Hunde myrdet i hobetal: Denne ingrediens var årsagen

hunde myrdet i hobetal: denne ingrediens var årsagen

Foto: Shutterstock

Over 30 hunde, grundig trænet til at snuse sig frem til de værdifulde trøfler, der vokser under jorden nær de fugtige og mugne rødder af træer i de landlige regioner Abruzzo og Molise i det centrale Italien, blev forgiftet sidste weekend, ifølge det lokale Carabinieri-politis animal protection unit. Det skriver mediet CNN.

I jagten på trøfler havde hundene spist kødboller, der var krydret med det, der formodes at være metaldehyd og stryknin, og som strategisk var skjult, hvor hundene ville finde dem, uden for ejernes synsfelt.

Det er ikke første gang, at trøffelhunde er blevet ofre i jagten på madlavningens guldknolde. Omkring 10 trøffelhunde bliver i gennemsnit dræbt hvert år i Italien, fortæller dyrebeskyttelsesgrupper. Antallet kan være højere, da mange dødsfald ikke bliver rapporteret.

Læs også

Så voldsomme dødsfald kaster en skygge over det multimillion-dollar-netværk af jægere og handlende, der leverer italienske hvide trøfler til nogle af verdens mest eksklusive restauranter. De rejser også spørgsmål om en af Italiens mindst regulerede traditionelle produktsektorer.

Alt dette kommer på et tidspunkt, hvor ændrede vejrforhold som følge af klimakrisen mindsker forsyningerne af trøfler og presser priserne opad. Hvide trøfler har brug for fugtige, mugne skove og marker for at trives, og rekordvarme og kvælende tørke har påvirket denne sæson mere end nogensinde i Italien.

I mellemtiden er den globale efterspørgsel efter den stærkt duftende knold steget markant i de senere år og har fået priserne til at stige. En jæger med en dygtig trøffelhund kan tjene tusindvis af dollars om dagen under trøffelsæsonen, der normalt løber fra september til november. Med en aktuel markedspris på 2.200 dollars pr. pund (knap 1500 kr. pr. halvkilo) er den hvide trøffel en af de dyreste fødevarer i verden.

Mysteriet om, hvem der står bag forgiftningerne, er det virkelige mysterium i denne sag, hvor forskellige aktører i trøffel leverandørkæden beskylder hinanden. Politiet har bekræftet, at ofrene alle var hunde fra andre dele af landet, der var kommet til området, efter at der for nylig var fundet store hvide trøfler.

Der er iværksat en undersøgelse over dødsfaldene, men indtil videre er der ikke blevet anholdt eller dømt nogen for tidligere hundedrab.

Italian Association for Animal Protection and Environment, også kaldet AIDAA, udtaler; “Tredive hunde, der dør på få dage, er en massakre, og vi mener, at det er passende, at trøffeljægerne åbner munden med det de ved, fordi vi tror, at nogle af dem har mere end én mistanke om navnet på bagmanden eller bagmændene bag massakren…”

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World