Krever hastemøte med justisministeren om sikkerheten i Oslo: – En uakseptabel situasjon

krever hastemøte med justisministeren om sikkerheten i oslo: – en uakseptabel situasjon
© Foto: Oslo Venstre UT MOT REGJERINGEN: Hallstein Bjercke, gruppeleder i Venstre i Oslo bystyre, mener regjeringen må sikre ytringsfriheten til befolkningen i hovedstaden.

Krever hastemøte med justisministeren om sikkerheten i Oslo: − En uakseptabel situasjon

Venstre-gruppeleder Hallstein Bjercke har sammen med flertallet i Oslo bystyre innkalt justisministeren og politidirektøren til et hastemøte. Han mener sikkerhetssituasjonen i hovedstaden etter terrorangrepet i helgen er uholdbar.

Publisert: 28.06.22 kl. 14:52 Oppdatert: 28.06.22 kl. 15:25

– Det er unntakstilstand i Oslo og en uakseptabel situasjon at oslofolk ikke kan samles og ytre seg offentlig. Grunnleggende menneskerettigheter blir sterkt begrenset, sier Hallstein Bjercke på telefon til VG.

Som Venstres gruppeleder i Oslo bystyret har han tatt initiativ til et brev der han ber justisminister Emilie Enger Mehl om et hastemøte om sikkerhetssituasjonen etter terrorangrepet mot London Pub.

Brevet – underskrevet og støttet av flertallet av gruppelederne i Oslo bystyre – krever at justisministeren og politidirektøren i et hastemøte redegjør for hvilken ressurser og tiltak regjeringen setter inn for å gjøre politiet i stand til trygge arrangementer og «sikre ytrings- og forsamlingsfrihet for Oslos innbyggere».

– Det er et alvorlig bakteppe bak en sånn henvendelse: Vi har nå hatt to viktige markeringer i byen der politiet har anbefalt å avlyse kort tid i forveien. Begge med begrunnelsen av at de ikke kan ivareta sikkerheten. Det vil jeg definere som en unntakstilstand i Oslo, sier Bjercke.

– Ekstra behov for å søke sammen

Politidirektør Benedicte Bjørnland har uttalt at politiet fraråder folk å samles til Pride-markeringer i «kanskje noen uker». Bjercke reagerer kraftig på uklarheten i formuleringen.

– Politidirektøren sier at situasjonen kan vedvare i uker. Ytrings- og forsamlingsfriheten for oslofolk er sterkt begrenset. Dette er grunnleggende menneskerettigheter og en av myndighetenes hovedoppgaver å beskytte, fastslår Bjerke.

– Særlig i en situasjon der vi opplever dramatiske hendelser som terrorangrepet i byen vår. Det blir et ekstra behov for folk å søke sammen, vise styrke sammen og stå opp mot det man har opplevd. Dette tas nå bort fra oss når politiet kommer med denne typen råd.

Krever opprydding og økte midler

«Bystyret har ikke fÃ¥tt mer informasjon om dette som i praksis innebærer en unntakstilstand i Oslo da ytrings- og forsamlingsfriheten ikke lenger er reel», stÃ¥r det i brevet.

Videre påpekes det at Oslo skal være en åpen by og at «en ordentlig felles markering av Pride i Oslo har aldri vært viktigere enn akkurat nå.» Byrådspolitikerne krever at nasjonale myndigheterer «umiddelbart» rydder opp i situasjonen.

Bjerche er tydelig i hva han forventer av Mehl:

– Vi trenger å vite at justisministeren og regjeringen stiller alle ressurser tilgjengelige for politiet sånn at vi raskest mulig kan komme tilbake til en situasjon der folk kan samles og ytre seg innenfor trygge rammer.

Rosetog og Pride

Bjercke sammenligner situasjonen med den Oslo var i etter 22. juli-angrepet:

– Man kan jo se for seg at vi etter 22. juli-terroren der 200.000 mennesker samlet seg til rosetog på Rådhusplassen, ikke kunne gjennomført det fordi politiet ikke kunne ivareta sikkerheten. Tenk på hvor viktig rosetoget var for oss som samfunn! Både for måten vi sørget, viste styrke og gjenreiste oss på, sier han.

Venstre-gruppelederen understreker at han ikke kritiserer politiets innsats:

– Jeg kritiserer ikke politiets vurderinger og råd, men at vi er i en situasjon der politiet ikke har ressurser nok til å sørge for sikkerheten rundt denne typen markeringer. Det er ikke en akseptabel situasjon å være i.

Stortingspolitiker: – Uholdbart

Også Peter Frølich, leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, går ut mot justisministeren. Frølich understreker overfor VG at han i dette intervjuet uttaler seg som stortingsrepresentant og tidligere mangeårig justispolitisk talsperson i Høyre.

– Det er uholdbart dersom vi over tid skal være i en situasjon hvor nordmenn frarådes å utøve sin ytringsfrihet og forsamlingsfrihet, skriver Frølich i en e-post til VG.

– Jeg har forståelse for at for at politiet står i en vanskelig og uoversiktlig situasjonen. Vi skal ha respekt for det enorme ansvaret som hviler på deres skuldre. Men i Norge kan ikke politiets ressurser diktere hvordan vi ønsker å uttrykke sorg, sinne eller samhold. De må tilpasse seg, koste hva det koste vil.

krever hastemøte med justisministeren om sikkerheten i oslo: – en uakseptabel situasjon
© Foto: Terje Pedersen / NTB ENIG MED OSLO BYSTYRE: Stortingspolitiker Peter Frølich (H).

Hvis det er ressurser som er problemet, må regjeringen stille opp, krever Frølich. Videre skriver stortingspolitikeren at han er «sikker på at det også er bered støtte på Stortinget» for å bevilge midlene som trengs.

– PST må sette alt inn på å avklare situasjonen knyttet til Pride-arrangementene. Politiets praksis fra by til by virker litt tilfeldig. Det er bra at PST lover tydeligere kommunikasjon fremover, avslutter Frølich.

VG har forelagt justisminister Emilie Enger Mehl kritikken.

Se video: Vitne om Oslo-skyting: – Vi var livredde

Publisert: 28.06.22 kl. 14:52 Oppdatert: 28.06.22 kl. 15:25

News Related

OTHER NEWS

Skogbrann-rekord i Europa

Det er registrert større skogbranntap i Europa hittil i år enn i noe annet år siden man begynte å samle inn tall i 2006. Arkivfoto: Armando Franca / AP / ... Read more »

Egyptiske kristne: 41 døde i brann i kirke

Redningsarbeidere ved kirken som brant i Kairo søndag. En foreløpig rapport tyder på at brannen startet i en luftkjøler. Foto: Mohamed Salah / AP / NTB Egyptiske kristne: 41 døde ... Read more »

Minst én død i eksplosjon i Armenias hovedstad

Et ukjent antall mennesker skal ligge begravet under bygningsrestene etter eksplosjonen i Jerevan. Foto: Daniel Bolshakov / AP / NTB Eksplosjonen rammet en bygning ved markedet Surmalu søndag, ifølge nyhetsbyrået ... Read more »

Amerikanske politikere fra Kongressen er igjen på Taiwan

Taiwanske kampfly på en flyplass på øya. Illustrasjonsfoto: Johnson Lai / AP / NTB Amerikanske politikere fra Kongressen er igjen på Taiwan Kina reagerte med raseri på Pelosis besøk og ... Read more »

Roing: Kristiansen sist i EM-finalen

Siri Eva Kristiansen (29) på mediedag roing, torsdag. Foto: Javad Parsa / NTB Roing: Kristiansen sist i EM-finalen Hun startet i bane én og endte på sjette og sisteplass. Medaljene ... Read more »

Mann falt i foss i Lier – flys til sykehus

Mann falt i foss i Lier – flys til sykehus Sørøst politidistrikt fikk melding om saken klokka 11.30 søndag formiddag. Nødetatene rykket ut og klarte å få mannen på land, ... Read more »

Sykkelverdensmester i skrekkvelt: – Jeg prøver å smile

Letizia Paternoster brakk kragebeinet i tre deler under EM i banesykling lørdag. Foto: Pavel Golovkin/AP Photo/NTB. – Jeg brakk kragebeinet i tre deler og slo hodet. Jeg prøver å smile ... Read more »

Reagerer kraftig på Freyas død: – Ingen grunn til å avlive

DØD: Hvalrossen Freya har tilbragt store deler av sommeren på båter langs Oslofjorden. Nå er hun død. Reagerer kraftig på Freyas død: − Ingen grunn til å avlive Søndag morgen ble ... Read more »

Makspris på 4,51 kroner per kWh for strøm mandag

Prisene på strøm har vært rekordhøye i sommer, og mye tyder på at strømprisen vil forbli høye i lang tid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Makspris på 4,51 kroner ... Read more »

Tyske medier: Jarstein utelukket av klubben etter krangel med trener

Keeper Rune Almenning Jarstein i forbindelse med Norge mot Tyrkia i VM-kvalifiseringskamp på La Rosaleda Stadion i Malaga. Foto: Geir Olsen / NTB Tyske medier: Jarstein utelukket av klubben etter ... Read more »

Ettårsdagen for Talibans seier blir offentlig helligdag

En Taliban-soldat ved åstedet for et angrep i Kabul i slutten av juli. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB Ettårsdagen for Talibans seier blir offentlig helligdag Det var 15. ... Read more »

Freyas avlivning skaper reaksjoner: – Klarte ikke å la henne være i fred

Freyas avlivning skaper reaksjoner: – Klarte ikke å la henne være i fred Hvalrossen skapte mye debatt og oppmerksomhet da den flyttet seg rundt om i Oslofjorden i sommer. Søndag ... Read more »

Tyske medier: Jarstein utelukket av klubben etter krangel på trening

Keeper Rune Almenning Jarstein i forbindelse med Norge mot Tyrkia i VM-kvalifiseringskamp på La Rosaleda Stadion i Malaga. Foto: Geir Olsen / NTB Tyske medier: Jarstein utelukket av klubben etter ... Read more »

Mann alvorlig skadd i voldsepisode i Trondheim – kvinne etterlyst

Kriminalteknikere fra politiet gjorde undersøkelser i en bygård i Trondheim sentrum. Foto: Joakim Halvorsen / NTB Politiet fikk lørdag morgen melding om en alvorlig skadd mann på en buss. De ... Read more »

Hvalrossen Freya er avlivet

Hvalrossen Freya fotografert i Frognerkilen tidligere i sommer. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB – Beslutning om avliving ble tatt etter helhetsvurdering der vi kom fram til at menneskers liv ... Read more »

Bild: Jarstein suspendert av Hertha Berlin

Bild: Jarstein suspendert av Hertha Berlin Jarstein var ikke en del av Hertha Berlins tropp i lørdagens kamp mot Eintracht Frankfurt, og ifølge den tyske storavisen Bild er grunnen at ... Read more »

Tyske medier: Jarstein suspendert av Hertha Berlin

IKKE MED: Rune Almenning Jarstein var ikke i troppen til Hertha Berlin i lørdagens kamp. Tyske medier: Jarstein suspendert av Hertha Berlin En krangel med keepertrener Andreas Menger skal ha ... Read more »

Installeres nå: Nytt system skal hjelpe folk ut av brennende tunneler

DRAMATISK: 32 personer ble evakuert da et vogntog tok fyr i Gudvangatunnelen i mars 2019. Installeres nå: Nytt system skal hjelpe folk ut av brennende tunneler BERGEN (VG) Et nytt ... Read more »

Hvilken strømpris er høy nok for klima-forkjemperne?

Kanskje har overflodssamfunnet godt av en reduksjon i velstanden. Men skal det skje på markedsanarkistisk vis framfor forhandlinger mellom partene der også fordeling av kuttene mellom fattig og rik avtales ... Read more »

India: fra lutfattig nasjon til voksende stormakt

Manesar utenfor Indias hovedstad New Delhi har gått fra søvnig landsby til industrisentrum på få tiår. I dag produserer byen alt fra biler og vaskeservanter til smarttelefoner. I dag er ... Read more »

Åtte israelere skadd etter bussangrep i Jerusalem

Israelsk politi på åstedet for bussangrepet i Jerusalem natt til søndag. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB Både bussen og personer utenfor ble beskutt ved et busstopp i nærheten ... Read more »

Ett år etter maktovertakelsen strides Taliban om reformer

Taliban-styrker vokter et nabolag i Dasht-e-Barchi i Kabul 7. august. Til tross for små endringer vil ikke kvinner å gå ut i gatene av frykt for å bli straffet av ... Read more »

Borch med opptur i ro-EM

Kjetil Borch vant sin B-finale i ro-EM. Foto: Javad Parsa / NTB Borch med opptur i ro-EM OL-sølvvinner Borch har hatt en trøblete vei mot EM med både operasjon og ... Read more »

Ekspertene i opphetet United-diskusjon: – Se på meg når jeg snakker til deg

DISKUSJON: Gary Neville og Jamie Redknapp diskuterte Manchester Uniteds problemer etter lørdagens ydmykende tap mot Brentford. Ekspertene i opphetet United-diskusjon: – Se på meg når jeg snakker til deg Saken ... Read more »

Profiler rystet over Manchester United: – Det er et absolutt kaos

I MOTGANG: Cristiano Ronaldo og Erik ten Hag under Manchester Uniteds tap mot Brentford. Profiler rystet over Manchester United: − Det er et absolutt kaos De kjente fotballekspertene i England sliter ... Read more »

Prøvekjørt Kia EV6 GT

Som Bjørn Skifs ville sunget ‒ härligt, härligt, men farligt, farligt – Kia EV6 GT er fantastisk moro, men også så sterk at den kan bli farlig dersom du ikke ... Read more »

Mann tiltalt for hasj-oppbevaring og hvitvasking av flere millioner kroner

Mannen må møte i Oslo tingrett onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Tiltalepunktene som omhandler oppbevaring av hasj, strekker seg over en periode fra juni 2018 til august 2020. ... Read more »

Lang færre står utenfor arbeidslivet - stor nedgang i 2021

I løpet av 2021 var det stor nedgang i antall personer som sto utenfor arbeidslivet. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB I løpet av fjoråret ble antall personer mellom 20 og ... Read more »

Slik utnytter svenskene det norske systemet: – Vi betaler Sverige en milliard for å bruke opp viktig strøm

Slik utnytter svenskene det norske systemet: – Vi betaler Sverige en milliard for å bruke opp viktig strøm Nettavisen skrev i mai hvordan svenskene tjente rått på sørnorske strømkunder. Det ... Read more »

Ten Hag skriker etter nye spillere

Erik ten Hag skriker etter nye spillere inn i Manchester United. Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP Photo/NTB. Ten Hag skriker etter nye spillere – Vi trenger nye spillere. Kvalitetsspillere. Vi jobber ... Read more »

Rushdie koblet fra respirator – snakker og slår vitser

Rushdie koblet fra respirator – snakker og slår vitser Rushdie er fortsatt på sykehus med alvorlige skader, men er nå «frakoblet respiratoren og snakker og slår vitser», ifølge forfattervennen Aatish ... Read more »

Sommerpraten: Nora Haukland (24)

Sommerpraten: Nora Haukland (24) Dette er Nettavisens spalte hvor du får et innblikk i kjendisenes sommerminner, hvordan de ferierer, samt noen gode ferietips. Nettavisen ønsker deg en fortsatt god sommer! ... Read more »

Ruud etter semifinaletap: – Gjorde noen tullete valg

Casper Ruud fikk skuffet av banen i Montreal. Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press via AP / NTB Ruud etter semifinaletap: – Gjorde noen tullete valg Ruud ledet 40-0 i første game ... Read more »

Åtte såret i bussangrep i Jerusalem

Israelsk politi på åstedet for bussangrepet i Jerusalem natt til søndag. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB Angrepet skjedde i nærheten av gamlebyen i Jerusalem natt til søndag. – ... Read more »

Vålerengas ekstreme forvandling: Her er klubbens «hemmelige» våpen

Vålerengas ekstreme forvandling: Her er klubbens «hemmelige» våpen INTILITY ARENA / AKERSAGATA (Nettavisen): – Vi var i kjelleren. Mentalt var vi helt borte. Men nå er selvtilliten på plass. Amor ... Read more »

USA har mistet flere atomvåpen som aldri har blitt funnet igjen

De tre amerikanske atombombene som per dags dato ikke har blitt funnet er en Mark 15, en B43 og en B28FI. Alle tre var termonukleære bomber. De tre atombombene ble ... Read more »

Vi er mindre redd for å miste jobben

I år er det mer optimisme å spore blant norske arbeidstakere enn under pandemien. Over en firedel av spurte i YS Arbeidslivsbarometer for 2022 mener de lett kan finne ny ... Read more »

Rushdies bøker på salgstoppen igjen

Rushdies bok kom ble utgitt på norsk våren 1989 og var svært etterspurt hos bokhandlerne den gang. Etter attentatet mot Rushdie i delstaten New York fredag har interessen blusset opp ... Read more »

Madison (22) måtte kjøre over 300 kilometer for en abort hun ikke ønsket

KJØRTE TIL GEORGIA: Madison Underwood måtte krysse delstatsgrenser og tidssoner for å ta abort. Her får hun en klem av sin mor, Jennifer Underwood, mens kjæresten, Adam Queen, lener seg ... Read more »

Brems i norsk krafteksport skal hasteutredes

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) vil ha klarhet i hvilke muligheter Norge faktisk har for å bremse krafteksporten, både teknisk og juridisk. Han sier det er uaktuelt å stanse ... Read more »
My 7 Favorite Wineries In California To Sip ChardonnayMy 5 Favorite Luxurious Experiences At Scottsdale’s Top ResortsThe Perfect 3-Day Visit To Beautiful Évora, Portugal7 Reasons To Explore Stunning Peggy’s Cove, Nova ScotiaRetirement Diaries: Diane Says Start Your Planning EarlyWhy I Love These 5 Campsites In France More Than Any HotelWe Have 21 Airline And Hotel Credit Cards, Here’s What We Love About Each OneThe 15 Most Beautiful Places To See Fall Foliage In 2022Top 15 Best Things to Do in Stockton, CaliforniaAnne Frank Museum Releases Videos Detailing Last Six Months Of Her LifeFarmers’ Almanac Predicts Unseasonably Cold Winter For Canada, Urges One Region To HibernateThis Is The Only Country On Earth That Sits Entirely Above 3,280 Feet, And You Can Ski There Right NowHow To Start A Freelancing Business From Scratch10 Things You Should Know Before Quitting Your Job To TravelBournda National Park: South Coast NSW’s Best Kept SecretThe Best Multi-Day Hiking Trips in CanadaFrom Bunbury to Margaret River, Here’s What Not To MissWhere To Find The Best Free Camping in TasmaniaAustralian Bushfires: Here’s What You Can Do To HelpOur AmazingCo Mystery Picnic in Queensland’s Atherton TablelandsHow To Plan A Sedona Girls Weekend Trip25 Of The Best Things To Do In Port Douglas, AustraliaPlatia Ammos Beach in Kefalonia (+ the Perilous Hike Down in Flip Flops!)From Corporate Stooge to Professional Travel BloggerWhy Choose Full Time RV Living Over Van Life?7 Handy Camping Hacks For Your Next Wilderness TripThe Best Spots For Eyre Peninsula Camping in South AustraliaGold Coast Hot Air Ballooning: A Bucket List Experience You Didn’t Know You NeededFitzroy Island or Green Island: Which is Better?A Zhangjiajie Hiking Adventure In The Avatar MountainsThings To Do On An Eyre Peninsula Road TripThings To Do On The Esperance To Perth DriveBunyeroo Gorge & Brachina Gorge: A Flinders Ranges Scenic Drive You CAN’T Miss!Duke of Orleans Bay: My 35th Birthday Adventure!Things To Do In Mount Gambier & Limestone Coast, South AustraliaHow This Woman Quit Her Job To Travel Europe Full-Time in a Motorhome10 Things I Wish I Knew Before Buying A CaravanCelebrating Boxing Day on a Captain Cook Sydney Harbour Cruise5 Adventurous Weekend Road Trips From DenverHow To Land Scuba Diving Instructor Jobs Around The WorldWhy You Don’t Need A Work And Travel Program Like Remote Year To Become A Digital NomadHow To Tell Your Parents You’re Quitting Your Job To TravelPerth to Esperance: The Ultimate Road Trip ItinerarySpeed Hiking: What It Is & What Gear You Need For ItWhat To Do When Sh*t Hits The Fan On Your Trip3 Days in Melbourne: A Melbourne 3 Day ItinerarySapphire Coast NSW: From Whales to Red RocksEssential Hiking Gear for Beginners: 5 Items You Absolutely Need For Your First HikeWhy This Grad Student Decided To Move Abroad Instead Of Getting A JobThe Best Fleurieu Peninsula BeachesNakie: The Best Traveler Hammock (That’s Also Eco-Friendly!)The Best Beaches in Kefalonia (+ Other Must-Dos)The Best Things To Do In Sydney Harbour7 Things To Know Before Your Overnight Or Day Trip To Rottnest IslandLawn Hill National Park: A Hidden Gem in Outback QueenslandBradleys Head to Chowder Bay Walk + Balmoral | Sydney Harbour WalkOrmiston Gorge: A Beach in Outback Australia!What To Do in Paris For 4 Days: A 4 Day Paris ItineraryOutdoorsy Things To Do In Noosa, An Aussie Adventure ParadiseWhy Quitting Your Job To Travel Isn’t As Scary As It SeemsThings To Do In Crete: A Crete Road Trip Itinerary15 Little Things You Can Do To Save Money For TravelKu-ring-gai Chase National Park: Sydney’s Hidden GemThings To Do In Esperance: The Best Walks, Campsites, & Beaches In Esperance, Western AustraliaVisiting Meteora: Clifftop Monasteries With A View In GreeceThe 15 Best Day Trips From CairnsHighlights Of A Great Ocean Road TripThe Best Boho Picnic Rugs For Outdoor AdventuresRenting Camera Gear For Travel: Save Money, Save MemoriesThe Best Sydney Weekend GetawaysCar Next Door Review: Using Car Sharing in AustraliaWhat the FAQ is Van Life? Everything You Want To Know About Full Time Van LivingThe Best Hikes In The Blue MountainsA Sydney Harbour Scenic Flight With Sydney SeaplanesThis Couple Quit Their Jobs & Sold Everything To Travel Europe Full-TimeThat Time ALL THE SIGNS Told Me To Buy Tony Robbins TicketsHow Much Money Do You Need To Save Before You Quit Your Job To Travel?15 Best Things to Do in Malden8 Unique Ways To Spend A Few Hours In The South Of France7 Authentic Aboriginal Experiences In Australia’s Northern Territory10 Best Hiking Trails In Flagstaff According To The Locals21 FUN Cancun Day Trips that you’ll love!The Unique Culinary Tour Not To Miss In Jerusalem18 BEST Things to do in Valparaíso, Chile7 New And Unique Things To Do On The Las Vegas StripPalwa Ride and More Adventures at Santabucks Eco-Adventure ParkClear Testing New Curb-To-Gate Premium Service At This Popular AirportCollette Unveils New Montana Cruise Tour Featuring Stops In Two Popular National ParksTop 15 Best Things to Do in Riverside, California8 Reasons To Visit Italy This FallI Booked A Trip To France This Summer For $5.60 Using Points, Here’s What I LearnedThe Exhilarating Experience Not To Miss In Canada’s Jasper National ParkI Tried Glamping At An Australian Crocodile Safari Camp And It Was Incredible16 Scenic Stops Along The Beautiful Cape Cod Rail TrailWorrowing Jervis Bay: A Winter Getaway From SydneyBest Beaches in Crete: The 10 Crete Beaches You Must VisitThe 20 Best Beaches in Western AustraliaWhat I Wish I Knew Before Moving From USA To Australia30 Things To Do in Albany, Western Australia & South Coast WAHiking Sydney: The 15 Best Hikes in Sydney, AustraliaThe Best Hikes in Grand Staircase Escalante National MonumentNew UAE Passport: How to Get Your New Emirati Passport?NATAS 2022 Singapore Travel Fair: What to Expect7 of the best things to do in Phuket on a budget15 Best Things to Do in WalthamU.S. Begins Testing Online Passport Renewals, How You Can ParticipateTop 7 Must-See Attractions At The Newly Renovated Air And Space MuseumFAA Considers Increasing The Size Of Airline Seats, But It Has Nothing To Do With ComfortEat Your McDonald’s Before You Get On The Plane15 Best Things to Do in HaverhillYosemite Reopens Its Beautiful Mariposa Grove To Visitors8 Signs You Need for a Salary Raise & How to Talk to Your Boss About ItMy 7 Favorite Restaurants In Beautiful Dripping Springs, Texas13 Tips For Hiking Jenny Lake In Grand Teton National Park 14 Budget-Friendly Ways To Entertain Your Elementary-Aged Grandkids According To A Retired TeacherTop 15 Best Things to Do in Huntington, New York12 Reasons This Lesser-Known Malta Town Will Transport You To 1950s Italy15 Best Things to Do in RevereParts Of This National Park Closed Because Of A BearSeveral Caribbean Islands Dealing With Record Amounts Of Seaweed, The Problems It’s Causing For Tourists And Residents7 of the best things to do in Hoi An on a budgetLOOK: Philippine Tarsier Spotted in Tacloban City for the First Time EverA Guide to the Best Staycation Hotels in Manila6 Fabulous Reasons To Take A Side Trip To Croatia When You’re Visiting Italy7 Reasons You Should Visit Canada’s Beautiful Georgian Bay6 Reasons To Explore Concord, California On Your Next Visit To San Francisco9 Key Tips For Hiking To Gorgeous Ta-Taki Falls In Okinawa, JapanTop 15 Best Things to Do in Islip, New YorkHawaii County Follows Maui’s Lead, Decides To Ban These Types Of SunscreensUnique Sign In New Mexico Had Highway Drivers Doing Double-Takes15 Best Things to Do in AberdeenIt Now Costs $250 To See A Real-Life Dragon, Here’s WhyHeavy Rains Cause Extremely Rare 1,000-Year Event In Death Valley15 Best Things to Do in Havre de Grace15 Best Things to Do in Elkton11 Best Beaches in Vietnam You Must Know About11 Money Tips If You’re Not Earning Well Enough to Build a Travel Fund7 Fantastic Hotels For A California Summer ExperienceThe Houseboat Getaway Near Ottawa Perfect for the Whole Family22 Amazing Outdoor Adventures I Loved In New Zealand5 Fantastic Stops On A Missouri Road Trip From St. Louis To St. JosephFolks Are Flocking To New Mexico For A High Flying Milestone This October15 Best Things to Do in New CarrolltonSurprising Shark Discovery Found Thousands Of Miles From Its HomeWhat You Need To Know About Road Closures At This National ParkThird-Culture Kid Blues: My Experience as an Indonesian Who Grew Up in MalaysiaA Guide to Ukay-Ukay Shopping in and Near Metro Manila7 Historic French Brasseries You Must Visit In Paris7 Amazing Outdoor Activities To Experience In Big Sky, Montana In The SummerTop 8 Questions To Ask Before Moving To Costa RicaEverything You Need To Know About Visiting Qatar¡Felices fiestas! A guide to Spain’s best annual events17 Amazing Things To Do In Beautiful Austin, TexasFancy Feast Isn’t Just For Felines, Where You Can Dine On Cat-Inspired Cuisine Why October Is The Best Time To See Elk In This StateBorobudur Temple – The World’s Largest Buddhist TempleMantigue Island: Camiguin’s Little Jewel | LakwatseroThe Wave of Utah and Arizona: Where “Amazing” is Understatement | LakwatseroMonad ShoalHow to Get to Luna ApayaoTales From Sadanga: The Trek to Fowa-as Falls | LakwatseroAbout BatadHow to Commute to 21 Kilometers Coffee and Back#13 Himalayan Mountain Range (Nepal)NATAS Travel Fair 2022: Best Travel and Tour Package Deals!Batanes: Sweet Rendezvous With My Playground | LakwatseroNaked IslandThe GreeneryBalabac Sojourn: Immersion in Bugsuk Island | Lakwatsero1. Chocolate HillsHow To Get to BulalacaoSurprises in Naujan | LakwatseroNatnat BeachScuba Diving in Mantigue Island: Revisiting Underwater HomeLubang: En Route to Big Surprises | LakwatseroAbout Cuyo1. Fortune Island (Nasugbu, Batangas)Climbing Mount MitsutogeWaterfalls of Mount Romelo: Buruwisan, Batya-Batya & MoreSurigao: Scuba Diving in Mabua | LakwatseroRooms and RatesBud Bongao: The Revered Mountain of Tawi-Tawi | LakwatseroHow to Get to CoronGoing In and Out of PokharaVisita Iglesia in Manila: Nine Churches to VisitA Day Trip to Seven Falls of Lake Sebu | LakwatseroBataan: Dunsulan Falls, Ambon-Ambon Falls & Limutan FallsHow to Get to MoalboalHow to Get to Kansalakan Enchanted RiverDetour to Mainland Sablayan | LakwatseroWaterfalls in Real, Quezon: Cawayan, Balagba & Noknok FallsRuwanwelisaya StupaSan GabrielColibra Island: Dasol’s Island Hideaway | LakwatseroHow to Get to Malamawi IslandHow to Get to Maosonon IslandBalabac Sojourn: Bugsuk Island Stole My Heart | LakwatseroAttractions in Igorot Stone KingdomNacpan & Calitang: The Twin Beaches of El Nido | LakwatseroCalinawan CaveClimbing Mount Fuji: Frequently Asked Questions1. Tropical Four SeasonsMasasa Beach Travel RequirementsPacsafe Toursafe Wheeled Duffel: The Ultimate Urban Adventure Buddy | LakwatseroHow to Get to Mount KitadakeKiltepan View Deck (Sagada, Mountain Province)A Solo DIY Trek to Kawah Ijen of Indonesia | LakwatseroFirst Time in NAIA Terminal 1: Seriously, It’s Not As Bad As You Think! | LakwatseroHow to Get to Mount Cayabu and MaynobaTagbilat Falls: The Curtain Falls of Zamboanga SibugayHow to get to Quitinday Falls and Underground RiverPaoay Church: UNESCO World Heritage Site in Ilocos NorteThe Island in FocusBicycle Diary: Kaybiang Tunnel Loop | LakwatseroSelf Guided 6D/5N Annapurna Base Camp TrekA Weekend of Ultimate Adventure in Baler | LakwatseroHow to Get to Camotes IslandsHail to Hulugan FallsIloilo: Where to Indulge in the City of LoveIntroducing SibaltanHow to Get to Kabutongan FallsHow to Get to Calinawan CaveAbout CaramoanHow to Get to Cabagnow Cave PoolFive Hours in Jakarta: A Walk in the Old Batavia (And Misadventures in Jakarta) | LakwatseroRacuh a Payaman (Marlboro Hills)Machu Picchu HouseAbout LubangHow to Get to Nagpatong Rock by Public Transport:A Glimpse of Manila Metropolitan Theater | LakwatseroAbout LunaAbout Capul IslandAlalum Falls: Shared Majesty of Sumilao and Impasug-ongSnake IslandZunsibarPico de Loro Frequently Asked Questions (FAQs)Tulay na Bato Falls48 Hours in Brisbane: A Quick Guide & ItineraryAbout BiriTales of a True Wanderer: The Joys and Pains of Solo Travel | LakwatseroWelcome to Surigao del SurMt. Palay-Palay  National ParkAbout PagudpudFive Levels of Aguinid FallsIntroducing San Pascual, MasbateMount Manmanoc ItineraryAdventures in Fortune Island of Nasugbu | LakwatseroNext Level Mobile Photography with Sony Xperia XZ1 | LakwatseroScuba Diving in Siargao: Discovering the Underwater Treasures of Daku Island | LakwatseroAbout Davao CityHow to Get to AndaJanuary: Cebu & IloiloHow to Get to Mines View ParkKamay ni Hesus: Pilgrimage Site in Lucban | LakwatseroPoon Hill: Three Days of Himalayan AdventureCalvary Hill Cemetery of SagadaHow to Get to TambobongMilford SoundTen Things To Do in Sagada: Bucket List for NewbiesDahoyhoy FallsPilot for a Day: The Ultra Light Aircraft Experience | LakwatseroReal Coffee and Tea Cafe of Boracay | LakwatseroGhorepani Poon Hill TrekAbout Maniwaya IslandHow to Get to Binanga FallsPalo Alto Falls of Baras, Rizal | LakwatseroExplore Moscow: Best Things to Do in the City | LakwatseroStairway to HeavenMount Guiting-Guiting Overnight Trek Complete ItineraryCape Melville LighthouseLa Cathedral Café: Restaurant with a View in IntramurosKapurpurawan Rock Formation: White and BeautifulDay Hike ItineraryThe Sandbox at AlvieraHow to go to Mararison IslandA Weekend of Adventures in South Cebu and DumagueteCalayan Island: A Virtual Diary of Our Epic Journey | LakwatseroFaro de Isla Jintotolo (Jintotolo Island Lighthouse)Low’s PeakAbout Taal VolcanoHow to Get to Mag-aso Falls of BoholSamar: Biri Rock Formations Up Close | LakwatseroBonbon BeachIntroducing Jomalig IslandAbout Cotabato CityAbout TabukLeyte Landing Memorial: A Memorial for a Fulfilled Promise | LakwatseroSilyang Bato, Mount MaramiPanimahawa Ridge and Cedar Falls Day Hike ItineraryFun in the World’s Best IslandSample Albay ItinerariesMagpupungko Beach and Tidal Pools6 Tips for Living in the Philippines | LakwatseroDaraga Church: The Nuestra Señora dela Porteria ChurchTulgao Rice TerracesCape Melville Lighthouse (Faro del Cabo Melville)Canyoneering to Kawasan FallsLake FewaLong Weekend: Five-Day Suggested Itineraries in Luzon | LakwatseroAbout CaponesThe Wichcraft Café of Zamboanga City | LakwatseroHow to Get to GuiuanAll-Female FloorHow to Get to Neri’s VilleDiotay’s EateryShort but Sweet Melaka Getaway | LakwatseroHow to Get to Tinuy-An FallsOslob: The Lost Grandeur of Tumalog Falls | LakwatseroIlocos ItineraryDitumabo Falls: The Mother Falls of San Luis, Aurora!Biking in Kalinga: Trek and Bike to TabukParadise Garden: A Haven for Sea TurtlesSiargao: Magpupungko Beach and Tidal Pools | LakwatseroAbout Bucas GrandeCoral GardenSagadaA Walk in Sangay Siapo Island Before it is Gone? | LakwatseroAmbaguio-Akiki ItineraryCorregidor Island Lighthouse (Faro dela Isla de Corregidor)Faro de Punta de Malabrigo (Malabrigo Point Lighthouse)About CulionNaidi Hill LighthouseBoquete IslandHow to Commute to Temple of LeahCatanduanes: The Heritage Church of Bato | Lakwatsero1. White Water Rafting or KayakingMount Fuji Overnight Climb ItinerarySip & Gogh Paint Studio: Unleash Your Inner Van Gogh | LakwatseroBatanes ItineraryHow to Get to Quitinday HillsAbout Callao CaveDiscover LakawonBiking to Taal: A Fun Ride to Batangas’ Heritage TownAntique Blooming: The Rafflesia of San RemigioMalasimbo Lights and Dance FestivalBacolod ItineraryPoon HillAttractions in Mirador Heritage and Eco ParkHulhumale Public BeachRomblon Island: Bonbon Beach, Tiamban Beach & MoreAdventure in Sabah: White Water Rafting in Padas River | LakwatseroHow to Get to Hinakpan Mystical HillsWelcome to Lake SebuAbout CasiguranAbout BuscalanHow to Go to Kalanggaman IslandFaro de Cabo Bojeador (Cape Bojeador Lighthouse)Backpacking Maldives: Budget Itinerary, Expenses & TipsHow to Get ThereOffbeat Bohol Itinerary: 3D/2N of AdventuresHow to Get to Tawi-TawiAlona BeachPangilatan Falls: The Forgotten Gem of Tapaz, CapizWorld War I: SMS Cormoran II3D/2N Taiwan Itinerary: Taipei – Yehliu – ShiffenLaos for Backpackers: Getting There on a BudgetBasic RequirementsHow to Get to Antong FallsCathedral CaveHow to Go to Gubat, SorsogonAbout SadangaHow to Get to Bugui Point LighthouseHow to Get to Cabra Island LighthouseCebu Itinerary: Three-Day Adventures in the SouthAbout AndaLuna: A Day in the Show Window of Apayao | LakwatseroMargues Blue LagoonFinding Palaui’s Cape Engaño Lighthouse | LakwatseroHow to Get to Mantayupan Falls of Barili, CebuHow to Get to MaligcongLinapacan Islands: Between Paradise | LakwatseroKLIA to KLCCHow to Get to JomaligBanaug ShoalEspadang Bato – Payaran Falls Day Hike Itinerary10 Remarkable Philippine Destinations for Solo TravelMiagao Church: A UNESCO World Heritage Site in IloiloAbout Carbin ReefAbout Parola IslandCabra WreckageCobra Falls: Ozamiz City’s Best Kept SecretBasco: The Chapel on the Hill of Tukon | LakwatseroBack in Kathmandu’s Lovely Mess | LakwatseroHimalayan Adventure: Kathmandu to Pokhara Overland | LakwatseroItineraryChinatown Vancouver (Stop #23)Situbo Falls: Tampilisan's Awesome SurpriseHow to Get to Inambakan FallsTuasan Falls: Another Camiguin’s Charmer | LakwatseroHow to Get to Lake SebuMarinduque Loop: Biking in the Heart of the Philippines1. Batanes: A Piece of HeavenMe Gusta Sunzibar Tacloban! | LakwatseroHitachi Seaside Park: Quick Guide from Tokyo and NaritaBeautiful Islands and BeachesSunzibarTrekking NotesSnapshot: In Love with Batulao | LakwatseroPalaui IslandHow to Get to Mount PinatuboBicycle Diary: The Ride to Infanta | LakwatseroSwimHow to Get to Osmeña PeakDaranak Falls of Tanay Rizal | LakwatseroHow to Get to Stobosa Hillside Homes ArtworkSurf or Learn to SurfDIY Solo and Self-Guided Trek to Annapurna Base CampBatanes by Bike: North Batan Tour | LakwatseroThe BeachSta. Cruz Grande IslandBasilica de San Martin de ToursBaguio Budget Stay: Upstairs Bed & Bath | LakwatseroBiking in Batanes: Batan Island Loop | LakwatseroCandaba Bird SanctuaryCape EngañoAbout HungduanIligan Tourism Triangle: Mimbalut, Tinago & Maria CristinaAbout Jose PanganibanCadapdapan Rice TerracesHow to Get to Casaroro FallsKiltepan: Sagada’s Best Sunrise | LakwatseroBeguet: Colorado Falls of Tuba | LakwatseroFollow the Call of the Great Outdoors: Go Out & Get More | LakwatseroSanga-Sanga ReefMasbate City: Where to Eat in the City | LakwatseroAbout Carabao IslandRain Vortex at the Jewel of ChangiPacsafe Venturesafe 65L GII Travel PackIrakoWhere to Stay in CarmenHow to Get to Tangadan FallsHow to Get to Samal IslandEverest Base Camp Trek: Into the Dream ZoneTop Things To Do in Gangwon-do: Korea’s Adventure ProvinceJomalig: The Golden Sand of Salibungot Beach | Lakwatsero1. Tubbataha Reefs (Cagayancillo, Palawan)IitineraryAbout Anini-yNacpan BeachAbout Legazpi CityHow to Get to Shifen FallsScuba Diving in Pearl Island of Guiuan, Eastern SamarHow to Get to Nagtabon BeachSiargao Travel RequirementsHow to Go to TanayHow to Get to Garin FarmDay 1: Paoay and San Nicolas (Ilocos Norte)Nueva Vizcaya Weekend ItineraryHow to Climb Mount HamiguitanHow to Get to Santa Cruz IslandMount TalamitamHow to Get to Sambawan IslandBacuit Grill12 Places to Satisfy Your Affogato Cravings in the MetroLion’s RockVictoria HarbourCoronPicture Perfect: The White Island of Camiguin | LakwatseroPanglao: Alona’s Allure | LakwatseroSecrets of the Lakeside: The Waterfalls of Laurel & TalisayMiyaru FaruMemorial Temple of Lord BaoHotel Siesta ShibuyaHow to Get to Tinago FallsSimunul Island: The Birthplace of Islam in the Philippines | LakwatseroBalabac: Onuk Island, Pink Beach & Melville LighthouseBike Diary: Bike and Trek to Buscalan (Mount Polis – Bontoc – Buscalan) | LakwatseroTagaytay (Cavite)Yearend Adventure with Pacsafe Venturesafe 25L GII | LakwatseroFavorite Beach: Punta Sebaring of Bugsuk Island, BalabacWelcome to Apo Reef & Pandan Island!The Ruins of A FamosaHow to Get to Canyoneering SitePacsafe Ultimatesafe Z28, My Newest Ultimate Travel Buddy | LakwatseroPulangbato Falls: The Red Waterfalls of ValenciaLocationSpider House: Boracay’s Chill Corner | LakwatseroThe 10,000 Roses Café of Cordova, Cebu’s Newest CrazeHow to Get to Asik-Asik FallsHow to Get to Dao FallsWelcome to Concepcion1. First Single-Aisle Aircraft to Fly Non-Stop from the Philippines to AustraliaHow to Get to Casino PeakMaadhoo Finolhu (Picnic Island)Cagbalete Travel RequirementsNacpan and Calitang BeachesThe RockiesBalabacPagbilao: Iringan, Malicboy, Bahay-Pagi & Katapang FallsPetronas Twin TowerSta. Fe, Bantayan IslandEverest Base Camp Trek Primer: Frequently Asked QuestionsTaraw Cliff: See the Best View of El Nido | LakwatseroHow to Get to Elephant MountainAbout MandalaySpelunking Rate in Capisaan CavesScuba Diving in Romblon: Blue Hole and Gorda WallHow to Get to Imugan FallsHow to Get to Awao Falls?About Sipalay