Lidl sänker och fryser priser på över 100 varor i krisen – här är produkterna som blir billigare

Mitt i ekonomiska krisen – nu sänker och fryser Lidl priserna på över 100 varor.

Beskedet kommer kort efter att Sveriges finansminister kallat till sig matvarujättarna för att diskutera matpriserna.

– Vi är beredda att ta kostnaden och göra vad som krävs för att stötta svenska hushåll i en ekonomiskt utmanande tid, säger Jakob Josefsson, Sverigechef Lidl.

Matvarupriserna har varit det ständigt aktuella ämnet runt fikabord i hela landet senaste tiden. Smörpaketet, köttbiten och paprikan – allt tycks gå upp i en jämn takt.

Detta samtidigt som svenska hushåll också pressas av den rådande inflationen på andra håll.

lidl sänker och fryser priser på över 100 varor i krisen – här är produkterna som blir billigare

Arkivfoto: Bertil Ericson/TT

Därför kallade finansminister Elisabeth Svantesson (M) i veckan upp toppcheferna för de tre matvarukedjor som brukar beskrivas som ”jättarna” på den svenska marknaden: Ica, Coop och Axfood (som äger Willys och Hemköp). Draget kom efter att även oppositionspartier i riksdagen krävt ett sådant möte.

Nu ger en annan matvarukedja, Lidl, besked om att de kommer sänka och frysa priset på 100 varor. Matkedjan meddelar att prisstoppet på de utvalda varorna, som gäller bland annat kaffe, mjölk och köttartiklar, kommer att gälla i minst två månader med start på måndag.

LÄS MER: Pojke misshandlades på fullsatt spårvagn – då var Nathalie den enda vuxna som agerade: ”Hemskt”

I ett pressmeddelande skriver Lidl följande om vad som gäller för de sänkta priserna:

”Lidls lägre fasta priser gäller från och med måndagen den 27 mars, då priser på ett stort antal varor från ca femtio leverantörer får nya lägre priser, däribland kaffe, mjölk och köttartiklar. Ytterligare varor kommer att läggas till under de kommande veckorna. Totalt kommer det att handla om över hundra varor. De nya priserna kommer vara i genomsnitt 11 procent lägre än tidigare. Vissa varor kommer att sänkas med så mycket som 32 procent”.

Sverigechef Jakob Josefsson:

– Vi har valt ut ett stort antal populära produkter som vi kommer att ge ett nytt lägre standardpris. De här åtgärderna kommer kosta pengar, men vi är beredda att ta kostnaden och göra vad som krävs för att stötta svenska hushåll i en ekonomiskt utmanande tid. Vi redovisar öppet vilka produkter som omfattas av prisstoppet och kommer synliggöra det i butikerna, säger Lidl-toppen i ett pressmeddelande.

Draget att sänka priserna på de utvalda varorna får tummen upp av både regeringen och oppositionen.

– Mycket bra att Lidl går före med att sänka och frysa sina priser på över hundra varor. Jag hoppas att de stora matjättarna följer deras exempel och på så sätt underlättar vardagen för alla de hushåll som nu kämpar med höga priser, skriver finansminister Elisabeth Svantesson på Twitter.

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar på Twitter:

– Nu ger våra krav på sänkta matpriser sitt första resultat. Lidl gör själva det som Svantesson inte klarade av att få till stånd med dom tre matjättarna, skriver V-ledaren.

LÄS MER: 75-åriga Ceda mulade snö i ansiktet på aggressiv rånare – hyllas nu stort för sitt civilkurage: ”Skulle göra det igen”

lidl sänker och fryser priser på över 100 varor i krisen – här är produkterna som blir billigare

Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

News Related

OTHER NEWS

Örebro: Polisen rapporterar om brand

Google maps, Örebro “Polis är på plats vid en brand i Vivalla.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Örebro län rapporterar detta: Larmet inkom strax efter klockan 08 och ... Read more »

Bråk efter Pernillas "Allsång på Skansen"-video – försvaras av Carina Bergfeldt

Pernilla Wahlgren är ny programledare för “Allsång på Skansen” i SVT och inför premiären har hon delat en video som delat tittarna i två läger. Den 27 juni har “Allsång ... Read more »

Skattesmäll hotar svenska företag: ”En trafikolycka”

Skattesmäll hotar svenska företag: ”En trafikolycka” Den 1 januari 2024 kommer ett komplext skatteregelverk – med en global minimiskatt på 15 procent – börjar gälla och leda till miljardkostnader för ... Read more »

Ludvig Åberg historisk – redan klar för PGA-touren

Ludvig Åberg historisk – redan klar för PGA-touren Den svenske golfaren Ludvig Åberg är den första spelaren någonsin att gå direkt från collegestudier till PGA-touren, skriver PGA Tour University på ... Read more »

Riksrevisionen kritiserar tidigare regering

I en ny rapport riktar Riksrevisionen kritik mot tidigare regering. Arkivbild. De senaste jobbskatteavdragen på omkring 30 miljarder kronor har resulterat i att 20 000 fler människor har kommit i arbete. ... Read more »

Stark svensk ekonomi håller uppe inflationen

Svensk ekonomi går bättre än väntat. Arkivbild. Svensk ekonomi går betydligt starkare än väntat, visar nya BNP-siffror. Det kan förklara varför svensk inflation är så hög, enligt bedömare. Sveriges BNP ... Read more »

Kina planerar bemannad månlandning före 2030

Kina planerar bemannad månlandning före 2030 Kina planerar att göra en bemannad månlandning före år 2030. Därmed ökar rivaliteten i rymden mellan Kina och USA, skriver Washington Post. USA har ... Read more »

Nämndemän slår larm: Vi söks upp av gängkriminella

Nämndemän slår larm: Vi söks upp av gängkriminella Trakasserier och hot från gängkriminella har blivit allt vanligare och är ett allvarligt hot mot rättssäkerheten. Det säger Stefan Blomquist, ordförande för ... Read more »

”Kreml har ett säkerhetsproblem”

”Kreml har ett säkerhetsproblem” President Vladimir Putin ger gärna intrycket att han har läget under kontroll. Men de senaste attackerna på rysk mark är svåra för den ryske ledaren att ... Read more »

Första civila astronauten i Kina på väg ut i rymden

I morse lyfte en bemannad rymdfarkost från Kina med rymdstationen Tiangong som destination. För första gången deltar en civil kinesisk besättningsman, professorn Gui Haichao, i en rymdresa. Hittills har alla ... Read more »

Svenska löner mindre värda

Reallönerna gröps ur allt mer. Arkivbild. I mars ökade genomsnittslönen med 2,9 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Medlingsinstitutet. Reallönen minskade samtidigt med 5,1 procent på ... Read more »

FI: Sårbarheter blottas i räntelyftet

Finansinspektionens generaldirektör Daniel Barr presenterar ny stabilitetsrapport. Arkivbild Finansinspektionen (FI) varnar för att högre räntor och lägre risktagande för med sig en ekonomisk miljö där sårbarheter i det finansiella systemet ... Read more »

Svensk BNP ökade mer än väntat i första kvartalet

Svensk BNP ökade mer än väntat i första kvartalet Sveriges BNP ökade med 0,6 procent under det första kvartalet, jämfört med med föregående kvartal. Ekonomin växte därmed mer än de ... Read more »

Martin Scorsese vill göra film om Jesus

Martin Scorsese vill göra film om Jesus Det hör knappast till vanligheten att få audiens hos påven, men heter man Martin Scorsese och råkar vara en av världens mest bejublade ... Read more »

Analyser: Vet aldrig med Erdogan – kan svänga tvärt

Analyser: Vet aldrig med Erdogan – kan svänga tvärt President Erdogans valseger är en bekräftelse på att en majoritet står bakom den auktoritära väg han slagit in på – men ... Read more »

Nya nattliga attacker mot Kiev

Räddningstjänsten i Kiev släcker en brand som brutit ut i ett fordon under nattens ryska attack mot huvudstaden. Ryssland inledde tidigt på tisdagsmorgonen nya attacker mot Ukrainas huvudstad Kiev. Enligt ... Read more »

Han ger "Diablos" magiker en röst

Han har haft roller i filmer som “The Batman” och “Spectre” och tv-serier som HBO:s “Avenue 5”. Men det är röstjobben i spel som Joseph Balderrama föredrar. Det är verkligen ... Read more »

Milosevic: Supporterkulturen vi har är fantastisk

Milosevic: Supporterkulturen vi har är fantastisk AIK:s lagkapten Alexander Milosevic är tydlig med två saker: Han älskar svenska fotbollssupportrar – men inte skandalscenerna i derbyt mot Djurgården. – Det var ... Read more »

Backstjärnan missar kvartsfinalen

Backstjärnan missar kvartsfinalen Tre Kronors backstjärna Rasmus Sandin missar kvällens VM-kvartsfinal mot Lettland i Riga. Skadan efter knätacklingen han åkte på mot USA stoppar spel. undefined Ladda ner Hänts nya ... Read more »

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer Ghostrunner 2 visades upp som en av de första titlarna under Sonys ännu pågående Playstation Showcase. Vi fick inte en omfattande titt på spelet, ... Read more »

Ingen specifik kyrka utpekad som terrormål

E-post och chattar visar att bröderna planerade ett dåd mot en kyrka. Arkivbild. Det finns inget konkret mål för det planerade terrorattentatet mot en svensk kyrka, säger chefsåklagare Liddy Oechtering. ... Read more »

Gripen efter folkmordet i Rwanda

Fulgence Kayishema som anklagats för inblandning i folkmordet i Rwanda 1994 har gripits i Paarli Sydafrika efter 20 år på flykt, rapporterar CNN. Texten uppdateras. Relaterade länkar: Read more »

Robinson 2023: Tittarna i tårar efter Elins ord till Amanda: "Borde finnas en gräns, TV4"

Robinson 2023 lider mot sitt slut med den stundande finalen på söndag den 28 maj. Intrigerna i programmet har fortsatt, och deltagaren Pernilla Block tycks inte stå särskilt högt i ... Read more »

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt”

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt” Utrikesminister Tobias Billström (M) kommenterar Rysslands beslut att stänga generalkonsulatet i Göteborg: ”Beklagar djupt”, rapporterar TV4 Nyheterna. Texten uppdateras Relaterade länkar: Read more »

Kräver att olje-vd sparkas som klimatmöteschef

Sultan Ahmed al-Jaber är inte okontroversiell som klimatmöteschef. Arkivbild. En oljemagnat som chef för nästa FN-toppmöte om klimatet? En riktigt dålig idé, anser över 100 ledamöter i USA:s kongress och ... Read more »

Så enkelt slipper du mördarsniglar i sommar – knepet med vanliga föremålet kan rädda din trädgård på nolltid

Mördarsniglar är inte roliga att ha i trädgården. Men de är inte bara en otrevlig syn för ögat, de slemmiga sniglarna utgör ett fot för inhemska arter och är dessutom ... Read more »

Dödshjälpsläkare får inte legitimationen åter

Förvaltningsrätten i Stockholm meddelar i en dom att dödshjälpsläkarens legitimation även i fortsättningen ska vara återkallad. Arkivbild. Läkaren Staffan Bergström får inte tillbaka sin läkarlegitimation. Den drogs in i höstas ... Read more »

Beyoncé och Jay-Z har enligt uppgift köpt den dyraste villan i Kalifornien. Bilder från drömvillan

Beyoncé och Jay-Z har varit ett stabilt par i flera år nu och är definitivt bland de mäktigaste i showbusiness. Allt de rör vid förvandlas till guld och det kommer ... Read more »

Jättevändningen: Zlatans avgörande beslut – som nu kan bli hans stora avsked till fotbollen

Alla har varit slående överens om att säsongen är över för Zlatan. Men nu kommer jättevändningen för 41-årige Ibrahimovic. Vilket också kan bli hans stora avsked till spelarkarriären. För drygt ... Read more »

Asllani hoppas på comeback i helgens derby

Asllani hoppas på comeback i helgens derby [object Object] undefined Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar! Kosovare Asllani har inte spelat en fotbollsmatch på ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự