Kim Jong-un kigger på billeder fra ny satellit af Det Hvide Hus

kim jong-un kigger på billeder fra ny satellit af det hvide hus

Kim Jong-un, Nordkoreas leder, har brugt landets nye militære satellit til at kigge på billeder af blandt andet Det Hvide Hus.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har kigget på satellitbilleder af Det Hvide Hus, Pentagon, det amerikanske militærs hovedkvarter, og en række af USA’s hangarskibe.

Det fortæller det statslige nordkoreanske nyhedsbureau KCNA sent mandag aften dansk tid.

Nyheden kommer, efter at Nordkorea i sidste uge sagde, at landet havde opsendt sin første militære satellit.

Satellitten skal ifølge Nordkorea selv bruges til at overvåge amerikanske og sydkoreanske militære udviklinger.

De hangarskibe, Kim Jong-un har kigget på, ligger til ved flådebasen Norfolk i den amerikanske delstat Virginia.

Desuden har han ifølge KCNA kigget på satellitbilleder af Andersen Air Force Base i det amerikanske territorie Guam og et amerikansk skibsværft og en flådebase i Norfolk og Newport ved Rhode Island, hvor fire atomdrevne amerikanske hangarskibe og et britisk hangarskib ligger til.

USA og Sydkorea, der har et tæt militært samarbejde, har fordømt Nordkoreas satellitopsendelse som værende et brud på FN’s Sikkerhedsråds resolutioner om brugen af ballistiske raketter.

Embedsmænd fra Sydkorea har udtalt, at satellittens funktioner ikke kan bekræftes, eftersom at Nordkorea ikke har udgivet billeder af teknologien.

Teknisk set er de to lande stadig i krig, da Koreakrigen, som varede mellem 1950 og 1953, blot blev afsluttet med en våbenhvile.

Koreakrigen endte med oprettelsen af DMZ, som er et fire kilometer bredt bælte mellem Nord- og Sydkorea – to kilometer på hver side af den formelle grænse.

Våbenhvilen blev aldrig fulgt op af en formel fredsslutning, og derfor er der fortsat spændinger mellem parterne den dag i dag.

Efter nyheden om sidste uges satellitopsendelse har Nord- og Sydkorea ophævet en fælles militære aftale, der skulle mindske de militære spændinger mellem de to lande.

Den blev indgået i 2018 og betød blandt andet, at det var forbudt for parterne at udstationere bevæbnede soldater ved DMZ.

Nordkorea har prompte reageret på aftalens ophævelse, og mandag kom det frem, at landet har udstationeret soldater og tunge våben ved grænsen til Sydkorea.

/ritzau/Reuters

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World