In het Verenigd Koninkrijk wordt de ruwharige Fox Terriër "onder toezicht" geplaatst

In het Verenigd Koninkrijk wordt de ruwharige Fox Terriër “onder toezicht” geplaatst

De bekendste striphond aller tijden! Bobbie, Kuifjes trouwe metgezel, heeft de ruwharige Fox Terriër mega populair gemaakt. Een Fox Terrier is naar verluidt het resultaat van een kruising tussen de Bull Terriër en de Manchester Terriër.

Er waren verschillende beroemdheden te zien samen met hun Fox Terriers, zoals Albert Einstein, Clint Eastwood en Lucille Ball, die bekend stonden als fans van het ras.

Een populatie die blijft dalen

Toch wordt dit ras meer en meer verwaarloosd naarmate de jaren verstrijken. Onlangs heeft een bericht van de Daily Mail, aangetoond dat de populatie van de ruwharige Fox Terriërs in het Verenigd Koninkrijk drastisch afneemt.

Volgens de Kennel Club zijn er slechts 359 geboorten geteld in 2022, terwijl dat er 75 jaar geleden 8.000 waren. De situatie is zo erg dat het ras in het land onder “toezicht” is geplaatst.

Hoe zit het in Nederland?

In Nederland is het ras ook een stuk minder populair dan voorheen. Zo zijn er op Dutch Dog Data in 2022 enkel 53 ruwharige (draagharige) en 42 gladharige Fox Terriers geregistreerd.

De Nederlandse Foxterrier Club vertelde ons zelfs dat de gladharige Fox Terrier een aantal jaren geleden haast niet meer voorkwam in Nederland. Er zit echter weer een kleine groei in nadat de Club het ras volop aan het promoten is.

Lees ook: Argentijnse president Javier Milei kloont zijn Mastiff hond 5 keer

Waarom is de Fox Terrier minder populair?

Gevraagd naar deze zorgwekkende achteruitgang legt Bill Lambert , woordvoerder van de Kennel Club , uit dat dit verband houdt met “populaire cultuur, beroemdheden en de invloed van sociale netwerken die een zeer belangrijke rol kunnen spelen”.

Hij voegt eraan toe dat “veranderingen in levensstijl ook relevant kunnen zijn en dat, hoewel het een kleiner ras is, het veel zorg kan vergen om zijn kenmerkende vacht te behouden, wat misschien niet voor alle eigenaren geschikt is.”

Lees ook :

Een Golden Retriever zit verstopt tussen groep lookalikes: de video is te schattig voor woorden!

Hond krijgt een hartaanval: zonder aarzelen snijdt verzorger zijn oor open en redt zijn leven (video)

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World