Margrete den Første i spil som dansk oscarkandidat

Instruktør Charlotte Sielings “Margrete den Første” kan blive den danske kandidat til en oscarnominering i kategorien Bedste Internationale Film.

Også “Flugt” af instruktør Jonas Poher Rasmussen og instruktør Ole Bornedals “Skyggen i mit øje” er blevet udtaget som kandidater til at blive den danske anbefaling til en oscarnominering.

Det oplyser Det Danske Filminstitut. Den endelige kandidat udpeges den 25. oktober.

– Feltet spænder fra en gribende aktuel dokumentar om en flygtnings skæbne til to stærke dramaer om nøgleperioder i dansk historie.

– Tre bud med markante fortællinger og filmisk kvalitet, som hver især har chancen for at gøre indtryk hos oscarakademiet, skriver filminstituttets oscarkomité i en kommentar til Ritzau.

Der er dog endnu et godt stykke vej, før en af filmene formelt set kan være nomineret til en Oscar.

Oscar-komitéen skal nemlig nu beslutte sig for, hvilken af de tre film skal være Danmarks endelige bud på en oscarnominering.

Når den har fremsat sit bud for oscarakademiet i Los Angeles, skal denne i tænkeboks og vil den 21. december annoncere en liste med 15 film, der er i spil til en nominering til Bedste Internationale Film.

Først den 8. februar vil det være klart, hvilke internationale film der formelt set er nominerede til den prestigefyldte statuette.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Støtteparti støtter borgerkrav om nej til Syrien-hjemsendelser

© Philip Davali/Ritzau Scanpix Et borgerforslag om at stoppe “hjemsendelser af syriske flygtninge til farlige og usikre forhold”, som har rundet 50.000 underskrifter, får støtte af Enhedslisten. – Vi støtter ... Read more »

Butikskæde vil reparere og genanvende kasseret elektronik

© Getty 1071254458 Elektronikkæden Power vil fremover tage kundernes brugte elektronik retur, reparere produkterne og sælge dem under navnet Repower. Det fremgår af en pressemeddelelse fra nonprofitorganisationen Elretur, der står ... Read more »

Testkørt: Kia EV6 - Next-level elbil fra Sydkorea

© Leveret af Connery Nu er det endelig tid: En af årets mest ventede elbiler er på vej til de danske veje – her er selvfølgelig tale om EV6, den ... Read more »

NHL-spiller får 21 kampes karantæne for vaccinationsfusk

© Jeff Chiu/Scanpix Evander Kane skal ikke bekymre sig om at spille ishockeykampe lige foreløbig. Den canadiske ishockeyspiller Evander Kane har et særligt talent for at havne i mediernes overskrifter ... Read more »

Evakueret afghaner tiltalt for brud på indrejseforbud

En 31-årig mand, der i august kom til Danmark med evakueringsfly fra Afghanistan, er blevet tiltalt for at have overtrådt et indrejseforbud. Han blev anholdt ved ankomsten til København den ... Read more »

DIF anerkender problem med at få kvindelige toptrænere

© Franck Fife/AFP Håndboldtræneren Helle Thomsen er et godt eksempel på, at køn ikke afgør, om man kan være en god træner eller ej. Der er for få kvindelige toptrænere ... Read more »

Australsk pige er forsvundet på fjerde døgn efter familietur

© Getty 1166498486 En fireårig australsk pige er forsvundet på fjerde døgn, efter at hun var på tur med familien på en campingplads i det vestlige Australien. Det skriver de ... Read more »

FAKTA: Sådan får du bugt med dræbersneglens æg

* Dræbersneglens æg er runde, kridhvide og 3-4 millimeter i diameter. * Du støder ikke på æggene, hvis ikke du kigger under jorden eller andre beskyttede områder. Det kan være ... Read more »

Dræbersneglen lægger æg i din have: Brug efteråret på æggejagt

Dræbersneglene pibler frem i foråret, men allerede nu kan du finde snegleæg og nyudklækkede snegle i din have. Derfor kan det være en god idé at holde øje med dem ... Read more »

Kødkvæg i Odense har i årevis drukket PFOS-forgiftet vand

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Odense Kommune har fundet det sundhedsskadelige fluorstof PFOS i et vandløb og på en mark, hvor der i en årrække har græsset kvæg, der er solgt ... Read more »

Politiets jagt på genstand spærrede sønderjysk motorvej

© Getty 1140425249 Politiet i Syd- og Sønderjylland ledte tirsdag morgen efter en genstand ved motorvej E45, og der blev derfor spærret for trafik mellem afkørsel 72 Aabenraa S og ... Read more »

James Bond-biler koster kassen

© Leveret af FDM En bil kan man dårligt kalde denne Lotus Esprit fra James Bond-filmen „Spionen der elskede mig“. Alligevel blev den solgt på auktion for 4.908 procent mere ... Read more »

På job efter alvorlig sygdom: Melvin og mor tilbage på skærmen

Fans af Melvin Kakooza kan snart glæde sig til at se ham på skærmen igen sammen med sin elskede mor. For TV 2 er klar med en spritny sæson af ... Read more »

Krimikongen Katz Krefeld: Jeg mærker livet meget mere

Michael Katz Krefeld har planlagt ti bind i serien om privatdetektiven Ravn, og det har været ambitionen, lige siden den første bog i serien, “Afsporet”, udkom i 2013. Nu er ... Read more »

Domstol afværger 'bombe under den danske arbejdsmarkedsmodel'

Et italiensk selskab, der er dømt for grov underbetaling på et dansk milliardbyggeri, kan ikke gemme sig for den danske Arbejdsret på Sicilien. Det fastslår en ny og længe ventet dom fra ... Read more »

Myanmar løslader hundredvis af politiske fanger efter pres

© Thomson Reuters Families gather outside Insein prison as Myanmar’s Junta releases prisoners including people that protested against the military coup, in Yangon, Myanmar October 18, 2021. Picture taken October ... Read more »

Hizbollah-leder hævder at have enorm hær efter uro i Beirut

© Hassan Ammar/Scanpix Lederen af Hizbollah i Libanon, Hassan Nasrallah, har afsløret størrelsen på bevægelsens hær i landet. (Arkivfoto) Lederen af Hizbollah i Libanon, Hassan Nasrallah, siger mandag, at den ... Read more »

Irak anholder mistænkt bag grusomt IS-angreb i Bagdad i 2016

© Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix Irakiske styrker har anholdt en mand, der mistænktes for at være hjernen bag et bombeangreb i Bagdad i 2016, der kostede over 320 mennesker livet. Det oplyser ... Read more »

Danskerne låner rekordmeget i realkreditten til boligkøb

© Signe Goldmann/Scanpix Der har været gang i boligmarkedet under corona. I tredje kvartal lånte danskerne rekordmange penge i realkreditinstitutterne til boligkøb, viser tal fra Finans Danmark. (Arkivfoto) Det er ... Read more »

København vil afhjælpe mangel på hænder med ledige svenskere

© Sarah Meyssonnier/Reuters DHL er en af de 15 virksomheder, som vil forsøge at besætte ledige stillinger ved at ansætte ledige fra det sydlige Sverige. (Arkivfoto). Der har de seneste ... Read more »

Nordkorea affyrer tilsyneladende ballistisk missil

© Kcna/Reuters I slutningen af september affyrede Nordkorea angiveligt dette hypersoniske Hwasong-8-missil. Nordkorea har affyret et ballistisk missil fra havnebyen Sinpo på landets østkyst tirsdag. Det oplyser Sydkoreas militær natten ... Read more »

Chefredaktør på Bild fyret efter affære med praktikant

© Malte Ossowski/Sven Simon/Scanpix Bilds nu forhenværende chefredaktør Julian Reichelt blev mandag fyret efter beskyldninger om en affære med en praktikant og misbrug af sin lederrolle. (Arkivfoto) Chefredaktøren på den ... Read more »

Minister vil have store sportsbegivenheder på landsdækkende tv

© Liselotte Sabroe/Scanpix 762.000 så landskampen, da Danmark kvalificerede sig til VM-slutrunden med en 1-0-sejr over Østrig i sidste uge. Til sammenligning blev nogle af kampene ved EM-slutrunden i sommer ... Read more »

68 procent af pædagoger står alene med en hel børnegruppe

© Signe Goldmann/Scanpix Pædagogerne har i gennemsnit stået alene med henholdsvis 17 børnehavebørn og ni vuggestuebørn, lyder det i en undersøgelse fra pædagogernes fagforbund. (Arkivfoto). I en undersøgelse lavet for ... Read more »

Profiler har ambitioner om at komme videre fra AaB

© Bo Amstrup/Scanpix AaB’s målmand Jacob Rinne har ligesom stopperprofilen Rasmus Thelander kontraktudløb efter denne sæson. AaB har i indeværende superligasæson blot lukket ti mål ind i 12 kampe, hvilket ... Read more »

Tjekkiets præsident er for syg til at passe jobbet

© David W Cerny/Reuters Tjekkiets præsident, Milos Zeman, i en kørestol under et arrangement i Prag i maj, hvor der blev tændt levende lys for at mindes ofrene for coronapandemien. ... Read more »

Tyrkiet indkalder dansk ambassadør efter forbøn for aktivist

© Handout/AFP Sagen om den tyrkiske aktivist Osman Kavala har vakt opsigt i Vesten og ført til kritik af myndighederne i Tyrkiet – både fra EU-lande og menneskerettighedsgrupper. (Arkivfoto) Tyrkiets ... Read more »

Pandemien gjorde stort indhug i den britiske musikbranche

Coronapandemien har været hård ved den britiske musikbranche. I 2020 faldt antallet af beskæftigede med 35 procent som følge af nedlukninger og forbud mod livekoncerter. Det fremgår af en ny ... Read more »

Fifa-præsident: VM-planer kan udligne økonomisk ulighed i fodbold

Præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, forsvarer mandag sin plan om at ville afholde VM hvert andet år. Det sker under et besøg i Argentina. Planen om VM ... Read more »

Dommer godkender Kanye Wests navneændring til Ye

© Angela Weiss/AFP Kanye West hedder ikke længere Kanye West, men Ye David Matthews. (Arkivfoto) Verdensstjernen Kanye West har officielt skiftet navn. Det sker, efter at en dommer i Los ... Read more »

FAKTA: Sådan fungerer borgerforslag

Mandag aften har et borgerforslag, der vil stoppe hjemsendelsen af syriske flygtninge, nået 50.000 underskrifter. Det betyder, at Folketinget nu skal behandle borgerforslaget. Læs her mere om, hvad et borgerforslag ... Read more »

Djokovic er i tvivl om sin deltagelse ved Australian Open

© Kena Betancur/AFP Novak Djokovic missede i september sin 21. grandslam-titel, da han tabte til russeren Daniil Medvedev i US Open-finalen. Novak Djokovic har vundet Australian Open ni gange. Serberen ... Read more »

50.000 skriver under for at stoppe hjemsendelse af syrere

Borgerforslaget “Stop hjemsendelsen af syriske flygtninge til farlige og usikre forhold” har rundet 50.000 underskrifter. Det fremgår mandag aften af hjemmesiden borgerforslag.dk. Det betyder, at forslaget skal behandles af Folketinget. ... Read more »

Arsenal redder uafgjort i sidste sekund i London-opgør

Arsenal er ubesejrede i sine seneste fem ligakampe, efter at holdet mandag spillede 2-2 med Crystal Palace i et underholdende lokalopgør. Den franske angriber Alexandre Lacazette udlignede for Arsenal i ... Read more »

David Nielsen glæder sig over AGF-kontrol mod AaB

© Henning Bagger/Scanpix AGF-træner David Nielsen er ualmindeligt godt tilfreds med præstationen i 1-0-sejren over AaB. AGF vandt mandag 1-0 på hjemmebane over AaB, og den kamp blev lige, som ... Read more »

København Håndbold giver midtjysk tophold store tæsk

© Claus Bech/Scanpix Johanna Bundsen storspillede for København Håndbold i den overraskende sejr over Herning-Ikast. København Håndbold var mandag overraskende Herning-Ikast overlegen. Københavnerne vandt på hjemmebane med 32-26. Hjemmeholdet var ... Read more »

AGF vinder jysk klassiker mod AaB på propfyldt stadion

© Henning Bagger/Scanpix Frederik Brandhof scorede målet, da AGF slog AaB med 1-0 i Superligaen. Gratis billetter var mandag med til at fylde Ceres Park i Aarhus, hvor 19.143 pladser ... Read more »

Lotte Friis føler sig blottet efter boguddrag om mobning

© Katrine Emilie Andersen/Scanpix De tidligere topsvømmere Jeanette Ottesen (til venstre) og Lotte Friis (til højre) er havnet i konflikt på grund af Ottesens selvbiografi. Den tidligere topsvømmer Lotte Friis ... Read more »

Klopp nuancerer kritik og udtrykker respekt for Atlético

© Javier Soriano/AFP Diego Simeone og Atlético Madrid eliminerede for 17 måneder siden Liverpool i Champions Leagues ottendedelsfinaler. (Arkivfoto) © Paul Ellis/AFP Jürgen Klopp er ikke fan af Atlético Madrids ... Read more »

Silkeborg IF giver succesfuld Kent Nielsen to år mere

© Bo Amstrup/Scanpix Kent Nielsen og Silkeborg IF ligger nummer fem i Superligaen og har leveret klubbens bedste resultat efter 12 runder siden 2010. Oprykkeren Silkeborg IF indtager en flot ... Read more »