Hoogste rente spaardeposito zakt onder de 4 procent, ziet Geld.nl

hoogste rente spaardeposito zakt onder de 4 procent, ziet geld.nl

Hoogste rente spaardeposito zakt onder de 4 procent, ziet Geld.nl

EINDHOVEN (ANP) – Wie zijn geld voor langere tijd wil vastzetten in een spaardeposito krijgt niet meer zo’n hoge rente als voorheen. De hoogste rente op een spaardeposito ligt voor het eerst sinds juni 2023 weer onder de 4 procent, signaleert de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Door deze rente te verlagen lopen banken vooruit op de Europese Centrale Bank (ECB) die waarschijnlijk later dit jaar zijn rentetarieven gaat verlagen, legt deskundige Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. “Omdat de beleggers al langer het vertrouwen hebben dat de inflatie daalt en laag blijft, zijn ook de kapitaalmarktrentes al een tijdje lager.”

Volgens Geld.nl dalen de rentes op spaardeposito’s al sinds november. Maar in januari kwam de daling in een stroomversnelling. Sindsdien verlagen elke dag wel enkele banken hun depositorentes, ziet de vergelijkingssite. “We verwachten dat de depositorentes de komende tijd verder dalen”, aldus Bulthuis.

De ECB had zijn rentetarieven eerder flink opgevoerd om de hoge inflatie te bestrijden. Maar door een reeks renteverhogingen van de ECB is de inflatie nu veel minder hoog dan tijdens de piek in 2022. Mogelijk gaat de rente dit jaar weer naar beneden, maar de centrale bank is voorzichtig met aangeven wanneer dit precies kan.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World