Izgalmas rendezvény rázta fel novemberben a hazai bankszektort

Izgalmas rendezvény rázta fel novemberben a hazai bankszektort
© Technológia: Index.hu November 16-án és 17-én harmadszorra tartották meg Budapesten a Design Summit-et, az MKB Fintechlab által szervezett nemzetközi pénzügyi konferenciát. Don Norman szerint – aki maga is előadott a konferencián – a bankszektorban forradalom zajlik, így a rendezvény központi témái a pénzügyi és banki szektor jövője, kihívásai, valamint az aktuális és a várható trendek voltak.

Az MKB Fintechlab egy olyan innovációs és designközpont, amely a digitális transzformációban segíti az MKB Bankot, illetve emellett régiós startup ökosziszémát építő, design kompetenciaközpont. Első Design Summit konferenciát 2019-ben rendezték meg, akkor még csak egyetemisták számára, tavaly már a designereket és technológiai szakembereketis bevonták, idén pedig kiterjesztették a résztvevők körét a pénzügyi és a digitális szektor szakembereire is.

Boros Lilla, az esemény főszervezője és az MKB Fintechlab projektvezetője elmondta, hogy ebben az évben a konferencia eseményeit több mint 500-an követték online. A rendezvény célja a szakemberek inspirációja és az olyan előremutató beszélgetések elindítása, amelyek révén a designvezérelt és az ügyfelek visszajelzésein alapuló fejlesztések indíthatóak el az ágazatban.

Ács Zoltán, az MKB Fintechlab innovációs vezetője szerint azért fontos ez a rendezvény, mert inspirálni tudják a bankszektort. A szervezők a következő generációra is gondoltak, az egyetemisták számára idén is biztosítottak ingyenes részvételi lehetőséget, amivel sokan éltek is. A fiatalok részvétele azért is fontos számukra, hiszen egyúttal a jövő tehetségeit is keresik.

Az eseményen 46 külföldi és magyar előadó vett részt, köztük a pénzvilág legismertebb alakjai: többek közt Don Norman, akit a felhasználói élmény koncepció atyjának tartanak, valamint Jason Bates, aki két neobank, a Monzo és a Starling társalapítója. Az online előadások mellett az érdeklődők workshopokon is részt vehettek, illetőleg idén egy különleges programmal is bővült a kínálat: lehetőség volt személyesen találkozni banki szakemberekkel a Talent Speed Dating esemény keretében. Erre maga a konferencia teremtette meg az igényt, ugyanis az elmúlt két év rendezvényeit követően sokan jelezték az MKB Fintechlab számára, hogy izgalmasnak találják az ott zajló munkát és szeretnének csatlakozni a csapathoz.

Don Norman szerint az egész bankszektorban forradalom zajlik, mivel a bankok eddigi működése ma már nem fenntartható. Szerinte a változásban a designközpontú megközelítésnek rendkívül fontos szerepe van, az emberek nyelvén kell beszélni és elmagyarázni nekik, hogy mi miért történik.

Fontos megjegyezni, hogy itt nem pusztán a megjelenésbeli dolgokat kell érteni a designközpontú megközelítés esetében.

Sokkal inkább az egyre népszerűbb, úgynevezett „service design” módszertant, melynek végső célja a szolgáltatás minőségének javítása a szolgáltató és a felhasználók közötti jobb és hatékonyabb kapcsolat érdekében.

Az előadók azt a tévhitet is eloszlatták, hogy a jövő bankjai kizárólag digitális formában működnek majd. Ginzer Ildikó, az Magyar Bankholding standard kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese kifejtette, hogy az ügyfélkörük jelentős része a hagyományos bankolás híve, ezért fontos megteremteni az egyensúlyt az innováció és a tradíció között. Ezt erősíti meg Stampf Attila ügyfélélmény szakértő is, aki elmondta, hogy

a közvéleménykutatások szerint az embereknek – köztük a fiatalabb generációnak is –igényük van arra, hogy bemehessenek a bankfiókba, ezért nagyon is fontos a fiókok jövője, maximum a szerepük változik majd meg.

Erre jó példa maga a 2021-es Design Summit is, amelyet idén hibrid formában szerveztek meg: az előadásokat online lehetett követni, míg a workshopok és a talent speed dating program lehetővé tette a személyes találkozást.

(Borítókép: Sebestyén László, MKB Fintechlab)

BRAND & CONTENT

A cikket a Brand & Content készítette a MKB Fintechlab megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

News Related

OTHER NEWS

Koronavírus: ezek a tisztítószerek halálosak lehetnek!

A koronavírus-járvány miatt nem csak személyes higiéniádra figyelsz oda jobban, de az otthonodat is gyakrabban és alaposabban takarítod? Ezzel eddig semmi baj nincs is, sőt… Arra azonban mindenképpen figyelj oda, ... Read more »

Ferenc pápa: A szülőknek kötelességük segíteniük meleg gyermeküket

© Technológia: Index.hu A meleg fiatalok elfogadására és támogatására buzdította a családokat Ferenc pápa a szerdai beszédében. Az egyházi vezető szerint a homoszexuálisok megérdemlik, hogy gyermekként és testvérként nézzenek rájuk. ... Read more »

Csoportos keresetet nyújtott be a Tepco ellen hat pajzsmirigyrákos fukusimai lakos

© Technológia: Index.hu Egy csapat fukusimai fiatal úgy gondolja, hogy köze van a 2011-es atomerő katasztrófának ahhoz, hogy mindannyiuknál pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak. Most összeálltak, és 1,7 milliárd forintnak megfelelő összeget követelnek ... Read more »

Öt embert megölt és ötöt megsebesített egy gyár védelmére beosztott ukrán sorkatona

© Az ukrán Nemzeti Gárda felvétele Artemij Rjabcsuk Tüzet nyitott katonatársaira egy 21 éves ukrán sorkatona a kelet-ukrajnai Dnyipróban, ahol a Pivdenmas gépgyár őrizetére voltak beosztva. Az elkövető, Artemij Rjabcsuk ... Read more »

BDO Magyarország: tovább bővült az szja-kedvezmények köre

© Technológia: Index.hu A BDO Magyarország felhívta a figyelmet, hogy tovább bővült a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmények köre. A tanácsadó cég az összefoglalójában jelzi, hogy a négy vagy több gyermeket nevelő ... Read more »

Yettel. lesz a Telenorból

© Technológia: 444.hu Márciustól nevet változtat a Telenor Magyarország Zrt.: a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló mobiltársaság új neve Yettel Magyarország Zrt.lesz – jelentette be Peter Gazik vezérigazgató csütörtökön ... Read more »

Bridget Fonda árnyéka önmagának: 12 év után először fotózták le, felismerhetetlen

12 év után először fotózták le az 58 éves Bridget Fondát, aki sok kommentelő szerint árnyéka egykori önmagának. © Jon Kopalof/gettyimages A 90-es évek egyik legnépszerűbb és legsikeresebb színésznőjeként vonult ... Read more »

Kulcsár Edina óriási szerelemről beszél, Csuti mérhetetlenül dühös és csalódott

© Technológia: Index.hu Szabó András (Csuti) szerda este először szólalt meg válásáról, mindeközben Kulcsár Edina és új szerelme, G.w.M is együtt meséltek boldogságukról. Kulcsár Edina és Csuti január közepén osztották ... Read more »

Megérkezett a csonka short trackes csapat Pekingbe

© Technológia: Index.hu Helyi idő szerint csütörtök reggel megérkezett Pekingbe, a téli olimpia helyszínére a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott. A delegáció szerdán először Amszterdamba repült, majd ott közel kilencórás várakozást követően ... Read more »

Yettel. lesz a Telenor Magyarország új neve

© media1.hu Az új nevet márciustól kezdik el használni. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, legutóbb a Media1 hétfői podcastjában, nevet vált a Telenor Magyarország, összefüggésben a korábban már lezárult ... Read more »

Ötvenezer forintos darabáron kötött szerződést a végrehajtói kar koronavírus-gyorstesztekre

© Technológia: Index.hu A Schadl-Völner-ügy nyomozati irata szerint a járvány első hullámában közel ötvenezer forintos darabáron kötött szerződést antigén-gyorstesztekre a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar. A Schadl György által vezetett kar ... Read more »

Nevet változtat a Telenor

© Technológia: Index.hu 2022. március 1-től kezdődően Yettel néven folytatja a Telenor Magyarország. Az átállás január 27-én kezdődik és február végéig lezajlik. Ahogy búcsúzik a második hónap, úgy a Telenor ... Read more »

65 évi mélypontra zuhant a brit autóipar termelése

© MTI Összeszerelő üzem az USA-ban Hatvanöt éve nem mért mélypontra süllyedt tavaly a brit autóipar termelése, elsősorban a koronavírus-járványhoz közvetlenül kötődő fogyasztási és beszállítói okok miatt. A brit autógyártók ... Read more »

Autós felvonulást szerveznek a pedagógussztrájk napján Budapesten

© Technológia: Index.hu A Magyar Szakszervezeti Szövetség így kívánja támogatni a sztrájkra készülő pedagógusokat. A demonstrációhoz bárki csatlakozhat, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Szolidaritási autós felvonulást szervez a Magyar Szakszervezeti ... Read more »

Megszületett Jacques Villeneuve ötödik fia, Gilles

neve nem tűnt el a Forma–1-ből, ugyanis rendszeresen megszólal szakértőként az aktuális hírekkel kapcsolatban, és a hírek szerint nem titkolt célja, hogy elinduljon a február végén rendezendő Daytona 500-on. Az ... Read more »

Üdülőhelyeket veszélyeztet a tengerbe ömlött nyersolaj Thaiföldnél

© Martin Mejia/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved. takarítják az olajfoltot a tenger felszínéről a Thai-öbölben Hatalmas olajfolt közeledik a thaiföldi Rajong tartomány partszakasza felé, és veszélyeztet népszerű ... Read more »

Hat év után a kínai mobilpiac élén az Apple

2021-ben közel tizedével kevesebb mobil kelt el az ázsiai országban. Kína mobiltelefon-piaca 2 százalékot zsugorodott 2021 utolsó negyedévében, éves szinten 9 százalékkal maradt el az előző évi eladásoktól – derült ... Read more »

Brad Pitt szerelmes, híres énekesnő rabolta el szívét

Hónapok óta mindenki azt találgatja, hogy Brad Pitt szíve szabad vagy foglalt, ám a legfrissebb hírek szerint már van egy kiszemeltje. © Vittorio Zunino Celotto/Getty Images Közeli források állítják, hogy ... Read more »

Németország segít: 5000 sisakot küldenek Ukrajnának

© Technológia: 444.hu Az ukrán főváros, Kijev polgármestere, az egykori boksz világbajnok, Vitalij Klicskó szerint viccnek is rossz a németek felajánlása, miszerint küldenek 5000 katonai sisakot Ukrajnának arra az esetre, ... Read more »

Koronavírus: lassan növekszik a kórházi betegek száma

© Technológia: 444.hu Közel húszezer új covidos fertőzöttel még magasabbra tört a járvány ötödik hulláma. A fertőzöttek száma önmagában keveset mond, annyira kevés tesztet végeznek, hogy ezúttal is 40 százaléka ... Read more »

A G7.hu újságírója nyerte a decemberi Minőségi Újságírás Díjat

© media1.hu Emellett, a hagyományokhoz hűen három további pályamunkát is kiemelt a Főszerkesztők Fóruma. Kiosztották a decemberi Minőségi Újságírás Díjat – közölte az elismerést odaítélő Főszerkesztők Fóruma a Facebookon. Mint ... Read more »

Saját bajtársait lőtte agyon egy ukrán katona

Agyonlőtte saját bajtársait egy ukrán katona, öt emberrel végzett, négy férfival és egy nővel. Az elkövető egy 20 éves fiatal, Artyemij Rjabcsuk, aki a belföldi műveletekért felelős nemzeti gárda kötelékében ... Read more »

Magyar labdarúgót igazolhat a Manchester City

© Technológia: Index.hu Sajtóhírek szerint a Manchester City és az MTK Budapest hamarosan megegyezhet a 17 éves tehetség, Vancsa Zalán átigazolásáról. A pletykák szerint pénteken már orvosi vizsgálatra utazhat Angliába ... Read more »

Sosem verték még el így az Indiana Pacerst

A Charlotte Hornets a nagyszerű napot kifogó Kelly Jr. Oubre vezérletével 158–126-ra nyert az Indiana Pacers vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján. A 158 pont idényrekord a ligában, ... Read more »

Emma Roberts kimondta, hogy vége - íme a legrövidebb ideig tartó sztárházasságok

Julia Roberts unokahúga több mint három év után szakított szerelmével, akivel egyébként már egy közös gyermekük is van. Nem volt túl hosszú életű a kapcsolat, ám Hollywoodban ez kicsit sem ... Read more »

Öt társát ölte meg egy katona egy ukrán rakétagyárnál

© Technológia: 444.hu Az Ukrán Nemzeti Gárda katonája eddig ismeretlen okból tüzet nyitott az őrökre egy közép-ukrajnai katonai létesítménynél, öten meghaltak – írja az Al Jazeera. Az incidens csütörtök hajnalban ... Read more »

Újra fellendülőben a taxis szektor

© Technológia: Index.hu Bár azt láthattuk, hogy 2020-ban a koronavírusnak köszönhetően közel 10 évvel ezelőtti szintre esett vissza a taxitársaságok bevétele, 2021-ben újra fellendült az iparág. A szakértők szerint a ... Read more »

Biden betartja szavát, fekete nő kerülhet az amerikai alkotmánybíróságba

© Technológia: Index.hu Eleget fog tenni ígéretének Joe Biden amerikai elnök, és amint lehetősége lesz rá, egy afroamerikai nőt fog jelölni az amerikai legfelsőbb bíróság szerepét betöltő alkotmánybíróságba – közölte ... Read more »

Nem adta vissza az automata a pénzét, rendőrt hívott a kunpeszéri férfi, sittre vágták

Tulajdonképpen saját magát buktatta le a 25 éves kunpeszéri férfi, aki kihívta a rendőrséget egy szigethalmi buszállomásra 2022. január 26-án éjjel, miután egy italautomatában 400 forintot bedobott, ám az nem ... Read more »

Novák Katalin reagált 12 évvel ezelőtti kijelentésére, miszerint hálás, amiért nem kórházi ápolóként él röhejes jövedelemből

© Technológia: 444.hu A köztársasági elnöknek készülő Novák Katalin a Mandinernek adott interjújában reagált a 444 egy cikkére, amelyben arról írtunk, hogy egykori blogjában úgy fogalmazott: „Hálás vagyok a sorsnak, ... Read more »

Drogközpont lehetett Pásztó – több száz millió forint értékű kábítószert találtak

© Technológia: Index.hu Több száz millió forintos drogfogás történt Pásztón, ahol közel 55 kilogrammnyi kábítószert foglalt le a rendőrség egy 52 éves férfi és 19 éves társa lakásán. Több száz ... Read more »

Teljes erővel terjed az omikron, továbbra is csúcson az új fertőzöttek száma

© Technológia: Index.hu Az elmúlt 24 órában 19 213 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Magyarországon 48 810 mintavétel alapján  – derül ki a kormányzati tájékoztató portál csütörtöki adataiból. A fertőzöttek száma ezzel ... Read more »

Az embertelen magyarországi körülményeket okolja legnagyobb sztárja sérülése miatt az izlandi kézilabdacsapat edzője

© Technológia: 444.hu Megsérült az izlandi kézilabda-válogatott legnagyobb sztárja, Aron Pálmarsson a Montenegró elleni, budapesti Európa-bajnoki meccsen. A csapat olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, Guðmundur Guðmundsson az izlandi médiának nyilatkozva az ... Read more »

A világ legnagyobb chipgyárát tervezi megépíteni az Intel Ohióban

© Technológia: Index.hu Az Ohio állam fővárosához, Columbushoz tartozó New Albany nevű agglomerációban építené fel az Amerikai Egyesült Államok és a világ legnagyobb félvezetőgyártó-központját az Intel. A cég az elkövetkező ... Read more »

Puszilkodó rablót fogtak Kelenföldön

© Technológia: Index.hu Úgy raboltak ki valakit a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, hogy az elkövető, gondolván a térfigyelő kamerákra, azt színlelte, hogy jóban van a sértettel és egy puszit is lenyomott ... Read more »

Drogközpont lehetett Pásztó – több százmillió forint értékű kábítószert találtak

© Technológia: Index.hu Több százmillió forintos drogfogás történt Pásztón, ahol közel 55 kilogrammnyi kábítószert foglalt le a rendőrség egy 52 éves férfi és 19 éves társa lakásán. Több százmillió forintnyi ... Read more »

Hatalmas borulás vetett véget egy C7-es Chevrolet Corvette Z06 karrierjének

© Motor1.com Magyarország Corvette borulás A Chevrolet Corvette C7 Z06 egy szörnyeteg tud lenni, ami könnyen elszabadulhat. Pontosan ez történik ezen a videón. A videót még a hónap elején töltötték ... Read more »

Puskás-Dallos Bogi a Sztárban sztárról: Nagyon vágyom arra, hogy férfi lehessek

Bár legutóbb zsűriként láthattuk, azonban most a TV2-n futó Sztárban sztárban próbál szerencsét Puskás-Dallos Bogi, aki a műsor sajtótájékoztatóján arról is beszámolt, hogy tesztelte le, megy-e neki a hangutánzás. Puskás-Dallos ... Read more »

Macaulay Culkin egy évvel fia születése után megtette, amit mindenki várt

Gratulálunk a sztárpárnak! © Kevin Mazur/Getty Images A Reszkessetek, betörők! egykori gyereksztárjának nem volt egyszerű élete. Macaulay Culkin fiatalon elvesztett több számára fontos személyt is, alkohol- és drogfüggőséggel küzdött, és ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic