Langtidsledigheden falder men er stadig højere end før corona

Langtidsledigheden falder men er stadig højere end før corona
© Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix Langtidsledigheden er faldet de seneste to måneder. (Arkivfoto)

Antallet af langtidsledige er faldet de seneste måneder.

Men på trods af faldet er der stadig et stykke til niveauet før coronakrisen. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Langtidsledige er de personer, der har været ledige i mindst 80 procent af tiden inden for de seneste 12 måneder.

I oktober er antallet af langtidsledige opgjort til 27.965 personer. Det er et fald på 3500 personer i forhold til i september.

Med faldet i oktober er antallet af langtidsledige nu faldet to måneder i træk.

Under corona har langtidsledigheden toppet i april i år med 42.300 personer. Siden er der sket et betydeligt fald, i og med at der er blevet omkring 14.300 færre langtidsledige.

Antallet af langtidsledige er dog fortsat højere end før coronakrisen, hvor der var omkring 24.500 langtidsledige.

I Arbejdernes Landsbank er der forventning om, at faldet i langtidsledigheden vil fortsætte den kommende tid.

– Det høje tryk på arbejdsmarkedet er foreløbig ikke dampet af, og vi forventer, at det vil sende endnu flere i arbejde, siger Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

– Også blandt dem, som i dag er langtidsledige.

– I oktober blev der slået mere end 33.000 nye stillinger op, hvilket er det højeste for en oktober nogensinde, siger han i en skriftlig kommentar.

Tirsdag viste tal fra Danmarks Statistik, at den samlede ledighed også er faldet i oktober. Den er opgjort til 87.900 personer.

Antallet af ledige svarer til en ledighedsprocent på 3,1. Det er ikke set lavere siden december 2008.

Den lave ledighed gør, at mange virksomheder i dag står og mangler hænder.

– Det er i sig selv med til at trække antallet af langtidsledige ned, da virksomhederne har tændt lys og lygte i jagten efter arbejdskraften, siger Jeppe Juul Borre.

Han fremhæver tal fra STAR, der viser, at andelen af ansættelser uden alle ønskede kvalifikationer er steget de seneste måneder.

Det er ifølge cheføkonomien positivt, at der trods manglende kvalifikationer stadig kan findes et match mellem medarbejder og arbejdsgiver.

– Og visse af de manglende parametre kan efterfølgende opfyldes gennem opkvalificering og erfaring, siger Jeppe Juul Borre.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

© Bjarne Lüthcke/Scanpix Hvis du ikke allerede har været i gang, er december sidste chance for at plante forårsløg. (Arkivfoto.) For mange er december nok mest forbundet med indendørs julehygge, ... Read more »

Det skal du ordne på huset i januar

Sne på loftet giver ikke de store problemer i begyndelsen – og du lægger knap mærke til det. Til gengæld giver det store problemer senere, når det tør. Her risikerer ... Read more »

Din drikkedunk er en bakteriebombe: Sådan skal du behandle den

© Karl-Josef Hildenbrand/Scanpix Rengør altid din drikkedunk, dit termokrus, eller hvad du ellers bruger. Hver gang dine læber rammer, overfører du bakterier, der danner biofilm, som er en sammenhængende vækstflade ... Read more »

Kartoffelporresuppe

© Leveret af Mandekogebogen Suppe med kartofler og porrer er en vaskeægte klassiker i det danske køkken. Den er utrolig nem at lave og mætter mange mennesker med få ingredienser. ... Read more »

Pampushky: Ukrainsk hvidløgsbrød

© Leveret af Mandekogebogen Hvidløgsbrød går man aldrig galt i byen med, når vi snakker tilbehør, der fungerer til mange måltider – hvad enten vi snakker en hjemmelavet hvidløgsbrød eller ... Read more »

Bliv grillkongen til sommer med pølsetang i 14 karat guld

© Leveret af M! Hvis du er typen, der er slem stolt af at hive din nyeste badboy af en grill frem i haven, når foråret nærmer sig? Så kan ... Read more »

FAKTA: Skift silikonefugen hvis der er skimmelsvamp

* Hvis du har silikonefuge mellem klinkerne på badeværelset, skal den skiftes, hvis det sorte område er cirka en kvadratcentimeter eller større. Hvis det er den størrelse, kan skimmelsvampen ikke ... Read more »

Sweet Potato-kagesnitter

© Leveret af Mandekogebogen Sød kartoffel eller sweet potatoes er en velkendt grøntsag, som mange bruger til at lave eksempelvis sweet potato fries eller som bagt kartoffel med sødmefyldt fyld.  ... Read more »

Sådan laver du hjemmelavet marcipan

© Leveret af Mandekogebogen Marcipan er ofte noget, man forbinder med den søde juletid, men man kan sagtens bruge det hele året rundt til kager, tærter, is og diverse søde ... Read more »

Se Hvad Jeg Fandt! - Black

© Gamereactor Se Hvad Jeg Fandt! – Black Vi kan først og fremmest anbefale at du læser den første artikel i denne serie, før du fortsætter med dette afsnit. Der ... Read more »

FAKTA: Værd at vide om træk

* Hvis det trækker fra selve vinduet, kan det i nogle tilfælde skyldes møre eller ødelagte tætningslister. Dem kan du selv skifte til foråret, men det kræver teknisk snilde. * ... Read more »

Fortolk dine drømme med disse tips

© Nf/Scanpix Nogle mennesker kan aldrig huske deres drømme, og det er der ifølge Poul Jennum ikke nogen god forklaring på endnu. Videnskaben ved ikke, hvorfor nogle husker deres drømme, ... Read more »

Nu kan du planlægge din have foran pc'en

© Leveret af Komputer for Alle De fleste haveejere har gennem en lang vinter set frem til atter at finde havehandskerne frem og få haven til igen at tage sig ... Read more »

FAKTA: Hvem må bo hele året i sommerhuset?

Du må bo i dit sommerhus hele året, hvis du opfylder ét af følgende kriterier: * Du har ejet dit sommerhus i ét år og tilhører en af følgende grupper: ... Read more »

Spot disse seks sjove fugle på foderbrættet om vinteren

© Patrick Pleul/AFP Foderbrættet bliver et naturligt trækplaster for frø- og bærspisende fuglearter i vintermånederne. Her ses en silkehale. De insektædende fugle kommer typisk ikke, fordi de trækker sydpå, når ... Read more »

Haven i februar-dvale: Gød jorden og sæt gang i forspiringen

Det er i vintermånederne oplagt at kigge på sine bede, få luget ud og klargjort jorden til en ny plantesæson. (Arkivfoto). Man kan allerede i februar begynde at forspire til ... Read more »

Test: Timm Vladimir Kitchen Trykkoger

I 1679 begyndte forskere for første gang at forstå mulighederne i, at man kunne forkorte kogetider på sin aftensmad ved at sætte tingene under tryk med damp. Spoler vi frem ... Read more »

FAKTA: Tegn på husmår på loftet

* Du er oftest ikke i tvivl, hvis en husmår er flyttet ind på dit loft. * Det lille rovdyr vil løbe rundt og larme på loftet. Hovedsageligt sent om ... Read more »

FAKTA: Flå ikke i en frossen dør

* En klassiker er, at man kommer ud til bilen en kold og hektisk morgen, hvor det hele helst skal gå stærkt – men døren ikke vil åbne. * Det ... Read more »

Dette trick får tørt brød til at smage næsten nybagt

© Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix Et hvedebrød eller surdejsbrød skal du aldrig opbevare i køleskabet. – Det vil simpelthen blive for tørt, siger Nikolaj Christoffersen, der er bager- og konditorfaglærer på ... Read more »

Pasta med pistacie-pesto: Pasta al pistacchio

© Leveret af Mandekogebogen Italienerne er magikere, når det kommer til smagfulde og simple pastaretter – hvad enten vi snakker noget så klassisk som pesto eller de mere autentiske hverdagsklassikere ... Read more »

Rapper har designet en vaskeægte bollesofa til IKEA

© Leveret af M! En sofa kan bruges til mange ting – det er nok de færreste, der direkte kalder det for en bollesofa. Det sker da af og til, ... Read more »

FAKTA: Pas på varmeregningen og sundhedsrisici

* Sommerhuse er ikke beregnet til helårsbeboelse. Derfor har de typisk mindre isolering og dårligere muligheder for ventilation end helårshuse. * Helårsbeboelse kan derfor medføre et betydeligt energiforbrug til opvarmning. ... Read more »

Plagsom gæst: Kom effektivt af med husmår

© Henning Bagger/Scanpix Mange husmår søger bolig på loftet i et parcelhus. Husmåren er et lille rovdyr med en hvid hals og nogle gange noget hvidt på forbenene. Resten af ... Read more »

FAKTA: Beskyt sarte planter mod hård frost i februar

Giv roser, hortensia, træpæoner og andre sarte planter en beskyttende isolering mod frosten, så de kan overleve vinteren i haven. Det kan gøres på flere måder: * Læg et lag ... Read more »

Teriyaki Chicken: Kylling med teriyaki-marinade

© Leveret af Mandekogebogen Asiatisk mad har altid været en inspirationskilde til nem og hurtig aftensmad med få ingredienser og stor velsmag. Du finder mange af mine klassiske bud på ... Read more »

Katsu Sando: japansk sandwich med paneret gris

© Leveret af Mandekogebogen Det japanske køkken gemmer på en utrolig lækker opskrift på en sandwich, som er meget simpel men meget velsmagende. Den går under navnet Katsu Sando og ... Read more »

Hasselback pommes frites

Hasselback-kartofler er den klassiske tilberedningsmetode, hvor man skærer 2/3 snit ned i en kartoffel, så man forkorter stegestiden og får et sprødt element ind i sine kartofler i ovn. Men ... Read more »

Ciabatta-sandwichbrød

© Leveret af Mandekogebogen Ciabattabrød er en lækker, italiensk klassiker, hvor man med få ingredienser og forskellige ælteteknikker og hævetider får luftige brød med store krummer.  Der findes mange forskellige ... Read more »

Italiensk ragu

© Leveret af Mandekogebogen Ragu eller Ragu a la bolognese er en helt klassisk, autentisk kødsovs fra det italienske køkken, som bedst kan defineres som en hverdags-bolognese på steroider. Den ... Read more »

Koteletter i fad: Den klassiske opskrift på nem dansk aftensmad

© Leveret af Mandekogebogen Koteletter i fad – så bliver det ikke mere klassisk, dansk og familievenligt! Det er egentlig bare et fad med koteletter, som bliver brunet af og ... Read more »

Colombia agrega otros 273 fallecidos y 17.663 nuevos contagios de covid-19

© Proporcionado por Agencia EFE Bogotá, 27 ene (EFE).- La pandemia de coronavirus se cobró la vida de otras 273 personas en Colombia, informó este jueves el Ministerio de Salud, ... Read more »

Triunfó el amor: pareja atrapada por confinamiento en China contrae matrimonio

© Proporcionado por Semana La pareja china se conoció por el confinamiento y decidieron casarse. Imagen de referencia. Foto: GettyImages. Una pareja china que quedó atrapada en una cita por ... Read more »

Tasmania records 584 new COVID-19 cases

Tasmania has recorded 584 new COVID-19 cases, the state's lowest daily figure since early January. There are now 4942 documented active cases, continuing a downward trend since January 19. Some ... Read more »

Técnico Mozart e mais dois: Departamento Médico confirma casos de Covid-19 no CSA

Nesta quinta-feira (27) o Departamento Médico do CSA emitiu uma nota afirmando que o Mozart e o meia Gabriel e zagueiro Wellington testaram positivo para Covid-19 e não estarão presentes ... Read more »

Gorm Wisweh åbner offseason pop-up-restaurant på Bornholm til påske

© Leveret af Mandekogebogen Bornholm er ikke den store turistattraktion off season, som jo er gældende for de fleste sommerlige tilflugtssteder såsom Skagen.  Men det vil kok Gorm Wisweh gerne ... Read more »

Færøsk Michelin-restaurant flytter til Grønland

Gourmetrestauranten Koks, der har to Michelin-stjerner, lukker på Færøerne og flytter i stedet til Grønland. Det oplyser restauranten på sin facebookside. Den nye restaurant kommer til at ligge i byen ... Read more »

Onion Rings: Sprøde løgringe

© Leveret af Mandekogebogen Hvad enten man vælger tilbehør til sin aftensmad eller snacks til sin take-away – så er løgringe altid et hit! De er på niveau med eksempelvis ... Read more »

FAKTA: Her går det typisk galt med sovsen

* Kendiskokken Umut Sakarya fortæller, at det typisk er ved jævningen, folk begår fejl. * Du kan lave opbagt sovs, eller du kan bruge maizena – og Umut Sakarya anbefaler ... Read more »

Boligejer? Brug februar til at tjekke huset for vinterskader

Vejret i februar er for koldt og fugtigt til meget udvendigt vedligeholdsarbejde. Til gengæld er det hér, du skal gøre status og booke håndværkere. For der er lige nu flere ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic