Ikke de julegæster, man vil have forbi: Sådan holder du musene væk til vinter

ikke de julegæster, man vil have forbi: sådan holder du musene væk til vinter

Foto: @Pixabay / Pexels

Vinteren kan bringe uønskede gæster ind i dit hjem. Mus kan være mere af et problem i de koldere sæsoner, men heldigvis er der masser af nemme måder at holde dem væk på.

At se en mus løbe over gulvet kan give dig en forskrækkelse.

Men der kunne være en grund til, at dit hjem er blevet et yndet sted for mus – og heldigvis er der nogle humanitære måder at håndtere problemet på.

Når temperaturen falder, begynder mus at bevæge sig ind i vores hjem for at finde varme.

Mus, rotter og andre gnavere kan komme gennem et hul på størrelse med en femøre, hvilket gør det meget nemt at finde et indgangspunkt til dit hjem og finde et hyggeligt sted at etablere sig.

Råd fra eksperter

Når mus først er kommet ind i dit hjem, kan det være meget svært at slippe af med dem på grund af deres høje reproduktionsrate, men det er meget vigtigt ikke at bruge gift, da du er mere tilbøjelig til at skade en elsket eller kæledyr end at håndtere invasionen.

Heldigvis har skadedyrsbekæmpelseseksperter fra CleanKi delt nogle løsninger. Og det vigtigste er at forstå, hvad gnaveren ønsker – mad, varme og sikkerhed, alt det dit hjem giver.

I et onlineindlæg delte eksperten Paul nogle tips til at holde dem ude.

Først og fremmest skal du sørge for at holde dine affaldsbeholdere forseglet, og låget skal være lukket til enhver tid. På samme måde skal du aldrig efterlade noget indeholdende mad, som f.eks. en brødkasse, åben. Hvis mus har svært ved at få fat i mad, er de mindre tilbøjelige til at blive tiltrukket af et hjem.

Paul sagde: “Gnavere elsker et gratis og let måltid. Dette vil ofte være det, der først tilskynder dem til at komme ind i dit ejendom. Hvis du holder din mad forseglet og skjult, vil de ikke blive tilskyndet.”

Du bør også forsøge at holde din have pæn; det kan være meget nemt for mus at bygge rede blandt planter, blade og græs, hvilket derefter kan tilskynde dem til at gå ind i dit hjem.

Hvis du har klatrende blomster i din have, såsom klatreroser eller engelsk vedbend, så prøv at forhindre dem i at vokse nær dit hjem. Gnavere er fremragende klatrere og vil bruge planter til at få adgang til dit hus.

Forsegling af små åbninger

Endelig skal du forsøge at forsegle alle små kroge og sprækker.

Ifølge Paul kan en rotte komme ind i dit hjem gennem en revne så lille som to centimeter, og mus behøver kun et indgangspunkt på størrelse med en blyants bredde.

Kig rundt på din ejendom efter små områder, hvor gnavere muligvis kan få adgang, såsom rør eller vinduer.

Kilde: Mirror

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World