Letaszították a trónról a vitaminok nagyágyúját

letaszították a trónról a vitaminok nagyágyúját

Letaszították a trónról a vitaminok nagyágyúját

Több benne a vitamin, feldobja a hangulatot, és a hatása is tovább tart, mint eddig bárminek. Fussunk a boltba, mert mindjárt vége a szezonnak!

Eddig az alma volt a csúcs, minden gyümölcsök gyümölcse, az orvosok távoltartója, az emésztés segítője, a vitaminok nagyágyúja, de most új trónkövetelő lépett fel.

Egy új-zélandi tanulmány kimutatta, hogy a kivi mindössze négy napon át tartó fogyasztása feldobja a hangulatunkat, és a vitaminraktárainkat is felpezsdíti.

A zöld gyümölcs igen magas C-vitamin-tartalommal rendelkezik, amiről köztudott, hogy javítja a közérzetet. A kutatók szerint a kivi gyorsabban és hosszabban hat, mint a C-vitamin-tartalmú étrend-kiegészítők.

Az új-zélandi Otago Egyetem kutatócsoportja nyolchetes vizsgálatában a résztvevők C-vitamin-kiegészítőt, placebót vagy két kivit kaptak naponta. Ezután vitalitásukról, hangulatukról, alvásminőségükről és fizikai aktivitásukról végeztek felméréseket.

A British Journal of Nutrition című folyóiratban közzétett eredmények azt mutatták, hogy a kivi négy napon belül javította a vitalitást és a hangulatot, és a lendület akár 16 napig is kitart. A C-vitaminos étrend-kiegészítők viszont kismértékben javították csak a hangulatot, csupán a 12. napig. Tehát kivire fel!

News Related

OTHER NEWS

Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak

Egy olyan világban, ahol hetente jelenti be egy-egy celeb, hogy elválik. Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak Kutatások szerint nem sokszorozódott meg a válások ... Read more »

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »
Top List in the World