Hedebølge giver rekordhøje maj-temperaturer i dele af Spanien

Dele af Spanien oplever i disse dage de højeste temperaturer, der nogensinde er blevet registreret i landet i maj måned.

Det oplyser landets meteorologiske institut Aemet ifølge BBC.

Aemet advarede lørdag om hedebølge i 10 af Spaniens 17 regioner. Her lød det, at den igangværende hedebølge “kan blive en af de mest intense” i årevis.

I byen Jaén i det sydlige Spanien registrerede myndighederne fredag 40 graders varme. Aldrig før er så høj en temperatur blevet målt i landet i maj.

De værst ramte regioner er Andalusien i syd, Extremadura i sydvest, Madrid og Castilla La Mancha i det centrale Spanien og Aragon i den nordøstlige del af landet.

Spaniens sundhedsministerium har ifølge BBC opfordret borgere i de berørte områder til at drikke masser af vand og opholde sig kølige steder, når det er muligt.

Folk er også blevet rådet til at reducere deres fysiske aktivitet.

– Det virker til, at vi i år har sprunget foråret over og er gået direkte til sommer, men vi må bare klø på, siger 58-årige Rocio Vazquez, der arbejder som gadefejer i Madrid, til nyhedsbureauet Reuters.

Det usædvanligt varme forårsvejr skyldes varm luft, der blæser ind over landet fra Nordafrika. Det har fået temperaturen til at stige med op til 15 grader over gennemsnittet for årstiden.

Nattemperaturen i Spanien har de seneste dage også været usædvanligt høj. Fredag nat forblev den således over 25 grader flere steder.

Selv om det stadig er for tidligt at bruge global opvarmning som forklaring på hedebølgen i Spanien, så er der bred videnskabelig enighed om, at klimaforandringer ventes at gøre hedebølger hyppigere og mere intense over hele verden, hvis det ikke lykkes at reducere det globale CO2-udslip markant.

Konsekvenserne af vejrfænomener som hedebølger ventes også at blive forværret.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Forbund udelukker besvimet synkronsvømmer ved VM

© Oli Scarff/AFP Anita Alvarez besvimede onsdag ved VM i synkronsvømning, men blev reddet af sin træner. © Anna Szilagyi/Scanpix Anita Alvarez besvimede onsdag ved VM i synkronsvømning, men blev ... Read more »

Kommunale chefer frygter at beskæftigelsesaftale taber de svageste

© Mathias Eis/Scanpix I fremtiden skal a-kassen have ansvaret for beskæftigelsesindsatsen de første tre måneder af ledighedsperioden. Det er vedtaget med politisk aftale fredag. (Arkivfoto). I fremtiden kan nogle ledige ... Read more »

Mette Frederiksen vil vente med at kommentere kritik i minksag

Statsminister Mette Frederiksen vil ikke før i næste uge kommentere den kritik af blandt andet Statsministeriet, som Minkkommissionen ser ud til at være på vej med. Det siger hun fredag ... Read more »

Jens Henrik Thulesen Dahl vil tørne ud for Støjberg

© Philip Davali/Scanpix Jens Henrik Thulesen Dahl er det seneste folketingsmedlem til at forlade kriseramte Dansk Folkeparti. (Arkivfoto). Det kan sagtens være, at Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, bliver repræsenteret ... Read more »

USA's Højesteret fjerner føderal ret til abort

© Evelyn Hockstein/Reuters Abortmodstandere fejrer fredagens afgørelse uden for den amerikanske højesteret i Washington D.C. Med stemmerne 5-4 har de ni dommere i USA’s Højesteret fredag omstødt “Roe v. Wade” ... Read more »

PSG-ejer går fri i Fifas bestikkelsessag

© Dave Thompson/Scanpix Nasser Al-Khelaifi er præsident i fodboldklubben PSG samt formand for medieselskabet beIN Media. (Arkivfoto) Det lykkedes ikke den schweiziske statsanklager at få dømt PSG-ejer Nasser Al-Khelaifi for ... Read more »

En regn af sponsorgaver venter de danske Tour-tilskuere

© Søren Steffen/Scanpix Det er ofte festligt, når Tour-karavanen skridter dagens etape af et godt stykke foran feltet. Her et billede fra en tidligere udgave af løbet i Frankrig. (Arkivfoto). ... Read more »

Tilfreds fagbevægelse roser ny aftale for ledige

© Ólafur Steinar Rye Gestsson/Scanpix Lizette Risgaard, formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation roser ny politisk aftale på beskæftigelsesområdet. Hun får opbakning af kollegaer fra både HK og 3F. (Arkivfoto). Fagbevægelsen er ... Read more »

Lastbiler skal betale afgift efter deres reelle CO2-udslip

© Linda Kastrup/Scanpix Kilometerafgift for lastbiler indføres fra 2025, så lastbiler betaler CO2-afgift afhængigt af, hvor meget CO2 de udleder. Samtidig træder Danmark ud af samarbejdet om Eurovignetten. Vognmænd skal ... Read more »

Skød med løst krudt på siden af studentervogn

En voldsom episode udspillede sig fredag i nærheden af storcentret Waves i Hundige, da en flok nybagte studenter kørte rundt i en vogn. Det fortæller B.T. Undervejs på turen er ... Read more »

Messerschmidt efter nyt medlemsexit: Har mere med Støjberg at gøre

Det er en fascination af den rigsretsdømte og tidligere udlændingeminister Inger Støjberg – og ikke intern uro i partiet – som er skyld i, at det syvende medlem nu forlader ... Read more »

SoMe-thrilleren Chloe er landet til streaming

© Leveret af M! Chloe er en ny britisk, psykologisk thriller, der dykker en slag sygelig adfærd, som sociale medier måske kan kaste af sig. Serien følger Becky, der absolut ... Read more »

Biang Biang Noodles

© Leveret af Mandekogebogen Af fattige kår og billige råvarer dukker der ofte uimodståelige klassikere op i verdenskøkkenet, som gennem tiden bliver forvandlet til noget, vi idag vil definere som ... Read more »

Messerschmidt efter endnu et medlemsexit: Vi gider ikke mere uro

Vi gider ikke mere uro, skriver Morten Messerschmidt, der er formand Dansk Folkeparti, på Twitter, efter at endnu et folketingsmedlem har forladt partiet. Fredag meddeler Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) ... Read more »

BLÅ BOG: Fynsk folketingsmedlem forlader Dansk Folkeparti

Navn: Jens Henrik Thulesen Dahl Alder: 60 år. Fødested: Brædstrup. Søn/datter af: overlærere Anders Thulesen Dahl og Inge Margrethe Simoni Dahl. Uddannelse: 1980: Nysproglig student fra Rosborg Gymnasium. 1985: Civilingeniør ... Read more »

Thulesen Dahls bror melder sig ud af DF og overvejer Støjberg

© Martin Sylvest/Scanpix Jens Henrik Thulesen Dahl (i midten, red.) har meldt sig ud af DF. (Arkivfoto). Folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl, der er storebror til eksformand Kristian Thulesen Dahl ... Read more »

Ny DR-serie får endelig premiere efter sammenfald med MeToo

Den 1. juli får DR’s nye seriesatsning “Orkestret” premiere. Serien skulle oprindelig være blevet sendt sidste år. Men visse dele af handlingen – selv om der er tale om fiktion ... Read more »

Politisk aftale giver a-kasserne større ansvar for ledige

Der er for mange møder, for meget snak og administration, når folk bliver ledige. Det konstaterer et politisk flertal, som fredag har indgået en aftale om at forenkle reglerne. Desuden ... Read more »

Nedbrud hos NemID: Revisorer frygter forsinket sommerferie

© Emil Helms/Scanpix Der er fortsat problemer med NemID nogle steder. Nedbruddet er gået ind i sit tredje døgn. (Arkivfoto). Der er fortsat problemer for ti procent af alle brugere ... Read more »

Kristian Thulesen Dahls bror melder sig ud af DF

© Martin Sylvest/Scanpix Jens Henrik Thulesen Dahl (i midten, red.) har meldt sig ud af DF. (Arkivfoto). Folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl, der er bror til eksformand Kristian Thulesen Dahl ... Read more »

Erhvervsliv kalder grøn skattereform for en win-win-aftale

© Emil Helms/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen (S) klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), skatteminister Jeppe Bruus (S) samt repræsentanter fra aftalepartierne præsenterede fredag en grøn skattereform i Finansministeriet. En ... Read more »

EL om CO₂-afgift: Bedre dag for Aalborg Portland end klimaet

En bred aftale om en grøn skattereform, som et flertal i Folketinget fredag har indgået, vækker ikke begejstring hos Enhedslisten. Tværtimod. Ifølge Enhedslisten giver aftalen “en gigantisk afgiftsrabat” til de ... Read more »

Aalborg Portland trods rabat: CO2-afgift vanskeliggør omstilling

© Henning Bagger/Scanpix Aalborg Portland mener, at trods en rabat i det nye CO2-afgiftssystem, at det kommer til at hæmme selskabets reduktion af CO2-udledning(Arkivfoto). Cementproducenten Aalborg Portland mener, at en ... Read more »

Fartgrænse sættes ned på motorvej op til Roskilde Festival

© Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix Roskilde Festival åbner for de første gæster lørdag eftermiddag. Kører man i bil til festivalen, skal man være opmærksom på, at fartgrænsen sættes ned på Holbækmotorvejen. ... Read more »

Tauson har det godt og melder sig Wimbledon-klar

© Karla Kinne/Scanpix Clara Tauson skal i første runde af Wimbledon møde Mai Hontama. Tennisspilleren Clara Tauson stiller til start i årets Wimbledon efter en periode med en rygskade. Det ... Read more »

FAKTA: Sådan hæves prisen for CO2-udledning i 2030

© Emil Helms/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), skatteminister Jeppe Bruus (S) præsenterer en grøn skatteaftale sammen med fire andre partier. Socialdemokratiet, Venstre, SF, De ... Read more »

Grøn skattereform er på plads med rabat til CO2-udledere

© Emil Helms/Scanpix Et politisk flertal kunne fredag præsentere en grøn skattereform. Et politisk flertal er enig om en CO2-afgift på 750 kroner per ton i 2030. Firmaer inden for ... Read more »

Udbrydere suspenderes og får bøde fra europæisk golftour

En række golfspillere kan se frem til en bøde på 100.000 pund (870.000 kroner) og en suspendering fra de kommende turneringer på DP World Tour. Det oplyser touren, som tidligere ... Read more »

Zinckernagel skifter til græsk storklub

© Andrew Couldridge/Scanpix Philip Zinckernagel i rødt skifter til græsk fodbold efter halvandet år i England. (Arkivfoto) Fodboldspilleren Philip Zinckernagel skifter engelsk fodbold ud med sydligere himmelstrøg. Den græske storklub ... Read more »

Kriminelle tjener kassen på at smugle babyål

© Athit Perawongmetha/Reuters Smugling af glasål er en lukrativ lyssky forretning. Her ses beslaglagte ål, der blev opdaget i Suvarnabhumi International Airport i Bangkok, Thailand i december 2018. Det er ... Read more »

SAS sender lockoutvarsel til både piloter og kabinepersonale

© Tt News Agency/Reuters SAS’ piloter har varslet strejke fra på onsdag, og der er fredag stadig ikke fundet en løsning for at udsætte eller undgå den. (Arkivfoto). Efter et ... Read more »

Clara Tauson får blidere Wimbledon-start end Holger Rune

© Karla Kinne/Scanpix Clara Tauson har ikke spillet en kamp siden slutningen af april grundet rygproblemer. Og det er endnu usikkert, om hun bliver klar til at spille Wimbledon, som ... Read more »

Afghanistan stopper redningsaktion efter katastrofalt jordskælv

© Sahel Arman/AFP En mand står torsdag ved et ødelagt hus efter et voldsomt jordskælv i Afghanistan. Afghanistan er stoppet med at lede efter overlevende efter et jordskælv onsdag, hvor ... Read more »

Clara Tauson møder japansk kvalifikationsspiller i Wimbledon

© Karla Kinne/Scanpix Clara Tauson har ikke spillet en kamp siden slutningen af april grundet rygproblemer. Og det er endnu usikkert, om hun bliver klar til at spille Wimbledon, som ... Read more »

Ny CO2-afgift er på plads med rabat til Aalborg Portland

Et politisk flertal er enedes om en ny CO2-afgift. Men firmaer inden for “mineralogiske processer” såsom cementproducenten Aalborg Portland får fortsat en stor rabat. Det erfarer Ritzau. Finansministeriet har indkaldt ... Read more »

Økonom om skattefrit beløb til pensionister: Det skurrer i ørerne

© Emil Helms/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen (S) lover, at der ikke bæres mere brænde til inflationsbålet. Alligevel er øvelsen med skattefri engangsbeløb ikke helt uden risiko, vurderer økonom. (Arkivfoto) Regeringen ... Read more »

FAKTA: Inflationshjælp til ældre og milliarder i grøn fond

© Emil Helms/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen (S) stod i spidsen for fredagens præsentation. En ældrecheck på 5000 kroner til pensionister, en forhøjelse af beskæftigelsesfradraget og en lempelse af elafgiften. Det ... Read more »

Elafgiften lempes i slutningen af 2022 og i 2023

© Emil Helms/Scanpix Der er ryger en flig af el-afgiften i forbindelse med fredagens politiske aftale om kompensation for stigende energipriser. Et bredt flertal i Folketinget har aftalt at skære ... Read more »

Dansk-norsk mand får behandlingsdom for fem drab i Kongsberg

© Ntb/Reuters Folk lægger lys og blomster ved et mindesmærke i Kongsberg et par dage efter angreb. Dansk-norske Espen Andersen Bråthen idømmes tvungen psykiatrisk behandling for et angreb i den ... Read more »

Politi: Planlagt skunkrøveri endte i drab på 18-årig

Planen var formentlig at frarøve en 18-årig skunksælger hans stoffer, men det hele endte i stedet i et tragisk knivdrab. Drabet skete 31. oktober på Ormslevvej i Viby i Aarhus, ... Read more »