Komiek en acteur Richard Lewis overleden op 76-jarige leeftijd

komiek en acteur richard lewis overleden op 76-jarige leeftijd

Richard Lewis

De Amerikaanse komiek en acteur Richard Lewis is deze week dinsdag op 76-jarige leeftijd overleden als gevolg van een hartaanval. Dat wordt gemeld door Variety. Vorig jaar april liet Lewis nog weten op een bericht op Twitter/X dat hij was gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson.

Lewis heeft zowel als stand-up comedian als acteur een mooie carrière gehad. Hij heeft diverse comedy specials op zijn naam staan en heeft opgetreden op tal van podia in de VS en daarbuiten. Naast zijn werk als komiek heeft Lewis ook een succesvolle acteercarrière gehad, met rollen in verschillende televisieshows en films. Lewis begon zijn carrière in de jaren 70 in clubs in New York en verscheen later op televisie in latenightshows, waaronder die van David Letterman. Tegen het einde van de jaren 80 maakte hij zijn eerste verschijning op het witte doek in de film The Wrong Guys. Daarnaast vertolkte hij grote rollen in sitcoms zoals Anything but Love en Daddy Dearest. Hij werd echter het meest bekend door zijn rol in Curb Your Enthusiasm. Vanaf 2000 vertolkte hij daarin een deels fictieve versie van zichzelf. Hij speelde de rol van een van de beste vrienden van hoofdrolspeler Larry David, die hij in het echt al kende sinds zijn kindertijd. Verder speelde hij ook in films als Leaving Las Vegas en The Aristocrats.

(Lees ook:

Verstopte’ Netflix-film ‘Forgotten Love’ krijgt wereldbeoordeling: ‘Waargebeurde parel)

Diagnose

In een uitgebreide video deelde Lewis afgelopen april zijn ervaring met een reeks operaties. Hij onderging operaties voor een nieuwe schouder, een nieuwe heup, en een ingreep aan zijn rug. Nadat hij merkte dat zijn bewegingen stijver werden gedurende ongeveer twee jaar, besloot hij een medische check te doen. Na een hersenscan werd vastgesteld dat de komiek de ziekte van Parksinson had, slechts enkele weken nadat hij gestopt was als stand-up comedian. “Ik voelde me daar (pensioen, red.) geweldig bij. En toen uit het niets barstte de hel los.” Lewis vervolgde: “Gelukkig kreeg ik het laat in mijn leven. Ze zeggen dat het heel langzaam of helemaal niet erger wordt. Bovendien gebruik ik de juiste medicijnen. Het is oké.”

De komiek stond bekend om zijn donkere humor en werd vaak aangeduid als ‘The Prince of Pain’. Hij droeg vrijwel altijd zwarte kleding en maakte er een gewoonte van om zijn eigen angsten en somberheid belachelijk te maken. Lewis is in zijn huis in Los Angeles overleden.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World