Lotteritilsynet varsler vedtak: Norsk Tipping må kutte i reklamebudsjettet

Lotteritilsynet ba i februar Norsk Tipping om å ytterligere redusere sine markedsføringskostnader etter at de i fjor høst ba spillselskapet og Norsk Rikstoto om å vise tiltaksplaner for hvordan de skulle redusere sitt reklametrykk på TV-skjermen.

Norsk Tipping har kommet med en rekke innsigelser mot tilsynets krav som de mener er fattet på feil grunnlag, men Lotteritilsynet står på sitt. De gir Norsk Tipping varsel om vedtak med pålegg om å redusere sine markedsføringskostnader, skriver Kampanje.

– Det betyr at vi holder fast på at selskapet må redusere markedsføringskostnader med 20 prosent fra 2022–2023 for å tilpasse markedsføringen etter markedsføringstrykket som blir rettet mot Norge fra ulovlige pengespilltilbydere, opplyser tilsynet til Kampanje.

Frist til 25. mai

Så langt er det ikke fattet noe vedtak. Norsk Tipping har frist til 25. mai med å komme med innvendinger til vedtaket tilsynet varsler kan komme. Når fristen er ute vil Lotteritilsynet vurdere om det er grunnlag for å gjøre vedtak.

– Dette kan påklages av selskapet til Lotteritilsynet og kan da gå videre til Lotterinemda hvis ikke tilsynet får ny informasjon som gjør at vi endrer vedtaket, opplyser Lotteritilsynet til Kampanje.

Høyre støtter varselet

Høyre opplyser til NTB at de gir Lotteritilsynet sin fulle støtte. De mener det utvidede reklameforbudet for utenlandske spill betyr mindre behov for profilering av Norsk Tipping for å motvirke spillavhengighet i Norge.

– Høyre har allerede foreslått at Norsk Tipping skal redusere pengebruken sin på reklame, profilering og konsulenter med 250 millioner. At Norsk Tipping nå får et press på seg for å kutte 60 millioner er en god start, sier Høyres Turid Kristensen.

– Et økt overskudd fra Norsk Tipping vil bety mer penger som kan deles ut til idrett, frivillighet og fritidsaktiviteter. Disse pengene kunne gitt billigere fritidsaktiviteter for barn og unge over hele Norge, det trenger vi i år, sier Høyre-representanten.

lotteritilsynet varsler vedtak: norsk tipping må kutte i reklamebudsjettet

Norsk Tipping må kutte i reklamekostnadene. Hvis ikke varsler Lotteritilsynet sanksjoner. Foto: Gorm Kallestad / NTB

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Sliten Carlsen misset stor fordel i Norway Chess: – Veldig lite opplagt

Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen ... Read more »

YouTuber kan være den første personen i verden som er arrestert for å legge ut spillklipp

YouTuber kan være den første personen i verden som er arrestert for å legge ut spillklipp En mann har blitt arrestert i Japans Miyagi-prefektur etter å ha lastet opp en ... Read more »

Dommer Rohit Saggi truffet av gjenstand kastet fra tribunen: – Fryktelige bilder

Dommer Rohit Saggi truffet av gjenstand kastet fra tribunen: – Fryktelige bilder STABÆK – VÅLERENGA 2-1: NADDERUD / AKERSGATA (Nettavisen): Bæringene tok en sterk seier i en kaotisk kamp mot ... Read more »

Kjernen krever at Rekdal fjernes: – Viktig at styret kjenner på at noe må skje

UNDER PRESS: Rosenborg-trener Kjetil Rekdal. Kjernen krever at Rekdal fjernes: – Viktig at styret kjenner på at noe må skje BRANN – ROSENBORG 3-1: BERGEN / OSLO (Nettavisen): – Vi ... Read more »

NRK: Tre menn pågrepet og siktet for frihetsberøvelse på Østlandet

De tre mennene, som er i 30- og 40-årene, ble ifølge kanalen pågrepet natt til lørdag. Ifølge NRK hører de tre siktede hjemme i Østfold-området, men politiet vil ikke si ... Read more »

Oslopolitiet skryter av amerikanere: – Har oppført seg helt eksemplarisk

– De har oppført seg helt eksemplarisk. Det har ikke vært noen problemer, sier operasjonsleder Tore Solberg til NTB. Mandag ettermiddag er verdens største krigsskip USS Gerald R. Ford på ... Read more »

Førstemann til Bergen!

Førstemann til Bergen! (Østlands-Posten): Da jeg var 18 år gikk jeg på skole i Kristiansand, og en fredag utpå våren ringte en kamerat fra Oslo meg i lunsjpausen. «Førstemann til ... Read more »

Kjernen krever Rekdals avgang i Rosenborg: – Det er nedrykkstempo

Rosenborg røk 1-3 for Brann på bortebane i Eliteserien mandag. Trønderne har ni poeng på ni kamper og har fem poeng ned til tabelljumbo Aalesund. Det har fått begeret til ... Read more »

Olav Thon snakker ut om livet: – Det beste som har hendt meg

Olav Thon snakker ut om livet: – Det beste som har hendt meg HOTEL BRISTOL, OSLO (Nettavisen): – Hadde bena vært like gode som hodet, så hadde jeg jobbet dobbelt ... Read more »

Rystet Stabæk-sjef om drama: – Jeg ropte på legen

Rystet Stabæk-sjef om drama: − Jeg ropte på legen BEKKESTUA (VG) Arrangementsjef Kjetil Ekeli var vitne til at dommer Rohit Saggi (31) gikk i bakken etter 2–1-kampen mot Vålerenga. Han ble ... Read more »

Ber om tre års fengsel for seksuell omgang med mindreårig og sovevoldtekt

Det kom fram da statsadvokaten la ned påstanden i Hordaland tingrett mandag, skriver Bergens Tidende. 23-åringens forsvarer John Christian Elden mener at han bør frifinnes. Dermed ser aktors påstand foreløpig ... Read more »

Granater funnet i bagasje på Værnes – var ikke skarpe

Politiet har kontroll på vedkommende som eier den aktuelle bagasjen, skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter. (©NTB) Read more »

Larsen-mål i «norsk» Göteborg-derby – Høgmos Häcken vant 4-1

Häcken klatrer dermed opp til 3.-plass i Allsvenskan med 22 poeng, tre bak serieleder Elfsborg. Larsen trengte bare 16 minutter for å sende Per-Mathias Høgmos menn i ledelsen. Oslo-gutten fikk ... Read more »

Straffebom da Odd spilte uavgjort mot Strømsgodset

Odd gikk inn i oppgjøret med én seier og tre tap på sine siste fire. Strømsgodset vendte på sin side en stygg rekke på fem kamper uten seier da de ... Read more »

Rekdal innkalles til Rosenborgs styremøte: – Skal snakke om hvor vi er

Styreleder Cecilie Gotaas Johnsen opplyser overfor Adresseavisen etter mandagens 1-3-tap for Brann at Rekdal og assistenten innkalles til møtet som avholdes onsdag. – Førsteomgangen er ikke så god. Så blir det ... Read more »

Eksperten med oppsiktsvekkende Putin-dom: «Won’t go down without a fight»

Eksperten med oppsiktsvekkende Putin-dom: «Won’t go down without a fight» Våpnene som Vesten har levert Ukraina, sies å ha vært helt avgjørende for Ukrainas suksess på slagmarken, og skal ha ... Read more »

Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av ... Read more »

Karim Benzemas fremtid blir stadig mer tåkete

Nåværende Ballon d’Or-vinner Karim Benzema er fortsatt Real Madrids toppscorer denne sesongen, og har på papiret vært en av de beste spissene i Europa. Men under disse tallene er en ... Read more »

Tina Turner var preget av tragedier – avgjørelsen med ektemannen 2 år før stjernens død ga henne fred

Vår elskede rockemormor har sovnet inn. Tina Turner, kalt dronningen av rock’n roll, sovnet inn hjemme hos henne i Sveits, 83 år gammel. For siste gang i livet levde stjernen ... Read more »

Knusende beskjed for Durek Verrett

Siden Durek Verrett og Märtha Louise (51) bekreftet at de var i et forhold tilbake i 2019, har parets privatliv skapt mye overskrifter i mediene. Foto: Lise Åserud / NTB Nedslående beskjed for ... Read more »

Cage blir Supermann i «The Flash»

Filmskuespilleren var faktisk på vei inn i rollen allerede i 1998, i Tim Burtons kostbare prosjekt «Superman Lives» – som til slutt ble skrotet av Warner Bros. Nå bekrefter imidlertid ... Read more »

Harald Rønneberg advarer fansen: – Må ikke følge tipsene

Harald Rønneberg advarer fansen: – Må ikke følge tipsene Harald Rønneberg (49) er for mange kjent som programleder i en rekke TV-programmer. De fleste husker 49-åringen fra hans storhetstid hvor ... Read more »

Bungie vender tilbake til røttene med Marathon

Bungie vender tilbake til røttene med Marathon Lenge før Bungie ble den live-servicefabrikken de er med Destiny i dag laget de spill eksklusivt for Apples operativsystem. Et av deres største ... Read more »

Politiet får utvidet tillatelse til å hente passasjerinfo under Nato-møtet

– Dette vil ikke berøre alminnelig reisevirksomhet i perioden. Hensikten er å gi politiet hjemler til økt informasjonsinnhenting knyttet til grensekontroll under Nato-møtet, sier stabssjef Lars Aune i Politidirektoratet i ... Read more »

La Liga-sjefen beklager for Vinicius-feide

Det var etter Real Madrids 0-1-tap for Valencia søndag at Vinicius kom med kraftsalven mot spanske fotballtopper. Vinicius ytret at ligaen tilhørte rasistene og at fotballforbundet godtok rasisme. Det fikk ... Read more »

Roberto Firmino med avskjedsgave til Liverpool-kollegene – dette fikk de

FERDIG: Roberto Firmino forlater Liverpool, men veien videre er usikker for brasilianeren. Roberto Firmino med avskjedsgave til Liverpool-kollegene – dette fikk de Etter åtte år i Liverpool forlater Roberto Firmino ... Read more »

Aker BP har gjort betydelig oljefunn nær Yggdrasil-feltet i Nordsjøen

– Foreløpige estimater indikerer et brutto utvinnbart volum på 40–90 millioner fat oljeekvivalenter, skriver Aker BP i meldingen torsdag morgen. Det legges til at dette er godt over forventningene, som ... Read more »

Ronny Deila kjøpt ut av storklubb for 24 millioner

Ronny Deila som har ledet klubber som New York City, Celtic, Vålerenga og Strømsgodset, meldte i fjor sommer overgang fra MLS til den belgiske Jupiler Pro League-klubben Standard Liège. Avtalen ... Read more »

T-banen i Oslo får Bærekraftprisen

De øvrige pallplassene går til Sbanken og Handelsbanken. Over 5000 norske forbrukere sa sin mening i årets undersøkelse, som Handelshøyskolen BI står bak. Prosjektet Norsk Bærekraftbarometer måler hvor bærekraftige norske ... Read more »

Lærer siktet for å ha tatt seksualiserte bilder av elev – skolen kaller inn foreldre

– Politiet etterforsker en straffesak der en lærer, ansatt ved en skole i kommunen, er siktet for å ha tatt seksualiserte bilder av en mindreårig elev ved skolen, sier politiadvokat ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự