Hoge temperaturen, weinig sneeuw in Alpen: 'Maar er is hoop'

hoge temperaturen, weinig sneeuw in alpen: 'maar er is hoop'

Bern, Zwitserland.

Wie deze week de krokusvakantie wil doorbrengen op de ski’s in de Alpen, zal het vooral moeten doen met zachte temperaturen. Met een paar graden boven 0 moet je vooral hoger zijn om echt goed te kunnen skiën, zegt meteoroloog Marc de Jong van Buienradar. “De omstandigheden zijn niet ideaal, maar er is hoop op een betere sneeuwsituatie.”

Het weer kan deze week beste omschreven worden als wisselvallig. Een combinatie van zon, wolken, regen en sneeuw valt te verwachten. Afgelopen weekend is er best wat sneeuw gevallen, zegt De Jong.

In het oosten van Zwitserland en het westen van Frankrijk lijkt het de komende dagen droog te blijven, met af en toe wat ruimte voor de zon. “Morgen zal het in de Alpen in de ochtend vooral vriezen, dus dan is het aangeraden om vroeg de piste op te gaan.”

Deze week zal het qua sneeuw tegenvallen, stelt De Jong. “Tot zo’n 1200 meter ligt er niet veel. Ga je wat hoger naar de 1500 meter, dan is het wel wit gekleurd.” De temperaturen zullen de rest van de week ook langzaam stijgen en de 0-gradengrens ligt daardoor doorgaans boven de 2000 meter. “De temperaturen blijven hoog voor deze tijd van het jaar.”

Groene pistes

De sneeuw die wel valt, zal door de regen ook niet lang blijven liggen met groene pistes als gevolg. Donderdag stijgt de temperatuur naar zo’n 10 tot 11 graden in de Alpen. Vanaf het weekend komen er dan meer regen- en sneeuwbuien aan en lijken de temperaturen weer wat te gaan dalen. “Dit is nog onzeker, maar op lange termijn lijken de condities wel te gaan verbeteren en is er hoop op een betere sneeuwsituatie.”

Dat februari een zachte maand is tot nu toe, is ook in Nederland te merken. Komende donderdag kan het hier lokaal 14 tot 15 graden worden. Af en toe komt de zon tevoorschijn, maar mogelijk ook wat regen.

“Waar het normaal ongeveer 7 graden overdag moet zijn, is het nu extreem zacht qua temperatuur. We hebben af en toe zelfs nachten met 10 graden, terwijl het dan net iets boven 0 moet zijn.” Daarmee lijkt ook hier in Nederland weinig zicht te zijn op echt winterweer.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World