Ilyen is van: kilépett a Jobbikból, csatlakozott a DK frakciójához

ilyen is van: kilépett a jobbikból, csatlakozott a dk frakciójához

Ilyen is van: kilépett a Jobbikból, csatlakozott a DK frakciójához

A Demokratikus Koalíció frakciócsoportjához csatlakozott egy Jobbikból kilépett miskolci önkormányzati képviselő.

„Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselő csatlakozni szeretett volna a Demokratikus Koalíció frakciócsoportjához, ezért 2022. november 15-én bejelentette, hogy kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, a mai naptól kezdve pedig a Demokratikus Koalíció frakciócsoportjának a tagja” – olvasható a DK közleményében.

A Gyurcsány Ferenc vezette párt üdvözli Szilágyi Szabolcs csatlakozását a DK frakciócsoportjához.

Szabolcs tíz éve elszántan dolgozik Miskolc jobbá tételéért, egyéni választókörzetében, az Avason kitartóan és hatékonyan képviseli az ott élők problémáit, küzd és harcol azért, hogy Miskolcnak ez a városrésze élhető, fejlődő, összetartó közösséggé váljon. Büszkék vagyunk rá, hogy ezt a jövőben a DK frakciócsoportjában teszi

– közölte a DK.

Szilágyi Szabolcs még november 16-án jelentette be a Facebook-oldalán, hogy kilépett a Jobbikból. Bejegyzésében azt írta, az utóbbi időben úgy érezte, hogy a tudására és a közel egy évtizedes képviselői tapasztalatára már egyre kevésbé van szükség, így világossá vált számára, hogy az útja és a Jobbiké szét kell, hogy váljon.

„Továbbra is hivatásomnak tekintem a közügyekkel való foglalkozást, független képviselőként a Velünk a Város frakció tagjaként kívánok tovább dolgozni Miskolcért, a miskolciakért. Azoknak a remek embereknek, akiket ebben a közösségben volt szerencsém megismerni, a továbbiakban is minden jót kívánok” – fogalmazott a közösségi oldalán.

Legfrissebb posztjában – amelyhez egy Dobrev Klárával való közös fotót is megosztott – a DK-hoz való csatlakozását indokolta meg.

Az előválasztás során ismerkedtem meg közelebbről a DK helyi közösségével, és már akkor látszott, hogy jól tudunk együtt dolgozni, hiszen Hegedűs Andrea országgyűlési képviselővel közösen próbáltuk felhívni a kormány és a közvélemény figyelmét a Miskolci Vízmű előtt álló problémákra. Ha egy évvel ezelőtt megfogadja a kormány a javaslatunkat a víziközműadó eltörlésére, most nem lenne ilyen nagy bajban a cég

– fejtette ki Szilágyi Szabolcs.

A DK frakciójához csatlakozó politikus többek között leszögezte, hogy még kisiskolás volt akkor, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, majd azt írta:

Nem kellett a tanáraim mellett tüntetni az utcán, mert zavartalanul folyhatott az oktatás, a tanárok által megválasztott tankönyvekből. Nem azt mondom, hogy minden tökéletes és hibátlan volt. Aki a politikában ezt állítja magáról, az egész egyszerűen hazudik. De arra a kérdésre, hogy »miért, a Gyurcsány jobb volt?« Ma az az egyértelmű válasz, hogy igen, jobb volt.

Nemrégiben Stummer János, a Jobbik volt alelnöke lépett be a Momentumba. Az ő indoka az volt, hogy úgy látja, „a Momentumban megértették, hogy ennek az országnak a jelenéről és jövőjéről csak őszintén lehet és érdemes beszélni”.

News Related

OTHER NEWS

Több mint 610 millió forintot értek ezek a számok

Több mint 610 millió forintot értek ezek a számok Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott hatoslottó-számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 6 ... Read more »

Most frissítse a telefonját, fontos újdonság érkezett

Most frissítse a telefonját, fontos újdonság érkezett Régóta várt, új funkcióval bővült az iPhone-okra elérhető Chrome-böngésző, mely mostantól lehetővé teszi, hogy a felhasználók a külső hivatkozásokat ne csak normál, hanem ... Read more »

Tömeges fókapusztulás a Kaszpi-tengerben

Fókatetemek a Kaszpi-tenger partjánál Mintegy 1700 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál – közölte az orosz szövetségi halászati ügynökség észak-kaukázusi területi igazgatósága. A tetemeket felboncolták, az állatok tömeges pusztulását valószínűleg ... Read more »

Szerződést kötött a Real Madriddal a klublegenda 13 éves fia!

Marcelo 13 éves fia, Enzo Alves szombaton aláírta első szerződését a Real Madriddal. A Királyi Gárda történetének legtöbb trófeáját nyerő futballista fia apjával ellentétben támadó, a Blancók U13-as csapatában pallérozódik, ... Read more »

Balesete volt Gerendás Péternek, kórházba került

Balesete volt Gerendás Péternek, kórházba került A színész a Facebookon jelentette be, hogy jelenleg „a János kórház vendégszeretetét” élvezi, miután egy színházi próbán balesetet szenvedett. Gerendás Péter azt írta, hogy ... Read more »

Figyelmeztet az NNK, drasztikusan romlik a levegő országszerte

Északkeleten romlott a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt, Sajószentpéteren már veszélyes a levegő minősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adataiból. Az NNK adatai szerint egészségtelen a ... Read more »

Ezt várja az Alpine vezérigazgatója Gaslytól

Pierre Gasly, Alpine A522 Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi bízik abban, hogy Pierre Gasly a következő szintre viheti a csapatot 2023-ban, ha az AlphaTaurinál látott műszaki vezetői szerepét áthozva segít ... Read more »

A gázárak ingadozása csuklóztatta a forintot

Az elmúlt napokban főleg a Fed és Kína mozgatta a tőzsdéket. A dollár gyengült, miután a Fed elnöke megerősítette, hogy a jegybanki kamatemelések üteme lassulni fog. Elemzők szerint ez elhozhatja ... Read more »

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a ... Read more »

Hétgólos rangadót nyert az MTK

A második helyen álló Pécsi MFC nem tudta kihasználni, hogy az éllovas Diósgyőri VTK szombaton kikapott, ugyanis a baranyai együttes is vereséget szenvedett a labdarúgó NB II 19. fordulójában. A ... Read more »

Az MSZP szabad oktatást és a kirúgott tanárok visszavételét követeli

Kunhalmi Ágnes szerint a legjobb gimnáziumból a legjobb tanárokat bocsátották el. Nemcsak hogy vissza kellene venni őket állásukba, de ideje lenne az ésszerű mértékű béremelésnek – jelentette ki az MSZP ... Read more »

Seidl: Az új szabályokkal véget ért a szerencsés dobogók korszaka

Press Conference Andreas Seidl, Team Principal, McLaren A Forma-1 idén új műszaki szabályzattal működik, de úgy néz ki, ahelyett, hogy ez összerázta volna a mezőnyt, csak még jobban bebetonozta a ... Read more »

Ezt nem mossák le: emberi ürüléket kentek egy lakás ajtajára a jászberényi időközin

Ezt nem mossák le: emberi ürüléket kentek egy lakás ajtajára a jászberényi időközin Emberi ürülékkel kenték be a jászberényi időközi önkormányzati választás egyik indulója édesanyjának a lakásajtaját. A hölgy a ... Read more »

Lewandowski vagy Benzema? Válaszd ki kedvenced! – GOAL50

Karim Benzema és Robert Lewandowski is nagyot küzdött azért, hogy megnyerje az Aranylabdát, azonban reális esélyesei a GOAL50-díjnak is. Az idei GOAL50 szavazáson az olvasóink véleményét várjuk, hogy eldönthessük kik ... Read more »

Havas eső zúdult Rómára, épületeket öntött el a villámárvíz

Havas eső zúdult Rómára, épületeket öntött el a villámárvíz Az olasz fővárosra a vasárnapra virradó éjszaka heves vihar csapott le, és a nagy mennyiségű csapadék elszigetelte a szicíliai Messina teljes ... Read more »

Gyászol a Ferrari

Gyászol a Ferrari Hosszan tartó súlyos betegség után, 73 éves korában meghalt a korábbi Forma-1-es versenyző, Patrick Tambay. A gyászhírt a családja erősítette meg, írta meg a Daily Mail. Tambay, ... Read more »

Borzalom: civileket akaszthattak fel az oroszok Luhanszkban közterületen, a fejükre húzott zsákkal, a nyakukban gyalázkodó feliratokkal

Szerhij Szternenko civil aktivista vasárnap Telegramra posztolt fotók kíséretében számolt be arról, hogy az orosz megszállók a lakosság elrettentésére állítólag civileket akasztottak fel kelet-ukrajnai Luhanszk megye területén. (A fotók rettenetesek, ... Read more »

Hétszáz veszélyeztetett fóka pusztult el egyszerre Oroszországban

Hétszáz veszélyeztetett fóka pusztult el egyszerre Oroszországban Mintegy hétszáz fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál – közölte a hétvégén a szövetségi halászati ügynökség (Roszribolovsztvo) észak-kaukázusi területi igazgatósága. A dagesztáni természeti ... Read more »

Víz alatti találkozás egy tizenhat éve meghalt őrült zsenivel

Víz alatti találkozás egy tizenhat éve meghalt őrült zsenivel Ritkán fut össze ennyi zseniális képzőművész, mint szombat délután az Akváriumban, a mindössze két órán át nyitva tartó Art Xmas kiállításon. ... Read more »

Mészárlás a ringben, jól mutat a korona a Cigánykirály fején

Mészárlás a ringben, jól mutat a korona a Cigánykirály fején Tíz menetig tartott, de már korábban véget kellett volna vetni a Tyson Fury–Derek Chisora mérkőzésnek, amelynek a tétje a WBC ... Read more »

„Ütött az óra, bedarál az úthenger”

Gőzerővel zakatol a propagandagépezet, csak nehogy homokszem kerüljön a fogaskerekek közé. Hiszen akkor sikeres egy program, ha minden óraműpontossággal, olajozottan működik, máskülönben egy új gazdasági mechanizmusra lenne szükség. De miért beszélünk ... Read more »

L. Simon László: Egy gumicsizmás kapus töprengése

L. Simon László: Egy gumicsizmás kapus töprengése November végén lehetetlen világos nappal hazaérni. Általában már besötétedik, amikor elindulok a múzeumból, s tudom, nem láthatom a lemenő nap fényében csillogó aranyhidat ... Read more »

Elhunyt a Ferrari és a Renault egykori Forma-1-es pilótája

Patrick Tambay Az AFP hírügynökségnek családja megerősítette a hírt, miszerint az egykori autóversenyző, Patrick Tambay vasárnap 73 évesen elhunyt. Tambay 1949. június 25-én született, 1977 és 1986 között 114 Forma-1-es ... Read more »

Különös dolog történik azokban a párkapcsolatokban, ahol az egyik fél hajlandó erre

A sebezhetőség táplálja a kettőtök közti bizalmat. Különös dolog történik azokban a párkapcsolatokban, ahol az egyik fél hajlandó erre A pszichológusok szerint rengeteg olyan módja van az emberi kapcsolódásnak, amelynek ... Read more »

Iránban felszámolták az erkölcsrendészetet

Iránban felszámolták az erkölcsrendészetet Vasárnap reggel még azt írtuk, pedzegetik, hogy változtatnak a kötelező kendőviselés szabályain az iszlamista országban, délutánra azonban az ország főügyésze, Mohammad Dzsafar Montazeri beszédének több részlete ... Read more »

Ezért cserélték le a ghánai támadót Uruguay ellen

Ahogy arról korábban beszámoltunk Ghána 2–0-ra kikapott utolsó csoportmérkőzésén Uruguaytól, így búcsúzott a tornától. A mérkőzés 21. percében André Ayew büntetőt hibázott, ami után nem sokkal a dél-amerikai ország lezárta ... Read more »

Miket művel az anyák többsége az alvó gyerekével?

Mit szólnál hozzá. ha reggel mikor felkelnél, más lenne a frizurád, friss lenne a manikűröd, hidratáltabb lenne a bőröd. A gyerekeink rendszerint ezeket mind tapasztalhatják. És még mik történhetnek az ... Read more »

Bajor közmédia: Az EU-s pénz nélkül Orbán Viktor soha nem lett volna ilyen hatalmas

Bajor közmédia: Az EU-s pénz nélkül Orbán Viktor soha nem lett volna ilyen hatalmas A magyar miniszterelnök kritikusai szerint Orbán Viktor veszélyes kettős játékot játszik, melyekkel gyengíti az Európai Unió ... Read more »

Állatvédelmi témahetet tartanak 120 ezer gyereknek

Állatvédelmi témahetet tartanak 120 ezer gyereknek Rendkívül nagy érdeklődés mellett, több mint 120 ezer gyerek részvételével indul hétfőn az Állatvédelmi témahét, amelynek fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter. A december 5. ... Read more »

A KórházSuli önkénteseinek segítségével írtak levelet az osztálytársaiknak a beteg gyerekek

A KórházSuli önkénteseinek segítségével írtak levelet az osztálytársaiknak a beteg gyerekek A KórházSuli önkéntesei idén a Mikulásnak szánt levelek mellett a beteg gyerekek osztálytársainak is segítettek üzenetet írni, hogy felhívják ... Read more »

Montoya: „Ha a McLarennél maradok, világbajnok lettem volna”

Juan Pablo Montoya, McLaren Mercedes MP4/20 A kolumbiai versenyző nagy reményekkel érkezett meg a királykategóriába az Egyesült Államokban elért sikereit követően, és először a Williamsnél kapott lehetőséget, ahol már rögtön ... Read more »

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány állami tulajdonba vegye a szakrendelőket

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány állami tulajdonba vegye a szakrendelőket A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket – jelentette ki Arató ... Read more »

Többfrontos vitát folytat a kormány: nem csak az olaj- és gázár kérdéses

Többfrontos vitát folytat a kormány: nem csak az olaj- és gázár kérdéses Nem csupán az olaj és gáz árának emelkedése ellen kell harcolnia a kormánynak, hanem az ellátás biztonságát is ... Read more »

Iványi Gábor egyházának iskolája tantermeket ajánlott fel az elbocsátott pedagógusoknak

Iványi Gábor egyházának iskolája tantermeket ajánlott fel az elbocsátott pedagógusoknak Tantermekkel segítené a kirúgott tanárokat Iványi Gábor egyházának iskolája. A végzős osztályok mellől elbocsátott pedagógusok a felajánlásnak köszönhetően segíthetnének a ... Read more »

Közel a visszatérés? – már Dél-Korea ellen visszatérhet a brazilok sztárja

Ahogy arról korábban beszámoltunk Neymar sérülés miatt nem lehetett ott a brazil válogatottban a Svájc és a Kamerun elleni csoportmrékőzésen. A futballista az első, Szerbia elleni összecsapáson szenvedett bokasérülést. Az ... Read more »

Gyurcsány Ferenc: Alakul a DK TV

Gyurcsány Ferenc: Alakul a DK TV Mint ismert, a Demokratikus Koalíció online adássorozata péntek este debütált, Gyurcsány Ferenc szerint erre azért volt szükség, hogy demokratikus nyilvánosságot biztosítva eljuttathassák ellenzéki véleményüket ... Read more »

Alec Baldwin felesége a könnyeit visszafojtva beszélt a tragédiáról

Alec Baldwin felesége a könnyeit visszafojtva beszélt a tragédiáról Hilaria Baldwin, Alec Baldwin felesége közölte, hogy egyáltalán nincsenek jól a forgatáson történt halálos baleset óta. A színész tavaly októberben sebesítette ... Read more »

Lappföldi módszerrel indítanák be a balatoni turizmust télen

Lappföldi módszerrel indítanák be a balatoni turizmust télen A balatoni térség turisztikai szakemberei úgy vélik, hogy a balatoni települések összefogásával, a finn modellhez hasonló Mikulás-projekttel jobban ki lehetne használni az ... Read more »

Williams: nem az aktuális versenyautónkra koncentráltunk idén

Jost Capito, CEO, Williams Racing, chats with Francois-Xavier Demaison, Technical Director, Williams Racing, another team member Az utóbbi évek eredményeit figyelembe véve akár mondhatnánk azt is, hogy jó szezont zárt ... Read more »

Az Iszlám Állam nevű terrorcsoport vállalta magára kabuli pakisztáni nagykövetség elleni támadást

Az Iszlám Állam nevű terrorcsoport vállalta magára kabuli pakisztáni nagykövetség elleni támadást Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a kabuli pakisztáni nagykövetség elleni támadásért. A merényletben egy pakisztáni biztonsági őr ... Read more »
Breaking thailand news, thai news, thailand news Verified News Story Network