Linnea Johansson - vinnare av Eliteprospects Award 2022

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Maja Nylén Persson. Josefin Bouveng. Nu kan vi addera ytterligare en vinnare av Eliteprospects Award – priset som går till SDHL:s bästa junior. 2022 års vinnare är Linköpings forward Linnea Johansson.

– Det är alltid kul att bli uppmärksammad på det sättet, säger hon till hockeysverige.se.

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

– Hon har verkligen tagit kliv den här säsongen, säger fjolårets vinnare Josefin Bouveng.

VÄRTAHAMNEN/STOCKHOLM (Hockeysverige.se)

Global Tech News Daily

Priset Eliteprospects Award har på damsidan delats ut sedan 2019. Priset går till den av en jury utsedd till SDHL:s bästa junior. Tidigare pristagare har varit Maja Nylén Persson 2019 och 2020 samt Josefin Bouveng 2021. 

På herrsidan har priset delats ut sedan 2013. Där har vinnarna hetat William Karlsson, Alexander Wennberg, Axel Holmström, Gustav Forsling, Joel Eriksson Ek, Elias Pettersson, Emil Bemström, Nils Lundkvist och Moritz Seider

Global Tech News Daily

Årets jury på damsidan bestod av Erika Holst, coach för Frölunda, SDHL:s sportchef Gizela Ahlgren Bloom, Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg, U18-landslagets förbundskapten Madeleine Östling, SVT:s Maria Rooth, Ylva Martinsen från Norska ishockeyförbundet samt Lisa Hedengren, Måns Karlsson och Ronnie Rönnkvist från hockeysverige.se.

Vinnare 2022 blev Linnéa Johansson Linköping. På 32 matcher svarade 20-åringen från Ljungby för 13 mål och totalt 31 poäng. 

Linnea Johansson - vinnare av Eliteprospects Award 2022
© Tillhandahålls av Hockeysverige Linnea Johansson prisades på SDHL Awards.

Josefin Bouveng om vinnaren:

– Jag har sett Linnéa dels i LHC, men ännu mer i landslaget och hon har verkligen tagit kliv den här säsongen. Fått en större roll både i landslaget och LHC och blivit bättre både offensivt och defensivt. Hon är en bra tvåvägsspelare som är stark på pucken. och jag tycker att det är välförtjänt att hon får priset.

– Hon har passat in väldigt bra i landslaget. Vi känner varandra från det vi var väldigt unga och spelat ihop sedan U18. Hon är en jättesnäll tjej som har tävlingsskallen på isen, men kan ändå släppa det utanför.

“Ett kvitto på att jag gjort något bra”

Linnéa Johansson:

– Priset är ett kvitto på att jag har gjort något bra den här säsongen. Jag har haft ett bra år med mina lagkamrater och vi har verkligen haft en bra grupp. Det är himla kul att få det här priset, berättar Linnéa Johansson som givetvis blev mycket glad då hon fick samtalet att det var hon som vunnit priset 2022. 

– Det är alltid kul att bli uppmärksammad på det sättet. Sedan kanske jag hade velat ha en guldhjälm och sett att vi hade gått lite längre i slutspelet. Givetvis är det här ett väldigt fint pris och flera duktiga spelare som vunnit det innan. Jag är väldigt ärad att få vara en av dom. 

Tidigare pristagare var alltså Maja Nylén-Persson och Josefin Bouveng. 

– Det är två otroligt bra hockeyspelare. Jag har haft äran att spela med både Maja och Bouveng sedan U18. Det har varit himla kul att se deras utveckling och att vi tar damhockeyn framåt på ett väldigt bra sätt. 

Linnea Johansson - vinnare av Eliteprospects Award 2022
© Tillhandahålls av Hockeysverige De tidigare prisvinnarna. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Vad betyder det för damhockeyn att det numera även delas ut ett antal individuella pris?

–Det är jättebra. Utåt sett ser man mer och mer om det i media. Vi får liknande priser som herrarna. Lite annorlunda, men i princip samma. Det är jätteviktigt att det profileras på samma vis som herrarna. 

– Jag tror också det är jätteviktigt för damhockeyn att vi är här (SDHL-galan) idag och samlas för att spela in en sändning där olika priser kommer delas ut.

Toppade formen efter OS

Finalerna i den här säsongens SDHL har inneburit en stor succé både publikt och sportsligt, något som Linnéa Johansson gläds mycket åt. 

– Jag tror utvecklingen för damhockeyn ligger mycket på klubbarna. Om vi kollar på Luleå och Brynäs så gjorde dom verkligen något bra runt varje match. Då fick vi också se att folk verkligen slöt upp. 

– Det handlar mycket om marknadsföring av matcherna och stöd från klubbarnas styrelser, vilket är viktigt. Jag tror att dom två klubbarna verkligen har det och lyckades väldigt bra med det här i slutspelet. 

Hur ser du på din egen säsong i Linköping?

– Den började lite knackigt. Jag har haft lite skador och sjukdomar. Dessutom har det varit mycket camper med landslaget så det har hela tiden hakat i och någonting har hänt efter det andra. Jag har inte riktigt hunnit sitta ner riktigt mellan allt som hänt. 

– Efter OS började det gå bättre och jag började toppa min form. Det var jättekul i slutändan av säsongen och att jag då fick ut min kapacitet på isen. 

Vad har du utvecklat mest under säsongen?

– Jag tror nog att det är lugnet i mig själv. Jag har fått mycket hjälp från Thomas (Pettersen) som var head coach i Linköping, men även från Uffe (Lundberg) att hitta det här lugnet i mitt spel. 

– När man är yngre är man lite spretig och försöker hitta sin väg. Ju äldre jag blivit desto mer har jag hittat lugnet. Det har varit väldigt kul och skönt att känna att jag kunnat lita på mitt eget spel. 

– Jag har litat på processen. Även om det gick lite knackigt i början av säsongen har jag litat på mitt spel. Sedan blev det också bättre i slutet. 

Linnea Johansson - vinnare av Eliteprospects Award 2022
© Tillhandahålls av Hockeysverige Foto: Ronnie Rönnkvist.

Linnéa Johansson fick även vara med Damkronorna i OS där Sverige tog sig till kvartsfinal. 

– Att komma med till OS och sätta på sig den tröjan har varit en dröm sedan barnsben. Nu var många av mina idoler som jag haft sedan jag var liten med. Bland annat träffade jag (Johanna) Fällman som jag har en fan-bild med sedan jag var liten, säger Linköpingsforwarden med ett leende och fortsätter:

– Det var väldigt kul att få dela OS med den grupp vi åkte dit med. Givetvis var det en stor händelse och något jag kommer bära med mig under resten av livet.

“Morot att få den matchen”

I OS svarade hon för en assist på fem matcher. 

– Vi pratade mycket om vad vi kunde påverka i olika situationer. Jag tror matchen mot Kanada var den viktigaste vi fick under hela OS. 

– Givetvis var det nog tungt för dom äldre och är i slutet av karriären, men för oss yngre, jag, Bouveng, Maja, var det en väldig morot att få den matchen och se att det är den nivån vi måste upp till. Det gör att vi får ett väldigt driv på hemmaplan. 

– Man kan inte slappna av en sekund utan det gäller att hela tiden pusha, pusha, pusha och hänga med i tempot. 

Lisa Johansson sa i en intervju med hockeysverige.se tidigare att matchen mot Kanada, trots förlust med 11-0, var den roligaste att spela. Något som Linnéa Johansson håller med om. 

– Ja, så var det helt klart. Det var häftigt att gå ut till den matchen. Innan delade vi mycket tankar inom gruppen, hur det skulle vara att spela. Dom äldre spelarna sa att det inte gick att beskriva hur det är att spela mot Kanada eller USA utan man måste uppleva det. 

– Det var verkligen sant för man måste uppleva farten och dom här små detaljerna som går så mycket fortare. Får vi en spelare ur balans är deras spelare svåra att ta. En jätteinspirerande match att spela och helt klart den roligaste under hela OS. 

Om inte du skulle fått Elite Prospects Award 2022, vem skulle du gett det till då?

– Det är många unga bra spelare i ligan just nu, men jag är väldigt imponerad av Jenna Raunio i HV71. Hon är en 06:a som klivit in och är en stor och stabil spelare. 

– Hanna Thuvik har ett väldigt bra driv. Jag tror att det handlar väldigt mycket om rollacceptans för henne. I Brynäs har man dom stora stjärnorna och hon ska skapa bättre förutsättningar för dom. Hon har verkligen accepterat den rollen. 

 

Linnea Johansson - vinnare av Eliteprospects Award 2022
© Tillhandahålls av Hockeysverige Inför debuten i U18-landslaget . Foto: Ronnie Rönnkvist.

TV: Se SDHL Awards här

News Related

OTHER NEWS

Sju kända covid-dödsfall i Shanghai sedan mars

© Tillhandahålls av Omni Sju personer med covid-19 har rapporterats döda i Shanghai sedan stadens nuvarande utbrott inleddes i slutet av mars, rapporterar Sky News. Samtliga dödfall ska röra äldre ... Read more »

Pontus Holmberg klar för spel i AHL

© Bildbyrån Pontus Holmberg Pontus Holmberg skrev kontrakt med Toronto i juni. När Växjös säsong i SHL är slut flyttar han nu till Nordamerika och Toronto Marlies i AHL.  Den ... Read more »

Vändningen: Byter inte landslag

© Jonas Ekströmer/TT Jakob Lilja, här i Tre Kronor tillsammans med Michael Lindqvist och Isac Lundeström, byter till Kazakstans landslag. Arkivbild. NHL-meriterade forwarden Jakob Lilja tillbakavisar uppgifterna om att han ... Read more »

Över 700 knubbsälar får fällas i årets jakt

© Claus Gertsen / TT 730 knubbsälar får fällas i årets licensjakt – den första på knubbsäl någonsin. På bilden ett exemplar på Skansen i Stockholm. Arkivbild För första gången ... Read more »

JUST NU: MFF-lånet missar resten av säsongen

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Peter Gwargis åkte på en korsbandsskada mot IK Brage.  Idag meddelar Jönköpings Södras lagläkare, Lars-Göran Hassel, att MFF-lånet missar resten av säsongen.  – Otroligt tråkigt för ... Read more »

JUST NU: Kommer att missa för Djurgården igen

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Elliot Käck, Frank Odhiambo och Pierre Bengtsson missade matchen mot IFK Norrköping på grund av skada.  Idag meddelar Djurgården att samtliga tre även saknas mot IFK ... Read more »

Byggföretagen: Byggstopp om Cementa får avslag

© Tillhandahålls av Omni Om Cementas nya ansökan om kalkbrytning på Gotland inte får godkänt skulle 75 procent av alla bostadsbyggstarter stoppas. Det hävdar Byggföretagen. Till DI säger branschorganisationens nationalekonom ... Read more »

Jimmy Anderström klar som assisterande efter omtumlande säsongen

© Bildbyrån Jimmy Anderström Jimmy Anderström hade en rad olika uppdrag under den gångna säsongen. Efter att ha hoppat in som huvudtränare under slutspurten belönas han nu med ett kontrakt ... Read more »

"AIK på bortaplan ingår i våra bonusmatcher"

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Varbergs BoIS reser till Stockholm för att möta AIK. Då måste Hallandslaget prestera på sin högsta nivå för att ta med sig poäng.  – Nycklarna blir ... Read more »

Finansministern: Sri Lanka har bett IMF om nödhjälp

© Tillhandahålls av Omni Sri Lanka har ansökt om att få nödhjälp från Internationella valutafonden, IMF. Det sa finansminister Ali Sabry i ett uttalande, enligt BBC. Sabry är i Washington ... Read more »

Staden med topphemligt krislager – så länge räcker maten

Det finns inget statligt lager med mat. Däremot har man i Västerås nu byggt upp ett topphemligt krislager. Planen som staden har tagit fram är till för att kunna mätta ... Read more »

Lurade kommun på miljoner – döms till fängelse

© Johan Nilsson/TT En socialsekreterare i Södermanlands län lurade till sig miljonbelopp och döms nu till fängelse. Arkivbild. En socialsekreterare i Södermanlands län, bland annat med uppgift att bevilja ekonomiskt ... Read more »

Johnson ber om ursäkt inför torsdagens omröstning

© Tillhandahålls av Omni Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ber återigen om ursäkt till det brittiska folket för att ha deltagit på fester under lockdown. – Det var mitt misstag och ... Read more »

Polis dödade en och skadade tio under protester i Sri Lanka

© Tillhandahålls av Omni Polisen i Sri Lanka sköt ihjäl en demonstrant och skadade tio andra under tisdagens protester i staden Rambukkana, som ligger 90 kilometer nordöst om Sri Lankas ... Read more »

M vill att Johansson ber om ursäkt efter polisuttalande

© Tillhandahålls av Omni Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell kräver att justitieminister Morgan Johansson (S) ber om ursäkt till poliserna som var på plats under helgens våldsamma upplopp i en ... Read more »

Morgan Johansson: Paludan verkar vilja skada Sverige

© Tillhandahålls av Omni Justitieminister Morgan Johansson (S) avfärdar alla diskussioner om att försvåra för högerextremisten Rasmus Paludan att hålla offentliga möten. – Vi lever i en demokrati med långtgående ... Read more »

Våldsamma upplopp mot poliser i sex städer – det här har hänt

Skärtorsdagens våldsamma upplopp blev startskottet för en turbulent påskhelg. Minst 26 poliser har skadats och ett 40-tal har gripits efter kravallerna. Nyheter24 reder ut vad som har hänt. Påskhelgen präglades ... Read more »

Bojesen sparkas efter "olämpligt" mejl

© Mathias Løvgreen Bojesen Michael Bojesen lämnar Malmö Opera. Arkivbild. Michael Bojesen får sluta som chef för Malmö Opera. Ett mejl med “olämpligt” innehåll om en operasångerska fällde avgörandet. Styrelsen ... Read more »

Experten om påskhelgens upplopp: Borde nekat koranbränning

Påskdagarna har präglats av våldsamma upplopp i flera städer, efter att högerextremisten Rasmus Paludan fått anordna koranbränningar. Nu menar experten att polisen borde ha nekat honom tillstånd, likt år 2020. ... Read more »

KD: Inte korrekt att kalla höga priser för ”Putinpris”

© Tillhandahålls av Omni Regeringen lyckas inte hantera samhällsproblemen med sin vårändringsbudget. Det säger Kristdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed på en pressträff efter att budgeten presenterats. – För att åstadkomma ... Read more »

Därför försvinner ”Trädgårdstider” från tablån – SVT:s besked om framtiden för programmet efter alla år

Det har bjudits på sagolika recept och dyrbara tips kring hur du bäst sköter om sin älskade trädgård. Men under tisdagskvällen sänds sista avsnittet av tittarfavoriten ”Trädgårdstider”. Nu ger SVT ... Read more »

Sur veckostart på Stockholmsbörsen

© Henrik Montgomery/TT Stockholmsbörsen backade Arkivbild. Stockholmsbörsen inledde den förkortade börsveckan med en mindre nedgång, det breda OMXSPI-indexet föll 0,3 procent. OMXS30, där de mest omsatta bolagen huserar, steg däremot ... Read more »

Organisationerna ger både ris och ros till garantitillägg

© Tillhandahålls av Omni Även pensionärsorganisationer är kritiska till garantitillägget, rapporterar Expressen. Enligt ett remissvar från SPF Seniorerna, SKPF Pensionärerna och Riksförbundet Pensionärsgemenskap leder det bara till ”marginellt högre disponibel ... Read more »

Stillsam natt i upploppens spår: Lugnare än normalt

© TT Norrköping i söndags – där tre personer skottskadades i samband med en polisinsats. Efter fyra dygn av våldsamma upplopp, som skakat flera städer runt om i landet, har ... Read more »

Därför är Rasmus Paludans manifestation laglig – enligt experten

Att politikern Rasmus Paludan har fått demonstrationstillstånd har lett till våldsamma upplopp i flera svenska städer. Enligt Joakim Nergelius, professor i rättsvetenskap vid Örebro universitet, är däremot manifestationerna inom lagens ... Read more »

Boka en weekend till havs – här är alla tipsen du behöver

Drömmer du om weekend men inte har möjlighet att vara borta så länge? En kryssning är verkligen ultimat för en perfekt helg. Loven närmar sig med stormsteg och det kanske ... Read more »

JUST NU: Efter tuffa beskedet - nytt tapp för ÖFK

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Östersunds FK ställs mot Trelleborgs FF. Då saknas Aly Keita i ÖFK-truppen.  Under dagen kom Sportbladet med uppgifter om att Östersunds FK har missat att anmäla långtidsskadade ... Read more »

JUST NU: Flera negativa tapp för Häcken

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Samir Maarouf, Ibrahim Sadiq och Samuel Gustafson missar mötet mot IFK Norrköping. Samtliga vilas på grund av skada, meddelar Häcken på sin hemsida.  Göteborgsderbyt mot Blåvitt blev ... Read more »

Sam Vigneault saknas efter smällan från Jesper Lindgren

© Bildbyrån Sam Vigneault Jesper Lindgrens tackling på Sam Vigneault resulterade i en tre matchers lång avstängning. Nu är det klart att MoDos stjärna inte kommer till spel i seriens ... Read more »

Skarpa kritiken mot Abbott: "Ser uppgiven ut!"

© Tillhandahålls av Hockeysverige Studio Oddset Hockey har den här veckan fullt fokus på serien mellan Rögle och Färjestad – och experten Mikael Tellqvist riktar skarp kritik mot Rögles tränare ... Read more »

Två gripna för mordförsök i Jakobsberg

© Johan Nilsson/TT Två män har gripits misstänkta för att ha skurit en person med ett vasst föremål. Arkivbild. Två män har gripits misstänkta för mordförsök i Jakobsberg nordväst om ... Read more »

Åklagare: En av tre gripna tillhör kriminella världen

© Tillhandahålls av Omni Analyser av internettrafik visar en ”uppgång på sociala medier” innan söndagens våldsamma upplopp drog i gång i Linköping och Norrköping, och det finns tecken som tyder på ... Read more »

Jan Mursak stängdes inte av – utgår ändå från truppen

© Bildbyrån Jan Mursak crosscheckar Oscar Engsund Jan Mursaks crosschecking på Oscar Engsund i semifinal två mellan Frölunda och Luleå väckte starka reaktioner. Han stängdes inte av efter situationen, men ... Read more »

Tungt tillägg kan väga lätt i riksdagen

© Paul Wennerholm/TT Finansminister Mikael Damberg (S) försöker pressa oppositionen att släppa igenom regeringens, V och MP:s förslag om mer pengar till pensionärer. Stödet för regeringens förslag om ett garantitillägg ... Read more »

Efter passkaoset – nu krävs e-legitimation för bokning

© Tillhandahålls av Omni Med start klockan 22 på tisdagen inför polisen krav på e-legitimation för den som vill boka tid för att ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort, ... Read more »

Renault pausar produktionen av Megane E-Tech Electric

© auto motor & sport Den som beställt Renaults nya elbil får ha lite extra is i magen. Foto: Renault Chipbristen förvärras av coronautbrottet i Kina – nu pausar Renault ... Read more »

Förmögenheten, syskonen och filmerna - här är allt vi vet om Valter Skarsgård

Valter Skarsgård är en av de som gått i sin fars fortspår – som skådespelare. Han är bara 26 år men började sin karriär redan som sextonåring. I kvällens Benjamin’s ... Read more »

Imponeras av Bajens rekordfinanser – kommer med kontroversiellt förslag

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Hammarby visar upp ett historiskt bra ekonomiskt resultat och går starkast bakom överlägsna Malmö FF. Nu föreslås ett samarbete med både AIK och Djurgården i jakten ... Read more »

Oroas över mattan mot Blåvitt - "Troligtvis ingen sommargräsplan"

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt När Djurgården ställs mot IFK Göteborg spelas matchen på gräs. Ett underlag som kan påverka Blåränderna.  – Vi kommer att få ta konsekvenserna av hur det ... Read more »

Anton Wedin skadad: "Har genomförts en undersökning"

© Bildbyrån Anton Wedin Timrå fick sin drömvärvning när Anton Wedin nyligen skrev på ett femårskontrakt. Nu får de oroväckande besked. Forwarden har råkat ut för en överkroppsskada.  – I ... Read more »