Kan ende med at koste tusindvis af kroner: Ny undersøgelse afslører fejl, mange danskere ubevidst kan begå

kan ende med at koste tusindvis af kroner: ny undersøgelse afslører fejl, mange danskere ubevidst kan begå

Foto: Shutterstock

Når jagten på en ny, brugt bil sættes ind, er det med en blanding af forventning og forsigtighed.

En nylig undersøgelse foretaget af FDM kaster lys over en ofte overset risiko ved køb af brugte biler: skjulte fejl, der kan koste nye ejere dyrt.

Analyser af fem populære bilmodeller – Peugeot 208, VW Golf, Nissan Qashqai, VW Passat og Mercedes-Benz C-klasse – afslører, at købere potentielt står over for uforudsete udgifter i tusindvis af kroner.

Det skriver FDM.

Fejl for 4560 kr.

Gennemgangen af 2.026 brugtbiltest udført af FDM test og bilsyn viser, at disse biler i gennemsnit rummede fejl for 4.560 kr.

Mercedes-Benz C-klasse toppede listen som den dyreste i drift, mens VW Golf viste sig at være den billigste hvad angår reparationer.

Det er dog værd at bemærke, at dette tal kun inkluderer fejl fundet i mere end fem procent af de testede biler, hvilket betyder, at den reelle omkostning kan være endnu højere.

“Der blev sidste år handlet omkring 430.000 brugte biler, og selvom det kan give god mening at købe en brugt bil, skal man se sig for,” påpeger Lone Otto, områdechef i FDMs tekniske rådgivning. Hun understreger vigtigheden af at få bilen gennemgået af en uvildig ekspert før køb, en service som FDM test og bilsyn blandt andre tilbyder.

Nysynet er ikke værd at gå efter

Interessant nok advarer FDM også mod at lade sig blænde af biler, der annonceres som nysynede.

Et bilsyn bekræfter kun, at bilen opfylder lovens minimumskrav til miljø og sikkerhed, og siger intet om bilens faktiske tilstand.

Fejlene, der blev identificeret i undersøgelsen, spænder vidt – fra justering af tågelygter til udskiftning af forrude eller udstødningssystem, med priser der rækker fra omkring 1.000 kr. til over 9.000 kr.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World