Joe Biden svigter

joe biden svigter

Foto: Shutterstock

Det kommende klimatopmøde COP28 vil ikke have deltagelse af den amerikanske præsident, Joe Biden. Ifølge New York Times skyldes hans fravær det igangværende gidseldrama og konflikten mellem Israel og Hamas, som har krævet præsidentens fulde opmærksomhed, udtaler ledende medarbejdere fra Det Hvide Hus. John Kerry, Bidens særlige udsending for klimaforandringer, nævnte sidste uge, at præsidenten er optaget af flere komplekse situationer, herunder konflikter i Mellemøsten og Ukraine. Det skriver Altinget.

Læs også

Selvom Biden ikke vil deltage, forventes John Kerry og hans team at repræsentere USA under klimakonferencen i Dubai, der strækker sig over to uger og starter i slutningen af november. Sultan Al Jaber vil fungere som forhandlingsleder under mødet, samtidig med at han varetager rollen som administrerende direktør for det statsejede olieselskab i de Forenede Arabiske Emirater.

COP28, eller den 28. Konference om Parterne i FN’s Klimakonvention, er et kommende klimatopmøde, der samler verdens ledere, eksperter og beslutningstagere for at drøfte og træffe vigtige beslutninger om globale klimaforandringer. Topmødet finder sted i Dubai og vil strække sig over to uger fra slutningen af november. Under COP28 vil deltagerne diskutere og forhandle om strategier og tiltag for at imødegå klimaforandringer, reducere drivhusgas og fremme bæredygtige løsninger. Mødet forventes at have en betydningsfuld rolle i fortsættelsen af internationale bestræbelser på at tackle klimakrisen og opfylde målene fra Parisaftalen.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World