Joe Biden slår fast: Vi er klar til at forsvare Taiwan

Asia's Tech News Daily

© Evan Vucci/Scanpix USA’s præsident, Joe Biden, blev spurgt ind til en række forskellige emner under et tv-interview med CNN torsdag.

USA er klar til at forsvare Taiwan, hvis den seneste tids stigende spændinger med Kina skulle udvikle sig til en regulær krig.

Det understreger den amerikanske præsident, Joe Biden.

– Ja, det er vi forpligtet til, siger Biden torsdag aften adspurgt om emnet under et tv-interview med den amerikanske tv-station CNN.

Forholdet mellem Taiwan og Kina er særdeles højspændt. Tidligere på måneden betegnede den taiwanske forsvarsminister, Chiu Kuo-cheng, forholdet til Kina som værende det værste i over 40 år.

Kina anser Taiwan for at være landets eget territorie.

Taiwan mener selv, at det er et uafhængigt land og har understreget, at det til enhver tid vil forsvare sine friheder og sit demokrati.

Bidens kommentar torsdag aften er hurtigt blevet fulgt op af en uddybende kommentar fra en talsmand fra Det Hvide Hus. Talsmanden understreger, at der ikke er tale om en ændring af USA’s udenrigspolitik.

– USA’s forsvarsaftale med Taiwan læner sig op ad loven om vores forhold til Taiwan. Vi kommer til at leve op til vores forpligtelse, vi vil fortsætte med at støtte Taiwans selvforsvar, og vi vil være imod enhver egenrådig handling for at ændre den nuværende status, siger talspersonen.

/ritzau/Reuters

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Jon Dahls Malmö er svensk mester med minimal margin

© Anton Vaganov/Reuters For andet år i træk har Jon Dahl Tomasson ført Malmö FF til det svenske mesterskab. (Arkivfoto) For andet år i træk kan den tidligere danske landsholdsangriber ... Read more »

FAKTA: Snart har en million fået tredje stik

© Getty coronavirus Det seneste døgn har 7824 personer fået det første eller andet stik med en coronavaccine. Imens har 26.051 personer fået det tredje stik – et såkaldt booster-stik ... Read more »

Simon Kjær-hyldest fylder i sikker hjemmesejr for Milan

© Daniele Mascolo/Reuters Alexis Saelemaekers fejrede sin scoring til 2-0 lørdag ved at løbe ud til sidelinjen og holde en spilletrøje med Simon Kjærs navn og nummer op som en ... Read more »

Fiskeriforening: Finanslov er en hån mod fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening langer heftigt ud efter finanslovaftalen, som ifølge foreningen “trækker tæppet væk” under en række danske fiskere. I den delaftale for finansloven for 2022 på det grønne område, der ... Read more »

Ruslands singler tryner Tyskland og er i Davis Cup-finale

© Pierre-Philippe Marcou/AFP Daniil Medvedev tog den anden og afgørende sejr for Rusland i semifinalen mod Tyskland. Andrey Rublev og Daniil Medvedev levede begge op til favoritværdigheden i deres respektive ... Read more »

Chelseas keeper flopper og koster nederlag i London-duel

© Peter Cziborra/Scanpix Edouard Mendy bliver overlistet af et langskud tre minutter før tid, da Chelsea tabte ude mod West Ham. © Peter Cziborra/Scanpix Mason Mount demonstrerer fremragende sparketeknik med ... Read more »

Lyngby overvintrer på tredjeplads efter dramatisk målfest

© Claus Bech/Scanpix Eddi Gomes – her mod FC Midtjylland – udlignede for HB Køge i overtiden mod Lyngby. (Arkivfoto) Lyngby havde chancen for at overvintre på en oprykningsplads til ... Read more »

Støttepartier må fortsat se langt efter en flyafgift

© Philip Davali/Scanpix Enhedslisten med Mai Villadsen i spidsen og resten af støttepartierne til regeringen kræver en flyafgift for at nå klimamålene, men kan ikke presse regeringen tilstrækkelig nok. (Arkivfoto) ... Read more »

Pave Frans: Nationalisme i EU rammer migranter hårdt

© Yorgos Karahalis/Scanpix Pave Frans gav lørdag nationalistisk splittelse i EU skylden for manglende koordinering af migrationen til det europæiske kontinent. Han fremsatte kritikken af EU kort efter sin ankomst ... Read more »

Republikanere vælger Pecresse til fransk præsidentopgør

© Joel Saget/AFP Det Republikanske Parti i Frankrig har lørdag valgt regionsrådsformand i Paris Valerie Pecresse som partiets første kvindelige præsidentkandidat nogensinde. Det Republikanske Parti i Frankrig har valgt regionsrådsformand ... Read more »

Tyske socialdemokrater godkender koalitionsregering

© Janine Schmitz/Scanpix Det tyske socialdemokrati, SPD, har lørdag stemt ja til at deltage i en rød-gul-grøn regering med deres gen Olaf Scholz som forbundskansler. Ved en partikongres har 98,8 ... Read more »

Partier er enige om at fordoble strøm fra havvind

© Claus Bech/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne lørdag præsentere en delaftale til finansloven for 2022 på det grønne område. (Arkivfoto) Endnu flere vindmøller til havs skal være med til ... Read more »

1963: Forurening i Øresund spores med radioaktive isotoper

© Ingeniørernes Danmarkshistorie 1963: Forurening i Øresund spores med radioaktive isotoper © Leveret af Ingeniøren Ingeniørens tidsmaskine © Leveret af Ingeniøren Siden 1892 har Ingeniøren forsynet de danske ingeniører med ... Read more »

Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

For syvende dag i træk er der registreret over 4000 nye tilfælde af covid-19. Yderligere 4325 personer er bekræftet smittet med coronavirus, viser lørdagens smittetal fra Statens Serum Institut (SSI). ... Read more »

Dansk topscorer profiterer af uønsket bænketjans

© Liselotte Sabroe/Scanpix Kathrine Heindahl blev kåret som kampens bedste spiller, da Danmark besejrede Tunesien i VM-premieren. © Liselotte Sabroe/Scanpix Kathrine Heindahl er kommet flyvende fra start ved VM. Her ... Read more »

Partier enige om endnu to gigawatt havvind inden 2031

© Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix Endnu flere vindmøller til havs skal være med til at sikre, at Danmarks CO2-udledning i 2030 er 70 procent lavere end i 1990. En stribe ... Read more »

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

Statsminister Mette Frederiksen (S) beklager, at hun fredag glemte at bære mundbind i en butik i København. Det skriver hun på Facebook lørdag. Beklagelsen kommer, efter at Ekstra Bladet har ... Read more »

Hamilton føler sig utilpas i Saudi-Arabien

© Andrej Isakovic/AFP Lewis Hamilton kører iført regnbuefarvet hjelm ved sæsonens sidste grandprixer. VM-serien i Formel 1 nærmer sig i disse uger en afgørelse, men det er ikke kun de ... Read more »

90 blev smittet på Oslo-restaurant - en del med Omikron

© Fredrik Hagen/AFP Coronasmitten tager til i Norge. Det seneste døgn er der registreret 4191 nye tilfælde, skriver NTB lørdag. Det er tredje gang på en uge, at der er ... Read more »

Partybuschauffør sigtet for narkokørsel

En partybuschauffør er blevet sigtet for narkokørsel, oplyser Københavns Politi. Chaufføren, som er midt i 30’erne, havde 25-30 passagerer med i bussen, mens han i narkopåvirket tilstand kørte rundt i ... Read more »

Søren Espersen efter DF-uro: Klap lige hesten

Der er ingen grund til at sige for meget om, hvem der skal være ny formand i Dansk Folkeparti, før den tidligere Venstre-profil Inger Støjberg får styr på sin politiske ... Read more »

Uefa straffer ni klubber for brud på Financial Fair Play

© Miguel Riopa/AFP FC Porto risikerer europæisk udelukkelse for brud på Financial Fair Play. Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har straffet ni klubber for at bryde reglerne inden for Financial Fair ... Read more »

Superligaen rejser sag mod europæisk udbryderliga

© Claus Fisker/Scanpix – Vi har retten til navnet Superliga i Danmark. Det er en rettighed, vi har tænkt os at forsvare, siger Claus Thomsen. Divisionsforeningen i Danmark har lagt ... Read more »

Flere europæiske lande vil åbne mission i Afghanistan

© Ahmad Sahel Arman/AFP Adskillige europæiske lande arbejder sammen om at åbne en fælles diplomatisk mission i Afghanistan, som vil gøre det muligt for dem at lade deres ambassadører vende ... Read more »

Forældre til 15-årig sigtet i skoleskyderi er anholdt

© -/AFP James og Jennifer Crumbley, som er forældre til den teenager, som er anholdt og sigtet for skoleskyderiet på Oxford High School, blev lokaliseret og anholdt tidligt lørdag i ... Read more »

Offer for skuddrab i Rødovre var en 17-årig svensker

Den person, der fredag blev skudt og dræbt i Rødovre, er blevet identificeret. Der er tale om en 17-årig svensk dreng, oplyser Københavns Vestegns Politi. Read more »

Formel 1-sæsonen trækker op til gyserafslutning

© Hoch Zwei/Scanpix Max Verstappen (tv.) og Lewis Hamilton har stået på sejrsskamlen sammen mange gange i denne sæson. Spørgsmålet er, hvem der står øverst efter det sidste grandprix. (Arkivfoto) ... Read more »

Ehlers bliver dobbelt målscorer i NHL-målfest

© John Woods/Scanpix Winnipeg Jets’ Nikolaj Ehlers fejrer målet til 4-4 mod New Jersey Devils. Ishockeyforwarden Nikolaj Ehlers havde en stor aften, da hans hold, Winnipeg Jets, natten til lørdag ... Read more »

Paven kritiserer migranters forhold: Jeg vil åbne jeres øjne

© Amir Cohen/Reuters Pave Frans besøgte fredag migrantlejre i Cypern. Pave Frans fordømte fredag på skarpest mulige vis forholdene i migrantlejre under et besøg i Cypern. Han talte blandt andet ... Read more »

Strømmen er tilbage i Grønland efter at kabel er repareret

© Hannibal Hanschke/Reuters Strømmen er fredag tilbage i den grønlandske hovedstad, Nuuk, efter at der har været problemer med forsyningen siden mandag. (Arkivfoto) Elforsyningen til den grønlandske hovedstad, Nuuk, er ... Read more »

Medie: USA frygter russisk invasion af Ukraine tidligt i 2022

© Andrew Caballero-Reynolds/AFP Biden talte fredag med pressen, inden han tog en weekendtur til Camp David, præsidentens landsted i Maryland. USA frygter en russisk invasion af Ukraine “allerede tidligt i ... Read more »

Politi sætter dusør på forsvundne forældre efter skoleskyderi

© Jeff Kowalsky/AFP I denne butik menes James Crumbley at have købt en pistol til sin 15-årige søn, der nu er sigtet for at have udført et skoleskyderi. Myndighederne i ... Read more »

Advokat: Sigtelser kan komme på tale i Baldwin-skudsag

© Carlo Allegri/Reuters Advokatens melding om mulige sigtelser, kommer dagen efter at Alec Baldwin gav et interview til tv-kanalen ABC. (Arkivfoto.) Personer, der var involveret i at håndtere skydevåben i ... Read more »

Norsk julefrokost er blandt de største Omikron-udbrud uden for Sydafrika

© Ole Berg-Rusten/AFP Louise Restaurant i Oslo var for en uge siden ramme om en julefrokost, der siden har resulteret i et højt antal coronasmittede. Blandt dem er mindst 13 ... Read more »

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Antallet af kvinder, der dødføder som følge af at være blevet coronasmittet, er stigende. (Arkivfoto) I det seneste halvår er der sket flere covid-19-forårsagede dødfødsler end ... Read more »

37-årig i kritisk tilstand efter soloulykke nær Sønder Omme

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Det vides ikke, hvorfor 37-årig kørte galt på landevej. (Arkivfoto) En 37-årig mand er i kritisk tilstand, efter at han kørte galt på en landevej nær ... Read more »

Storebæltsbroen genåbner efter trafikuheld

Storebæltsbroen er genåbnet, efter at den blev lukket på grund af et trafikuheld. Det oplyser Storebælt A/S i en pressemeddelelse. Vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Joy Haensel oplyste natten ... Read more »

Storebæltsbroen er lukket i begge retninger efter trafikulykke

Storebæltsbroen er lukket i begge retninger efter en trafikulykke med en personbil og en lastbil. Det oplyser vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Joy Haensel til Ritzau. Hun vil ikke ... Read more »

USA støtter WTA i suspendering af tennisturneringer i Kina

© Unknown/Scanpix Den kinesiske tennisspiller Peng Shuai blev ikke set offentligt i tre uger, efter at hun beskyldte en tidligere kinesisk vicepremierminister for seksuelle overgreb mod hende. (Arkivfoto) USA bifalder, ... Read more »

Horsens fortsætter opstigning med fjerde sejr i træk

Noget kunne tyde på, at FC Fredericia ikke er klar fra start, når klubben spiller kampe i landets næstbedste fodboldrække. Fredag indkasserede fredericianerne for anden kamp i streg et lynhurtigt ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic