Jämtin: "Man har strypt den sortens karaktär"

Asia's Tech News Daily

© Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån Andreas Jämtin.

Själv kategoriserades han som en buse på isen.

Andreas Jämtin konstaterar att det inte längre finns spelare likt honom inom svensk hockey längre.

– Killarna idag är mer polerade och utbildade på att vara mer slipade, säger Jämtin till hockeysverige.se. 

Under sin SHL-karriär drog Andreas Jämtin på sig totalt 1 465 utvisningsminuter och kategoriserades som en buse av den svenska hockeypubliken och svensk hockeymedia.

Nu för tiden tittar Jämtin knappt på hockey längre och konstaterar att det inte finns spelare som honom kvar inom den svenska hockeyn.

– Nu har jag inte sett så mycket hockey mot slutet, men jag kan tänka mig hur det ser ut genom att man har strypt den sortens karaktär på killar. Killarna idag är mer polerade och utbildade på att vara mer slipade.

– Många av oss körde på och var lite oslipade, så var det. Om jag ser till publikt, när vi nu lagt av, så tror jag folk kan sakna det. När dom tittar tillbaka tänker nog en del ”Det är ett element som jag faktiskt saknar”.

– Det har varit mycket om det här med tacklingar mot huvudet och så vidare. Ishockeyn är inte indelat i olika viktklasser så det är klart att sådana saker uppstår.

– Det jag bestämde mig för innan jag satt min kråka på ett papper var att veta vilka som var mina motståndare och vad jag behöver se upp med. Även om det är ett övergångsställe kollar jag både till höger och vänster innan jag går över.

– Man har förfinat allt så det här överraskningsmomentet försvunnit. En spelare som Lance Ward, som jag själv spelade med, märkte jag att andra kunde frukta på ett visst sätt. Något jag ser som en del av ”skillsen” är att du måste lära dig spela mot en sådan spelare med. Han kunde gå bort sig något grönjäkligt om du bara hade koll på hans rörelsemönster.

– Spelarna tar inte riktigt dom här besluten längre. ”Här har du en playbook. Sedan åker du här. Gör bara det”. Det känns så uppstyrt idag så det blir inte, som sagt var, samma överraskningsmoment som det blev förut. 

“I MINA ÖGON VAR DET RIKTIGA KRIGARE”  

Jämtin brydde sig inte nämnvärt över vad media hade att skriva om honom under sin spelarkarriär, som avslutades i engelska Sheffield Steelers 2018.

– Jag tror att jag var ganska oförstående till vissa saker. Jag hade inställningen att jag ville saker, att jag ville mycket med ishockeyn. Allt det här med att få framgång och vinna.

– Ska jag vara helt ärlig. I början sket jag bokstavligt talat i vad dom skrev. Egentligen läste jag bara dom bra artiklarna och sedan sket jag i dom dåliga. Det var förmodligen så jag klarade mig rent känslomässigt.

– Sedan fanns det folk som tyckte både det ena och det andra, men jag var ganska beslutsam att det viktigaste var vad jag tyckte själv.

– Ishockey är en kontaktsport och en julafton fick jag Börje Salmings bok ”Blod, svett och tårar”. Det var sådana böcker jag satt och läste då jag var liten. Det finns såklart dom som tycker dom är macho och så vidare, men vi växte upp i den kulturen och såg upp till Börje Salming, Peter Forsberg, ”Sudden” (Mats Sundin) och alla dom här killarna. I mina ögon var det riktiga krigare och väldigt respekterade. 

En längre intervju med Andreas Jämtin kommer som Old School Hockey-intervju i morgon på hockeysverige.se.

TV: Studio Oddset Hockey Weekend

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Ny miljonsiffra för Norwegian

© Stina Stjernkvist/TT Ett passagerarflygplan fån flygbolaget Norwegian. Arkivbild. Flygbolaget Norwegian redovisar för andra månaden i rad mer än en miljon passagerare. I november reste 1 005 380 passagerare, jämfört med 124 481 ... Read more »

Flickor som flyr hedersvåld spärras in på ungdomshem

© Tillhandahålls av Omni Det senaste året har hedersvåldsutsatta ungdomar placerats på Sis-hem vid minst 20 tillfällen för att skydda dem från sina familjer, visar en granskning av SVT. I ... Read more »

Sarah Sjöström tog hem häftiga utmärkelsen – blev tilldelad jättesumma: ”Det betyder otroligt mycket”

Framgången fortsätter för Sarah Sjöström. Simstjärnan fick priset som mest värdefulla simmaren i International Swimming League och tilldelades nästan en miljon kronor. Sarah Sjöström har stått för en fantastisk höst. ... Read more »

Tre Kronor-stjärna tackar nej till OS

© Ellen Schmidt/AP/TT Robin Lehner, till vardags i NHL-klubben Vegas Golden Knights, avstår OS. Tre Kronors målvaktsstjärnan Robin Lehner tackar nej till OS i Peking. Beslutet är taget med hänsyn ... Read more »

Karlshamnsverket igång för att stötta strömlöst Polen

© Tillhandahålls av Omni Sedan 05-tiden är det oljeeldade Karlshamnsverket i Blekinge i gång, rapporterar P4 Blekinge. Syftet är att hjälpa Polen som just nu inte klarar av att upprätthålla sin ... Read more »

Farmanbar: Skada på reaktor kan påverka elförsörjningen

© Tillhandahålls av Omni Samtidigt som elpriset slår nya rekord har en bränsleskada upptäckts på en kärnkraftsreaktor i Oskarshamn – något som skulle kunna innebära att den måste tas ur ... Read more »

Vulkanen på Java spyr ut aska – försvårar räddningsinsats

© Tillhandahålls av Omni Den indonesiska vulkanen Semeru har på nytt spytt ut aska under måndagsmorgonen, skriver AFP. Den förnyade aktiviteten försvårar sökandet efter överlevande efter helgens utbrott på ön ... Read more »

Amnesty fördömer domen mot Aung San Suu Kyi

© Tillhandahålls av Omni Fängelsedomen mot Myanmars störtade ledare Aung San Suu Kyi är det senaste av en rad exempel på hur juntan eliminerar motstånd och förtrycker fri- och rättigheter ... Read more »

Oljeeldade Karlshamnsverket i gång - för Polen

© Johan Nilsson/TT Det oljeeldade Karlshamnsverket i Stillerydshamnen i Karlshamn. Karlshamnsverket från 1969 är med sina tre ångpannor med tillhörande turbiner och generatorer på 3×335 MW Sveriges största fossileldade kondenskraftverk. ... Read more »

Travis Green sparkas – Bruce Boudreau blir ny tränare i Vancouver

© Foto: Icon Sportswire (Montage) Bruce Boudreau (höger) ersätter Travis Green. Vancouver Canucks väljer att göra stora förändringar efter den tunga säsongsstarten. Både general managern Jim Benning och huvudtränaren Travis ... Read more »

Falsklarm ställde till det för pendeltågen

© Helena Landstedt/TT Ett brandlarm vid Stockholm City stoppade pendeltågen. Arkivbild. Ett brandlarm stoppade pendeltågstrafiken i Stockholm på måndagsmorgonen, skriver Aftonbladet. – Det var ett falsklarm men det har ännu ... Read more »

Underbara bilderna i handbolls-VM – bryter ihop av glädje efter att ha släppt in 41(!) mål: ”Alla är rörda”

41 insläppta mål. Men Irans målvakt blev ändå utsedd till matchens lirare – och bröt ut i tårar efteråt. – Det var bland det finaste jag någonsin varit med om, säger den ... Read more »

Robin Lehner tackar nej til OS-spel

© Tillhandahålls av Hockeysverige Det blir ingen Tre Kronor-debut för Robin Lehner i samband med OS. Stjärnsvensken tackar nej till spel. – Det har varit ett tufft beslut att fatta, ... Read more »

Här kan Scania tillverka 600 lastbilsmotorer per dag

Det nya gjuteriet har levererat sina första motorblock. Scanias miljardsatsning är energioptimerad och trefaldigar produktionen – men bygger den fast Scania i tekniken med förbränningsmotorer? © Tobias Ohls Ett enormt ... Read more »

Målvaktsstjärnan tackar nej till OS

© Ellen Schmidt/AP/TT Robin Lehner, till vardags i NHL-klubben Vegas Golden Knights, avstår OS. Svenska målvaktsstjärnan i Vegas, Robin Lehner, tackar nej till OS. Målvakten avstår turneringen på grund av ... Read more »

Elpriser och dieselkostnader tynger svenska lantbrukare

© Tillhandahålls av Omni Kostnaderna för el, gödsel och diesel har stigit under hösten, vilket tynger svenska lantbrukare. Det visar LRF:s ”gröna näringslivsindex”, skriver TT. – Vi ser en dramatisk ... Read more »

Adrian Kempe blev tvåmålsskytt mot Edmonton

© Video: Viaplay Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan. Connor McDavid fick matchstraff för en boarding på Adrian Kempe. Då passade Los Angeles på att göra tre mål på det ... Read more »

Pendeltågen står stilla i Stockholm

Samtliga pendeltåg står stilla i Stockholm efter att ett brandlarm gjort att stationen Stockholm City tvingats utrymmas. Det finns ingen prognos för när tågen kan stanna vid stationen igen. Enligt ... Read more »

Presidenten åter med när USA hedrade kulturprofiler

© Tillhandahålls av Omni USA:s president var tillbaka i publiken när den traditionsenliga ceremonin Kennedy Center Honors, som hyllar bedrifter inom konst och musik, hölls på söndagskvällen. Presidentparet Joe och ... Read more »

Kempe hjälte efter fula tacklingen

© Jason Franson/AP/TT Los Angeles-spelarna, med Adrian Kempe till höger, firar nattens seger mot Edmonton. Svenske Adrian Kempe blev dubbel målskytt när hans Los Angeles besegrade Edmonton med 5–1 i ... Read more »

Detonation i lägenhet i Upplands Väsby

© Johan Nilsson/TT Något detonerade under natten i en bostad i Upplands Väsby. Arkivbild. En detonation skedde under natten i en lägenhet i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Enligt polisen ... Read more »

Omikron i var tredje delstat – 99,9 procent är delta

© Tillhandahålls av Omni Omikronvarianten av coronaviruset har upptäckts i minst 16 av USA:s 50 delstater – men deltaversionen dominerar fortfarande till 99,9 procent. Det säger Rochelle Walensky, chef för ... Read more »

Adam Boqvist tvåmålsskytt för Columbus

© Video: Viaplay Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan. Inför matchen fick Adam Boqvist en signerad klubba från barndomsidolen Erik Karlsson. Sedan gick Columbusbacken ut och sköt två mål i ... Read more »

Lucka 6: ”Fader förlåt dem” – Busch var på sånghumör

© Tillhandahålls av Omni LUCKA 6 | ”Always look on the bright side of life” – det sjöng Ebba Busch från talarstolen i riksdagen under en partiledardebatt i juni. KD-ledaren ... Read more »

Försäkringskassans kontroller av fusk ökar

© Jessica Gow/TT Försäkringskassans kontroller av fusk har ökat de senaste åren. Arkivbild. Försäkringskassans kontroller av utbetalda bidrag har ökat med nästan 35 procent de senaste två åren, rapporterar Sveriges ... Read more »

Poliser och vårdpersonal har inte råd att bo i Stockholm

© Tillhandahålls av Omni Tiotusentals personer som arbetar inom samhällsnödvändiga yrkesgrupper har inte råd att bo i Stockholm. Det visar en ny rapport från Handelskammaren, rapporterar DN. Det handlar bland ... Read more »

Aung San Suu Kyi döms till fyra års fängelse

© Tillhandahålls av Omni En domstol i Myanmar har dömt den avsatta ledaren Aung San Suu Kyi till fyra års fängelse, uppger en talesperson för militärjuntan för AFP. Texten uppdateras. ... Read more »

Buffetts parhäst hyllar Kina för beslut om krypto

© Tillhandahålls av Omni Warren Buffetts högra hand Charlie Munger, vice ordförande för Berkshire Hathaway, har länge varit öppen med sin avsky mot kryptovalutor. Den senaste slängen av sleven kom ... Read more »

Fler flyger igen – omikron ett orosmoln

© Fredrik Sandberg/TT Flygtrafiken från Swedavias flygplatser fortsätter att återhämta sig. Arkivbild. Flygtrafiken via Swedavias flygplatser fortsätter att öka, enligt färsk statistik. Men den nya virusvarianten omikron är ett orosmoln. ... Read more »

Svenska bönder ser mörkt på framtiden

© Terje Bendiksby/NTB Scanpix/TT Kostnaderna för att driva ett lantbruk har skenat under året. Arkivbild. Kostnaderna för el, gödsel och diesel har stigit snabbt under hösten. Framtidstron har minskat kraftigt ... Read more »

500 hotell har nekats extra ekonomiskt stöd: ”Chock”

© Tillhandahålls av Omni Runt 500 hotell har nekats extra statligt ekonomiskt stöd, det så kallade förstärkta omställningsstödet, rapporterar SR Ekot. Hotellbranschen är kritisk och menar att kraven är alldeles ... Read more »

Munskydd och tester – experter kräver nya åtgärder

© Tillhandahålls av Omni Sveriges tidigare statsepidemiolog Annika Linde förväntar sig att Folkhälsomyndigheten kommer med besked om nya åtgärder i veckan för att förhindra spridningen av omikronvarianten. Hon tycker bland ... Read more »

I dag faller domen efter gisslandramat på Hällby

© Tillhandahålls av Omni I dag faller domen mot de två morddömda internerna Isak Dewit och Haned Mahamed Abdullahi som står åtalade för sommarens gisslandrama på Hällbyanstalten. Männen, som är 31 ... Read more »

Seger för Columbus efter Boqvists målsuccé

© Jay LaPrete/AP/TT San Joses Matt Nieto och Columbus Adam Boqvist i nattens match. Columbus 21-årige back Adam Boqvist blev för andra gången på korttid tvåmålsskytt när han i natt ... Read more »

Branden på fartyget kan ta flera dagar att släcka

© Tillhandahålls av Omni Kustbevakningen har under natten fortsatt att vattenbomba den stora fartygsbranden utanför Göteborg. Elden rasar i virkeslasten ombord på fartyget Almirante Storni och branden var på måndagsmorgonen ... Read more »

ESA-topp varnar för Elon Musks rymddominans

© Tillhandahålls av Omni Chefen för den europeiska rymdmyndigheten ESA, Josef Aschbacher, varnar för Elon Musks ambitioner i rymden och befarar att miljardären kommer att bli helt dominant och tillåtas ... Read more »

Reservsystem ska rädda utslaget bredband

© Fredrik Sandberg/TT Bredbandet klarade översvämningarna i Gävle i augusti, men hade kunnat slagits ut. Arkivbild. Om bredbandet slås ut av en naturkatastrof blir samhället extra utsatt. Men nu planeras ... Read more »

Globala handeln med vapen ökade under pandemin

© Tillhandahålls av Omni Pandemin har inte bromsat den globala vapenhandeln, tvärtom. I fjol ökade de hundra största företagen sin försäljning för sjätte året i rad, enligt en ny rapport ... Read more »

Vaccindiskriminering kan lämna Afrika på efterkälken

© Tillhandahålls av Omni ”Extrem vaccindiskriminering” riskerar att lämna Afrika på efterkälken i kampen mot coronaviruset, enligt en ny rapport från organisationen Mo Ibrahim Foundation. Endast fem av Afrikas 54 ... Read more »

Bättre tider väntar skakig krona

© Fredrik Sandberg/TT Svenska en- och tvåkronor. Arkivbild. Den svenska kronan har tappat rejält mot såväl euro som dollarn sen i somras. Decembermörkret kommer dock snart att ersättas av betydligt ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic