Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022
© biltorvet.dk

Ved årsskiftet forvandles en hel række af biler til veteranbiler. Det betyder, at du kan vinke farvel til høj vægtafgift og dyre forsikringer og i stedet byde alt lige fra Ferrari F40 til Skoda Favorit velkommen i klassiker-garagen.

Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022
© biltorvet.dk

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Hvornår er en bil veteranbil? Det er et spørgsmål, man ofte hører, og svaret er; når den er 35 år gammel. Så med et nyt år, kommer der automatisk også en hel række af biler, du kan parkere i klassikergaragen. For med titlen som veteranbil, falder vægtafgiften – det hed ejerafgiften tidligere – til en fjerdedel, og du kan få en langt billigere forsikring for bilen, hvis du forsikrer den som veteranbil. Fordelene er altså store, så lad os kigge på de mest spændende biler fra året 1987, der i år stempler ind i de gamles hjem som veteraner.

Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022
© biltorvet.dk

Alfa Romeo 164

Global Tech News Daily

Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022
© biltorvet.dk

Er du rigtig Alfa Romeo-entusiast, så er 164 speciel. Det er den, fordi den er sidste model, som Alfa Romeo udviklede, mens mærket stadig var selvstændigt. Faktisk gik der ikke længe. Fra tiden der gik mellem 164 blev præsenteret, til den kom på gaden, nåede Alfa at blive overtaget af Fiat.

Global Tech News Daily

Forza Italia – Alfa Romeo Giulia Veloce TI

Modellen er ellers også udskældt, fordi den er forhjulstrukken, et koncept som visse alfister stadig ikke har vænnet sig til. Forhjulstrækket kom, fordi 164 er baseret på samme platform som Saab 9000, Lancia Thema og Fiat Croma, men designet, som er skabt af Pininfarina, har en meget karakteristisk kileform. Og netop designet skabte præcedens i Alfa-modeller i årene frem. 164 var i produktion frem til 1998, hvor Alfa Romeo 166 overtog.

BMW 5-serie

Ret beset landede BMW 5-serie, med modelkoden e34, først i januar 1988, men da den blev introduceret i november 1987, så er den altså med her. E34 var den første 5-serie, der havde en V8’er og kunne fås med firehjulstræk. Den var også langt fremme med avancerede løsninger som ESP, antispin og justérbar dæmpning.

150.000 kroner – hvor meget sportsvogn kan du egentlig få?

E34 var første generation 5-serie, som blev lanceret som stationcar, den blev dog først introduceret i 1992. Samme år arbejdede BMW på en prototype på en hybrid. 518iev hed den, og den havde et meget tungt blybatteri, en elmotor, og til at hjælpe med fremdriften, også en benzinmotor koblet til en CVT-gearkasse – præcis som nuværende hybrider.

Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022
© biltorvet.dk

Ferrari F40

Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022
© biltorvet.dk

En af verdens absolut største, og nok Ferraris vigtigste, mest legendariske model. F40 behøver dårligt en introduktion, for det var modellen, der skulle fejre 40-års jubilæet for Ferraris eksistens. Det var også den sidste model, som Enzo Ferrari personligt overså udviklingen af.

Den egentlige udvikling stod Nicola Materazzi for. Han havde allerede stået i spidsen for Lancia Stratos og Ferrari 288 GTO, og han havde et godt øje til turboladning – en teknik som endnu ikke var specielt udbredt. Heldigvis for F40 fik den 2,9-liters V8’er boltet to turboer på, som er med til at blæse 478 hestekræfter ud. Effekten var nok til at sende bilen til 100 km/t på 4,6 sekunder og videre til en topfart på 321 km/t. Vanvittige tal i 1987.

Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022
© biltorvet.dk

Fra Ferrari til Skoda – her er alle de nye veteranbiler

Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022
© biltorvet.dk

I alt blev der produceret 1.315 eksemplarer, og er du i den heldige position, at du har mulighed for at købe en F40 – OG har pengene til det – så er veteranrabatten på vægtafgift nok bare en dråbe i havet. Nyprisen i 1987 var omregnet til i dag cirka seks millioner kroner – uden afgift.

Honda Civic

Honda Civic fylder ikke meget i salgslisterne længere, men i slut-80’erne var det japanske alternativ til de europæiske modeller i Golf-klassen kendt som både sporty og teknisk avanceret.

Overset kvalitet – brugttest af Honda Civic

En Civic havde uafhængig affjedring både foran og på bagakslen. Og man kunne ganske vist stadig få en 1,3-liters motor med karburator, men med denne generation af Civic, lancerede Honda også en 1,6-liters motor med op til 160 hestekræfter takket være VTEC-teknologi. Her havde den samme knastaksel forskellige profiler, som kunne ændre motorkarakteristikken fra økonomisk kørsel til høj effekt.

Her er de modeller, der bliver veteranbil i 2022
© biltorvet.dk

Peugeot 405

405 var en sindssygt populær model for Peugeot, godt hjulpet på vej af, at den vandt både den europæiske og danske kåring som Årets Bil i 1988. Mange millioner biler er produceret over hele verden, men det skyldes blandt andet, at modellen faktisk stadig produceres i Iran i dag.

Den franske sprinter – brugttest af Peugeot 308 GTI

Hvis du kan se visse ligheder i designet mellem Peugeot 405 og Alfa Romeo 164, så tager du ikke fejl. De er begge designet af Pininfarina, og 405 blev i sin tid opfattet som en luksuriøs model. Mest spændende model var Mi16x4 med 160 heste og en topfart på 220 km/t, og selvfølgelig den ekstremt sjældne rallybil i forklædning Peugeot 405 T16 med turbomotor, 220 hestekræfter og firehjulstræk.

Skoda Favorit

Her har vi fat i det gamle Skoda – altså fra før kapitalisterne fra Volkswagen kom ind og overtog det hele. Favorit er nemlig udviklet i Tjekkoslovakiet under et kommunistisk styre, og det skabte lidt problemer. Udviklingen af en ny model blev godkendt af partiet i 1982, men først igangsat i 1983, men designet stod først færdigt i 1985, da det italienske designhus Bertone ikke kunne blive enige med det tjekkoslovakiske styre.

Her er den billigste grønneste elbil på Biltorvet

Det lykkes til sidst, og Favorit blev lanceret i 1987 til relativt stor succes, da den også blev solgt udenfor jerntæppet, og både i Storbritannien og Danmark opnåede den en vis succes. I 1991 overtog Volkswagen Skoda, og opdaterede Favorit ved at styrke dørene mod sammenstød og installere deres egne og bedre sæder.

Toyota Corolla

Er man barn af 80’erne, så kan man ikke undgå at have en oplevelse fra et bagsæde i en Toyota Corolla. I slut-80’erne og start-90’erne satte Toyota den ene salgsrekord efter den anden. Corolla E90, som den hedder, var på mange måder kulminationen, hvor Toyota stadig var den nye, friske dreng i klassen. De efterfølgende generationer havde en anden fornemmelse af pensionist over sig.

Rallymaskinen – derfor elsker vi Toyota GR Yaris

Modellen var første udgave af Corolla, som udelukkende kunne fås med forhjuls- eller firehjulstræk, mens de sportslige modeller med baghjulstræk blev droppet. Til gengæld fandtes der stadig en Twin Cam 16V med 125 hestekræfter, og så introducerede Toyota med denne generation Liftback-udgaven, som placerede sig mellem en hatchback og sedan, og som viste sig at være ret populær.

Volvo 440/460

Selvom det her skal handle om hatchbacken Volvo 440 og sedanen 460, så starter vi alligevel med Volvo 480. Den er også langt mere interessant, vil nogle mene. Det var nemlig Volvos første forhjulstrækker, og lidt af en særling, som bedst kan beskrives som et uægte barn mellem en sporty coupé og en stationcar. I Danmark kendes modellen bedst, fordi Kronprins Frederik ejede et eksemplar.

Den smukke søster – Volvo C40

480 blev introduceret i 1986, og året efter kom så de to mere borgerlige modeller. De er baseret på samme platform, og sigtede efter at konkurrere mod modeller som Ford Sierra. Volvos salgsargument var som altid sikkerhed. Motorerne blev leveret af Renault og var ikke noget festfyrværkeri, og modellerne blev bygget i Holland i stedet for Sverige.

News Related

OTHER NEWS

Karsten Dybvad stopper som bestyrelsesformand i Danske Bank

© Liselotte Sabroe/Scanpix Karsten Dybvad har været bestyrelsesformand i Danske Bank siden 2018. Nu stopper han snart. (Arkivfoto) Danske Banks bestyrelsesformand ønsker at trække sig fra posten. Karsten Dybvad, der ... Read more »

Antallet af svin i de danske stalde falder

© Henning Bagger/Scanpix Der er blevet længere mellem grisene i de danske svinestalde. Tal fra Danmarks Statistik viser, at svinebestanden faldt med 1,8 procent i 2021. (Arkivfoto) Der er blevet ... Read more »

Flere passagerindtægter er med til at fordoble DFDS' overskud

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix DFDS har forbedret resultaterne i 2021 på trods af modvind fra flere sider. (Arkivfoto) Det danske rederi DFDS har løftet resultaterne i 2021, selv om der ... Read more »

Naturfond finder plastik i selv de mest uberørte havområder

© Munir Uz Zaman/AFP WWF Verdensnaturfonden erkender, at det vil være “ekstremt svært og ekstremt dyrt” at forsøge at rense havene for plastik. (Arkivfoto) Plastaffald har infiltreret alle hjørner af ... Read more »

Ros fra Putin til Macron kan pege i en fredeligere retning

© Pool/Reuters Emmanuel Macron og Vladimir Putin talte søndag længe om mulige løsninger på uenighederne mellem Nato og Rusland i spørgsmålet om Ukraine. Mere end fem timer brugte Frankrigs præsident ... Read more »

Biden: Hvis Rusland angriber Ukraine så lukker Nord Stream 2

© Kay Nietfeld/Scanpix Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, på besøg mandag i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus hos præsident Joe Biden. Hvis Rusland invaderer Ukraine, vil der ikke længere ... Read more »

Østrigsk skiløber skriver historie med OL-guld i Kina

© Joe Klamar/AFP Matthias Mayer triumferede tirsdag i super-G ved OL i Beijing. Dermed skrev han olympisk historie. Som den første mandlige skiløber vandt Matthias Mayer guld for tredje olympiske ... Read more »

Piger har næsten dobbelt så ofte senfølger efter corona som drenge

© Tim Kildeborg Jensen/Scanpix Et nyt dansk studie om senfølger efter coronasmitte hos unge viser, at piger næsten dobbelt så ofte som drenge har længerevarende symptomer. (Arkivfoto) Der er forskel ... Read more »

DIF-formand: Isolerede OL-atleter flyttes til nyt hotel

© Gints Ivuskans/AFP Nick Olesen har sammen med Matthias Asperup været isoleret på et særligt hotel siden ankomsten til Beijing tirsdag i sidste uge. Der er bedre forhold på vej ... Read more »

Politi modtager op til 100 opkald om 22-årig kvindes forsvinden

© Nordjyllands Politi/Free 22-årige Mia Skadhauge Stevn har ikke givet lyd fra sig, efter at hun natten til søndag var i byen i Aalborg. Overvågning viser, at hun satte sig ... Read more »

Amerikansk medie fremhæver dansk film som stærkt oscarbud

© Valerie Macon/AFP Tirsdag eftermiddag dansk tid bliver det afsløret, hvilke film der er nomineret til dette års oscaruddeling. (Arkivfoto) Når nomineringerne til dette års oscaruddeling afsløres tirsdag eftermiddag dansk ... Read more »

Dyrlæger på barrikaderne i frustration over medicinregler

© Henning Bagger/Scanpix Dyrlæge Karina Hou Larsen forudser, at den nye EU-forordning om veterinærmedicin kan øge udskrivelsen af antibiotika til for eksempel svin, selv om hensigten er at sænke forbruget. ... Read more »

Skrækskade sender ung amerikaner hjem fra vinter-OL

© Luca Bruno/Scanpix Nina O’Brien brækkede mandag benet i sit andet gennemløb i kvindernes storslalom ved vinter-OL i Beijing. Den amerikanske alpinskiløber Nina O’Brien er ude af vinter-OL i Beijing, ... Read more »

Medie: FC Barcelona indgår milliardaftale med Spotify

Fodboldklubben FC Barcelona er angiveligt tæt på at kunne annoncere en sponsoraftale i milliardklassen med musikstreamingtjenesten Spotify. Det melder den catalanske radiostation Rac1 mandag. Ifølge mediet er den spanske storklub ... Read more »

Quarterback-stjerneskud har is i maven op til Super Bowl

© Jay Biggerstaff/Scanpix Joe Burrow fejrer sejren mod Kansas City Chiefs 30. januar. (Arkivfoto) Mange ville nok tilgive Cincinnati Bengals for en smule neglebideri op til Super Bowl-opgøret mod Los ... Read more »

Bernal efter hospitalsudskrivelse: Jeg føler mig genfødt

© Handout/AFP Den colombianske cykelstjerne Egan Bernal hylder de læger, der reddede hans liv efter cykelstyrt, så han søndag kunne udskrives fra Sabana Universitetshospital i Bogota. Den colombianske cykelstjerne Egan ... Read more »

Manden bag Psychonauts 2 vil helst kaste sig over en ny IP

© Gamereactor Manden bag Psychonauts 2 vil helst kaste sig over en ny IP Den legendariske spildesigner Tim Schafer og hans studie Double Fine leverede et af sidste årets største ... Read more »

Eriksen ser frem til at lægge hjertestop bag sig hos Brentford

Christian Eriksen ser frem til at kunne lægge fortællingen om sit hjertestop bag sig og vende fokus tilbage på fodbolden, når han forhåbentlig snart får comeback for sin nye klub ... Read more »

Morten Bødskov vil drøfte dansk våbensending til Ukraine

© Liselotte Sabroe/Scanpix Forsvarsminister Morten Bødskov vil drøfte dansk våbensending til Ukraine med forsvarsforligskredsen i Forsvarsministeriet onsdag morgen. (Arkivfoto) Forsvarsminister Morten Bødskov (S) kalder situationen omkring Ukraine for “meget, meget ... Read more »

Efter knap to år åbner Australien for udenlandske turister

© Stringer/Reuters På et pressemøde mandag meddelte den australske premierminister, Scott Morrison, at landets grænser åbner for turister fra den 21. februar. Foto: Stringer Australien åbner sine grænser for færdigvaccinerede ... Read more »

3,9 millioner bor i områder der kan blive omfattet af logning

Hvis regeringens forslag om logning af borgernes teledata bliver til virkelighed, kan 3,9 millioner danskere komme til at bo i områder, hvor teledata kan blive indsamlet. Det svarer til 67 ... Read more »

Politiet beder om privat videoovervågning i søgen efter 22-årig

© /Free Søndag morgen klokken 06.09 blev 22-årig Mia Skadhauge Stevn samlet op af denne bil. I et forsøg på at spore bilens færden beder politiet nu alle med privat ... Read more »

Højgaard suser op på verdensranglisten og øjner top-50

© Andrew Medichini/Scanpix Nicolai Højgaard kysser trofæet efter sin sejr i Italian Open i september 2021. Det var hans første sejr på DP World Tour. Søndag vandt han sin anden, ... Read more »

Hasbro øger salget takket være velkendte fantasy-brands

Et større salg af spillekort og brætspil har i 2021 været med til at give vækst hos den amerikanske legetøjsvirksomhed Hasbro. Det viser selskabets årsregnskab, der er offentliggjort mandag. Samlet ... Read more »

Storbritannien opgiver VM: Vil jagte EM i 2028

Storbritannien og Irland opgiver planerne om at byde på værtskabet til VM i 2030. De vil i stedet forsøge at jagte EM-værtskabet i 2028. Det meddeler de fem involverede fodboldforbund ... Read more »

Nike skrotter aftale med voldtægtsanklaget Greenwood

© Paul Ellis/AFP Mason Greenwoods sponsoraftale med Nike er revet over, meddeler det amerikanske tøjmærke mandag. Det amerikanske tøjmærke Nike vil ikke længere associeres med den engelske fodboldspiller Mason Greenwood. ... Read more »

Politi frygter at 22-årige Mia er offer for forbrydelse

Politiet frygter, at den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der forsvandt i Aalborg søndag morgen efter en bytur, har været udsat for en forbrydelse. Det skriver Nordjyllands Politi mandag aften i ... Read more »

Politiet anholder mand i forbindelse med mistænkeligt dødsfald

I forbindelse med efterforskningen af et mistænkeligt dødsfald i Nr. Felding har politiet anholdt en mand, der skal afhøres i forbindelse med dødsfaldet. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i ... Read more »

Spider-Man: No Way Home kommer hverken til Netflix eller Disney+

© Gamereactor Spider-Man: No Way Home kommer hverken til Netflix eller Disney+ Spider-Man: No Way Home befinder sig et lidt mærkeligt sted i forhold til placering på en streamingtjeneste. Selvom ... Read more »

Øl-ordbog: Guide til de forskellige øl og øltyper på markedet

© Leveret af Mandekogebogen Foto: Pexels – Øl-ordbog: Guide til de forskellige øl og øltyper på markedet Foto: Pexels Har du også nogen gange lidt svært ved at overskue de ... Read more »

Peng Shuais udtalelser ændrer intet for stålsat forbund

© Unknown/Scanpix Peng Shuai har vist sig offentligt ved vinter-OL i Beijing og har senest afvist, at hun har anklaget nogen for seksuelle overgreb. Kvindernes internationale tennisforbund, WTA, har mandag ... Read more »

Smitteopsporing skærer en tredjedel af medarbejderne fra

© Martin Sylvest/Scanpix Fra 1. februar stoppede coronavirus med at være betegnet som en samfundskritisk sygdom. Samme dag stoppede smitteopsporingen med at ringe uopfordret til nyligt smittede borgere. (Arkiv). Der ... Read more »

Evakueret afghaner brød indrejseforbud: Straf bortfalder

© Nils Meilvang/Scanpix – Hvordan kan I ikke tage situationen i Afghanistan mere alvorligt, når det handler om liv eller død. Jeg kan ikke forstå, at anklageren er så uforstående ... Read more »

Aggressive Aalborg Pirates fortsætter flyvende form

Aalborg Pirates er nyt førerhold i Metal Ligaen. Det er en realitet, efter at holdet mandag vandt topkampen på udebane mod Sønderjyske med 3-2. Sejren er Aalborgs femte i ordinær ... Read more »

Sundhedsvæsnet forlader februar med pukkel på 100.000 operationer

© Getty Når februar er ovre, vil der ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) være en pukkel på 100.000 operationer, der er blevet udskudt og mangler at blive udført. Det oplyser ... Read more »

Dortmund kaprer landsholdsspiller i Bayern München

© Martin Meissner/Scanpix Niklas Süle forlader Bayern München, hvor han har været siden 2017. (Arkivfoto) Dortmund har været på rov hos ærkerivalen Bayern München. Klubben har således skrevet kontrakt med ... Read more »

Kasper Asgreen misser sæsonåbner efter positiv coronatest

© David Stockman/AFP Kasper Asgreen må vente med at få gang i sin sæson efter en positiv coronatest. (Arkivfoto) Kasper Asgreen er et af de store danske håb i et ... Read more »

Ny teknologi gør lammede i stand til at gå og svømme igen

© Getty En banebrydende ny teknologi har givet bevægeligheden tilbage hos tre patienter, som var lammet fra benene og nedefter. Det viser et nyt studie, som mandag er blevet offentliggjort ... Read more »

Sverige fjerner alle restriktioner for rejsende fra Danmark

© Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Den svenske regering har besluttet, at fra og med onsdag ophæves alle coronarestriktioner for rejsende fra Danmark, fra det øvrige Norden og fra EU. Det ... Read more »

Derfor skal du have en Raspberry Pi

Den lille hobbycomputer Raspberry Pi er på få blevet utrolig populær – også i de nordiske lande. Det skyldes blandt andet, at den har utrolig mange formål, og så får ... Read more »