Lewis Hamilton bedenkt zich en stopt met zijn eigen raceteam

lewis hamilton bedenkt zich en stopt met zijn eigen raceteam

Lewis Hamilton bedenkt zich en stopt met zijn eigen raceteam

Lewis Hamilton stapt met zijn team X44 per direct uit Extreme E, de elektrische rally raceklasse. De Britse Formule 1-coureur was drie jaar lang met zijn eigen team actief, maar aan de vooravond van het vierde jaar trekt hij er de stekker uit.

“Na drie jaar deel uit te hebben gemaakt van de Extreme E-familie, kondigen we vandaag aan dat X44 de serie zal verlaten”, aldus het team in een verklaring. “We hebben drie ongelooflijke seizoenen achter de rug als X44, waarbij we meerdere races hebben gewonnen en zelfs een wereldkampioenschap hebben gewonnen.”

Hamilton trots op diversiteit van X44

In het statement dankt het team de beide rijders, die voor het seizoen ‘24 alsnog op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. Cristina Gutierrez vond die al bij McLaren. “Meer nog dan de resultaten op het circuit zijn we er trots op dat we deel hebben mogen uitmaken van een breder verhaal over hoe we de autosport duurzamer kunnen maken en ons succes bij het geven van mensen met allerlei achtergronden de kans om te gedijen in dit team, en op de erfenis die onze teameigenaar Lewis zal achterlaten met het Racing for All-programma.”

Het vertrek van X44 hing al enige tijd in de lucht, maar voor de serie is een flinke klap. Het team van Hamilton was na Rosberg X Racing het meest succesvolle team dat meedeed. X44 is niet het enige team dat er de brui aan geeft in het laatste seizoen voordat de klasse overgaat op het gebruik van waterstof.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World