Lavrov sanoi Venäjän tarvitsevan turvallisuustakuut länsirajoilleen – tapasi USA:n Blinkenin Ruotsissa

Lavrov sanoi Venäjän tarvitsevan turvallisuustakuut länsirajoilleen – tapasi USA:n Blinkenin Ruotsissa
© AFP / Lehtikuva Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasivat lähellä Tukholmaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin ministerikokouksen yhteydessä. LEHTIKUVA/AFP

AFP

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on sanonut Venäjän tarvitsevan turvallisuustakuut länsirajoilleen. Lavrov kertoi tästä yhdysvaltalaiselle virkaveljelleen Antony Blinkenille tänään, sanoi Venäjän ulkoministeriö lausunnossaan.

Pitkäaikaiset turvallisuustakuut tulisi Lavrovin mielestä nähdä “ehdottomana vaatimuksena”.

Lavrov oli myös varoittanut Yhdysvaltoja “vetämästä Ukrainaa Yhdysvaltain geopoliittisiin peleihin”, lausunnossa sanotaan.

Ulkoministereiden kahdenkeskisessä tapaamisessa Lavrov oli sanonut Venäjän haluavan oikeudellisesti sitovan lupauksen, ettei Ukrainan sallittaisi liittyä sotilasliitto Natoon ja että Nato lopettaisi itään suuntautuvan laajentumisensa.

Sekä Lavrov että Blinken osallistuivat Tukholmassa järjestettyyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin ministerikokoukseen.

Yhdysvallat on ilmaissut huolensa Venäjän sotakaluston kerääntymisestä lähelle Ukrainan rajaa ja uhannut Venäjää “tuntuvilla pakotteilla”.

Blinken: Venäjän uudet hyökkäyssuunnitelmat huolestuttavat “syvästi”

– Olemme syvästi huolestuneita Venäjän uusista hyökkäyssuunnitelmista Ukrainaan, Blinken sanoi tapaamisessa.

Separatisteja tukenut Venäjä kuitenkin tyrmää väitteet siitä, että se valmistelisi hyökkäystä.

Lavrov syytti Natoa sotilaallisen kalustonsa tuomisesta “lähemmäksi Venäjän rajoja” ja kehotti länttä harkitsemaan vakavasti ​​ehdotuksia, joita Moskova tekisi pian Naton laajentumisen estämiseksi itään.

– Sotilaallisen vastakkainasettelun painajaismainen skenaario on palaamassa, varoitti Lavrov puhuessaan kokouksessa.

Etyj on yksi harvoista kansainvälisen vuoropuhelun foorumeista, johon Yhdysvallat ja Venäjä molemmat kuuluvat.

Venäjän hyökättyä Krimille vuonna 2014 Etyjin tehtävänä on ollut tarkkailla Itä-Ukrainan konfliktin ratkaisemiseen tähtäävien rauhansopimusten noudattamista.

Torstain kokouksen jälkeen Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoi toivovansa, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin pian “ottaisivat yhteyttä” toisiinsa välien kiristyessä.

“Venäjän sotilastoimilla olisi kauaskantoiset seuraukset”

Blinken sanoi sotilasliitto Naton kokouksessa Riikassa keskiviikkona, että Venäjän mahdollisilla sotilastoimilla olisi “kauaskantoiset ja pitkäkestoiset seuraukset”.

– Emme tiedä, onko presidentti (Vladimir) Putin päättänyt hyökätä. Me tiedämme, että hän ottaa käyttöön valmiudet tehdä sen lyhyessä ajassa, jos hän niin päättää, Blinken sanoi.

Blinkenin mukaan mahdollinen kriisi tulee kuitenkin ratkaista diplomatialla.

– Olemme tehneet Kremlille selväksi, että aiomme vastata päättäväisesti, muun muassa ottamalla käyttöön sellaiset mittavat taloudelliset toimet, joita olemme aiemmin välttäneet, Blinken sanoi.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on vaatinut tilanteesta suoria neuvotteluja Venäjän kanssa.

Kremlin edustaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille tänään, että Ukrainan pyrkimys valloittaa Krimin niemimaa takaisin on “suora uhka” Venäjälle.

Venäjä syytti Ukrainaa keskiviikkona sotilasjoukkojen kokoamisesta maan itäosaan. Konfliktin taustalla on Venäjän huoli Naton itälaajentumisesta ja Ukrainan mahdollisesta jäsenyydestä sotilasliitossa tulevaisuudessa.

Ukrainan lisäksi ulkoministerien odotetaan keskustelevan siirtolaiskriisistä Valko-Venäjän ja EU:n rajalla sekä Armenian ja Azerbaidzhanin välisten yhteenottojen uudelleen puhkeamisesta.

Blinkenin ja Lavrovin tapaaminen on maiden välinen ensimmäinen korkean luokan tapaaminen sitten kesäkuun, jolloin maiden presidentit Joe Biden ja Vladimir Putin tapasivat Genevessä.

News Related

OTHER NEWS

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä ulkomaan parketeilla

© Erkki Hautaviita Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tehoilivat tupla-tuplat omissa otteluissaan. Espanjassa Elias Valtosen edustaman Manresan voittokulku sai jatkoa ja kovilla pisteille ylsivät myös Murphyn veljekset sekä Edon Maxhuni. ... Read more »

Puolisolta heti suudelmia Sebastien Loebille – katso rallilegendan upea reaktio sensaatiovoiton varmistuttua

© Toimittanut MTV Sebastien Loeb teki rallihistoriaa sunnuntaina Monte Carlossa, kun hänestä tuli MM-sarjan vanhin kisavoittaja 47 vuoden iässä.  MAINOS Koko MM-rallikausi C Moressa! Ruotsin ralli 24.-27.2. Kaikki suorat ajolähetykset C ... Read more »

Mikko Korhonen aloitti kautensa lupaavasti – ”Tämä oli kelpo startti”

© Toimittanut Arvokisat Mikko Korhonen sijoittui sijalle 25 golfin DP World Tourin, entisen Euroopan kiertueen, Abu Dhabi Championship -kilpailussa. Korhonen päätti urakkansa sunnuntaina 71 (-1) lyönnin kierrokseen. Hänen yhteistuloksensa Yas ... Read more »

Tästä asiasta Kimi Räikkönenkin puhui - nyt Fernando Alonso latasi suoraa tekstiä: "Olen varmasti menettänyt jotain"

© Toimittanut Sport Content F1-sarjassa vuosien ajan kilpaileminen on raskasta hommaa. Tästä aiheesta puhui Kimi Räikkönen uransa jälkeen ja nyt sanaisen arkkunsa on avannut myös Fernando Alonso. Alonso on Räikkösen ... Read more »

Järkyttävä tärsky Englannin kentillä – päähän muodostui pingispallon kokoinen patti, jatkoi silti peliä

© James Williamson – AMA Brice Samba sai kovan tärskyn viikonlopun ottelussa. Nottingham Forestin maalivahti Brice Samba sai todella kovan tärskyn Englannin jalkapallon Mestaruussarjan ottelussa Derbyä vastaan. Samban päähän muodostui ... Read more »

Lähde: Tottenhamin 20-vuotias huippulupaus lähellä lainasopimusta kotimaahansa

© Tiedotekuva Useampi joukkue on kiinnostunut hankkimaan Tottenhamin 20-vuotiaan espanjalaislaiturin Bryan Gilin lainalle tammikuussa. Sevillasta kesällä Lontooseen siirtynyt huippulupaus on aiemmin ollut ainakin Real Sociedadin ja ranskalaisjoukkue Nicen hankintalistalla. Siirtospesialisti ... Read more »

Artemi Panarin yllätti voittopelin haastattelun jälkeen – innostui kyselemään vodkan perään

© Tiedotekuva NY Rangersin Artemi Panarin oli ilmeisen tyytyväisellä tuulella sunnuntaiyön Arizona Coyotes -pelin jälkeen. Sen tietysti ymmärtää, kun Rangers tuhosi vieraansa peräti 7-3 ja ottelun kolmostähti summasi tehot 1+1. ... Read more »

Monspin naisille ja trans- sekä muunsukupuolisille henkilöille suunnatun intensiivistudiosession lopputulema esittelee inspiroivan määrän tasokkaita artisteja

© Rumba.fi Monspin naisille ja trans- sekä muunsukupuolisille henkilöille suunnatun intensiivistudiosession lopputulema esittelee inspiroivan määrän tasokkaita artisteja Monsp Bootcamp Mixtape Vol. 2 ilmestyi perjantaina. Monsp ja HMC Publishing järjestivät viime ... Read more »

Jysähtääkö pian uutispommi nyrkkeilymaailmasta? Robert Heleniukselle kävisi todella karusti

© Tiedotekuva Nyrkkeilyn raskaansarjan tilanne on ollut melkoista sirkusta viime kuukausina. Tuo näytelmä voi tulla osittain päätöksen jo tulevalla viikolla. Viime kuukausina on pidetty lähes varmana, että Oleksandr Usyk, jolla ... Read more »

Pajari voittoon Monte-Carlon MM-rallin WRC3-luokassa

© Toimittanut Sport Content Sami Pajari ja kartturi Enni Mälkönen avasivat kautensa voitokkaasti legendaarisessa Monte-Carlon MM-rallissa. Pajari ajoi Monte-Carlossa ensimmäistä kansainvälistä kilpailuaan nelivetoautolla ja nappasi heti voiton WRC3-luokassa. Autokunnan molemmille ... Read more »

Leijonamestari Kevin Lankinen palasi NHL:ään upealla tavalla – kehut tuli sekä valmennuksesta että tähtipelaajalta

© Tiedotekuva Leijonille vuonna 2019 sensaatiomaisen MM-kullan torjunut Kevin Lankinen palasi viikonloppuna NHL-kaukaloon upein ottein Minnesota Wild -tuplapeleissä. Ensiksi tuli nokkaan 1-5, mutta suomalainen vahdettiin tolppien väliin Marc-Andre Fleuryn paikalle. ... Read more »

Katsokaa näitä Kalle Rovanperän lukemia! Jari-Matti Latvalakin ihmeissään – "Se on mielestäni huikea suoritus"

Kalle Rovanperän nousu Monte Carlon MM-rallin alkupätkien alhosta kisan lopputulosten neljänneksi ja kaikkiaan 17 MM-pisteen saaliiseen oli yksi kauden avausviikonlopun puheenaiheista.  MAINOS Koko MM-rallikausi C Moressa! Ruotsin ralli 24.-27.2. Kaikki suorat ajolähetykset C ... Read more »

Taas törkeää toimintaa kiekkokaukalossa – NHL-tähden veljeä solvattiin rasistisesti, jopa yleisö yltyi karmeaan huuteluun: "Tämä ei ollut vahinko"

© imago sport Urallaan myös Saksassa pelannutta Jordan Subbania solvattiin rasistisesti ECHL:n ottelussa lauantaina. Yhdysvaltojen itärannikon East Coast Hockey Leaguen ottelussa lauantaina nähtiin ikävä selkkaus, kun tummaihoista pelaajaa solvattiin rasistisesti ... Read more »

Sebastien Loebin pomo on nyt onnensa kukkuloilla: ”Olin vakuuttunut siitä, että meillä on voittaja-auto”

© Toimittanut Sport Content Ford ei ole aikoihin rallin MM-sarjassa voitoilla juhlinut. Ford on kuitenkin tullut aina vahvana tositoimiin silloin, kun sarjan säännöt ovat kokeneet merkittäviä muutoksia. Niin tälläkin kertaa. ... Read more »

Seuraa näitä kolmea avainasiaa, kun kello lyö 20 tänään illalla: "Jos kokoomus on jo ennakkoäänissä ykkönen, niin peli on selvä"

© Toimittanut MTV Ennakkoäänten tulokset julkaistaan tänään kello 20. Tuloksia seuratessa on hyvä kiinnittää huomio kolmeen asiaan, joita valottaa tarkemmin MTV Uutisten vaaliasiantuntija Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund. Kaikki ... Read more »

Pandemia näkyy aluevaalien äänestystavoissa – näin sujui karanteeniin määrätyn espoolaisen Annukan äänestäminen

© Toimittanut MTV MTV Uutiset Live vieraili tänään Espoon Jupperin koulun äänestyspaikalla seuraamassa miten äänestäminen onnistuu karanteenissa. Sääntöjen mukaan kaikille äänioikeutetuille, eli myös karanteeniin määrätyille ja omaehtoisessa karanteenissa oleville, on ... Read more »

Suomen ampumahiihdon maailmancup-joukkueessa todettu koronatartunta

© NurPhoto Suomen ampumahiihdon maajoukkueessa on todettu koronatartunta. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU kertoo, että Italiassa paraikaa kilpailevassa Suomen joukkueessa on todettu koronatartunta. IBU kertoo, että Italian Antholtzissa on tehty yhteensä 290 ... Read more »

NHL:n sisäpiiriläiseltä raju paljastus: Rasmus Ristolainen haluaa vaihtaa jälleen seuraa!

© Toimittanut Sport Content Rasmus Ristolaisen aika Philadelphia Flyersissa saattaa jäädä vain yhden kauden mittaiseksi, uumoilee toimittaja ja sisäpiiriläinen Elliotte Friedman. Ristolainen siirtyi Philadelphiaan täksi kaudeksi, mutta hänen nykyinen sopimus ... Read more »

Omikron on muuttanut koronapandemian muotoa – tältä seuraavan vaiheen ennustetaan näyttävän, hiipuuko virus jopa lopullisesti?

© Prisma by Dukas Presseagentur Gm Kuvan omikronvirusmuunnos tulee kasvattamaan Suomen koronatartuntamäärät ennennäkemättömän suuriksi. Mutta mitä omikronaallon takana näkyy keväällä? Maailma pelkäsi pahinta, kun uusi koronaviruksen variantti alkoi levitä eri ... Read more »

Argentiinalaispelaaja vaihtoi seuraa Veikkausliigassa - ”Tule tänne Rodri”

Argentiinalainen Rodrigo Arciero on tehnyt pelaajasopimuksen FC Interin kanssa. Hän siirtyy turkulaisseuraan SJK:sta. Laitapuolustajana pelaavan Arcieron, 28, sopimus kattaa kaudet 2022 ja 2023. Se sisältää option kaudesta 2024. Arciero pelasi ... Read more »

Alppihiihdon maailmancupissa kammottava kaatuminen – jouduttiin kuljettamaan pulkalla pois rinteestä

© imago sport Ruotsin Lisa Hörnblad kaatui rajusti alppihiihdon maailmancupin Cortinan supersuurpujottelussa. Ruotsin Lisa Hörnblad kaatui rajusti sunnuntaina kisatussa alppihiihdon maailmancupin supersuurpujottelussa Italian Cortina d’Ampezzossa.  Kilpailussa nähtiin lukuisia ulosajoja. Peräti ... Read more »

Suomen tennislupauksen pelit päättyivät lyhyeen Australian avoimissa

© Toimittanut Sport Content Suomen Laura Hietarannan pelit ovat päättyneet Australian avoimessa tennisturnauksessa. Hietaranta, 17, hävisi kaksin- ja nelinpelin ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäistä kertaa Australian avoimissa pelannut 15. sijoitettu suomalainen kohtasi ... Read more »

Milloin viimeksi imuroit täältä? Kiinnitä huomiota yhden tietyn paikan siivoukseen

© Georgy Dzyura Kuinka usein muistat imuroida sängyn alta? Kodin pitäisi tietenkin olla rentouttava paikka, jossa on helppo hengittää. MindBodyGreen-sivusto kuitenkin huomauttaa, että joillekin oma koti voi aiheuttaa jopa allergisia ... Read more »

Huvittava haastattelun loppu – Artemi Panarin kyseli murskavoiton jälkeen vodkan perään: ”Onko kenelläkään?”

© Tiedotekuva NY Rangersin Artemi Panarin oli ilmeisen hilpeällä tuulella viime yön Arizona Coyotes -pelin jälkeen – eikä suinkaan suotta. Rangers tuhosi vieraansa peräti 7-3 ja ottelun kolmostähti summasi tehot ... Read more »

Elliotte Friedman: Rasmus Ristolainen valmis vaihtamaan toiseen NHL-seuraan!

© Tiedotekuva Philadelphia Flyersin puolustajan Rasmus Ristolaisen nimi on noussut NHL:ssä jälleen siirtohuhuihin. Ristolaisen nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, eikä jatkosopimuksen syntyminen ole millään tavalla varmaa. Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin ... Read more »

Jari-Matti Latvala paljasti, miten Sebastien Ogierin voitto kariutui: "Aika dramaattiset vaikutukset"

© DPPI/Gregory Lenormand/LiveMedia/Shutterstock/All Over Press Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala avasi tiiminsä ranskalaiskuskin Sebastien Ogierin Monte Carlon MM-rallin ratkaisuhetkillä kokemaa epäonnea.  MAINOS Koko MM-rallikausi C Moressa! Ruotsin ralli 24.-27.2. Kaikki suorat ajolähetykset ... Read more »

Suomen miesten ampumahiihtokvartetti sivusi kauden parastaan maailmancupissa

© Toimittanut Sport Content Suomi on sijoittunut ampumahiihdon maailmancupin viestissä 11:nneksi Italian Anterselvassa. Suomi sivusi sillä kauden parastaan, sillä 11. sija irtosi myös viikko sitten Saksan Ruhpoldingissa. Suomen kvartetti Tuomas ... Read more »

Valioliigasunnuntaissa jo yllätyksiä – King Power Stadiumilla nähdään ruotsalainen vastuuvalmentaja

© Tiedotekuva Kello 16 Suomen aikaa käynnistyy kolme valioliigaottelua. Pohjois-Lontoossa Arsenal isännöi Burnleyä. Isäntien kokoonpanossa useampi pelaaja sijoittuu hieman normaalista poikkeavalle tontille. ‌‌Jos tweetti ei näy voit katsoa sen täältä ... Read more »

Kalle Rovanperä on loistavissa asemissa - tässä ovat rallin MM-sarjan pistetilanteet

© Toimittanut Sport Content Toyotan Kalle Rovanperän MM-kausi käynnistyi kurjasti, mutta päättyi loistavasti legendaarisessa Monte Carlo-rallissa. Kisan edetessä Rally1-hybridiauton kanssa koko ajan paremmin sinuiksi päässyt Rovanperä takoi pohja-ajan 17 erikoiskokeen ... Read more »

Näin Sebastien Ogier mokasi – Teemu Suniselta armoton arvio: "Korttitalo rupesi vähän sortumaan"

© Massimo Bettiol Toyotan Sebastien Ogier oli Monte Carlon MM-rallissa toinen, mutta ranskalaismestari kohtasi epäonnea ja virheen ratkaisuetapeilla.  Ogier menetti kärkipaikan lähes kymmenen sekunnin erolla M-Sportin Sebastien Loebille toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ... Read more »

Mikko Korhonen pelasi vahvasti supertähden kanssa: ”Olen taas matkalla golfariksi”

© Toimittanut Sport Content Mikko Korhonen on sijoittumassa jaetulle 26. sijalle golfin DP World Tourin, entisen Euroopan kiertueen, Abu Dhabi Championship -kilpailussa. Kilpailun viimeinen kierros on yhä hieman kesken. Korhonen ... Read more »

Karhu ei antanut poissaolojen vaivata

© Tiedotekuva Miesten Korisliigassa voittoja pääsivät juhlimaan Kauhajoki, Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Vasta viime viikonloppuna Kauhajoki joutui perumaan pelinsä kokonaan, kun leijonanosa kokoonpanosta oli karanteenissa. Nyt joukkue ... Read more »

Pelaajaliikenne SJK:n ja FC Interin välillä sai jatkoa: ”Sanoivat minulle että tule tänne!”

© Tiedotekuva Laitapuolustaja Rodrigo Arciero on tehnyt FC Interin kanssa 2+1 -vuotisen pelaajasopimuksen. Argentiinlainen jatkaa Seinäjoen ja Turun välistä liikennettä, jossa aiemmin tänä talvena Interiin ovat saapuneet maalivahti Walter Viitala ... Read more »

Neljä tallia vahvistanut autojen julkistukset – katso kevään F1-aikatauluja täältä

© Tiedotekuva Formula 1 -sarjassa vietetään kisojen osalta talvitaukoa, mutta talleissa on täysi vauhti päällä uusien autojen valmistamisen kanssa. Talleista Aston Martin, McLaren, Mercedes ja Ferrari ovat vahvistaneet autojen julkistuspäivät. ... Read more »

Kalle Rovanperä tykitti upeasti pohjat Power Stage-erikoiskokeelle! Tämä kommentti lupaa todella hyvää

© Toimittanut Sport Content Toyotan Kalle Rovanperä päätti tyylikkään räväkästi urakkansa rallin MM-kauden avanneessa Monte Carlossa. Kokonaiskilpailussa karmaisevan alun jälkeen neljänneksi noussut Rovanperä tykitti kisan päättäneen Power Stage-erikoiskokeen pohja-ajan ja ... Read more »

Laulajatulokas Miri julkaisi vaarallisen hyvän debyyttisinglen

Ota Miri haltuun. Miri, johon on aiemmin voinut törmätä Pyhimyksen Tapa poika -albumilla, on julkaissut ensimmäisen sinkkunsa. Kaiku-levymerkille levyttävä laulaja iskee vahvat kortit pöytään heti ensimmäisellä kappaleella. Vaarallinen kela on ... Read more »

Maineikkaan instrumentaalirockyhtye The Venturesin perustajakitaristi Don Wilson on kuollut

© Soundi.fi Maineikkaan instrumentaalirockyhtye The Venturesin perustajakitaristi Don Wilson on kuollut Maineikkaan instumentaalirockyhtye The Venturesin perustajiin lukeutunut rytmikitaristi Don Wilson on kuollut. 88-vuotias muusikko menehtyi lauantaina luonnollisiin syihin Washingtonissa. ”Isämme ... Read more »

Oksettavaa käytöstä yleisöltä! NHL-tähden pikkuveli joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi – katso tilanne

© Tiedotekuva Pohjois-Amerikan kiekkopiireissä on jälleen noussut kohu pelaajan rasistisesta käytöksestä. Puolustaja Jacob Panetta elehti rasistisesti Jordan Subbania kohtaan. Kaksikko oli huudellut toisilleen jo jonkin aikaa, kunnes Panetta elehti gorillamaisesti, ... Read more »

Mahtikaari! – Suomalaisheittäjä täräytti jälleen SE-tuloksen – ällistyi itsekin

© Tiedotekuva Moukarinheittäjä Sara Killinen paransi jo toisen kerran viikon sisään painonheiton halliratojen SE-tulosta. Killinen oli Blacksburgissa, Virginiassa käydyssä kilpailussa toinen lukemin 21,35. Edellisen halliratojen SE:n 21,13 hän heitti viikkoa ... Read more »

Se on siinä! 47-vuotias lajilegenda Sebastian Loeb teki uskomattoman tempun Monte Carlossa

© Toimittanut Sport Content Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari, helmikuussa 48 vuotta täyttävä Sebastien Loeb tuli ja teki kauden perinteisesti avanneessa Monte Carlossa tempun, johon yksikään asiantuntija ei uskonut. Dakar-rallista keikkakuskin roolissa ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic