Megrettenhettek a németek a magyar válogatottól?

megrettenhettek a németek a magyar válogatottól?

Megrettenhettek a németek a magyar válogatottól?

Egy felmérés szerint az emberek közel 40 százaléka arra számít, hogy Németország nem jut tovább a 2024-es labdarúgó-Eb-n abból a csoportkörből, amelynek a magyar válogatott is tagja.

Szombaton derült ki, hogy Németország többek közt a magyarokkal is egy csoportban lesz. A csoportok sorsolásáról élőben, frissülő cikkben számoltunk be az Indexen.

Ennek alapján a torna A csoportjába: Németország, Skócia, Magyarország és Svájc került. Mint megírtuk, a német válogatott korábbi szövetségi kapitánya és jelenlegi sportigazgatója, Rudi Völler a Kicker sportlap hasábjain azt írta: minden esélye megvan arra a válogatottnak, hogy hazai pályán emlékezetes Európa-bajnokságot teljesítsen, és a német sajtó általánosságban véve is arról írt, hogy Németország ennél sokkal nehezebb csoportot is kaphatott volna.

Cikkünk már írtunk arról is, hogy a Kicker egy online szavazást is indított, amelyben arról kérdezték az olvasókat, hogy szerintük mit érhet el a német válogatott a tornán. A szavazás szombat esti eredménye szerint mindössze 10 százalékuk gondolta úgy, hogy ők nyerik a bajnokságot, és húsz százalék azt mondta, hogy még a nyolcaddöntőben kiesik a csapat.

A szavazás még mindig tart, és az eredménye azóta (a németek szempontból) még negatívabbá vált.

Vasárnap esti adatok szerint így állt a voksolás:

  • Már csak 8,09 százalék gondolta úgy, hogy a német válogatott győzni fog a tornán.
  • 2,29 százalék számított arra, hogy döntőbe jutnak, de kikapnak.
  • 7,49 százalék szerint az elődöntőben esik ki a német válogatott.
  • 18,09 százalék szerint a negyeddöntőben búcsúznak.
  • 25,3 százalék gondolta úgy, hogy a nyolcaddöntőben ért véget a menetelésük.
  • És 38,74 százalék arra számított, hogy már a csoportkörben kiesik a válogatott.

Vagyis a szombat estéhez képest valamelyest elmozdultak a hangsúlyok, és egyre többen számítanak arra, hogy a németek az idei tornán sem fognak kiugró teljesítményt nyújtani (a korrektség jegyében hozzátesszük, hogy a Kicker oldalán gyakorlatilag bárki szavazhat, nemcsak a Németországban élők, de azért zömében az ő véleményüket tükrözheti a szavazás eredménye).

Már lehet jelentkezni a jegyekért 

Arról, hogy a másik két csoporttagnál – Svájcban és Skóciában – miként fogadták a hírt, hogy Magyarországgal kerültek egy csoportba, ebben a cikkünkben írtunk.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban úgy értékelt:

Amit kimondhatunk, az az, hogy itt vagyunk az Európa-bajnokságon, ez az egyetlen biztos tény. Egy Eb-n nincs könnyű ellenfél, és még az is nehéz lehet, aki papíron könnyűnek tűnik. Az, hogy egy ellenfél könnyű, a vicc kategóriája

Rossi részletesen beszélt arról is, hogy mire lehet számítani az ellenfelektől.

Vasárnap már az Eb-mérkőzésekre való jegyvásárlásnál is megkezdődött a regisztráció, és az is kiderült, hogy milyen árkategóriában mozognak majd a jegyek.

News Related

OTHER NEWS

Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak

Egy olyan világban, ahol hetente jelenti be egy-egy celeb, hogy elválik. Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak Kutatások szerint nem sokszorozódott meg a válások ... Read more »

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »
Top List in the World