Hjemmebanefordel nærmer sig tidligere niveau i Superligaen

Hjemmebanefordel nærmer sig tidligere niveau i Superligaen
© Henning Bagger/Scanpix FC Midtjylland har været det bedste hjemmehold i efteråret målt på pointsnit. (Arkivfoto)

Efterårssæsonen i Superligaen nåede mandag sin afslutning, da Vejle og FC Midtjylland fik et point hver efter 1-1 i Nørreskoven.

102 kampe er der blevet spillet i landets bedste fodboldrække på denne side af sommerpausen. I dem alle har der været mulighed for at have fyldte tribuner, og kigger man på holdenes pointsnit på hjemme- og udebane, begynder tallene at ligne dem fra før coronapandemien.

I efteråret har superligaholdene i gennemsnit fået 1,49 point i hver hjemmekamp, mens det på udebane er blevet til 1,2 point per kamp.

I de cirka tre en halv sæson op til det smitsomme virus gjorde sit indtog og satte Superligaen på pause i foråret 2020, fik holdene i gennemsnit 1,64 point på hjemmebane og 1,16 på udebane.

Men hjemmebanefordelen blev mindre, da tilskuerne på grund af pandemien blev forvist til egne sofaer eller kun var til stede i meget begrænset omfang.

Foran de mere eller mindre tomme tribuner fik superligaholdene 1,41 point per hjemmekamp, mens de på udebane fik 1,31.

Da tilskuerne så fik lov til at komme tilbage skete der en boost-effekt. I de kampe frem til udgangen af sidste sæson, hvor der måtte være mange tilskuere til stede, var hjemmeholdene overlegne og tog 1,84 point per hjemmekamp. Udeholdene fik blot 0,95.

Men i 2021/22-sæsonen, hvor der bortset fra runderne inden 1. august, hvor udeholdenes fans stadig ikke måtte rejse med til kampe, har været normaltilstande på Superligaens stadioner, har pointforskellen altså udjævnet sig lidt igen.

FC Midtjylland og Brøndby har været de bedste hjemmehold og har i gennemsnit taget henholdsvis 2,25 og 2,22 point for hver kamp i egen hule.

Oprykkerne fra Viborg har været de dårligste på hjemmebane med kun 0,78 point per kamp.

På udebane har FC København været stærkest. 2,22 point har hovedstadsklubben i gennemsnit taget med sig hjem fra hver udekamp. FC Midtjylland er ikke så langt efter med 1,89 point per udekamp.

I den anden ende af den skala finder man Vejle, der har et stort, rundt nul ud for sit navn. Klubben har stadig sit første point til gode på udebane efter lutter nederlag.

Sønderjyske har heller ikke vundet på udebane endnu, men har dog spillet uafgjort to gange og snitter 0,22 point per udekamp.

Der resterer fem runder af grundspillet i Superligaen, der genoptages 20. februar.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Karim Benzema offer for indbrud midt under La Liga-kamp

© Pierre-Philippe Marcou/AFP Karim Benzema brændte et straffespark efter 33 minutter i kampen mod Elche søndag. Senere udgik han med en skade. Endnu senere kom han hjem til et begået ... Read more »

Bevæbnet mand sårer flere under forelæsning på tysk universitet

© R.priebe/Scanpix En række politibiler holder uden for Heidelbergs Universitet mandag eftermiddag. Flere på universitetet meldes såret af skud. Angriberen er død, oplyser tysk politi. Fire personer meldes mandag såret ... Read more »

Smittede kan nu afbryde isolation når symptomer stopper

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst siger i en pressemeddelelse, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at lempe på anbefalingerne for isolation. (Arkivfoto) Fremover kan smittede afslutte selvisolation, ... Read more »

Diskrimination mod kvinder giver bøder til 14 forsikringsselskaber

© Liselotte Sabroe/Scanpix Topdanmark er blandt de forsikringsselskaber, som har erklæret sig skyldige i lovstridig diskrimination. (Arkivfoto) 14 forsikringsselskaber er blevet afkrævet bøder, fordi de har udsat kvindelige kunder for ... Read more »

Antallet af indlagte stiger til 894 - det højeste i et år

Der er det seneste døgn registreret 40.348 tilfælde af covid-19. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) mandag. Af de bekræftede tilfælde er 2501 testet positive for coronavirus mindst ... Read more »

Dobbelt politimorder vil løslades fra livstidsdom

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Der er mandag retsmøde i Østre Landsret om, hvorvidt den 57-årige dobbelte politimorder Steen Viktor Christensen kan prøveløslades. (Arkivfoto) Med nakkeskud dræbte danske Steen Viktor Christensen ... Read more »

Bevæbnet mand sårede flere på tysk universitet

© R.priebe/Scanpix En række af politibiler holder uden for Heidelbergs Universitet mandag eftermiddag. Flere meldes såret af skud. Angriberen er død, oplyser tysk politi. Flere meldes mandag såret af skud ... Read more »

Tausons overkvinde kæmper sig videre i Australian Open

© Paul Crock/AFP Danielle Collins viste på ny flot fight ved Australian Open, da hun spillede sig videre til kvartfinalerne mod belgiske Elise Mertens. Den 28-årige amerikaner Danielle Collins er ... Read more »

Malaysisk stjerne appellerer omdiskuteret udelukkelse

© -/AFP Lee Zii Jia håber, at en appel til hjemlandets badmintonforbund kan ændre den toårige udelukkelse, han er blevet tildelt for at forlade landsholdstræningen. (Arkivfoto) Den malaysiske badmintonstjerne Lee ... Read more »

Bøder til 14 forsikringsselskaber for at diskriminere mod kvinder

14 forsikringsselskaber er blevet afkrævet bøder, fordi de har udsat kvindelige kunder for diskrimination. Indtil nu har otte af selskaberne valgt at acceptere straffen. Det oplyser National enhed for Særlig ... Read more »

Stor succes: Prins Nikolai på forsiden af populært modemagasin

Prinsen pryder forsiden på den nyeste udgave af modemagasinet Vogue i Skandinavien. Den 22-årige prins Nikolai, søn af prins Joachim og grevinde Alexandra, har fuld gang i modelkarrieren. Han har ... Read more »

Tectopia #221: Kina viser verden vejen i el-bil

Dette indhold kan kun vises hvis funktionelle cookies er accepteret. Klik for at opdatere samtykke   © MI Grafik Illustration: Teknologiens Mediehus Abonnér på Techtopia Klik her for at abonnere ... Read more »

Undersøgelse: Hverken for meget eller for lidt motion er godt

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix 1.3 millioner danskere dyrker motionsløb, men hvis man træner for meget kan det ende med at blive farligt for kroppen og forkorte ens levetid, forklarer hjertelæge. ... Read more »

Terrortiltalt: Jeg er hverken for eller imod Islamisk Stat

© Liselotte Sabroe/Scanpix En 40-årig terrortiltalt kvinde forklarer sig i Københavns Byret for første gang, siden retssagen mod hende og to andre mænd begyndte sidste år. Under mandagens retsmøde lægger ... Read more »

Bekymrede gaskunder overvejer andre muligheder

© Henning Bagger/Scanpix Høje gaspriser har fået forbrugere til at overveje, om det kan betale sig at skifte fyret ud med eksempelvis en varmepumpe. (Arkivfoto) Det har været en dyr ... Read more »

TV 2 frifindes af Højesteret i sag om piges selvmord

© Philip Davali/Scanpix For tredje gang har domstolene vurderet, om en familie var berettiget til godtgørelse for tort på grund af en udsendelse vist på TV 2 i 2015. Mandag ... Read more »

EU-udenrigschef: EU-diplomaters familier bliver i Ukraine

EU’s udenrigschef, Josep Borrell, siger mandag, at der ikke i øjeblikket er planer om at trække EU-diplomaters familier ud af Ukraine. Borrell fremsatte udtalelsen, efter at USA beordrede familiemedlemmer til ... Read more »

Ukraine-konflikt er med til at sende danske aktier i rødt

Det danske aktiemarked er mandag præget af store kursfald. Omkring middagstid falder det ledende aktieindeks, C25, med 3,5 procent. Det er det hidtil største fald i 2022, hvis det holder ... Read more »

Messerschmidt-skeptiker giver formand chancen: Dog ikke optimist

Når Dansk Folkepartis nyvalgte formand, Morten Messerschmidt, i den kommende tid skal forsøge at få styr på partiet og i særdeleshed folketingsgruppen, hvori der sidder flere kritikere af formanden, er ... Read more »

Smittede ishockeyspillere er i kapløb med tiden før OL

© Vasily Fedosenko/Reuters En række danske ishockeyspillere kæmper lige nu for at blive virusfri før vinter-OL. Knap to uger før vinter-OL er de to danske ishockeylandshold hårdt plaget af coronasmitte, ... Read more »

Lars Høghs datter reagerer for første gang siden hans død: ‘Tak for jeres tanker og omsorg'

Landsholdets målmandstræner afgik ved døden i december. Nu reagerer hans datter på alle de kærlige tanker og hilsener, hun har modtaget efterfølgende. I august 2021 kom det frem, at den ... Read more »

3F-formands dobbeltliv skal drøftes på krisemøde tirsdag

© Niels Christian Vilmann/Scanpix B.T. har kunnet afsløre, hvordan Per Christensen i flere år har levet et dobbeltliv. (Arkivfoto) Tirsdag mødes hovedbestyrelsen i fagforeningen 3F. Dagsordenen vil være at drøfte ... Read more »

Vulkanudbrud i Tonga overgik Hiroshima-atombombe 100 gange

© Cris Bouroncle/AFP Tsunami fra vulkanudbrud i Tonga har også forårsaget en miljøkatastrofe i Peru, hvor myndighederne kæmper for at redde havfugle. Omkring 6000 tønder råolie er flydt ud i ... Read more »

Dansk teenager faldt fra stolelift på skisted i Norge

En dansk teenager faldt søndag formiddag ud af en stolelift på skisportsstedet Hafjell, der ligger nær Lillehammer i Norge. Det oplyser norsk politi ifølge det norske nyhedsbureau NTB. Ulykken skete ... Read more »

Dronningens yngste barnebarn fylder ti: Se de nye billeder

© Prinsesse Marie / Kongehuset/Scanpix Sidste år – i anledningen af prinsessens niårs fødselsdag – blev der taget billeder i sneen af prinsesse Athena. (Arkivfoto). Prinsesse Athena er for første ... Read more »

Brentford: Frank gør os i stand til at slås med de store

© Hannah Mckay/Reuters Thomas Frank ses her sammen med landsmanden Mathias Jensen, som er en af otte danskere i Brentfords førsteholdstrup. (Arkivfoto) Trods fire nederlag på stribe valgte Premier League-klubben ... Read more »

FAKTA: Thomas Franks trænerkarriere

Thomas Frank forlængede mandag sin kontrakt hos Premier League-klubben Brentford, så den nu gælder frem til sommeren 2025. Her følger et overblik over hans trænerkarriere: * 2008-2011: Danmarks U16-landshold. * ... Read more »

Prins Nikolai pryder magasinforside hos modegigant

© Vianney Le Caer/Scanpix Prins Nikolai er repræsenteret af modelbureauet Scoop Models. (Arkivfoto). Modelkarrieren har nået et nyt niveau for danske prins Nikolai. Den unge prins har nemlig landet jobbet ... Read more »

Thomas Frank og dansk assistent forlænger i Brentford

Den danske Brentford-træner Thomas Frank har forlænget sin kontrakt med Premier League-klubben frem til sommeren 2025. Det oplyser fodboldklubben på sin hjemmeside mandag. Dermed lægger Frank to år på aftalen ... Read more »

Tesla vil tredoble sit danske ladenetværk

© Leveret af FDM Tesla supercharger 2022 kan meget vel blive året, hvor danske elbilejere endelig kan få bugt med rækkeviddeangsten. Den store ladeoperatør Clever meddelte sidste år, at man ... Read more »

Restitution: Hvil dig stærkere

For at holde skaderne fra døren og sende formen til vejrs skal kroppen have de optimale betingelser for at bygge sig stærkere mellem træningerne. © Leveret af Aktiv Træning Selv ... Read more »

Nye stjerner trækker i trøjen i tv-program

“Stjerner i trøjen” er tilbage. Og de 12 kendte danskere, der trækker i militærtøjet for at dyste i udfordringer, der presser dem både fysisk og mentalt, er netop offentliggjort. Stjernerne ... Read more »

Fodgænger i kritisk tilstand efter ulykke i Holstebro

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at en kvinde er i kritisk tilstand efter en ulykke i Holstebro mandag morgen. (Arkivfoto) En 61-årig kvinde blev mandag morgen ... Read more »

Partier bag finanslov vil undersøge hvor meget racisme der er

Regeringen og partierne bag finansloven for 2022 – Enhedslisten, SF, De Radikale, Alternativet og Kristendemokraterne – er enige om at lave en handlingsplan mod racisme. Det skriver Justitsministeriet i en ... Read more »

Messerschmidt til kritiske partifæller: Personangreb skal stoppe

© Bo Amstrup/Scanpix Morten Messerschmidt blev søndag valgt som ny DF-formand på et ekstraordinært årsmøde i Herning. Frustrationen over valget af Morten Messerschmidt som formand for Dansk Folkeparti skal snart ... Read more »

Sønderjyske henter tidligere FCK-flop

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Nicolaj Thomsen blev aldrig en succes i FCK. Nu prøver han lykken i Sønderjyske. (Arkivfoto) Han var en stor profil i AaB og blev solgt til ... Read more »

Statsgælden er faldet til det laveste niveau siden 2009

Den danske statsgæld har sidste år udgjort den laveste andel af Danmarks bnp siden 2009. Det viser tal fra Nationalbanken. Statsgælden har i december 2021 ligget på 438 milliarder kroner. ... Read more »

Medvedev slider sig forbi amerikaner med klassisk stil

© Loren Elliott/Reuters Daniil Medvedev holdt fejlforekomsten i bund, da han spillede sig blandt de sidste otte spillere ved Australian Open i Melbourne. Russeren Daniil Medvedev måtte tidligt mandag morgen ... Read more »

Dansk ambassade i Kijev ser tiden an

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Udenrigsminister Jeppe Kofod var for nylig på besøg i Ukraine, hvor han besøgte områderne i øst, hvor der siden den russiske invasion i 2014 jævnligt har ... Read more »

AaB forlænger med svensker og sender ham på lejeophold

© Martin Sylvest/Scanpix Tim Prica skal i halvanden sæson udvikle sig på østrigsk græs. (Arkivfoto) Den svenske angriber Tim Prica forbliver hos superligaklubben AaB frem til sommeren 2025 efter en ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic