Kreml-lekkasje overrasker: – Veldig spesielt

kreml-lekkasje overrasker: – veldig spesielt

Vladimir Putin vet at hvis han taper Ukraina-krigen, er han ferdig. Og i et autokrati betyr ikke det nødvendigvis at han kan nyte pensjonisttilværelsen, men heller fengsel eller en kule i pannen. Det er ulempen med å være diktator, og er derfor ikke et alternativ, skrev den danske journalisten David Trads.

Putins indre krets kaller prosjektet en «ideologisk krig» som skal innebære mobilspill for barn, propaganda i skolene, filmer og TV-serier og masseovervåkning av internett.

Gjennom et internasjonalt samarbeid avslører svenske Expressen det de omtaler som et milliardprosjekt som skal hjernevaske den russiske befolkning.

Lekkasje-samarbeidet

Dokumentene ble lekket til det estiske mediehuset Delfi som delte materialet med blant annet Expressen, de tyske mediene Paper Trail Media, Spiegel, ZDF og østerrikske Standard.

Dokumentene mediehusene har fått fatt i er lekket fra avdelingen for innenrikspolitikk- og presidentadrministrasjon.

Her skal det komme tydelig frem hvordan Kreml bruker statsbudsjettet og det russiske samfunnets ressurser i en langsiktig plan for å sikre Putin en ny periode som president, samtidig som de former den russiske befolkningen til en «lydig, patriotisk masse», skriver den svenske avisen.

Se video: Her testflyr Putin nytt bombefly

– Veldig spesielt

Ifølge lekkasjene skal 2024-budsjettet for den ideologiske krigføringen dreie seg om nærmere syv milliarder kroner, mens det er satt av 4,8 milliarder kroner til presidentvalget.

Russlandekspert Martin Kragh er seniorforsker og nestledende sjef for Centrum för Östeuropastudier ved Utrikespolitiska institutet.

Han har studert de lekkede dokumentene fra Kreml.

– Dette er etter min mening mye mer omfattende enn noe jeg noensinne har sett når det gjelder denne insisteringen på politisk konformitet, ressursene de legger ned i det, og hvordan det er organisert helt fra Kreml. Det er veldig spesielt, sier Kragh til Expressen.

Les også:Zelensky: Russland forbereder ny offensiv: – Vi vil forberede oss

Tre motkandidater

Presidentvalget i Russland holdes 17. mars. Det er ventet at Putin får tre motkandidater.

Vladislav Davankov, som er nestleder i statsdumaen, leder Leonid Slutskyj i det ultranasjonalistiske partiet LDPR og Nikolaj Kharitonov, som stiller for kommunistpartiet.

Ved presidentvalget i 2018 fikk Putin 77,5 prosent av stemmene, fulgt av kommunistpartiets Pavel Grudinin (11,9 prosent) og nå avdøde Vladimir Zjirinovskij fra LDPR (5,7 prosent).

Les også:Forsvarssjef Eirik Kristoffersen: «Russland kommer til å tape krigen»

News Related

OTHER NEWS

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget.

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget. Verdens beste hockeyspill gjennom tidene? Vel, NHL 94 er definitivt et av de mest elskede, så mye er klart ... Read more »

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »
Top List in the World