Kontoransat misbrugte sit job til at snage i bekendtes data

kontoransat misbrugte sit job til at snage i bekendtes data

En i dag 49-årig kvinde har forklaret, at hun kedede sig, da hun lavede de mange opslag i CPR-registret i 2021. (Arkivfoto).

Der var i en lang række tilfælde ingen tjenstlig grund til det, da en ansat i Horsens Kommune fra marts 2021 til september 2021 lavede søgninger på borgere og deres familiemedlemmer i CPR-registret.

Det slår Retten i Horsens fast mandag. Her er der afsagt dom i en omfattende sag om uberettigede søgninger i personregistret.

Hovedpersonen er en 49-årig kvinde. Hun straffes med ti dagbøder på 800 kroner hver for at have misbrugt sin stilling i det offentlige system, fortæller anklager Bettina Lauridsen Wagner fra Sydøstjyllands Politi.

Sagen var rejst som en tilståelsessag, og hun erkendte forholdene.

Kvinden var sigtet for i alt 26 forhold. Flere af forholdene omfattede søgninger på enkeltpersoner og deres familiemedlemmer. Langt de fleste af de pågældende personer kendte hun personligt.

Der var blandt andet tale om kvindens kolleger, medlemmer af hendes egen familie og personer, som bor på samme vej som den dømte.

Selv har hun forklaret, at hun arbejdede hjemmefra på grund af coronapandemien, da hun lavede søgningerne, og at hun kedede sig.

Kvinden er ikke længere ansat i den stilling, som hun havde dengang.

Også en 62-årig kvindelig ansat i Horsens Kommune er sigtet for uberettigede søgninger i CPR-registret i en separat sag.

Ifølge anklagemyndigheden lavede hun sine søgninger i samme periode som den 49-årige kvinde, der mandag er dømt.

Sagen mod den 62-årige offentligt ansatte kommer først for retten til januar. Også den sag føres som en tilståelsessag.

Det var kvindernes egen arbejdsplads – Horsens Kommune – der i september sidste år anmeldte dem til Datatilsynet og politiet.

Netop fordi der er tale om tilståelser, er de to kvinder formelt ikke blevet tiltalt, men sigtet.

Den 49-årige er af samme grund ikke dømt ud fra et anklageskrift, men ud fra en såkaldt retsmødebegæring.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World