlenül lelőtt a Rust című film forgatása közben. Az eltévedt lövedék a mögötte guggoló rendező, Joel Souza kulccsontjában állt meg, őt sikerült megmenteni, miután kórházba szállították.

A rendezőt már másnap kiengedték, így a péntek estét már otthon tölthette. Szombaton közleményt adott ki, melyben saját egészségügyi állapotát nem részletezte, kolléganője irányában érzett gyászát viszont annál inkább.

Összetörtem a barátom és kollégám, Halyna elvesztése miatt. Kedves volt, lendületes és hihetetlenül tehetséges, minden centiméterért megküzdött, és mindig arra ösztönzött, hogy jobb legyek. A gondolataim a családjával járnak ebben a nehéz időszakban. Alázatosan köszönöm a filmkészítő közösségünktől, Santa Fe lakóitól és a több száz idegentől érkező szeretetet, minden bizonnyal segíteni fogják a felépülésemet

– olvasható Souza közleménye a Deadline oldalán.

Ami Alec Baldwint illeti, a színész maga is beleroskadt a történtekbe. Mint mondta, teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel, ám a sorsa még kérdéses. A héten egy fegyvermester is kommentálta az ügyet, aki azt mondta:

a tragédiáért az a felelős, aki a fegyvert Alec Baldwin kezébe adta.

A New York Post ugyancsak felsorakoztatta szakértőit, akik szerint Baldwin akár másfél éves börtönbüntetésre is számíthat, azonban nem színészként, hanem vezető producerként.

Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell

– mondta Joseph Costa Los Angeles-i ügyvéd.

Erlinda Johnson új-mexikói büntetőjogász szerint Baldwinnel szemben megállhat a gondatlan emberölés vádja. A vádnak csupán azt kell bizonyítania, hogy Baldwin, a főgyártásvezető nem járt el kellő elővigyázatossággal.

Denise Bohdan Los Angeles-i védőügyvéd keményebben fogalmazott. Ő úgy véli, az ügy egészen biztosan jogi rémálom lesz Baldwinnak, még ha az emberölés vádja nem is nyer bizonyítást. A büntetőper mellett ugyanis ott lesz még a polgári per is, vélhetően többmilliós kártérítési igénnyel.

Alec Baldwin mellett persze említést érdemel az a férfi is, aki az éles lőszerrel töltött pisztolyt a színész kezébe adta. Dave Halls rendezőasszisztens állítólag három fegyver közül választotta a gyilkos pisztolyt, melyről hangosan kijelentette, hogy a használata biztonságos. Egy Maggie Goll nevű kellékkészítő már dolgozott együtt Hallsszal, és a TMZ megkeresésére elmondta, hogy a rendezőasszisztens korábban A sötétség titkai című sorozat forgatásán sem teremtett biztonságos munkakörülményeket, és biztonsági értekezleteket sem tartott a stábnak.

Szinte mindig engedte, hogy a díszletek klausztrofóbiát keltsenek. Nem voltak tűzoltósávok, a kijáratokat elzárták… a biztonsági értekezlet mint fogalom nem létezett

– állítja Goll.

Halyna Hutchinst világszerte gyászolják. Halála után pár nappal a férje, Matt Hutchins is szólt a rajongókhoz.

Halyna mindannyiunkat inspirált a szenvedélyével és a szemléletével, az öröksége túl jelentőségteljes ahhoz, hogy szavakba tudjam önteni. A veszteségünk hatalmas, kérjük a médiát, hogy tartsa tiszteletben a család magánéletét, amíg feldolgozzuk a gyászt. Köszönjük mindenkinek, aki megosztott képeket és történeteket az életéből

– írta a gyászoló férj, aki azóta bejelentette, hogy néhai neje tiszteletére ösztöndíjat hoztak létre, mellyel feltörekvő női operatőröket támogatnak majd.

Thank you to Halyna’s friends and mentors at AFI for establishing a scholarship to honor her memory and support aspiring female cinematographers. Anyone seeking to honor her memory, please direct your giving to this fund. https://t.co/I5ci67uleU

— Matt Hutchins (@mhutchins) October 23, 2021

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Kásler Miklós: Csaknem tízezer embert mentettek meg a vakcinák

© Technológia: Index.hu Összesen 9500 ember halálát akadályozta meg Magyarországon a koronavírus elleni oltás a harmadik hullám idején – írta Kásler Miklós a Facebookon, amikor bemutatta a Magyarországon használt vakcinákra vonatkozó ... Read more »

Thomas Wells death: Former X Factor and The Voice USA contestant dies in tragic workplace accident, aged 46

Thomas Wells death: Former X Factor and The Voice USA contestant dies in tragic workplace accident, aged 46 Thomas Wells, a former X Factor USA contestant, has died, aged 46. ... Read more »

Ingyenes parkolást kapnak ajándékba karácsonyra Keszthelyen

© Technológia: Index.hu November 27-től ismét ingyenes a parkolás Keszthelyen a város lakosainak és vendégeinek – írja a Hírbalaton. Az akció egészen 2022. január 2-ig tart. Kapcsolódó Facebook-bejegyzés Megosztva a Facebookról ... Read more »

Napi horoszkóp november 28.: a Szüzek pozitívan csalódnak valakiben, a Nyilasok kissé motiválatlanok

A hét utolsó napján is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz ismét izgalmas üzeneteket olvashatsz! © Pexels by The Lazy Artist Gallery NAPI HOROSZKÓP NOVEMBER 28.   KOS (március ... Read more »

Interjú. Tisza Tibor sosem félt

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most!   A korábbi közönségkedvenc gólvágó ma egyéni képzéseket ... Read more »

Dél-afrikai külügyminisztérium: büntetnek minket, amiért felismertük az Omikron törzset

© Jerome Delay/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved. A Dél-afrikai Köztársaságot most szidják és büntetik, ahelyett, hogy ünnepelnék, amiért elsőként fedezte fel az új koronavírus-törzset, az Omikront – ... Read more »

A németek és az olaszok is találtak omikronos fertőzöttet, Izrael határzárra készül

© Technológia: 444.hu Egymás után jelentik be Európa országai, hogy azonosították a koronavírus új variánsát, az omikront. Németországban két olyan fertőzöttet találtak, akik november 24-én érkeztek Münchenbe, nem tudni, pontosan ... Read more »

Huszonegy meccs lesz ma a tévében – pályán a legnagyobbak

© Technológia: GOAL Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most!   12.15: Serie A, Udinese–Genoa (Sport ... Read more »

Szokatlan, de enyhe tüneteket tapasztaltak az omikronnal fertőzött dél-afrikaiaknál

© Technológia: 444.hu © Technológia: 444.hu A korábbiaktól eltérő tüneteket észlelt a koronavírussal fertőzött páciensein Angelique Coetzee, a Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke, aki Pretoriában praktizál. A hónap elején egyre többen panaszkodtak ... Read more »

A magyarok összefognak, ha baj van

– Amikor Áder János köztársasági elnök létrehozta a Regőczi István Alapítványt, már akkor gondoltunk arra, hogy idén mi mást is támogathatna a Jónak lenni jó!, mint az árván, félárván maradt gyermekeket ... Read more »

A Salamon-szigeteken kitört a forradalom, de jelenleg úgy tűnik, hogy már véget is ért

© Technológia: 444.hu Helyreállt a nyugalom a Salamon-szigeteken, ahol az utóbbi napokban zavargásokba torkolló tüntetések zajlottak, írja az MTI a The Solomon Star című helyi lapra hivatkozva. Az újság beszámolója ... Read more »

A bicikliseknek is igyekezne imponálni a Toyota a Corolla 2022-es évjáratával

Toyota Corolla (2022) Európa Toyota Corolla (2022) Europa Toyota Corolla (2022) Európa Toyota Corolla (2022) Europa Toyota Corolla (2022) Európa Toyota Corolla (2022) Europa Toyota Corolla (2022) Európa Toyota Corolla ... Read more »

A sok évszázados élő indiai hidak már a nyugati építészek figyelmét is felkeltették

© Technológia: 444.hu Hosszú évszázadok óta léteznek különleges élő hidak a mai India egyik legnehezebben megközelíthető északkeleti részén, a khászi népcsoport által lakott Shillong-fennsíkot környező erdőkben. A régió a világ ... Read more »

Kiderült, hol fog esni a hó

© Technológia: Index.hu Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés inkább csak az Alföldön lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Reggeltől nyugat felől érkezik ... Read more »

Szituációs teszt: kinek segítenél az alábbi helyzetben? Ez sokat elmond rólad

A képen egy élethelyzetet láthatsz, neked pedig rögtön rá kell vágnod, kin segítenél először! Talán te is emlékszel még arra a szituációs tesztünkre, amelyben el kellett döntened, a képen látott ... Read more »

Embercsempészeket fogtak az osztrákok, több mint 700 bevándorlót vihettek át Magyarországon

Tizenöt feltételezett embercsempészt fogtak el Ausztriában az elmúlt napokban, akik az utóbbi időben több mint hétszáz migránst szállíthattak illegálisan Ausztriába – közölte Alsó-Ausztria tartomány rendőrsége. Az embercsempészek a szerb-magyar határon ... Read more »

Leesik az állad, ha meglátod ezt a rejtett, 40 millió dolláros szuperautó arzenált (videó)

© Motor1.com Magyarország Szuperautógyűjtemény Valószínűleg így nézne ki álmaink garázsa, mely egyébként Németországban található. A gigantikus garázsban fellelhető szuperautók összértéke nem kevesebb, mint 40 millió dollár, és a a Bugatti ... Read more »

Erre az egy naptárra lesz jövőre szükséged

Előrendelhető a jövő évi Futónaptár és hozzá tartozó 16 oldalas “Fusd le életed legjobb 10km-ét!” kiadvány! © Technológia: Runner’sWorld SZEREZD MEG TE IS A 2022-es Runner’s World Futónaptárat! Fusd át ... Read more »

Nagyot fordul a világ decemberben, elbuknak a boszorkányok

© Technológia: Index.hu Vértanúk szenvedésein, védőszentek jótéteményein, boszorkák vesztén és a fény győzelmén át vezet az út karácsony ünnepéig. Idén november 28-án veszi kezdetét az adventi időszak. Év vége felé ... Read more »

Rejtett vízszennyezést is kimutat a veszprémi kutatók új fejlesztése

© Technológia: Index.hu Rejtett vízszennyeződések megfigyelésére alkalmas eszközt fejlesztettek ki veszprémi kutatók több mint 605 millió forint EU-támogatásból. A projekt 2017-ben nyerte el a támogatást, akkor úgy számoltak, 2020-ra készül ... Read more »

6 tipp, hogy áthasson a mindful karácsony érzése

Engedd meg magadnak, hogy megéld az ünneped! Érkezz meg! A lakás helyett magadat és a szívedet öltöztesd ünneplőbe! © Getty Mitől lesz mindful – azaz tudatos – a karácsony? Azt ... Read more »

Izgalmas rendezvény rázta fel novemberben a hazai bankszektort

© Technológia: Index.hu November 16-án és 17-én harmadszorra tartották meg Budapesten a Design Summit-et, az MKB Fintechlab által szervezett nemzetközi pénzügyi konferenciát. Don Norman szerint – aki maga is előadott ... Read more »

A nőket ért erőszak ellen tüntettek több ezren Rómában

© Gregorio Borgia/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved. Több ezer nő vonult utcára Rómában szombat délután, hogy hogy tiltakozzon a férfiak által nők ellen elkövetett, nemi alapú erőszak ... Read more »

Horváth Ferenc megnevezte a Honvéd legnagyobb ellenségét

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most!   A Honvéd az elmúlt hat meccséből ötöt ... Read more »

Megint Memphis mentette meg Xavi Barcáját

© Technológia: Index.hu A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 15. fordulójában a Barcelona izgalmas végjátékban 3–1-re legyőzte idegenben a Villarrealt. Azt nehéz lenne állítani, hogy Xavi irányításával gólesőket hoztak volna ... Read more »

Allegri: „Annyit érünk, ahol állunk”

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most! Harminckét év után először kapott ki a Juventus ... Read more »

Újabb korlátozások az új vírusvariáns miatt

© AP Photo/Lynne Sladky, File Szigorításokat vezettek be világszerte, miután egyre több országban megjelent az új koronavírus-variáns. Az omikron névre keresztelt változatot először Dél-Afrikában mutatták ki, ezért először az afrikai ... Read more »

Terjed a szupermutáns, velünk fordul a világ

© Technológia: Index.hu Ma minden a koronavírus legújabb variánsáról szólt a világban és idehaza is. Egyre több a gyanús eset immár Európában is, az Egészségügyi Világszervezet pedig aggodalmát fejezte ki. ... Read more »

A tálib ügyvivő kormányfő szerint Afganisztán hálás lehet a rezsimnek

© Technológia: Index.hu Három hónappal kinevezése után először szólalt meg a nyilvánosság előtt Hasszán Ahund molla, a radikális iszlamista tálibok kormányának ügyvivő miniszterelnöke.  Az állami televízióban szombaton közzétett hangüzenetében azt ... Read more »

Két új tábort nyitottak a menedékkérőknek Görögországban

© Technológia: Index.hu Szombaton két új zárt tábort adtak át Görögországban, Lérosz és Kósz szigetén a menedékkérőknek.  Az ellenőrzött, zárt táborokat szögesdróttal, kamerákkal és mágneszáras kapukkal szerelték fel. A táborban ... Read more »

Az ásványvíz-, az üdítő- és a gyümölcsléforgalom is nőtt az első három negyedévben

© Technológia: Index.hu Három százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest az ásványvizek, ízesített vizek, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek és jegesteák forgalma az idén az első három negyedévben. Az 1,912 millió ... Read more »

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

© Technológia: Index.hu A vízhiány miatt törtek ki tüntetések Irán harmadik legnagyobb városában, Iszfahánban, ahol a karhatalom könnygázzal és gumibotokkal oszlatta szét a rendőrökre köveket dobáló tiltakozókat, és rengeteg résztvevőt letartóztattak. A megmozdulást stílszerűen a régió ... Read more »

Oroszország nem tervezi Ukrajna megszállását

© Technológia: Index.hu Oroszország nem tervezi Ukrajna megszállását, minden ezzel ellenkező hír rosszindulatú amerikai propaganda – szögezte le Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója szombaton. Amerikai, ukrajnai és ... Read more »

One Major Problem Dune Had Filming That Will Crop Up Again In Part 2

© Provided by CinemaBlend Zendaya and Timothee Chalamet in Dune, future visions A few months ago, the prospect of a Dune sequel seemed like a far-off fantasy. Thanks to the ... Read more »

NB I: három hónap után elmozdult a kieső helyről az Újpest

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most! Valamelyest a kispestiek játszottak fölényben az első percekben, ... Read more »

Ezekkel a jelekkel próbál beszélni veled a cicád

Önfejűek és sokszor kiszámíthatatlanok, mégis imádjuk őket. A macskák egészen varázslatos lények, akik – még ha nehezükre is esik néha kimutatni – igenis tudnak kötődni az emberhez, és nagyon tudnak ... Read more »

Aki nem tud elszakadni a borospincétől vagy a mozitól, az is hajókázhat

© Technológia: Index.hu Somnio a neve, ami latinul álmodozást jelent. Illik is rá, hisz ki ne álmodna olyan otthonról, amelynek a szolgáltatásai közé tartozik egy borospince kóstolóteremmel, saját mozi és jó ... Read more »

Pataki Ági: Rákay Philip vagy Ákos eddig is csinálhatott kisfilmeket, de ők a pénzosztásra vágytak

© Technológia: Index.hu Andy Vajna kinevezésével nem értettek egyet, mert azt gondolták, hogy szakmai konszenzus kellene egy ilyen kinevezéshez. Később azonban elismerték, hogy átlátható támogatási rendszer épült fel, és Vajna ... Read more »

A Kétfarkú Kutya Párt visszaléphet azokban a körzetekben, amelyeken a választás múlhat

© Technológia: Index.hu A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) visszaléphet a billegő körzetekben a 2022-es választásokon – ezt mondta Kovács Gergely pártelnök a Jelen hetilapnak adott interjújában. A párt még ... Read more »

Újra megnyitották az olasz sípályákat

© Luca Bruno/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved Visszatérhettek a sízők az olasz pályákra, közel két év lezárás után. Szombaton hivatalosan megnyitották a síszezont Olaszországban, ahol 2020 márciusa, ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic