Indonesien afslutter vanskelig eftersøgning efter vulkanudbrud

Redningsfolk har fundet yderligere en død efter den indonesiske vulkan Marapi gik i udbrud søndag 3. december på øen Sumatra.

Det siger de indonesiske myndigheder torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dødstallet stiger dermed fra 22 til 23. Tirsdag fandt redningsfolk ni lig under eftersøgningen, og dermed var der kun en enkelt person, som fortsat var meldt savnet.

De indonesiske myndigheder mener nu, at alle de vandrere, som har været savnede efter vulkanudbruddet, er fundet. Derfor indstiller myndighederne eftersøgningen.

Indsatsen for at finde og evakuere personer på Marapi er foregået under udfordrende forhold.

Således har regn og glatte veje samt flere små udbrud besværliggjort eftersøgningen.

Indonesiens Vulkanologiske Institut har siden 2011 advaret om, at det er usikkert at bestige vulkanen.

Det har instituttets chef, Hendra Gunawan, sagt til nyhedsbureauet Reuters.

– Anbefalingen var, at man ikke skulle bestige bjergtoppen, at ingen skulle bevæge sig inden for tre kilometer af krateret, lyder det.

Udbruddet er det mest dødbringende i Indonesien siden et i 1979, der dræbte 60 mennesker.

Øgruppen ligger i bæltet, som kaldes “ildringen”. Det er en betegnelse for et bælte af vulkaner, der ligger langs de asiatiske og amerikanske stillehavskyster.

Indonesien har næsten 130 aktive vulkaner.

Marapis seneste udbrud – før søndag – var i 2018. Her sendte vulkanen aske flere kilometer op i atmosfæren.

/ritzau/AFP

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World