Koreansk elbil er årets bedste nyhed

Asia's Tech News Daily

Koreansk elbil er årets bedste nyhed
© Leveret af FDM Hyundai Ioniq 5 er Årets Bil i Danmark.

Afgørelsen er faldet: Hyundai Ioniq 5 er Årets Bil i Danmark 2022. Den store elbil vandt titlen med en rimelig sikker føring til konkurrenterne i finalen.

Dermed er det tredje år i træk, at en ren elektrisk bil vinder den danske titel.

Det er samtidig første gang, at en koreansk bil stryger helt til tops. Tilmed kom Kia ind på tredjepladsen. Søstermærket til Hyundai opnåede i 2008 en andenplads med Kia Ceed.

Koreansk elbil er årets bedste nyhed
© Leveret af FDM Resultatet i finalen ved Årets Bil i Danmark. Hyundai Ioniq 5 fik syv førstepladser blandt de 23 jurymedlemmer. Polestar 2 og Kia EV6 var favorit hos hver især fire dommere. De fire øvrige kandidater fik hver to førstepladser.

Fire FDM-dommere

Årets Bil i Danmark kåres af en jury på 23 medlemmer fra Danske Motorjournalister. Motor/FDM har fire medlemmer, og alle fire havde enten Hyundai Ioniq 5 eller Kia EV6 på førstepladsen.

Hyundai Ioniq 5 er første bil fra Hyundai-Kia på en ny elektrisk platform, der bl.a. giver mulighed for ekstra hurtig ladning på farten. Ioniq 5, der er en crossover af type, har rigtig god kabineplads og en nærmest lounge-agtig indretning. Der er valg mellem baghjulstræk og firehjulstræk, adskillige motorydelser og officielle rækkevidder på 384-481 km.

Priserne ligger mellem 325.000 og 435.000 kr., og dermed er alle varianter afgiftsfrie.

Koreansk elbil er årets bedste nyhed
© Leveret af FDM Årets Bil i Danmark arrangeres af Danske Motorjournalister, der har majoriteten af professionelle danske biljournalister som medlem. Årets Bil i Danmark har fundet sted uden afbrydelse siden 1969.

Søsterbil på tredjeplads

Kia EV6, som kom ind på tredjepladsen, har helt samme teknik, men adskiller sig både i det udvendige design og i en række detaljer. F.eks. er EV6 sat lidt mere dynamisk op i kørestil og har lidt større batterier. Kia’en har lidt kortere akselafstand og er fem cm lavere, så pladsen ved bagsædet er lidt mindre end i den ekstraordinær rummelige Ioniq 5.

På en fornem andenplads kommer Polestar 2. Det svensk-kinesiske mærke har dermed fået en forrygende start i Danmark efter lanceringen i august og har solgt og leveret mange hundrede biler. Polestar 2 er baseret på teknikken fra Volvo XC40, men har en noget anderledes kabine og er først med styresystemet Android Automotive fra Google.

Udnævnelsen af Årets Bil i Danmark 2022 skete dagen efter, at den europæiske jury bag Car og the Year offentliggjorde sine syv finalister. Årets Bil i Europa kåres først til februar.

Følg Motor på Instagram

Læs flere bilnyheder og gode tips til bilister på FDM.dk.

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Konkurrent-kvaler sender Vestas i stiv modvind

© Henning Bagger/Scanpix Vindmølleproducenten Vestas er fredag udfordret på aktiemarkedet af dårligt nyt fra en konkurrent. (Arkivfoto) Fredag formiddag er aktien i vindmølleproducenten Vestas på vej mod sit største fald ... Read more »

Topseedet hjemmebanehåb leverer ny lussing i Melbourne

© Martin Keep/AFP Ashleigh Barty er klar til fjerde runde i Australian Open, som hun aldrig har vundet. Den topseedede Ashleigh Barty fortsætter jagten på den første turneringssejr i Australian ... Read more »

Endelig – VW T-Roc får facelift og bedre kabine

© biltorvet.dk T-Roc har altid været en populær model, men kabinekvaliteten har fået huk. Nu introduceres en opgraderet T-Roc, der kommer med opfrisket design, et digitaliseret interiør i høj kvalitet ... Read more »

Taliban kommer til Norge for at forhandle om nødhjælp

© -/AFP Højtstående ledere fra Taliban sender en delegation til forhandlinger om nødhjælp i Oslo. Her ses militsens premierminister, Mohammad Hassan Akhund (tv.), og hans vicepremierminister, Abdul Salam Hanafi, (th.) ... Read more »

Teleselskabet 3 vinder tusindvis af kunder i coronaramt år

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Teleselskabet 3 blev stiftet i 2003 og har i dag knap 1,5 millioner mobilkunder i Danmark. Der kom flere kunder i butikken hos teleselskabet 3 sidste ... Read more »

Politi leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

Intet tyder på, at et knivstikkeri torsdag aften i København har relation til den igangværende konflikt i rocker- og bandemiljøet. Det skriver Københavns Politi på Twitter fredag formiddag. Torsdag aften ... Read more »

SSI er på vej med nyt tal for coronadødsfald

© Getty Statens Serum Institut (SSI) arbejder på en ny opgørelsesmetode for coronadødsfald. Det skriver TV 2. Indtil nu tæller dødsfald i statistikken, hvis man dør op til en måned ... Read more »

Små snacks eller store måltider? Sammensæt den perfekte børnemadpakke

© Signe Goldmann/Scanpix Børn over to år skal som udgangspunkt spise efter de samme kostråd som de voksne, men i mindre mængder. – Det gælder dog ikke mælkeprodukter, hvor børn ... Read more »

Bilkøbernes nye favoritmærker: se taberne og vinderne

© Leveret af FDM Sådan er det gået bilmærkerne i Danmark i 2021. Sjældent er der sket så mange forandringer i det danske bilsalg som i 2021. Ud over at ... Read more »

Den amerikanske rocksanger Meat Loaf er død, 74 år

© Ted Aljibe/AFP Den amerikanske rocksanger og skuespiller Michael Lee Aday, kendt som Meat Loaf, er død, 74 år. Meat Loaf døde torsdag aften med sin kone Deborah ved sin ... Read more »

Trist nyt: Sangeren Meat Loaf er død

Rocksangeren sov stille ind med sin hustru ved sin side. Meat Loaf som har det borgerlige navn Michael Lee Aday, er død. Det skriver det amerikanske medie Deadline.  Han blev ... Read more »

Lise Rønne scorer royalt værtsjob på TV 2

Lise Rønne vender tilbage til tv-skærmen i anledning af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag. (Arkivfoto). I november var Dar Salim toastmaster ved en returmiddag på Deutsches Historisches Museum i Berlin, da ... Read more »

Hobro-angriber scorer kontrakt i AaB under Malta-tur

© Bo Amstrup/Scanpix Kasper Høgh har fået sin fodboldopdragelse i Randers, som han her ses i aktion for. (Arkivfoto) Hobro-angriberen Kasper Høgh skal de kommende år gå på måljagt for ... Read more »

FAKTA: Sådan har beskæftigelsen udviklet sig

Beskæftigelsen faldt, efter at Danmark lukkede ned i marts 2020 for at bremse smitten med corona, men siden har der været fart på. I november 2021 var der 114.000 flere ... Read more »

Skotsk storklub henter midtbanespiller med danske rødder

Fodboldspilleren Matt O’Riley skal fremover spille for den skotske storklub Celtic. Den 21-årige midtbanespiller, der blandt andet har rødder i Danmark og måske en dag kan ende på det danske ... Read more »

Fifa-boss lover hensyn til bekymrede fodboldspillere

© Karim Jaafar/AFP Gianni Infantino var torsdag i Manchester for at deltage i et møde med den engelske spillerforeningen, PFA. Her blev der talt om belastningen på spillerne i international ... Read more »

Storbritannien advarer Rusland og Kina

© Rick Rycroft/Scanpix Den britiske udenrigsminister, Liz Truss, og den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, siger under et besøg i Australien, at Storbritanniens og dets allierede i “den frie verden” må ... Read more »

Marys særlige fødselsdagsfejring: Hylder sine rødder

I forbindelse med kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag den 5. februar, skal hun tage første spadestik til et helt nyt anlæg i Zoologisk Have København. Selvom corona-situationen i Danmark har betydet, ... Read more »

Pia Kjærsgaard dropper plads i DF-ledelse hvis det skaber ro

Partistifter og tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard er parat til at give afkald på en plads i ny DF-ledelse under Morten Messerschmidt. Hvis det kan bidrage til ro i DF. Det ... Read more »

Thomas Helmig laver sang med svigersønnen

© Sarah Christine Nørgaard/Scanpix Thomas Helmig koncert på North Side 2017. (10.06.2017). (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) © Martin Sylvest/Scanpix Lord Siva er forlovet med modellen Ulrikke Toft Simonsen, der ... Read more »

Beskæftigelsen brager fortsat op for tiende måned i træk

© Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix Der er gang i arbejdsmarkedet, hvor der månedligt bliver meldt om nye rekorder for antallet af beskæftigede. November var ingen undtagelse. (Arkivfoto) Beskæftigelsen fortsætter med at ... Read more »

Antallet af nyindlagte på intensiv er halveret i 2022

© Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix Der var torsdag 49 indlagte patienter med coronavirus på intensiv på landsplan. Det er det laveste siden slutningen af november, selv om smitten er steget kraftigt ... Read more »

Clara Tauson spiller nattekamp på den store scene

© Martin Keep/AFP Clara Tauson har vundet sine to første kampe ved Australian Open. Natten til lørdag venter amerikaneren Danielle Collins, som hun tidligere har tabt til. Den danske tenniskomet ... Read more »

Tour-chef spår dansk væddeløb om førertrøje i København

© Thomas Sjørup/Scanpix Tour de France-løbsdirektør Christian Prudhomme tager her en selfie foran Den Lille Havfrue i København under et besøg i Danmark i denne uge. Flere danskere vil formentlig ... Read more »

Danmark sender historisk stort hold til vinter-OL i Beijing

© Jeffrey Swinger/Scanpix Viktor Hald Thorup er sammen med Stefan Due Schmidt som de sidste to atleter udtaget til det danske hold ved vinter-OL. Thorup blev for fire år siden ... Read more »

Espersen med opsang: Messerschmidt og Henriksen skal arbejde sammen

© Nils Meilvang/Scanpix Søren Espersen (th.) kræver, at formandskandidaterne Morten Messerschmidt og Martin Henriksen begraver stridsøksen efter søndagens formandsvalg i DF. (Arkivfoto) Dansk Folkepartis tidligere mangeårige næstformand Søren Espersen kræver, ... Read more »

Fire er fundet døde i isnende kulde i Canada nær USA's grænse

© Chris Wattie/Reuters Fire personer, som tilsyneladende forsøgte at at komme ind i USA fra Canada, er fundet døde tæt på grænsen. Arkivfoto viser migranter fra Afrika, som bliver tilbageholdt ... Read more »

Spritnye Vectron-tog samler støv: Lidt mere end halvdelen er i brug

En del af det nyeste og dyrtindkøbte materiel på jernbanen samler støv i DSB’s garage på Otto Buses Vej i København. Af de 32 nye Vectron-el-lokomotiver, som Siemens indtil videre ... Read more »

Lastbil med sprængstoffer forulykker og dræber 17 i Ghana

© Jose Luis Magana/Scanpix Ghanas præsident, Nana Akufo-Addo, har kaldt en eksplosion, der fandt sted torsdag i den vestlige del af landet, for en “i sandhed trist, uheldig og tragisk ... Read more »

Udvalg vil udspørge Ivanka Trump om stormløb

© Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix/AFP Ivanka Trump har været rådgiver for sin far, Donald Trump. Nu vil et udvalg udspørge hende i forbindelse med stormløbet mod Kongressen, der fandt sted 6. ... Read more »

Vulkanudbrud i Tonga forårsager stort olieudslip i Peru

© Cris Bouroncle/AFP Oprydningsmandskab fjerner olie fra en strand ved feriebyen Ancon ved det nordlige Lima. Et vulkanudbrud i Tonga i lørdags har forårsaget en miljøkatastrofe i Peru. Således har ... Read more »

Fredag sætter solen sig igennem før temmelig grå weekend

© Riekkinen/Getty De foregående dages kolde vejr bliver fredag og i weekenden afløst af mere behagelige temperaturer. Fredag er der ovenikøbet lagt op til solskin i store dele af landet. ... Read more »

Anklager beder storjury om hjælp i efterforskning af Trump

© Alyssa Pointer/Scanpix Distriktsadvokat i Fulton County Fani Willis undersøger Donald Trumps bestræbelser på at påvirke resultatet af det amerikanske præsidentvalg i 2020. (Arkivfoto) En anklager i den amerikanske delstat ... Read more »

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

© Søren Bidstrup/Scanpix Tidligere formænd i Dansk Folkeparti skal ikke være en del af ledelsen i fremtiden, mener afgående formand Kristian Thulesen-Dahl. (Arkivfoto) Når der er valgt en ny leder ... Read more »

Norsk fragtskib sunket ud for Gilleleje efter redningsaktion

© Henning Bagger/Scanpix Torsdag blev der sendt en dansk og to svenske helikoptere mod et nødstedte skib. Fregatten “Niels Juel” blev også sendt til stedet. (Arkivfoto) Et norsk fragtskib, der ... Read more »

French Open-mester kæmper sig videre i Australian Open

© Andy Brownbill/Scanpix Barbora Krejcikova jubler efter at have sendt Jelena Ostapenko ud i tredje runde af Australian Open. I fjerde runde skal tjekken op mod Victoria Azarenka. Barbora Krejcikova ... Read more »

Mand er stabil efter knivstikkeri ved søerne i København

En 47-årig mand er i stabil tilstand, efter at han blev stukket to gange med en kniv på Nørrebro i København torsdag aften. Det oplyser vagtchefen ved Københavns Politi tidligt ... Read more »

Bjorkstrand scorer i sejr og Lars Eller i nederlag

Både Lars Eller og Oliver Bjorkstrand scorerede i nattens runde i den nordamerikanske ishockeyliga NHL. Kampen mellem Washington Capitals og Boston Bruins så ud til at skulle ud i overtid, ... Read more »

Seann William Scott aka. Stifler spiller præst i ny komedieserie

Hvis du går og leder efter dit næste sitcom-mockumentary fiks, så er Welcome to Flatch måske lige noget for dig. Det er en ny amerikansk serie, som drager inspiration fra ... Read more »

The Lord of the Rings: Rings of Power-titelsekvensen er faktisk ikke CGI

© Gamereactor The Lord of the Rings: Rings of Power-titelsekvensen er faktisk ikke CGI Én af grundene til at Peter Jacksons The Lord of the Rings-film stadig ser moderne ud ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic