Kendt TV-kok er gået bort: Blev 57 år gammel

kendt tv-kok er gået bort: blev 57 år gammel

Foto: Shutterstock

Den britiske gastronomi har mistet en af sine mest markante skikkelser. Russell Norman, den anerkendte tv-kok, forfatter og restauratør, er gået bort i en alder af 57 år.

Det skriver en række britiske medier, herunder The Guardian, Metro og Daily Mail.

Det er desuden bekræftet af hans mangeårige ven og forretningspartner, Richard Beatty.

I en udtalelse citeret af medierne lagde Beatty ikke skjul på sin dybe sorg over tabet af sin bedste ven, Russell Norman. Han nævnte i samme ombæring, at Norman døde omgivet af familie og venner efter en kort kamp på hospitalet.

Læs også

Norman var en velkendt figur i det britiske madmiljø. Han var hjernen bag den populære London-restaurantkæde Polpo samt en række andre restauranter under samme brand.

Hans bidrag til madverdenen strakte sig også til tv-skærmen, hvor han var vært for ‘The Restaurant Man’ på BBC og ofte gæstede ‘Saturday Kitchen’. Hans passion for madlavning og hans evne til at formidle denne gennem både tv og skrift gjorde ham til en elsket figur blandt madentusiaster.

Ud over hans tv-optrædener var Norman også en anerkendt forfatter. Han havde skrevet flere prisvindende kogebøger, og hans fjerde bog, ‘Brutto: A Simple Florentine Cookbook’, blev udgivet blot få uger før hans død. Hans bøger har bidraget til at udbrede kendskabet til og kærligheden for madlavning.

Russell Norman efterlader sig en hustru og tre børn. I denne svære tid har Richard Beatty bedt om, at offentligheden respekterer familiens ønske om privatliv.

Normans død markerer et stort tab for det kulinariske samfund, og han vil blive husket for sin betydelige indflydelse på madkulturen, både i Storbritannien og internationalt.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World