Klart: Oscar Pettersson väljer IFK Göteborg

klart: oscar pettersson väljer ifk göteborg

Oscar Pettersson lämnar Brommapojkarna och är klar för IFK Göteborg. Arkivbild.

Flera allsvenska klubbar ryckte i Brommapojkarnas anfallare Oscar Pettersson.

IFK Göteborg vann kampen om talangen.

“Blåvitt känns som helt rätt val för mig”, säger 23-åringen till klubbens hemsida.

Pettersson var en av de bärande spelarna när BP klarade nytt allsvenskt kontrakt via kvalspel mot Utsikten.

Under de senaste två säsongerna har anfallaren spelat 59 matcher, gjort 24 mål och bidragit med 16 målgivande passningar för BP i först superettan och sedan i allsvenskan.

Pettersson om valet av IFK Göteborg:

“En professionell klubb med en stark historia – men det som lockar mig mest är det som har presenterats för mig om framtiden. Det finns tydliga idéer om vad man vill göra här och det vill jag verkligen vara en del av.”

Petterssons kontrakt sträcker sig över fyra år.

“Oscar är här för att konkurrera om en av våra anfallsplatser. Hans attityd och inställning sticker ut för oss och det faktum att han är en poängspelare. Han har egenskaper som kommer att ge oss ytterligare spets i vår offensiv och jag tror att våra supportrar kommer att gilla det de kommer att få se av honom 2024”, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg.

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World