Medicinalselskab kan være klar med kræftvaccine inden 2030

medicinalselskab kan være klar med kræftvaccine inden 2030

BioNTech vil have godkendt kræftvaccine inden 2030. (Arkivfoto).

Den bliver kaldt et alternativ til kemoterapi.

Vaccinen, som medicinalselskabet BioNTech er i gang med at udvikle, skal være med til at helbrede kræftsyge patienter i fremtiden.

Det siger selskabets topchef, Ugur Sahin, ifølge det tyske medie ZDF. Det skriver Euroinvestor.

– Vi forventer, at vores første mRNA-baserede cancervaccine bliver godkendt inden 2030, siger han.

Idet vaccinen udvikles på baggrund af den forholdsvis nye mRNA-teknologi, vil den indeholde små genetiske koder, der skal lære kroppen at bekæmpe kræftcellerne på egen hånd.

I den brede offentlighed er BioNTech formentlig bedst kendt for at stå bag en af coronavaccinerne.

Den var baseret på samme teknologi.

Dengang gjorde man sig en masse erfaringer, som nu skal hjælpe selskabet med at udvikle kræftvaccinen, skriver Euroinvestor.

Et solidt økonomisk grundlag giver da også selskabet fornuftige muligheder for at kunne få arbejdsro.

Der blev nemlig tjent mange milliarder kroner i coronaårene. Nogle af disse penge bruges nu på at finansiere forskning og forsøg med kræftvaccinen, skriver ZDF.

Det er ikke nyt, at BioNTech har rettet sigtekornet mod kræftområdet.

Da selskabet blev stiftet i 2008, fokuserede det oprindeligt på immunterapi mod kræft.

BioNTech er stiftet af ægteparret Ugur Sahin og Özlem Tureci, der har tyrkiske rødder.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World