Manchester United overweegt Van de Beek transfervrij te laten gaan

manchester united overweegt van de beek transfervrij te laten gaan

Donny van de Beek, Manchester United

Manchester United wil hoe dan ook komende zomer af van Donny van de Beek, zo melden Engelse media. The Red Devils overwegen zelfs om de 26-jarige middenvelder transfervrij te laten vertrekken na dit seizoen. Eerder werd al bekend dat Eintracht Frankfurt hoogstwaarschijnlijk Van de Beek niet definitief wil inlijven. Een transfervrij vertrek is de laatste optie voor Manchester United, dat naar verluidt ook naar andere oplossingen kijkt voor de situatie van de Nederlandse middenvelder.

Van de Beek werd in de zomer van 2020 voor bijna veertig miljoen euro overgenomen van Ajax, maar de kwaliteiten van de negentienvoudig Oranje-international kwamen niet tot uiting op Old Trafford. Bijna vier jaar na zijn komst dreigt een anoniem vertrek voor Van de Beek, waarvan bekend is dat hij verkocht mag worden. Een andere mogelijkheid is een opnieuw een tijdelijk vertrek. Hierbij wordt verwacht dat Manchester United de optie in zijn contract licht, waardoor de verbintenis automatisch met een extra jaar wordt verlengd.

Volgens Engelse media is het ook niet onwaarschijnlijk dat Manchester United Van de Beek transfervrij laat vertrekken. De spelmaker strijkt namelijk naar verluidt een jaarsalaris van ruim zeven miljoen euro op en dit geld zouden the Mancunians graag komende zomer willen investeren in versterkingen. Een transfervrij vertrek van Van de Beek zou zorgen voor meer ruimte in het salarishuis.

Lees ook:

Van ‘t Schip: ‘Als Brobbey voor 70 miljoen euro wordt verkocht…’

Manchester United hoopte komende zomer op een definitief vertrek van Van de Beek naar Frankfurt, dat hem afgelopen winter op huurbasis overnam. Volgens BILD gaat de Duitse subtopper de koopoptie, die is opgenomen in de huurovereenkomst, niet lichten. Frankfurt zou Van de Beek voor ongeveer tien miljoen euro over kunnen nemen, maar alles wijst erop dat de middenvelder terugkeert bij Manchester United na dit seizoen. Van de Beek kwam sinds zijn komst slechts 320 minuten, verdeeld over zes duels, in actie en zat de laatste twee wedstrijden negentig minuten lang op de bank.

In februari brachten Engelse media het nieuws dat Ajax een poging ging wagen om Van de Beek terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA. De rechtspoot zag naar verluidt een terugkeer naar de Amsterdamse club ook zitten, maar tot op heden zijn er nog geen verdere ontwikkelingen geweest. Van de Beek vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 6,6 miljoen euro, maar Manchester United zet naar verluidt in op een transfersom van ongeveer 10 miljoen euro.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World