Hyundai Norge: Kun elbiler fra 2023

Modellen Santa Fe har allerede tatt adjø med Norge. Snart følger Tucson etter. Deretter skal det kun handle om elbiler for Hyundai Norge.

Norge er verdens aller mest elbiltette land målt etter antall innbyggere, og stadig flere bytter ut sin gamle bensin- eller dieselbil med en ny elbil. Det er nå registrert 600.000 elbiler her hjemme, og tallet stiger for hver eneste dag.

Om vi titter over på registreringsstatistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), viser den helt klart utviklingen vi allerede har hatt noen år.

Av de 20 mest populære nybilene i Norge så langt i 2022, er det kun to modeller som ikke er mulig å få i en helelektrisk versjon. Begge hører hjemme hos Toyota, og Yaris er så langt den 8. mest populære nybilen og Rav4 den 9. mest populære.

OFV-statistikken viser at elbilene så langt har en markedsandel på 77,5 prosent, mens de andre typene som inkluderer hybrider, bensinbiler og dieselbiler, kun har stått bak 22,5 prosent av nybilsalget.

Over hos Hyundai Norge tilbyr de både elbiler og hybrider, men de som skal ha en av den sistnevnte kategorien må kjappe seg. Ladehybriden Sante Fe har allerede takket for seg, og en annen ladbar hybrid, Santa Fe, nærmer seg slutten.

‒ Vi har allerede bestilt og mottatt de siste ladbare hybridene for det norske markedet, og Santa Fe Plug-in Hybrid er allerede sluttsolgt, sier Øyvind Knudsen, Product & PR Manager hos Hyundai Motor Norway.

‒ Dermed gjenstår Tucson Plug-in Hybrid, hvor det fortsatt finnes noen tilgjengelige biler rundt om i landet, og som selges til lageret er tomt. Med andre ord vil vi kun selge elbiler i Norge fra starten av 2023.

Hyundais første elbil, kun kalt Ioniq Electric, kom allerede i 2016. Men det var elbilversjonen av Kona-modellen som virkelig viste hvilket potensiale elbiler faktisk har, og denne gikk inn i produksjon i 2018.

Siden har Hyundai satt alle kluter til når det kommer til elbilutvikling, og satstingen er så seriøs at de har kommet med en ny serie som skal huse de rene elbilene. Dette er Ioniq-serien, som altså ikke må forveksles med modellen Ioniq Electric som også er i ferd med å fases ut.

Den første rene elbilen har for lengst kommet, nemlig Ioniq 5.

Elbilen er inspirert av konseptet som førte til den aller første egenlagde bilen tilbake i 1975, Hyundai Pony, og har blant annet dratt en unik trippel i kåringen av årets bil i verden. Der vant den både hovedprisen, prisen for årets elbil og designprisen.

Denne skal følges opp av Ioniq 6, en større sedan som akkurat er vist fram.

Slik ser den ut:

hyundai norge: kun elbiler fra 2023

Hyundai Norge: Kun elbiler fra 2023

Ioniq 6 kommer til neste år, og blir dermed en del av sortimentet til Hyundai Norge som består av Ioniq 5, Kona Electric og hydrogenbilen Nexo.

‒ Norge er en spydspiss for den globale elbilutviklingen, og Hyundai er allerede et av de største elbilmerkene i Europa, sier Knudsen.

‒ Her hjemme har vi de siste årene hatt en elbilandel på 90 prosent eller mer, og vi har oppnådd stor suksess med både Ioniq Electric, Kona Electric og Ioniq 5. Når vi nå lanserer stadig nye attraktive elbiler, som teknologisk ligger helt i tet, er det naturlig for oss å ta steget til å kun selge elbiler.

I likhet med flere andre merker satser også Hyundai ganske hardt på motorsport, som jo er en ypperlig utviklingsarena. De er blant annet med i rally-VM, slik også Toyota er.

Dette smitter over på de vanlige modellene, og ingen fare ‒ også elbilenes skal få sine litt mer potente og motorsportinspirerte utgaver.

‒ Neste år kommer den første elektriske N-bilen, Ioniq 5 N, som betyr at vi utvider helelektriske biler til også å omfatte performance, sier Knudsen.

‒ I løpet av de neste få årene vil elbilporteføljen fortsette å vokse kraftig, lover han.

Så det er absolutt ingen krise over hos Hyundai Norge nå som den siste ikke-elbil-modellen er i ferd med å forsvinne inn i solnedgangen.

For i soloppgangen venter stadig nye elbiler, slik som kommende Ioniq 6.

hyundai norge: kun elbiler fra 2023

  Innlegget Hyundai Norge: Kun elbiler fra 2023 dukket først opp på Bil24.no.

  News Related

  OTHER NEWS

  Tenåring siktet for medvirkning til drapet på gravid kvinne i Danmark

  Tenåringen ble pågrepet torsdag morgen og brakt til avhør, men senere løslatt. Samtidig er han fortsatt siktet. Det er uklart hvordan politiet mener at 18-åringen har vært innblandet i det ... Read more »

  Raser mot VM-arrangørens tribuneshow: – Jeg hater det!

  SUPPORTERHJERTE: Den argentinske fansen skapte et voldsomt liv på containerarenaen 974 Stadium. Raser mot VM-arrangørens tribuneshow: − Jeg hater det! DOHA (VG) Falske fans og tomme tribuner var frykten før fotball-VM ... Read more »

  TV 2: NFF og LSK går mot samarbeid om utbedret treningsanlegg

  – Dialogen er svært god, og vi forventer en relativt snarlig avklaring, sier direktør for kommunikasjon i NFF Gro Tvedt Anderssen til kanalen. Fotballforbundet har i lang tid ønsket seg ... Read more »

  Får full Wijnaldum-behandling

  Før sesongen sørget Barcelona for å overtale Franck Kessie til ikke å forlenge med AC Milan, suksess videre for den ivorianske landslagsspilleren lå på Camp Nou. Midtbanespilleren signerte som free ... Read more »

  Formel 1: Kina Grand Prix er avlyst

  – Det kinesiske Grand Prix i 2023 vil ikke finne sted på grunn av de pågående problemene som er forårsaket av koronapandemien, skriver Formel 1 på Twitter. koronasmitten er sterkt økende ... Read more »

  Weng på pallen etter tidelsdrama

  OPPTUR: Heidi Weng er strålende fornøyd med tredjeplassen på Lillehammer. Weng på pallen etter tidelsdrama LILLEHAMMER/OSLO (Nettavisen): Amerikanske Jessica Diggins vant med tiden 23,59,5 – 3,8 sekunder foran Katharina Hennig ... Read more »

  Diggins best på Lillehammer – sterk Weng på 3.-plass

  Diggins kunne gå på tidene til de argeste konkurrentene. Tyske Katharina Hennig ledet ganske mye av rennet, men hun holdt ikke helt hjem. Det var snaut fire sekunder opp til ... Read more »

  PST får nytt verktøy: Kan lagre ytringer fra åpent nett

  SKAL PÅ NETT: Hedvig Moe, assisterende sjef i PST, forklarer hva sikkerhetstjenesten får lov til og ikke lov til etter at regjeringen nå justerer PSTs hjemler. PST får nytt verktøy: ... Read more »

  Person kritisk skadd etter frontkollisjon i Ørsta

  Politiet melder om trafikkuhell på E39 ved Flyplasskrysset i Hovdebygda fredag morgen. To biler er involvert i en frontkollisjon, skriver Sunnmørsposten. – Den ene personen er foreløpig vurdert kritisk skadd ... Read more »

  Jessie Diggins best på Lillehammer – sterk Heidi Weng på 3.-plass

  Diggins kunne gå på tidene til de argeste konkurrentene. Tyske Katharina Hennig ledet ganske mye av rennet, men hun holdt ikke helt hjem. Weng gikk et knalløp og ble nummer ... Read more »

  VAR-bilder ikke vist på TV: - Jeg skjønner det ikke

  VAR-bilder ikke vist på TV: − Jeg skjønner det ikke Fflere at FIFA deler VAR-bildene av en av VMs mest omdiskuterte hendelser med omverdenen. Publisert: 02.12.22 kl. 10:55 Oppdatert: 02.12.22 kl. ... Read more »

  Støre får nye statssekretærer

  Thoner og Hølleland ble utnevnt som statssekretærer av Kongen i statsråd fredag. Hølleland kommer fra Kunnskapsdepartementet. De to nye statssekretærene erstatter Tale Benedikte Jordbakke og Siri Storstein Hytten, som slutter. ... Read more »

  Elabdellaoui på vei til Bodø – nærmer seg overgang til Bodø/Glimt

  Elabdellaoui på vei til Bodø – nærmer seg overgang til Bodø/Glimt Se øyeblikket Norge-profilen observeres på flyplassen i videovinduet øverst! Nettavisen vet at Omar Elabdellaoui (30) landet i Bodø fredag ... Read more »

  Ikke forvent noen Quantic Dream-filmatiseringer med det første

  Ikke forvent noen Quantic Dream-filmatiseringer med det første Hele ideen med Quantic Dream sine spill har vært å gi tilby spilleren en interaktiv film der man kan påvirke handlingen gjennom ... Read more »

  Nedslående beskjed for Johannes Høsflot Klæbo

  Den norske langrennsløperen Johannes Høsflot Klæbo (26) er uten tvil en våre største stjerner i skisporet. Det beviste han igjen forrige helg på verdenscupen i Ruka. Der stakk Klæbo av ... Read more »

  Tretten bru kollapset trolig grunnet dårlig kapasitet på diagonalene

  Kommisjonen har ennå ikke kommet helt til bunns i hvorfor Tretten bru kollapset den 15. august, men skriver at foreløpige undersøkelser understøtter den innledende hypotesen om at kollapsen skyldtes brudd ... Read more »

  Tysk ekspert vitnet om DNA-jakten i Tengs-saken

  Professor Walther Parson under rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Tysk ekspert vitnet ... Read more »

  Se oss spille den første timen av The Callisto Protocol i dagens livestream

  Se oss spille den første timen av The Callisto Protocol i dagens livestream I dag er en ganske stor dag for spill. ikke bare debuterte Marvel’s Midnight Suns, men det ... Read more »

  Fine skussmål til «Høyt» i Storbritannia

  «Høyt. En reise i Himalaya» høster svært gode kritikker i Storbritannia, melder forlaget Kagge om boka. Den har et totalopplag pÃ¥ 38 000 eksemplarer i Norge og fikk blant annet fire ... Read more »

  Kong Harald i sorg – sender sine dypeste kondolanser

  Tidligere denne uken ble det kjent at Jiang Zemin, tidligere president i Kina, er død. Jiang Zemin ble født i 1926 i en landsby øst i landet, sønn av en ... Read more »

  Medier: Omar Elabdellaoui blir Bodø/Glimt-spiller

  Medier: Omar Elabdellaoui blir Bodø/Glimt-spiller Medier: Omar Elabdellaoui blir Bodø/Glimt-spiller Fotballspiller Omar Elabdellaoui (30) er ifølge TV 2 og Nettavisen enig om en kontrakt med eliteserieklubben Bodø/Glimt. Publisert: 02.12.22 kl. ... Read more »

  Mahsa Vahdat har musikken som kampmiddel: – De kan ikke sette en sang i bur

  Mahsa Vahdat protesterer mot regimet på sin måte, gjennom musikken. Der synger hun ut – noe hun ikke har lov til i hjemlandet Iran, hvor kvinner ikke får opptre offentlig. ... Read more »

  Åpnet riksadvokaten døren for alle?

  – Politiet er en etat med relevant erfaring som bør lyttes til. Svært mange politiansatte har erfaringer med at rus i mange sammenhenger har store følger/konsekvenser utover «selvskading», skriver kronikkforfatterne. ... Read more »

  Silo revnet på Romerike

  Øst politidistrikt meldte om saken rett etter klokka halv elleve fredag formiddag. Siloen ligger i Tretjerndalsveien. – Det startet med en melding om eksplosjon, men det framstår som å være ... Read more »

  Bengt Eriksen blir trener for fjerdedivisjonsklubb

  NY JOBB: Her er Bengt Eriksen, sportslig leder Bjørn Opdahl (til venstre) og styreleder i JIF fotball Geir Ivar Sæthren (til høyre). Bengt Eriksen blir trener for fjerdedivisjonsklubb Bengt Eriksen ... Read more »

  Traileren til «Julestorm» har meldt seg

  Nå er regissør Sørensen på banen igjen med «Julestorm», en ny juleserie fra Netflix, der Sørensen også har vært involvert i manusskrivingen – sammen med Lars Saabye Christensen og Jan ... Read more »

  Kong Harald med kondolanse til Xi

  – På vegne av meg selv og det norske folk sender jeg min dypeste kondolanse, og spør deg om å formidle mine kondolanser og min sympati til hans familie og ... Read more »

  Nintendo slipper Pokémon Scarlet/Violet-oppdatering og ber om unnskyldning

  Nintendo slipper Pokémon Scarlet/Violet-oppdatering og ber om unnskyldning Selv om Nintendo i utgangspunktet hevdet at de ikke hadde fått noen negativ tilbakemeldinger på den tekniske tilstanden til Pokémon Scarlet/Violet, har ... Read more »

  Silo har eksplodert på Romerike

  Silo har eksplodert på Romerike To personer får helsehjelp etter at silo eksploderte på Frogner på Romerike fredag formiddag. Publisert: 02.12.22 kl. 10:48 Oppdatert: 02.12.22 kl. 11:00 – Alle i ... Read more »

  Kombinert: Westvold Hansen i klar ledelse etter hoppdelen

  Gyda Westvold Hansen valgte å hoppe fra en avsats lavere fart enn konkurrentene og smalt til med 101 meter. Hun fikk 134,3 poeng og går ut 12 sekunder foran nærmeste ... Read more »

  Hadia Tajik meldte flytting til foreldrene: Stortinget dekket pendlerreiser

  Hadia Tajik meldte flytting til foreldrene: Stortinget dekket pendlerreiser Stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) gikk tidligere år av som statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet etter avsløringer om at hun søkte om ... Read more »

  Det umenneskelige under lupen i ny politiserie

  Det er et av spørsmålene som reiser seg når man ser politiserien «The calling», skapt av David E. Kelley – og delvis regissert av Oscar-vinner Barry Levinson. Politimannen Avraham i ... Read more »

  OUS-styret vedtok å legge ned Ullevål sykehus

  Styret gjorde vedtaket fredag formiddag, melder NRK. De ansattes representanter stemte imot. De omstridte planene skal nå godkjennes av Helse sør-øst, noe som etter planen skjer 16. desember. Planene som ble ... Read more »

  Småsyk Klæbo står over 10-kilometeren i Lillehammer

  Johannes Høsflot Klæbo vant jaktstarten i Ruka søndag. Skiforbundet opplyser i en pressemelding at det dreier seg om «murring i halsen» og at det ikke er snakk om corona. Planen ... Read more »

  Ge (19) gruet seg til spisepausen når alle tok frem matpakken

  ALENE: Ge Zhang (19) kom til Norge som seksåring. Hun har også kjent på utenforskap, som kommer frem i rapporten til Røde Kors. Ge (19) gruet seg til spisepausen når ... Read more »

  Top Gear har valgt sine favoritter

  Det handler faktisk ikke bare om superbiler når Top Gear deler ut sine priser for 2022, men disse dominerer selvsagt en slik liste. Selv om den trivelige trioen Jeremy Clarkson, ... Read more »

  Sikter høyt: Henter inn nok en Liverpool-trener

  I oktober takket Michael Beale nei til Premier League-jobb hos Wolverhampton. Treneren ville til verdens tøffeste liga, men det skulle han gjøre med QPR for egen maskin. I overgangen til ... Read more »

  Aktor ber om seks måneders fengsel for tiltalt kvinne etter hundeangrep

  Påtalemyndigheten mener det er påfallende at den tiltalte kvinnen har hatt fokus på hunden sin og ikke på barnet, skriver NRK. – Et barn blir født hjelpeløst uten mulighet til ... Read more »

  Gled deg: Vi låser opp 35 av de mest populære tingene i Fordelssonen

  Torsdag 8. desember 2022 fjerner vi låsen på det mest populære innholdet i Fordelssonen slik at du fritt kan laste ned e-bøker, veiledninger og se videoer. Mann ser på dataskjerm ... Read more »

  Opplysninger til VG: Drapssiktet på overvåkningsbilde med våpen

  ÅSTED: En ung mann ble skutt og drept på Grønland i Oslo natt til søndag. Opplysninger til VG: Drapssiktet på overvåkningsbilde med våpen Få meter fra åstedet på Grønland i ... Read more »
  Breaking thailand news, thai news, thailand news Verified News Story Network