Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren
© biltorvet.dk

Elbiler og kulde kan være en kedelig kombination, men her har vi samlet de elbiler, der har den højeste rækkevidde om vinteren – og der er håb. Højdespringeren klarer stadig over 500 kilometer.

Sidste år stod elbilerne for 13 procent af det samlede personbilsalg, og trenden har aldrig været større. Men med det kolde vintervejr vi har haft, er der også kommet flere skuffede ejere. For selv om elbilerne er tekniske vidundere, så har de det ikke godt med kulde, og rækkevidden kan falde eksponentielt, når termometeret kravler nedad. Derfor har vi sat os for at finde de elbiler, der klarer sig bedst i kulde.

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren
© biltorvet.dk

Bæredygtig familiebil – seks elbiler til under 200.000 kroner

Global Tech News Daily

Når vi siger vi, så tager vi egentlig munden for fuld, for alt det hårde arbejde er foretaget af norske kolleger fra Motor, som til forveksling minder om det danske FDM Motor. Du kan læse hele testen her.

De hårdtarbejdende og kuldestærke nordmænd har samlet alle de nyeste elbiler, og i kortege kørt ud af Oslo mod byen Dombås på højde med Jotunheimen Nationalpark. Temperaturen varierer mellem -1 og -10 grader, men bilerne starter fra samme parkeringskælder, hvor der er mellem 10 og 15 grader varmt. 

Global Tech News Daily

Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren
© biltorvet.dk

Temperaturen er altså omkring det, vi kan forvente i Danmark, når det er rigtig koldt. Men der er dog en markant forskel mellem en norsk og en tilsvarende dansk test, for Nordmændene bruger sjældent motorveje, og Riksvei 4, som de kører op ad har en fartgrænse på mellem 80 og 100 km/t. Der indgår altså ikke motorvejskørsel, og da målet har været at nå den maksimale rækkevidde, må vi antage, at de gæve nordmænd har kørt meget pænt.

Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren
© biltorvet.dk

Tesla Model 3

Tesla Model 3 Long Range er kongen af testen. På trods af et batteri på bare 82 kWh, så løber bilen først tør for strøm efter 521 kilometer. Det er kun 15,15 procent fra WLTP-tallet på 614 kilometer. Det er altså ganske flot klaret.

Fiat 500e – kan en bagdør være 15.000 kroner værd?

Det sjove er, at Motor har lavet præcis samme test i sommer med 15-20 grader, og her kører de faktisk længere end den officielle rækkevidde, og forbruget målt som kWt/100 km lander på 12,4, mens det for vinterturen er 14,8 kWh/100 km. Det er en relativt lille forskel, og derfor kan vi vist godt kåre Tesla Model 3 som kongen af vinterture.

Mercedes EQS

En spytklat længere tilbage, finder vi Mercedes nye luksusvogn, EQS, som har imponeret med et voldsomt stort batteri på 107,8 kWh, og den officielle rækkevidde for EQS er helt op til 743 kilometer. Så langt klarede den store elbil sig dog ikke i kulden. 513 kilometer blev det til, og det giver en afvigelse på 20,47 procent i forhold til testbilens opgivne rækkevidde på 645 kilometer.

Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren
© biltorvet.dk

Den billige Polestar 2 du ikke skal vælge

Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren
© biltorvet.dk

BMW iX

BMW deltog med deres splinternye SUV, iX xDrive50, som officielt har en rækkevidde på 591 kilometer, og til trods for den store SUV-form, nåede tyskeren at køre 503 kilometer, før batteriet var drænet. Det gav en afvigelse fra WLTP på 14,89 procent.

Over 600 kilometer rækkevidde – her er priserne på BMW’s elektriske SUV iX

Tesla Model Y

På fjerdepladsen finder vi endnu en Tesla, denne gang den større Model Y Long Range, som alligevel imponerer ved at køre 451 kilometer på en opladning. Det er ganske godt, og ret tæt på WLTP-tallet på 507 kilometer, som giver en afvigelse på kun 11,05 procent. Det er kun overgået i testen af den kinesiske model BYD Tang, der rammer 11 procent rent, men som så kun præsterer 356 kilometer i alt.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 har på det sidste fået en del røg for børnesygdomme, men i varianten ID.3 Pro S runder den 435 kilometer. Det er en afvigelse på 19,29 procent, da den officielle rækkevidde er opgivet til hele 539 kilometer.

Årets Bil 2022 – Hyundai Ioniq 5 rydder bordet

ID.3 var også med i sommertesten, hvor det gennemsnitlige forbrug ender på 16,2 kWh/100 km. I vintertesten ender den på 17,3 kWh

Korteste rækkevidde

Det er dog ikke så stor en forskel som Skoda Enyaq 80 fra sammen koncern. Den har testens største afvigelse fra WLTP-tal på hele 31,83 procent, i det den kører 347 kilometer, men er opgivet til 509 kilometer. Bilen med den korteste rækkevidde går til franskmanden Peugeot e-2008, som klarer bare 228 kilometer, mod dens officielle rækkevidde på 320 kilometer, som giver en afvigelse på 28,75 procent.

News Related

OTHER NEWS

Karsten Dybvad stopper som bestyrelsesformand i Danske Bank

© Liselotte Sabroe/Scanpix Karsten Dybvad har været bestyrelsesformand i Danske Bank siden 2018. Nu stopper han snart. (Arkivfoto) Danske Banks bestyrelsesformand ønsker at trække sig fra posten. Karsten Dybvad, der ... Read more »

Antallet af svin i de danske stalde falder

© Henning Bagger/Scanpix Der er blevet længere mellem grisene i de danske svinestalde. Tal fra Danmarks Statistik viser, at svinebestanden faldt med 1,8 procent i 2021. (Arkivfoto) Der er blevet ... Read more »

Flere passagerindtægter er med til at fordoble DFDS' overskud

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix DFDS har forbedret resultaterne i 2021 på trods af modvind fra flere sider. (Arkivfoto) Det danske rederi DFDS har løftet resultaterne i 2021, selv om der ... Read more »

Naturfond finder plastik i selv de mest uberørte havområder

© Munir Uz Zaman/AFP WWF Verdensnaturfonden erkender, at det vil være “ekstremt svært og ekstremt dyrt” at forsøge at rense havene for plastik. (Arkivfoto) Plastaffald har infiltreret alle hjørner af ... Read more »

Ros fra Putin til Macron kan pege i en fredeligere retning

© Pool/Reuters Emmanuel Macron og Vladimir Putin talte søndag længe om mulige løsninger på uenighederne mellem Nato og Rusland i spørgsmålet om Ukraine. Mere end fem timer brugte Frankrigs præsident ... Read more »

Biden: Hvis Rusland angriber Ukraine så lukker Nord Stream 2

© Kay Nietfeld/Scanpix Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, på besøg mandag i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus hos præsident Joe Biden. Hvis Rusland invaderer Ukraine, vil der ikke længere ... Read more »

Østrigsk skiløber skriver historie med OL-guld i Kina

© Joe Klamar/AFP Matthias Mayer triumferede tirsdag i super-G ved OL i Beijing. Dermed skrev han olympisk historie. Som den første mandlige skiløber vandt Matthias Mayer guld for tredje olympiske ... Read more »

Piger har næsten dobbelt så ofte senfølger efter corona som drenge

© Tim Kildeborg Jensen/Scanpix Et nyt dansk studie om senfølger efter coronasmitte hos unge viser, at piger næsten dobbelt så ofte som drenge har længerevarende symptomer. (Arkivfoto) Der er forskel ... Read more »

DIF-formand: Isolerede OL-atleter flyttes til nyt hotel

© Gints Ivuskans/AFP Nick Olesen har sammen med Matthias Asperup været isoleret på et særligt hotel siden ankomsten til Beijing tirsdag i sidste uge. Der er bedre forhold på vej ... Read more »

Politi modtager op til 100 opkald om 22-årig kvindes forsvinden

© Nordjyllands Politi/Free 22-årige Mia Skadhauge Stevn har ikke givet lyd fra sig, efter at hun natten til søndag var i byen i Aalborg. Overvågning viser, at hun satte sig ... Read more »

Amerikansk medie fremhæver dansk film som stærkt oscarbud

© Valerie Macon/AFP Tirsdag eftermiddag dansk tid bliver det afsløret, hvilke film der er nomineret til dette års oscaruddeling. (Arkivfoto) Når nomineringerne til dette års oscaruddeling afsløres tirsdag eftermiddag dansk ... Read more »

Dyrlæger på barrikaderne i frustration over medicinregler

© Henning Bagger/Scanpix Dyrlæge Karina Hou Larsen forudser, at den nye EU-forordning om veterinærmedicin kan øge udskrivelsen af antibiotika til for eksempel svin, selv om hensigten er at sænke forbruget. ... Read more »

Skrækskade sender ung amerikaner hjem fra vinter-OL

© Luca Bruno/Scanpix Nina O’Brien brækkede mandag benet i sit andet gennemløb i kvindernes storslalom ved vinter-OL i Beijing. Den amerikanske alpinskiløber Nina O’Brien er ude af vinter-OL i Beijing, ... Read more »

Medie: FC Barcelona indgår milliardaftale med Spotify

Fodboldklubben FC Barcelona er angiveligt tæt på at kunne annoncere en sponsoraftale i milliardklassen med musikstreamingtjenesten Spotify. Det melder den catalanske radiostation Rac1 mandag. Ifølge mediet er den spanske storklub ... Read more »

Quarterback-stjerneskud har is i maven op til Super Bowl

© Jay Biggerstaff/Scanpix Joe Burrow fejrer sejren mod Kansas City Chiefs 30. januar. (Arkivfoto) Mange ville nok tilgive Cincinnati Bengals for en smule neglebideri op til Super Bowl-opgøret mod Los ... Read more »

Bernal efter hospitalsudskrivelse: Jeg føler mig genfødt

© Handout/AFP Den colombianske cykelstjerne Egan Bernal hylder de læger, der reddede hans liv efter cykelstyrt, så han søndag kunne udskrives fra Sabana Universitetshospital i Bogota. Den colombianske cykelstjerne Egan ... Read more »

Manden bag Psychonauts 2 vil helst kaste sig over en ny IP

© Gamereactor Manden bag Psychonauts 2 vil helst kaste sig over en ny IP Den legendariske spildesigner Tim Schafer og hans studie Double Fine leverede et af sidste årets største ... Read more »

Eriksen ser frem til at lægge hjertestop bag sig hos Brentford

Christian Eriksen ser frem til at kunne lægge fortællingen om sit hjertestop bag sig og vende fokus tilbage på fodbolden, når han forhåbentlig snart får comeback for sin nye klub ... Read more »

Morten Bødskov vil drøfte dansk våbensending til Ukraine

© Liselotte Sabroe/Scanpix Forsvarsminister Morten Bødskov vil drøfte dansk våbensending til Ukraine med forsvarsforligskredsen i Forsvarsministeriet onsdag morgen. (Arkivfoto) Forsvarsminister Morten Bødskov (S) kalder situationen omkring Ukraine for “meget, meget ... Read more »

Efter knap to år åbner Australien for udenlandske turister

© Stringer/Reuters På et pressemøde mandag meddelte den australske premierminister, Scott Morrison, at landets grænser åbner for turister fra den 21. februar. Foto: Stringer Australien åbner sine grænser for færdigvaccinerede ... Read more »

3,9 millioner bor i områder der kan blive omfattet af logning

Hvis regeringens forslag om logning af borgernes teledata bliver til virkelighed, kan 3,9 millioner danskere komme til at bo i områder, hvor teledata kan blive indsamlet. Det svarer til 67 ... Read more »

Politiet beder om privat videoovervågning i søgen efter 22-årig

© /Free Søndag morgen klokken 06.09 blev 22-årig Mia Skadhauge Stevn samlet op af denne bil. I et forsøg på at spore bilens færden beder politiet nu alle med privat ... Read more »

Højgaard suser op på verdensranglisten og øjner top-50

© Andrew Medichini/Scanpix Nicolai Højgaard kysser trofæet efter sin sejr i Italian Open i september 2021. Det var hans første sejr på DP World Tour. Søndag vandt han sin anden, ... Read more »

Hasbro øger salget takket være velkendte fantasy-brands

Et større salg af spillekort og brætspil har i 2021 været med til at give vækst hos den amerikanske legetøjsvirksomhed Hasbro. Det viser selskabets årsregnskab, der er offentliggjort mandag. Samlet ... Read more »

Storbritannien opgiver VM: Vil jagte EM i 2028

Storbritannien og Irland opgiver planerne om at byde på værtskabet til VM i 2030. De vil i stedet forsøge at jagte EM-værtskabet i 2028. Det meddeler de fem involverede fodboldforbund ... Read more »

Nike skrotter aftale med voldtægtsanklaget Greenwood

© Paul Ellis/AFP Mason Greenwoods sponsoraftale med Nike er revet over, meddeler det amerikanske tøjmærke mandag. Det amerikanske tøjmærke Nike vil ikke længere associeres med den engelske fodboldspiller Mason Greenwood. ... Read more »

Politi frygter at 22-årige Mia er offer for forbrydelse

Politiet frygter, at den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der forsvandt i Aalborg søndag morgen efter en bytur, har været udsat for en forbrydelse. Det skriver Nordjyllands Politi mandag aften i ... Read more »

Politiet anholder mand i forbindelse med mistænkeligt dødsfald

I forbindelse med efterforskningen af et mistænkeligt dødsfald i Nr. Felding har politiet anholdt en mand, der skal afhøres i forbindelse med dødsfaldet. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i ... Read more »

Spider-Man: No Way Home kommer hverken til Netflix eller Disney+

© Gamereactor Spider-Man: No Way Home kommer hverken til Netflix eller Disney+ Spider-Man: No Way Home befinder sig et lidt mærkeligt sted i forhold til placering på en streamingtjeneste. Selvom ... Read more »

Øl-ordbog: Guide til de forskellige øl og øltyper på markedet

© Leveret af Mandekogebogen Foto: Pexels – Øl-ordbog: Guide til de forskellige øl og øltyper på markedet Foto: Pexels Har du også nogen gange lidt svært ved at overskue de ... Read more »

Peng Shuais udtalelser ændrer intet for stålsat forbund

© Unknown/Scanpix Peng Shuai har vist sig offentligt ved vinter-OL i Beijing og har senest afvist, at hun har anklaget nogen for seksuelle overgreb. Kvindernes internationale tennisforbund, WTA, har mandag ... Read more »

Smitteopsporing skærer en tredjedel af medarbejderne fra

© Martin Sylvest/Scanpix Fra 1. februar stoppede coronavirus med at være betegnet som en samfundskritisk sygdom. Samme dag stoppede smitteopsporingen med at ringe uopfordret til nyligt smittede borgere. (Arkiv). Der ... Read more »

Evakueret afghaner brød indrejseforbud: Straf bortfalder

© Nils Meilvang/Scanpix – Hvordan kan I ikke tage situationen i Afghanistan mere alvorligt, når det handler om liv eller død. Jeg kan ikke forstå, at anklageren er så uforstående ... Read more »

Aggressive Aalborg Pirates fortsætter flyvende form

Aalborg Pirates er nyt førerhold i Metal Ligaen. Det er en realitet, efter at holdet mandag vandt topkampen på udebane mod Sønderjyske med 3-2. Sejren er Aalborgs femte i ordinær ... Read more »

Sundhedsvæsnet forlader februar med pukkel på 100.000 operationer

© Getty Når februar er ovre, vil der ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) være en pukkel på 100.000 operationer, der er blevet udskudt og mangler at blive udført. Det oplyser ... Read more »

Dortmund kaprer landsholdsspiller i Bayern München

© Martin Meissner/Scanpix Niklas Süle forlader Bayern München, hvor han har været siden 2017. (Arkivfoto) Dortmund har været på rov hos ærkerivalen Bayern München. Klubben har således skrevet kontrakt med ... Read more »

Kasper Asgreen misser sæsonåbner efter positiv coronatest

© David Stockman/AFP Kasper Asgreen må vente med at få gang i sin sæson efter en positiv coronatest. (Arkivfoto) Kasper Asgreen er et af de store danske håb i et ... Read more »

Ny teknologi gør lammede i stand til at gå og svømme igen

© Getty En banebrydende ny teknologi har givet bevægeligheden tilbage hos tre patienter, som var lammet fra benene og nedefter. Det viser et nyt studie, som mandag er blevet offentliggjort ... Read more »

Sverige fjerner alle restriktioner for rejsende fra Danmark

© Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Den svenske regering har besluttet, at fra og med onsdag ophæves alle coronarestriktioner for rejsende fra Danmark, fra det øvrige Norden og fra EU. Det ... Read more »

Derfor skal du have en Raspberry Pi

Den lille hobbycomputer Raspberry Pi er på få blevet utrolig populær – også i de nordiske lande. Det skyldes blandt andet, at den har utrolig mange formål, og så får ... Read more »