I verdens farligste konfliktområder stiger antallet af børn

I verdens farligste konfliktområder stiger antallet af børn
© Str/AFP På et år er antallet af børn, som lever i verdens farligste konfliktområder steget med 31 millioner børn. Det skyldes blandt andet, at konflikterne vokser sig geografisk større, forklarer Kristine Mærkedahl Jensen, som er international souschef i Red Barnet. (Arkivfoto).

Flere og flere børn lever i de farligste konfliktområder i verden.

I 2020 steg antallet af børn bosat i konfliktzoner til 193 millioner. Hvilket er en stigning på 20 procent fra 163 millioner børn året før.

Det viser en ny rapport fra Red Barnet. I rapporten beskrives forholdene for børn i krige og konflikter verden over.

Antallet af børn, som bor i konfliktområder er steget, fordi konflikterne varer i længere tid, og konflikterne breder sig over større geografiske områder. Dermed bliver flere menneskeliv påvirket.

Det forklarer Kristine Mærkedahl Jensen, som er international souschef i Red Barnet.

– I et land, som er præget af fattigdom og konflikter, kan en global pandemi være med til at forværre situationen.

– Vi har desværre udsigt til, at der kommer flere lande som eksempelvis Afghanistan, hvor ingen under 18 år er vokset op med andet end konflikt, fordi de langvarige konflikter ikke bliver løst, siger hun.

I rapporten fremgår det, at antallet af børn, som er bosat i farlige konfliktområder, er steget kraftigt indenfor det seneste år på grund af eskalerende vold i især Mozambique samt konflikterne i Afghanistan, DR Congo, Nigeria og Yemen.

Det store stigning fra 2019 til 2020 er særligt bekymrende, fordi FN har opfordret til global våbenhvile, forklarer Kristine Mærkedahl Jensen.

– Det er dybt bekymrende, at vi stadig ser denne her triste udvikling, at flere og flere børn bor i højkonfliktzoner, siger hun.

Hun mener, at en af de vigtigste årsager til udviklingen er, at ingen bliver stillet til ansvar for krænkelserne af børns rettigheder.

– Når der ikke er nogen, som bliver stillet til ansvar, så har de ansvarlige i konflikterne frit spil, alt imens børns fremtid bliver ødelagt.

– Det skal simpelthen have nogle konsekvenser, at man ødelægger børns fremtid, ellers kommer det ikke til at stoppe, siger hun.

Ifølge Kristine Mærkedahl Jensen, er det vigtigt, at det internationale samfund tager situationen seriøst og støtter organisationer, som ved, hvordan man bør sætte ind for at hjælpe børn i konfliktområder.

Organisationerne kan blandt andet hjælpe børnene og de unge med at få adgang til uddannelse og støtte genoprettende aktiviteter.

– Der kan gøres noget, hvis man sætter ordentligt ind.

– Så er det muligt, at få genskabt det fundament der skal til, for at børnene kan få en sund opvækst og en god fremtid, siger hun.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

PORTRÆT: Tennisromantikeren gik sin egen vej

© Stefan Wermuth/Reuters Frederik Løchte Nielsen (tv.) oplevede karrierens højdepunkt, da han sammen med Jonathan Marray vandt Wimbledon i 2012. (Arkivfoto) – Hvorfor i alverden satser du ikke alt på ... Read more »

Bernal er i intensiv behandling efter kollision med bus

© Marco Alpozzi/Scanpix Egan Bernal kommer ikke tilbage på cyklen lige med det samme efter et slemt styrt på cyklen på en træningstur. (Arkivfoto) Egan Bernal er blevet opereret efter ... Read more »

FN: 616 millioner skoleelever har betalt dyrt for pandemi

© James Arthur Gekiere/AFP Skolebørn med mundbind i den belgiske by Gent 6. december 2021. Over 616 millioner skoleelever verden over er stadig helt eller delvist ramt af skolenedlukninger, lyder ... Read more »

Martin Henriksen overvejer DF-fremtid: Partiet har forandret sig

© Bo Amstrup/Scanpix Martin Henriksen (DF) tabte formandsvalget i partiet, og han medgiver, at han ikke er stor fan af Morten Messerschmidt, der er ny formand. Tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen, ... Read more »

Anklager: Tiltalt for trafikdrab kørte som på en gokartbane

© Philip Davali/Scanpix Det er i retssal 1 i Københavns Byret, at en 24-årig mand tirsdag sidder tiltalt for køre 19-årige Emilie Hansen ihjel og derefter flygte fra stedet. (Arkivfoto) ... Read more »

Trods corona fortsætter Coloplast med at vokse

© Sarah Christine Nørgaard/Scanpix Medicoselskabet Coloplast er en stor virksomhed, som er en del af det ledende danske aktieindeks, C25. (Arkivfoto) Danske Coloplast, der fremstiller og sælger produkter inden for ... Read more »

Garvet DF-forhandler vil forlade Folketinget

Det nordjyske folketingsmedlem Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti forlader Folketinget, når der næste gang udskrives valg. Den 66-årige nordjyde meddeler tirsdag sine partifæller på Christiansborg, at han ikke genopstiller. Det ... Read more »

Messerschmidt er ked af at rivalen Henriksen dropper valg

Den nyvalgte formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, er “rigtig ked af”, at Martin Henriksen, der tabte formandsvalget i søndags, har meddelt, at han ikke stiller op til næste folketingsvalg. ... Read more »

Medie: Mette Frederiksen ventes at fjerne restriktioner

Statsminister Mette Frederiksen (S) ventes onsdag på et pressemøde at fortælle, at hun ønsker at ophæve alle restriktioner fra 31. januar. Det bekræfter flere unavngivne kilder over for Jyllands-Posten. Ifølge ... Read more »

Ricky Gervais vil gerne være vært på Oscar-uddelingen på én betingelse

© Gamereactor Ricky Gervais vil gerne være vært på Oscar-uddelingen på én betingelse Alt tyder på at årets Oscar-show kommer til at foregå live, og med en reel vært på ... Read more »

Mali beder Danmark om straks at trække soldater hjem

© Thomas Coex/AFP Styret i Mali forlanger mandag, at de danske soldater, som tidligere i januar ankom til landet, bliver hjemtaget. De omkring 100 udsendte fra Danmark indgår i den ... Read more »

Britisk politi undersøger fester i Boris Johnsons kontorer

© Ian Vogler/Scanpix Britisk politi siger tirsdag, at det er ved at efterforske en række sammenkomster, som fandt sted i premierminister Boris Johnsons kontorer i Downing Street under strenge coronanedlukninger ... Read more »

Medie: Mette F. er klar til at fjerne restriktioner

Statsminister Mette Frederiksen (S) ventes onsdag på et pressemøde at sige, at hun ønsker at få fjernet alle restriktioner fra 31. januar. Det bekræfter flere unavngivne kilder over for Jyllands-Posten. ... Read more »

Minister afviser forhandling: Snotdumt hvis V og K stemmer nej

© Philip Davali/Scanpix – De skal også lige kende deres besøgelsestid, og det bliver altså til april, siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om fire blå partier, som nægter ... Read more »

Hemmeligt dobbeltliv koster 3F-formand jobbet

© Henning Bagger/Scanpix Et hemmeligt dobbeltliv koster Per Christensen jobbet som formand for 3F. (Arkivfoto) 3F og Per Christensen har tirsdag indgået aftale om, at Per Christensen træder tilbage som ... Read more »

Privatlivet fældede fagforeningsbossen fra Aalborg

© Henning Bagger/Scanpix Per Christensen er fortid som formand for 3F, efter at afsløringer om hans privatliv har set dagens lys. (Arkivfoto) Tirsdag har ledelsen i 3F og formand Per ... Read more »

BLÅ BOG: Per Christensen er færdig som formand i 3F

Per Christensen er fortid som formand i 3F, efter at B.T. har beskrevet, hvordan han gennem en årrække har levet et dobbeltliv med forhold til flere kvinder på én gang. ... Read more »

Viborg-chef foretrækker hurtigt skift af træner

© Bo Amstrup/Scanpix Jesper Fredberg mener ikke, at det er optimalt at køre videre med Lars Friis (billedet) som træner, når han efter sæsonen skifter til AaB. (Arkivfoto) Superligaklubben Viborg ... Read more »

AaB-sportschef er afklaret med at vente på Lars Friis

© Ernst Van Norde/Scanpix Lars Friis rykker til en på papiret højere hylde, når han skifter jobbet som cheftræner i Viborg FF ud med et tilsvarende job i AaB fra ... Read more »

Barty knuser amerikaner og sætter muligt hattrick op

© William West/AFP Ashleigh Barty (th.) levnede ikke Jessica Pegula (tv.) skyggen af en chance for sejr i kvartfinalen ved Australian Open. Ashleigh Barty har ikke givet meget spænding til ... Read more »

Messerschmidt vil have Kofod til at indtræde i folketingsgruppen

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Dansk Folkepartis folketingsgruppe samles for første gang efter formandsvalget til gruppemøde tirsdag. Selv om europaparlamentariker Peter Kofod ikke er medlem af Folketinget, kommer han til at ... Read more »

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

© Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix (ARKIV) Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) på Kastellet i København, fredag den 29. november 2019. . (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) Københavns Byrets beslutning ... Read more »

FAKTA: 14 statuetter skal uddeles ved Bodilprisen

Filmen “Hvor kragerne vender” har fået hele ni nomineringer ved Bodilprisen, der uddeles 19. marts. Nedenfor kan du læse, hvilke film og skuespillere, der er nomineret i de forskellige kategorier. ... Read more »

Sag om insiderhandel rammer leder i stort selskab

© Unknown/Scanpix Et køb af aktier for 2,2 millioner kroner på Nasdaq OMX Copenhagen i foråret 2019 har ført til en straffesag om insiderhandel. (Arkivfoto) En mand i en fremtrædende ... Read more »

Per Christensen stopper som formand for fagforbundet 3F

3F og Per Christensen har tirsdag indgået aftale om, at Per Christensen træder tilbage som formand for fagforbundet. Det oplyser 3F i en pressemeddelelse. Fratrædelsen sker ifølge 3F efter gensidig ... Read more »

Hvor kragerne vender får ni nomineringer til Bodilprisen

© Philip Davali/Scanpix Jesper Groth var vært på Bodilprisen i 2020. I år er han nomineret i kategorien bedste mandlige birolle, men Annika Aakjær har værtstjansen. (Arkivfoto) Når Bodilpriserne uddeles ... Read more »

Biden bander for åben mikrofon af journalist i Det Hvide Hus

© Leah Millis/Reuters Præsident Joe Biden lytter her til et spørgsmål fra Fox News-journalisten Peter Doocy om inflation. USA’s præsident, Joe Biden, blev mandag fanget af en tændt mikrofon i ... Read more »

3F og Per Christensen indgår aftale om fratrædelse

3F’s ledelse og formand Per Christensen har indgået aftale om, at formanden fratræder sin stilling efter afsløringer om hans privatliv. Det oplyser 3F. Read more »

Krarup langer ud efter Kjærsgaard og overvejer DF-fremtid

Folketingsmedlem Marie Krarup (DF) overvejede allerede under formandsvalgkampen i Dansk Folkeparti sin fremtid i partiet, og det gør hun også efter søndagens ekstraordinære årsmøde, hvor Morten Messerschmidt blev valgt som ... Read more »

Kort før OL: Kun ishockey har coronakrise

© Jeffrey Swinger/Scanpix Viktor Hald Thorup er en af de danske OL-atleter, der er med på det første atletfly til Beijing på torsdag. Problemerne med coronasmitte i den danske delegation ... Read more »

Drenge anholdt for at overfalde 15-årig med kniv

En 15-årig dreng blødte voldsomt, da han i december sidste år blev overfaldet med kniv på Gammel Køge Landevej i København. Nu har politiet anholdt fire unge i alderen 15 ... Read more »

Badmintonstjerne får ophævet karantæne efter krisemøde

© Dita Alangkara/Scanpix Lee Zii Jias karantæne efter bruddet med Malaysias forbund er blevet annulleret, fortæller spilleren. (Arkivfoto) Presset fra badmintonkolleger over det meste af verden ser ud til at ... Read more »

Blå blok kræver ny forhandling med regeringen om arbejdskraft

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix – Når regeringen fremsætter deres forsalg, så har vi to forslag over for hinanden. Der er ikke flertal for nogen af dem, og så kunne det ... Read more »

To mænd anholdt for drab på mand fundet livløs på sti

© Henning Bagger/Scanpix To mænd fremstilles tirsdag i grundlovsforhør i Glostrup. De sigtes for drab. (Arkivfoto) Efter flere måneder er der nu kommet skred i sagen om drabet på en ... Read more »

3F-formand får opbakning op til krisemøde

Tirsdag formiddag er flere medlemmer af 3F’s hovedbestyrelse mødt op på fagforeningens hovedkontor i København. Årsagen er, at der er indkaldt til ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde, efter at B.T. har kunnet fortælle ... Read more »

Kofod om Malis afvisning: Der er hård diplomatisk diskussion

Det vækker undren hos den danske regering, at danske specialstyrker ikke er velkomne i Mali. De er nemlig indsat efter en klar invitation fra Mali, hvor en dobbelt kupmager sidder ... Read more »

AaB ansætter Lars Friis som ny træner fra august

© Bo Amstrup/Scanpix Lars Friis i spidsen for Viborg FF i en kamp mod OB i september 2021. Fra august skal Lars Friis træne AaB. (Arkivfoto) AaB har ansat Viborg-træner ... Read more »

Will Arnett er på banen med ny krimikomedie "Murderville"

Will Arnett har medvirket i utallige geniale komediefilm og serier – blandt andet Arrested Development, BoJack Horseman og The Lego Batman Movie. Nu er han klar til at gå til ... Read more »

Meldinger om nye missilaffyringer fra Nordkorea

© Kcna/Reuters Taktisk missil affyret i Nordkorea tidligere i denne måned. Nordkorea affyrede formentligt tirsdag endnu to missiler ved en femte testaffyring i denne måned, oplyser militære kilder i Sydkorea ... Read more »

Ellemann: Coronarestriktioner bør være fortid

Efter at danskerne i snart to år har måtte leve med mundbind, coronapas og skiftevise nedlukninger, bør det snart få en ende. Det siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. Han mener, ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic