Marko wil Verstappen in uniek rijtje hebben: 'Daarom hebben we de radicalere weg gekozen'

marko wil verstappen in uniek rijtje hebben: 'daarom hebben we de radicalere weg gekozen'

Marko wil Verstappen in uniek rijtje hebben: ‘Daarom hebben we de radicalere weg gekozen’

Helmut Marko heeft een positief gevoel overgehouden aan de testdagen in Bahrein. De adviseur van Red Bull Racing weet dan ook dat een vierde wereldtitel van Max Verstappen tot de mogelijkheden behoort dit seizoen. De man uit Graz is blij dat Red Bull een risico heeft genomen met het nieuwe pakket, maar hij verwacht ook een hoop concurrentie dit jaar. Ferrari heeft in zijn ogen immers een goede stap gezet en in de kwalificatie was de Italiaanse ook vorig seizoen al snel.

De nieuwe auto van Red Bull heeft veel mensen weten te verbazen en daarnaast viel de RB20 ook positief op tijdens de testdagen. De concurrenten hebben al toegegeven dat Red Bull opnieuw met een voorsprong aan het seizoen zal beginnen. Bij de Oostenrijkse renstal heerst dan ook de tevredenheid na de testdagen. ‘De laatste lange run van Max op vrijdagmiddag was indrukwekkend. Hij reed die tijden met zo’n enorm gemak en zijn feedback was ook altijd zo nauwkeurig’, geeft Marko aan tegen de Kronen Zeitung.

Het was een opluchting voor Red Bull dat de performance in de simulaties zich ook vertaalde naar het circuit. Het team heeft met het nieuwe pakket een risico genomen, maar Marko denkt dat de renstal wel verstandig is geweest door naar andere oplossingen te kijken. ‘Als we alleen een evolutie van de auto van vorig jaar hadden gebracht, zou het risico groot zijn geweest dat iemand iets ontdekte dat verder ging dan de normale ontwikkeling. Daarom hebben we de radicalere weg gekozen.’

Marko: ‘Verstappen is nog beter geworden’

De Formule 1 hoopt natuurlijk op een spannendere titelstrijd dan de afgelopen twee seizoenen, maar Red Bull heeft er alles aan gedaan om de voorsprong van vorig seizoen op zijn minst te consolideren. Met Verstappen achter het stuur is het doel van de regerend wereldkampioen. ‘Ons doel is het vierde wereldkampioenschap (met Verstappen, red.), dat is duidelijk en het pakket is goed.’ De Red Bull-adviseur weet dat zijn coureur het opnieuw over de streep kan trekken. ‘Max is zelfs nog beter geworden, als dat al mogelijk was.’

Desondanks verwacht Marko niet dezelfde dominantie als vorig jaar. De Oostenrijker hoopt natuurlijk dat Verstappen zich in een uniek rijtje schaart met Sebastian Vettel en Alain Prost, maar er zal meer concurrentie zijn. ‘Ferrari is dichterbij gekomen, in de kwalificatie zijn ze misschien zelfs gelijkwaardig. Dat is ook de kracht van Leclerc, hij is misschien wel de beste op de zaterdagen. Op een circuit als Monaco wordt het dan moeilijk als je niet helemaal vooraan staat’, aldus Marko.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World