Marvel-roolinsa munannut Amanda Seyfried täytti 38 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Marvel-elokuvan riski oli liian suuri.

Hollywood-tähti Amanda Seyfried täytti 3. joulukuuta 38 vuotta. Hänet tunnetaan muun muassa elokuvista Mean Girls (2004), Mamma Mia! (2008), Haikein terveisin (2010) ja Les Misérables (2012).

Seyfried pääsi työelämään kiinni high schoolin opiskeluaikoinaan, kun hän sai vaatetusyritysten mainoksista töitä mallina. Hän teki myös tarjoilijantöitä.

Seyfried kuitenkin halusi näyttelijäksi jo 10-vuotiaana katsottuaan Baz Luhrmannin Romeo ja Julia (1996) -elokuvan leffoja harrastavan isänsä kanssa.

Hän otti teini-ikäisenä laulutunteja, opiskeli oopperaa, harjoitteli Broadway-valmentajan kanssa ja aloitti lopulta näyttelijäuransa taustanäyttelijänä Guiding Light -televisiodraamassa. 2000-2001 hän oli vakiohahmona saippuaoopperassa As the World Turns, ja 2002-2003 saippuaoopperassa All My Children.

Vuonna 2003 Seyfried kävi koe-esiintymässä Regina Georgen rooliin Mean Girls (2004) -elokuvassa, mutta rooli meni lopulta Rachel McAdamsille. Elokuvan tuottajat valitsivat hänet kuitenkin Reginan ystävän Karen Smithin rooliin.

marvel-roolinsa munannut amanda seyfried täytti 38 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Mean Girls (2004).

Seyfried oli saanut samana vuonna opiskelupaikan Fordhamin yliopistosta New Yorkista, mutta jätti menemättä sinne Mean Girls -roolin vuoksi. Elokuva oli Seyfriedin onneksi lippukassamenestys, ja se tuotti teattereissa yli 130 miljoonaa dollaria. Samalla tie aukesi lopullisesti menestyksekkääseen näyttelijäuraan.

Seyfriedin piti näytellä myös Marvel-elokuvassa

Seyfriedille kävi hiukan ohraisesti hylätessään roolin suositusta Marvel-elokuvasta. Hän uskoi leffasta tulevan omien sanojensa mukaan ”ensimmäinen flopannut” Marvel-elokuva, vaikka se oli suurmenestys.

– En halunnut olla osa ensimmäistä Marvel-elokuvaa, joka floppaa, Seyfried kertoi haastattelussa.

– Sanoin: ”Kuka haluaa nähdä elokuvan puhuvasta puusta ja pesukarhusta?” Olin selkeästi täysin väärässä, Seyfried sanoi.

Kyseessä oli Guardians of the Galaxy (2014), josta näyttelijä päätti jäädä pois. Käsikirjoitusta hän kuitenkin kehui.

– Käsikirjoitus oli mahtava. Kaikki (kieltäytyminen) perustuu siihen, etten halunnut olla ”se tyyppi”. Koska jos olet sellaisen jättimäisen elokuvan tähti ja se floppaa, Hollywood ei anna sinulle anteeksi, näyttelijä jatkoi.

– Olen nähnyt niin tapahtuvan ihmisille ja se oli jättimäinen, jättimäinen pelko. Mietin, onko se sen arvoista, Seyfried kertoi järkeilleensä.

Guardians of the Galaxy oli kuitenkin lopulta vuoden kolmanneksi tuottoisin elokuva, ja jatko-osa oli vielä suurempi menestys.

marvel-roolinsa munannut amanda seyfried täytti 38 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Eddie Redmayne ja Amanda Seyfried elokuvassa Les Misérables (2012).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Amanda Seyfriedistä

Kouluttautui klassiseen oopperaan kahden vuoden ajan ja opiskeli äänenkäyttöä lähes viisi vuotta.

Jos Seyfried ei olisi näyttelijä, hän olisi halunnut opiskella meteorologiaa, sillä sää kiehtoo häntä.

On kamppaillut pakko-oireisen häiriön, ahdistuksen ja paniikkikohtausten kanssa.

Myönsi juontaja David Lettermanille, että häntä hermostuttaa televisiohaastattelujen tekeminen. Hän juo usein alkoholia ennen niitä, yleensä viskiä.

Kävi koe-esiintymässä Veronica Mars (2004) -sarjan nimirooliin, mutta hävisi Kristen Bellille. Seyfried sai kuitenkin Lilly Kanen roolin.

Seyfriedin seuraava elokuva on komedia My Ex-Friend’s Wedding. Leffassa neljä lapsuudenystävää saa vanhalta tutulta humalaisen ääniviestin. Sen jälkeen seuraavan päivän häät täytyy estää millä hyvänsä.

Amanda Seyfried on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: CinemaBlend, IMDb, Wikipedia

Katso myös: Mank

Katso myös: Mamma Mia! Here We Go Again

News Related

OTHER NEWS

Tänään tv:ssä: Suomalainen tieteiselokuva yli 40 vuoden takaa – Hurja visio vuoden 1999 tulevaisuudesta

Tänään tv:ssä: Suomalainen tieteiselokuva yli 40 vuoden takaa – Hurja visio vuoden 1999 tulevaisuudesta IMDb-arvosana 4,9. Timo Linnasalon ohjaama tieteiselokuva Aurinkotuuli valmistui vuonna 1980. Elokuva perustuu Kullervo Kukkasjärven romaaniin. Painovoimatutkija Erik ... Read more »

Amerikan ykkösjuontaja kiidätettiin hätäleikkaukseen – The Late Show peruttu loppuviikolta

Amerikan ykkösjuontaja kiidätettiin hätäleikkaukseen – The Late Show peruttu loppuviikolta Stephen Colbertilta eivät vitsit loppuneet, vaikka tilanne oli vakava. The Late Show with Stephen Colbertin juontaja Stephen Colbert on kiidätetty ... Read more »

Juuse Saros loistaa NHL:ssä – suomalaismaalivahti valittiin viikon tähdistöön

Juuse Saros on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on tällä kaudella valittu viikon tähdistökolmikkoon. LEHTIKUVA/AFP Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros valittiin viime viikon kolmostähdeksi jääkiekon NHL:ssä. Saros pelasi kolmessa ottelussa, joista jokainen ... Read more »

Olaf Scholzin hallituksen suunnitelmat menivät täysin uusiksi – 60 miljardin euron aukko

– Oikeuden päätöksellä syntynyt 60 miljardin euron budjettivaje aiheuttaa päänvaivaa Saksan hallitukselle. Se joutuu joko anomaan uutta poikkeuslupaa lisävelanotolle – tai säästämään rankalla kädellä tulevien vuosien lempiprojekteista. Jättääkö Saksa toistaiseksi ... Read more »

WhatsApp Web saa kuvien ja videoiden kertakatselutoiminnon

WhatsApp Web saa kuvien ja videoiden kertakatselutoiminnon (Kuva: Unsplash) WhatsApp Web, eli Metan suositun viestisovelluksen työpöytäversio, on päivitetty mahdollistamaan käyttäjille kuvien ja videoiden lähettämisen kertakatselutoiminnolla. Toiminto oli jo käytössä vuodesta ... Read more »

Ilveksen Jani Nyman, 19, loistaa maalipörssin kärjessä – murtautui legendojen listalle

Ilveksessä lainalla kiekkoileva Jani Nyman pelaa upeaa kautta Liigassa. Vasta 19-vuotias hyökkääjä on ollut syyskaudella hurjassa vedossa, kun 23:ssä ottelussa on syntynyt peräti 13 maalia, jolla irtoaa tällä hetkellä maalipörssin ... Read more »

Manchester United harkitsee yllätysnimeä hyökkäykseensä

Manchester United harkitsee yllätysnimeä hyökkäykseensä Manchester United on kiinnostunut hankkimaan RB Leipzigin hyökkääjän Timo Wernerin, kertoo Saksan Sky. Werner, 27, on Valioliigan seuraajille tuttu pelaaja Chelseasta, jota hän edusti vuosina ... Read more »
Top List in the World